inşallah siz ailesine hizmet ederken eşiniz size yardımcı oluyordur ?? hadi ailesi anlayışşsız bi işin ucundan tutmuyor ki- kayınvalıdeniz gençmiş- eşiniz akşam size yemekte sofra kurup kaldırmada çay servisinde yardım etsin..etmiyorsa da rica edersiniz
büyütülecek bir mevzu değil biliyorum daha büyük neleeeeeer neler atlattım bir bilseniz sadece daha sabırlı olmak için ne yapabilirim böyle şeylere ne yaparsam takılmam sizler nasıl aşıyorsunuz bu tür mevzuları diye yardım almak istedim
öncelikle eşimin ailesini her zaman sayar ve hakkaten severim ama sevgimin karşılığını hiç görmedim.Ayrı şehirlerdeyiz,bu ay kaç kere bize geldiler diğer çocukları da var ama orda rahat edemiyorlar belli enaniyet olmasın ama ben misafiri çok severim ve çok hizmet ederim bunu severek yaparım yine beni aramaya tenezzzül bile etmeden eşime biz geliyoruz sizde kalcaz 10 gün demişler bizim de programımız vardı bu ay kaç program yaptık hep onlar yüzünden iptal oldu,keyfim kaçtı iyice ilk defa eşime sitem ettim hastayım bu ara çok yoruluyorum gücüm yok nasıl ağarlayacağım ben onları diye,eşim idare et neolur dedi.3 gün oldu ölüyorum artık,robot gibiyim,hep ayaktayım.Bide sormadan akşamına misafir çağırır toplar bütün akrabaları bize çocuklarım erken yatar ama çocuklu başka misafirler geldiği için düzen gider huysuzlukları artar.Banyoya girerler heryer saç bırakırlar,tuvalete girerler düzgün temizlemezler,lavaboda ağız çalkalayıp öylece bırakırlar.Ben temizliği severim ama aşırı titiz değilim bunlara bunca zaman takılmadım görmüyolardır aman nolcak deyip temizlerdim ama bu ara hasta olduğum için zor yapıyorum o yüzden batıyor.Her gün ayrı yemek yapmaya uğraşıyorum kaç çeşit,eline sağlık diyen bile yok .yemek de seçiliyor üstelik.eğitimli insanlar oldukları halde bir yemek yiyişleri var şapur şupur kaşık tutmaları bile yeni öğrenen küçük çocuklar gibi(yanlış anlayacaksınız belki onları küçümsemiyorum gerçekten benim dedem ninem de öyle ama garipsiyorum toplum içinde statüsü olan insanlar nasıl böyleler diye)üsttelik bir kere de biri tabağını alıp lavaboya koysun yok hizmetçi gibiyim çocuklarını torunlarını alıp muhabbete otururlar ben ha bire kahve yap kek yap çay taşı bulaşık yıka bi kerede be kızım yoruldun sende otur diyen yok eşim de pek memnun ailesine hizmet ediyorum diye kayınpederimde herşeye azarlar beni onun yanında konuşamam benki hayatta kendini ezdirmeyen hakkını savunan biriyimdir herzaman ama bunlara karşı yok bikere kibarca(asla saygısızlık etmeden,bağırmadan) rahatsız olduklarımı anlatayım dedim bağıra çağıra rezil ettiler beni konukomşuya
sizlerde de eminim böyle durumlar vardır anlatıp içimi dökmek istedim ben onları sevdiğim için uğraşıyorum neden sevgi görmüyorum diye de çok üzülüyorum
Seni çok iyi anlıyorum ama iyi sabretmişsin..benimde var başımda bu tiplerden hazırcılar...
Keşke en baştan tavrını belli etseydin ne o öyle hizmetçi gibi kullanmışlar seni..bu iş eğitimle olmuyor ne yazık ki en başta insanlık olması gerekir, görgüsüzler..insan gelini diye bunu reva görür mü hiç acımıyorlar...bide bağırıp çağırıyorlarmış açıp kapıyı gösterseydin..
Bunlar ancak bu dilden anlar..
Benim eşimin aileside yer içer hazıra gelirler bir teşekkür etmezler masadan iki tabak kaldırmazlar..sofradan kalkıp kahveye geçerler..başta anlayamadım baktım beni kullanıyorlar bende davet etmemeye başladım..bu hep böyle mutfağı temizler düzenlerim arkamdan başlarlar tabak bardak çıkarmaya makinaya dizeyim demez..kızına gidince sıvar kolları girişir işe..bana niye yapsın enayi var nasılsa..anlayacağın bende senin gibiyim bana böyle muamele yaptıkları için yüz vermiyorum ayda bir kalır giderler..
Simdi senin tarzin az cok belli onlarinki de belli. Benim tavsiyem su olurdu; bosuna sinir harbine girme sinirlerin yipranir. Onlar geldiginde hizmetini 4 4 luk sunmaya calisma, kendini bunun icin cok yorma. Her gun farkli cesit yemek yapma, ymeeklerin cok guzel olmayiversin, cayin yanina cerez yeter yas pasta borek diye kendini de tuketme. Sen hizmetinin kalitesini dusur, bunu da bir savastaymis gibi yapma. Kendimi yormayacagim, onlardan da beklentini dusuruyorum de. Kendime ve evime izin verdim 10 gun banyoda dus giderinde yerlerde sac olacak, lavabo o kadar da temiz olmayabilir. Temizleme, belli ki rahatsiz olmuyorlar. Zaten 10 gun sonra gidecekler o zaman istedigin gibi cekip cevirirsinn evini.
Kafa huzuru gibi bir sey yok. Kafa huzuru her seyden cok daha onemli. Simdi onlarla harb edersen sinirlerin yipranacak, olmadi alt ettiler ust ettiler diyeceksin. Madem gelmeyin diyemiyorsun, senden aldiklari hizmet dusmeli. Dedigim gibi bunu da gununuzu gosteririm mantigiyla yapma. Mantik cok basit; kendimi cok yormayacagim, hastayim, enerjim az carcur etmeyecegim.
Esin de madem onlarin yaninda is goruyor, o zaman yaptir ona bol bol is. Firsat bu firsat.
tavsiyelerinize uyacağım bi yerden başlamam gerekiyor 4 4lük iyi gelin olmak için uğraştım hep ama değer görmüyorum ki ne diye yorayım kendimi bide ses çıkarmıyorum laf işittiğimde tartışma çıkmasın beni etrafa kötü anlatmasınlar diye.etrafa karşı kötü bilinmek beni çok üzer millet ne der lafı benim üzerimde hakimiyet kurmuş duumda bunu da aşacağım zamanla inşallah
bana sadece akıl verin şunu yap bunu de ben kırmadan ezilmeden araya mesafe koymayı istiyorum pek güçlü bir kişiliğim yok
bazıları var kayınvalide kayınpedere karşı hiç bir saygısızlık yok diğer taraf da aynı şekilde görüşmeleri problemli olmaz kimse kimseye laf sokmaz belki birazda karakter görgü meselesi medenice bir araya gelip muhabbet sohbet herkes memnun ayrılır ortamdan
baştan benim gibi olup(benim fikrim önemli değil etkisiz eleman moduna sokuyorlar) sonra onlara kendini kabul ettirip çekinilmesini sağlayan oldu mu bunu nasıl başarıyorsunuz
Onlar size gelip 10 kalıp gittikten sonra sizin mesafe koymanız nasıl olucakki aynı evin içinde. İş eşine düşüyo eşin yapıcak. Seni ezdirmiycek.
o pek mümkün değil işte bide hemen üstüme atar istemiyorsan o senin problemin sen söyle ben anamla babamla kötü olamam rahatsız olan kimse o söylesin diyor
işte bende hep şu var kendi anneme nasıl davranılmasını istiyorsam bende öyle davranıyorum bi de hakkaten misafirperver olduğum için elimde değil en sevmediğim insan bile gelse dört dönerim ama yıpranıyorum farkındayım eşim de az önce dedi beni kötü görünce sana ayıp geliyor ama hastayım anne bulaşıkları yıkar mısın de
bende nasıl söylerim koca kadına kendisi de görüyor yapabilir diyorum demezsen sen çekersin gururu bırak söyle iste dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?