nasıl sabırlı olunur yardım edin

Kusura bakmayın bende sizin gibiydim 5 yıl geçti çocuk oldu vs artık değiştim kimseye laf vermem laf söyletmem yanlışı hemen yüzüne vururum herkesin lütfen kimseye ezdirmeyin kendinizi kazanan sonunda siz olrsnuz hayat acımasız...

amannn valla okdukca ıcım daralıo yahuu ıcım ıcım

ne bu ya su analar babalar kocalar
ayy yok ya yasıosan tek yasıcaksın hayatı kafa rahat
cekmıceksın kımseyı
dunyayada bıkere gelıozkı
aman be arkadas kımse kımsenın askından ölmezz
sen hızmet ettıkce kocanın emınım gozlerı ısıldıyodur
manyak ya bu erkekler aptal aptal gercekten
oysa yarın oburgun bunlar olmucak hayatında
karın olacak karın kalacak yanına
ayy bıraz sert yazdım ama
evlılık asla dusunmuorum kı bıkere evlenıp gormus bıırı olaraktan
hıcmı ozenme olmaz bende
off offff kadınlıgımıza ınsanlıgımza yazık

ayda yılda bir gelen misafire 1 günlükse yemek arkasındanda kek börek çay veririm ama 10 günlük miafirlik olmaz zaten3. gün doluyo onun müddeti. yemeği yaparım çay veririm bitti. on gün sen o kafayla gidersen daha çoook 10 günlüğüne gelirler. bide misafir çağırıyolar. ne münasebet ya. misafirin misafirimi olurmuş. sen yavaş yavaş hizmeti azalt bikerede kesmede göze batmasın şu çay yanında kek börek olayından başla. yemekleride kafana takma misafir umduğunu değil bulduğunu yer. çok biliyolarsa geçip mutfağa yapsınlar ama şu anlattığınız temizlik kusurlarına bakılırsa ben olsam mutfağımı emanet edemezdim oda ayrı konu. dediğim gibi sen ikramı bukadar abartma. he ben yapamam 30 günde kalsa aynı tempo hazırlarım diyosan böyle devam eder.

Sanki bu hafta bütün konu sahibi hanımlar benim kv ve kp bahsediyor:) Aynı durum bende de mevcuttu arkadaşım canıma tak edene kadar.Sanırım seninde patlaman yakın.. Ne yapayım,ne demeliyim diye sormuşsun ya bak ben ne yaptım..çat kapı geldikleri bir gün üst sokakta olmama rağmen uzağım eve gelemem dedim.Cafede 2 saat beklemişler,o günden sonra gelmeden aramayı öğrendiler.

Başka bir gün baktım benim evimde bana istedikleri yemekleri sıralıyorlar yapmam için,dinledim tabii..Sonra masaya kahvaltılıkları getirip koyunca suratlarını gördüm bir zevke geldim anlatamam.kp.bu ne dedi kahvaltı baba,siz habersiz geldiğiniz için alışverişe gidecektim gidemedim,evde bunlar var hem misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş dedim güldüm:)Kimse birşey diyemedi.

Siz bu kadar mükemmel olmaya çalıştığınız sürece,onlara hizmette sınır tanımadığınız sürece bu artarak devam eder.Kim ne der diye düşünmeyin,emin olun 40 yıl sırtınızda taşıyıp,1 gün indirseniz o 1 günün lafı olur.Kendinizi paralamaya değmez.Eşinize banyoyu temizletin o pisliği bir görsün konuşacak lafı kalmaz.Sizde hastalığı böyle ayakta hizmetle geçirmeyin az nazlı olun..Herkesi mutlu edicem diye mutsuz olmayın..

Aynı şehirdemisiniz?
Bizimkiler aynı şehirde geldiklerinde 1-2 gece kalırlar senin işin zor valla...ama dediğim gibi gelmeleri bişey değilde hiçbirşeye elini sürmüyor kadın bardağını kaldırmaz kızına gidince hemen girişir işe banada bu dokunuyo...faydaları yok bari zararları olmasın yaa bu ne
eşimde verdi anahtar annesine bu erkekler neden böyle anlamıyorumherhelde şu hissi veriyor anasına''bu ev senin istediğin zaman gir çık''
yüz verme arkadaşım astar istiyorlar seninkiler iyice arsızlığı ele almış, ay bide diğer oğlana gittik siz daralırsınız diye sizede geldik diyormuşlar kendilerini komik duruma düşürüyorlar..

Sen böyle 5 yıldızlı hizmet sunarsan elbet senden başkasında kalmazlar.
Bence ilk olarak yemek işinden başla.İlk gün masanı donat,misafir ağırlama usulünü yap.
Ama sonrasında kendi düzenini bozma,her zaman ne pişiriyorsan onu pişir.
İşin olduğu zaman "ben çıkıyorum anne,dolapta yemek var,ısıtırsınız" diyebilirsin.

Ben olsam misafir büyüğümden bulaşık,çamaşır asma filan beklemem.
Ama bunları şikayet olarak kullanabilirim:)
Mesela bir şey isterlerse,önce şu çamaşırları asayım veya şu bulaşıkları kaldırayım sonra yaparım gibi...

Eşine gelince...Lafla anlamayacaktır,dahası şikayet edince kızacaktır.
O zaman ne yapıyoruz ? Söylemiyoruz,gösteriyoruz.
Bulaşıklar birikmişse eşe gösteriyoruz,baksana dağ gibi bulaşık beni bekliyor diyoruz.
Lavaboda pislik,küvette saç varsa temizlemiyoruz,eşe gösteriyoruz,şuraya bak banyo batmış diyoruz:)
Bol bol çok yoruldum,düzenim bozuldu gibi sözler ama asla annen-baban diye katmadan,sadece durumdan şikayet ederek.

resmen hizmetçi olmuşsunuz beleş hizmetçi gibisiniz,eşinizle konuşun bu ne böyle onları çekmek zorunda değilsiniz siz eşinizle evlendiniz onlarla değil evlerine gitsinler be aaa

akşamdan beri böyleyim bende akşam kötü oldum yattım bi kalktım yemekler duruyo o arada eşim de kayınvalidemde uyanık söz vermiştin yat dedin bana bak hepsi duruyo ben bunlar burdayken içim rahat nasıl yatarım aşkolsun diye bi söylendim eşimle kayınvalidem yemekleri kaldırıp bulaşıkları toplamaya başladı bu sabahda işim var kahvaltılıklar dolapta siz yiyin dedim çıktım normalde hazırlar toplar öyle çıkarım ama hakkaten çok işim vardı
böyle yapınca da ben bile kendimi kötü gelin gibi hissediyorum ama yapsam da yapmasam da değer görmüyorum ki

kızlar benim de sorum olacak, eşinizin babaannesini (yaşlı ve bunamaya yakın) birkaç günlüğüne bakın deseler bakar mıydınız tavrınız ne olurdu ayrıca 1 yıllık evlisiniz

birkaç günlük çoğu kişi bakar ben de seve bakardım ama belli bir süre var bir kaç gün uzunca bir müddet yapabilir miydim bilmiyorum benden önce kendi çocuklarına düşer tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…