nasıl sabırlı olunur yardım edin

zynpahsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
206
0
26
Bilecik
büyütülecek bir mevzu değil biliyorum daha büyük neleeeeeer neler atlattım bir bilseniz sadece daha sabırlı olmak için ne yapabilirim böyle şeylere ne yaparsam takılmam sizler nasıl aşıyorsunuz bu tür mevzuları diye yardım almak istedim

öncelikle eşimin ailesini her zaman sayar ve hakkaten severim ama sevgimin karşılığını hiç görmedim.Ayrı şehirlerdeyiz,bu ay kaç kere bize geldiler diğer çocukları da var ama orda rahat edemiyorlar belli enaniyet olmasın ama ben misafiri çok severim ve çok hizmet ederim bunu severek yaparım yine beni aramaya tenezzzül bile etmeden eşime biz geliyoruz sizde kalcaz 10 gün demişler bizim de programımız vardı bu ay kaç program yaptık hep onlar yüzünden iptal oldu,keyfim kaçtı iyice ilk defa eşime sitem ettim hastayım bu ara çok yoruluyorum gücüm yok nasıl ağarlayacağım ben onları diye,eşim idare et neolur dedi.3 gün oldu ölüyorum artık,robot gibiyim,hep ayaktayım.Bide sormadan akşamına misafir çağırır toplar bütün akrabaları bize çocuklarım erken yatar ama çocuklu başka misafirler geldiği için düzen gider huysuzlukları artar.Banyoya girerler heryer saç bırakırlar,tuvalete girerler düzgün temizlemezler,lavaboda ağız çalkalayıp öylece bırakırlar.Ben temizliği severim ama aşırı titiz değilim bunlara bunca zaman takılmadım görmüyolardır aman nolcak deyip temizlerdim ama bu ara hasta olduğum için zor yapıyorum o yüzden batıyor.Her gün ayrı yemek yapmaya uğraşıyorum kaç çeşit,eline sağlık diyen bile yok .yemek de seçiliyor üstelik.eğitimli insanlar oldukları halde bir yemek yiyişleri var şapur şupur kaşık tutmaları bile yeni öğrenen küçük çocuklar gibi(yanlış anlayacaksınız belki onları küçümsemiyorum gerçekten benim dedem ninem de öyle ama garipsiyorum toplum içinde statüsü olan insanlar nasıl böyleler diye)üsttelik bir kere de biri tabağını alıp lavaboya koysun yok hizmetçi gibiyim çocuklarını torunlarını alıp muhabbete otururlar ben ha bire kahve yap kek yap çay taşı bulaşık yıka bi kerede be kızım yoruldun sende otur diyen yok eşim de pek memnun ailesine hizmet ediyorum diye kayınpederimde herşeye azarlar beni onun yanında konuşamam benki hayatta kendini ezdirmeyen hakkını savunan biriyimdir herzaman ama bunlara karşı yok bikere kibarca(asla saygısızlık etmeden,bağırmadan) rahatsız olduklarımı anlatayım dedim bağıra çağıra rezil ettiler beni konukomşuya
sizlerde de eminim böyle durumlar vardır anlatıp içimi dökmek istedim ben onları sevdiğim için uğraşıyorum neden sevgi görmüyorum diye de çok üzülüyorum

bence bu duruma daha fazla sabretmeyin eşinizle konuşun siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz

ya bu duruma tepkinizi belli ediceksiniz ya da ömür boyu böyle gidicek

olayı da ancak eşiniz çözebilir, siz hiç yüz göz olmayın derim konuşulmuyormuşta zaten

nasıl sabırlı olunur? bu benim de sorunum rabbim yardım etsin. ama ne yaparsan yap nasıl davranırsan davran en ufak bir siteminde en kötü sen olursun. eşin tarafından bile ben bunu bilir söylerim

Niye seviyorsun ki anlamadım.

Son düzenleme:
bulmuşlar senin gibi sesi çıkmayan gelini ellerinde kullanıyorlar.. yaptıkları çok büyük terbiyesizlik.. gelsinler kalsınlar tamam da birazcıkta seninde insan evladı olduğunu hatırlasınlar..
Allah yardımcınız olsun.

eşin konuşmalı ailesiyle..
resmen kullanıyolar evini ve seni...
otel sanki mübarek...

neden sevdiğimi sormuşlar.sevdiğim kayınvalidem diğer kayınvalideler gibi karışmaz ama baskın bir karakterdir buna rağmen hiç de kötü niyetli değildir bi hata yaparsa bilerek yapmyor düşünemiyor o da bazı zor zamanlar atlatmış ondan diyorum artık.kayınpederim de aksi tersi bi insan ağlatıyor o derece eşime anlatıyorum onun yapısı o biz hiç alınmıyoruz alışırsın diyo çay koyuyorum biter bitmez ben senden istedim mi ne diye koyuyorsun al bunu içmicem diyo başlıyorum ağlamaya eşim de kızıyor büyütme diye .eşime göre aile dövse sövse bile ses çıkarılmaz eşim bize gelmeyin birazda ötekilerin gidin hayatta demez ben kaç kere bahane buldum diğerlerine gönderdim geçende size gelemedik şimdi sıra sizde gönül koymayın diye bak çıkıp geldik diyolar şok ben gülermisin ağlarmısın işim zor cidden sessiz biri değilim ama bunlara ses çıkarınca çirkefleşiyorlar medenice konuşamıyorlar ben de o ses yükseldi mi çıldırıyorum

Bu kadar hırpalamayın kendinizi olduğu kadar.. Yemek mi yediler kalan yemeği ısıtıbilirsiniz bir sonraki yemekte..Çay mı içecekler boşverin keki şunu bunu yapmayın.. Hatta siz kv ye diyin şunu güzel yapıyosun bugünde sen yapta yiyelim diye. Arada yapamadım diye kahvaltı koyun, dışardan pide filan alın.. Rutin hayatınıza devam edin fazlasını yapmayın. Beğenmeyen kalmasın.
Temizlik konusunda söylesenizde devam edecekler eminim. Buna çözüm yok.
Misafir konusunda ben şuraya gidiyorum işim var diyin ya da eşinize söyleyin size sormadan çağırmasınlar kimseyi.

Çok fazla ödün veriyorsunuz kendinizden vermeyin, herşeyi basite indirin..

bu nasıl bir mantıkla yapılıyor anlamıyorum otursunlar evlerinde bütün çocuklarını gezmek zorundalarmı niye bu kadar düşüncesizler ayrıca eşinizin ne var bunda büyütme dediği şeyler hiçte yenilir yutulur gibi değil madem aynı evi paylaşıyorsunuz herkes insan gibi davranmayı öğrenecek

kayınvalideme bişey yap desem de yapmıyor aaa unuttum diyor sabah anne çarşıya gitmem lazım çocuklara bakıverin hemen gelicem dedim(bulaşıklar vardı çok yorulduğum için bırakmıştım belki yıkar diye düşündüm ben çıkınca)aa dur bende geleyim neler varmış göreyim ben gezmeye gitmiyorum ki yani işim var geldi kızmadım ama garip geliyor bana

Ama sabır sabır da bi yere kara canımcığım.Senin ki sabredilecek durumdan ziyade senin aşırı kullanılman olmuş ki buna sen müsade etmişsin(Çok uzun kalmayacaklarsa 1 gözün görmeyecek 1 kulağın duymayacak.Uzun süreli kalınıyorsa eğer kendini ezdiripte hastalık sahibi mi olacaksın.Eşinle konuş baktın olmuyor kv ile konuşmayı denesen?(kv iyi dediğin için diyorum)

iyidir ama kızdığında terstir konuşmaya kalktım daha önce alakasız bi mevzuydu hemde istenmediğim yerde durmam dedi çarptı kapıyı gitti kaç kere bişeyi konuşmayı denediysem azarlıyor yanlış anlıyor saçma geliyor ona
ben de hakkaten misafirperver olduğum için kırmıyorum hoş davranıyorum ondan galiba hep bendeler öteki elti topluyor eşyaları biz tatile gidiyoruz anneme gidiyoruz planımız vardı deyiveriyor hoooooooop bize geliyorlar görümcem çok iş yaptırıyo sıkılıyorlar yine bize vay benim halime ben tavır mesafe koymayı pek beceremiyorum kişilik sorunum diye düşünüyorum o yüzden istedikleri gibi de rahat konuşabiliyorlar eşim de benim gibi

Zaten şimdi durduk yere mesafe koyarsan sert kaçar baştan olacaktı mesafe işi.Misafirperver olman ayaklarının altında paspas olacağın anlamına gelmiyor.X anne senin elinden şu yemek çok güzel oluyor de mesela.ben öyle yaparım:))yada ben evi süpürüken siz bulaşığa yardım edebilirmisiniz ? gibi vs.Tabi kv kaç yaşında hani 70 felansa bunlar da ayıp olur.

55 yaşında ama yemek istediğimde sen benden güzel yapıyorsun ben kendi yaptığımı beğenmiyorum diyo hatta üstüne o sipariş veriyor hani bir kere şunu nyapmıştın ya çok güzeldi yine yap diye bulaşık yıkarmısın veya çamaşır asarmısın dediğimde o ara çocuklarla oynuyor sonra söyleyince anne kalmış bunlar amaaaaaan kafamı kaldı çocuklardan unutmuşum diyo bi sinirle gidiyorum kullanıyorlar evet ama kullandıklarını kabul etmiyorlar normal geliyor bide eskilerin mantığı gelin hizmet edecek sadece işi o

ya şimdi kayınpederim mutfağa geldi masaya oturdu tırnak kescem diyor baba balkona geç daha rahat dedim yok burası iyi deyip oturdu yemek masasına çıldırıyorum içim almaz değmese bile herşeyin bi yeri var siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz ters bi adama

Allah sabir versin arkadasim. Esin ne derse desin kabul etmeyeceksin o zaman. Rahatsiz oldugun konuyu soyledigin zaman bu onlarin huyu idare et demesine musade etme. Benim de canim var. Anani babani atamiyirsan beni de kayirmayi korumayi bil de cik.net ol. Ama yine de esinle arani acma onlar bugun var yarin yok. ama esinle bir omru gecireceksin

inşallah siz ailesine hizmet ederken eşiniz size yardımcı oluyordur ?? hadi ailesi anlayışşsız bi işin ucundan tutmuyor ki- kayınvalıdeniz gençmiş- eşiniz akşam size yemekte sofra kurup kaldırmada çay servisinde yardım etsin..etmiyorsa da rica edersiniz

şimdiye kadar yapmışsın elinden geleni zaten iyi olamamışsın
bırak bari yapma haklı yere kötü ol
hizmet görüyolar diye geliyolar ekmek elden su gölden
hizmet etme bak gelmezler kayınvaliden diyecektir evde de yapıyorum burda da yapıyorum bari evimde olayım

en başından beri bu konuda tartışıyoruz beni ezdiriyorsun laf söyletiyorsun diye yok düzelmiyor görme duyma bi hafta kör sağır dilsiz ol ailem nediyim desem anlamazlar dediğinde zaten benim söylettiğimi anlıyorlar etrafa bizim oğlumuz çok iyiydi usluydu böyle böyle demezdi falan diye anlatıyorlar usandım anlayacağınız eskiden serttim onlara karşıda bi tavrım vardı ama işlemedi çok ben daha çok üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…