nasıl sabırlı olunur yardım edin

normalde hiç yardım etmez onların yanında annesinden istersem ozaman ediyor veya annesi oğlum ben yapamadım gel sen yap diyor işte ozaman ben sinir oluyorum annesine bana hiç yardım etimiyor diye dert yandığımda hiç de değil biz varken neler neler yaptı nankörlük etme diyor

Arsiz insanla basa cikmak zor hem de cok zor. Konusmayi bile beceremeyip bagirip cagiran kisilerden nefret ederim. Allah yardimciniz olsun.

Sabır derken sen oldukça sabırlısın zaten tatlım bu terbiyesiz ve kendini bilmez insanlara karşı. Şuanlattıkların karşısında ben onda birine bile sabretmez direk yaygarayı koparır kapının yolunu gösterirdim.. Brawo diyorum sana. Onlar misafirliğe değilde huzur bozmaya gelmişler anladığım kadarıyla. Böylelerine kısacası patavatsız denir resmen hadlerini aşmışlar. Kenidini üzersin ancak. Sakın sabretme çünkü onlar kovulmayı haketmişler.

Seni çok iyi anlıyorum ama iyi sabretmişsin..benimde var başımda bu tiplerden hazırcılar...
Keşke en baştan tavrını belli etseydin ne o öyle hizmetçi gibi kullanmışlar seni..bu iş eğitimle olmuyor ne yazık ki en başta insanlık olması gerekir, görgüsüzler..insan gelini diye bunu reva görür mü hiç acımıyorlar...bide bağırıp çağırıyorlarmış açıp kapıyı gösterseydin..
Bunlar ancak bu dilden anlar..

Benim eşimin aileside yer içer hazıra gelirler bir teşekkür etmezler masadan iki tabak kaldırmazlar..sofradan kalkıp kahveye geçerler..başta anlayamadım baktım beni kullanıyorlar bende davet etmemeye başladım..bu hep böyle mutfağı temizler düzenlerim arkamdan başlarlar tabak bardak çıkarmaya makinaya dizeyim demez..kızına gidince sıvar kolları girişir işe..bana niye yapsın enayi var nasılsa..anlayacağın bende senin gibiyim bana böyle muamele yaptıkları için yüz vermiyorum ayda bir kalır giderler..

Son düzenleme:
sende benim gibi tembel imajı verseydin onlara geçseydin karşıya keşke
bir gün ağır hasta ol azıcık numara yap hiçbir şey yapma bak herşey kvne kalınca nasılda arkalarına bakmadan kaçacaklardır
allah kurtarsın ne diyeyim

tavrını belli et diyorsunuz da ben onları hiçbirzaman davet etmiyorum ki onlar geliyor zaten müsait misiniz bile demeden çünküüüüüüüüüüüü bu ev onların üzerine olduğu için istediği zaman girer çıkarlar ve saygısızlık edersem kapının önüne koyarlar bunu hissettirdiler pasif değilim sıcak kanlı da değilim onlara ama onların umrunda bile değil oğlumun evi istediğim igibi girerim çıkarım havalarında eşimle aram iyi olmasa ben çekmem de hepsini birden defederim hayatımdan onlarla kötü olunca eşimde yıpranıyor aramız bozuluyor ona bişey söylemiyorum kolay kolay.eltime demişler bi kavgada yürü git babanın evine ben oğluma kız oğlan kız bulurum elini sallasa ellisi diye o da inadından gitmiyor onlar sevinmesin diye

bana sadece akıl verin şunu yap bunu de ben kırmadan ezilmeden araya mesafe koymayı istiyorum pek güçlü bir kişiliğim yok

bazıları var kayınvalide kayınpedere karşı hiç bir saygısızlık yok diğer taraf da aynı şekilde görüşmeleri problemli olmaz kimse kimseye laf sokmaz belki birazda karakter görgü meselesi medenice bir araya gelip muhabbet sohbet herkes memnun ayrılır ortamdan

baştan benim gibi olup(benim fikrim önemli değil etkisiz eleman moduna sokuyorlar) sonra onlara kendini kabul ettirip çekinilmesini sağlayan oldu mu bunu nasıl başarıyorsunuz

belli bir tavır içinde olmadığınız sürece sizi ciddiye almıcak gibime geliyo daha fazla sabır göstermeyin bence sizi hem yıpratıcak hemde sabır bir çözüm olmıcak

aynı dertten muzdaripmişiz benimkilerde ayda bir gelir on gün kalır ama bu yaz tatil diye biraz fazla oldu dün hatta işimiz var deyip başka şehre gittik gece dönecektik hiç toplanma belirtileri yok bide anahtar verdi eşim

Simdi senin tarzin az cok belli onlarinki de belli. Benim tavsiyem su olurdu; bosuna sinir harbine girme sinirlerin yipranir. Onlar geldiginde hizmetini 4 4 luk sunmaya calisma, kendini bunun icin cok yorma. Her gun farkli cesit yemek yapma, ymeeklerin cok guzel olmayiversin, cayin yanina cerez yeter yas pasta borek diye kendini de tuketme. Sen hizmetinin kalitesini dusur, bunu da bir savastaymis gibi yapma. Kendimi yormayacagim, onlardan da beklentini dusuruyorum de. Kendime ve evime izin verdim 10 gun banyoda dus giderinde yerlerde sac olacak, lavabo o kadar da temiz olmayabilir. Temizleme, belli ki rahatsiz olmuyorlar. Zaten 10 gun sonra gidecekler o zaman istedigin gibi cekip cevirirsinn evini.
Kafa huzuru gibi bir sey yok. Kafa huzuru her seyden cok daha onemli. Simdi onlarla harb edersen sinirlerin yipranacak, olmadi alt ettiler ust ettiler diyeceksin. Madem gelmeyin diyemiyorsun, senden aldiklari hizmet dusmeli. Dedigim gibi bunu da gununuzu gosteririm mantigiyla yapma. Mantik cok basit; kendimi cok yormayacagim, hastayim, enerjim az carcur etmeyecegim.
Esin de madem onlarin yaninda is goruyor, o zaman yaptir ona bol bol is. Firsat bu firsat.

tavsiyelerinize uyacağım bi yerden başlamam gerekiyor 4 4lük iyi gelin olmak için uğraştım hep ama değer görmüyorum ki ne diye yorayım kendimi bide ses çıkarmıyorum laf işittiğimde tartışma çıkmasın beni etrafa kötü anlatmasınlar diye.etrafa karşı kötü bilinmek beni çok üzer millet ne der lafı benim üzerimde hakimiyet kurmuş duumda bunu da aşacağım zamanla inşallah

Evet evet bunu asmaya calisin. Yani sizde yaptiklariniza dair vicdan azabi yoksa birakin onlar ne anlatirsa anlatsin. Kim ne yapacak ki? Onlarin kendi ayibi, o siralarda insanlar yanlis bilecek ama Allah her seyin dogrusunu biliyor. En nihayetinde yalan yanlis seyler anlatirlarsa bu onlarin basina dolanir.
Insan boyle seylerde kendini uzmemesi gerektigini basina cok daha onemli bir dert gelince anliyor. O dert basiniza gelmeden de anlar ve kendinizi hirpalamazsaniz en guzelini yaparsiniz. Bol huzurlu gunler dilerim.

Onlar size gelip 10 kalıp gittikten sonra sizin mesafe koymanız nasıl olucakki aynı evin içinde. İş eşine düşüyo eşin yapıcak. Seni ezdirmiycek.

Onlar size gelip 10 kalıp gittikten sonra sizin mesafe koymanız nasıl olucakki aynı evin içinde. İş eşine düşüyo eşin yapıcak. Seni ezdirmiycek.

o pek mümkün değil işte bide hemen üstüme atar istemiyorsan o senin problemin sen söyle ben anamla babamla kötü olamam rahatsız olan kimse o söylesin diyor

o pek mümkün değil işte bide hemen üstüme atar istemiyorsan o senin problemin sen söyle ben anamla babamla kötü olamam rahatsız olan kimse o söylesin diyor

O senin problemin diye bişey mi varmış bu hayat ikinizin. Senin sıkıntında derdinde ikinizi ilgilendirir. Sonuçta ortak paylaşımınız lanında onun derdi olmayan anne babası ve kardeşlerinin onu çokta ilgilendirmiyen hayatını paylaştığı eşi var. Onlar gidince senle yalnız kalıcak ve hayatına devam edicek tek insan sensin. O Ailesini rahat ettiricem diye hayat arkadaşını sinir hastası edicek. Farkında bile değil.
Ben 1 yıllık evliyim. Patavatsız orta bulandırıcı herşeyden işine gelince anlayan işine gelmeyince anlamayan bildiğin buz dağı gibi bi kayınvalide , Sürekli oğlunu suçlayan , kendini mükemmel sanan , söylediğini söylemedim deyip , evlenirken hiç bişemize elini dahi sürmeyip okadar sıkıntılarla düğün yaparken seyirci kalan paraya para demeyen pinti karaktersiz bi kayınpederim, sadece kendilerini düşünün kendilerini prenses sanan görümcelrim var... Bunlar benim evime sadece evlendikten sonra 1 kere gelebildi. ortalık karıştırmak isteyen insanları eşin uzak tutucak kendi aileside olsa

Bencede hiç kendinizi yormayın.Ne canınız çekerse onu yapın.Onlara sormayın severmisin diye.Ya da acaba yerlermi diye düşünme.O zaman aa bak memnun etmeye çalışıyor bizi derler.Ne istiyorsan yap.Önlerine çayı koy odaya git.Bırak alsınlar.Sadece evet hayır cevap ver haricinde konuşma.Ben şahsen benimkilere hep öyle yapıyorum.Benimkilerde yüz bulacak cinsten başka yüz verdim gördüm sonra bir çektim kendimi.Onlar bendeyken mutfakta iş yaparım yanlarında oturmam bile tv izler yata uyurlar.Sizde eğer kurtulmak istiyorsanız bunları yapın.Yok yapamam derseniz katlanacaksınız:.

işte bende hep şu var kendi anneme nasıl davranılmasını istiyorsam bende öyle davranıyorum bi de hakkaten misafirperver olduğum için elimde değil en sevmediğim insan bile gelse dört dönerim ama yıpranıyorum farkındayım eşim de az önce dedi beni kötü görünce sana ayıp geliyor ama hastayım anne bulaşıkları yıkar mısın de
bende nasıl söylerim koca kadına kendisi de görüyor yapabilir diyorum demezsen sen çekersin gururu bırak söyle iste dedi

Valla sen kötü olmuycaksın hayatım arada eşin fazla uyanık sanırım kendi söylemiyo eşine söyle diyo. Sen söylemiyceksin eşin ayarlıycak o işi. Sen konuşursan seninki koca laf olur. Eşininkini kaldırırlar. Ayrıca onlar senin kendi annem ve babama nasıl hizmet ediyosam bende onlara öyle yapıyorum demişsin ya. Ya onlar senin kendi evlatlarının yerine koyup kıyamıyolarmıda.. Bende misafirimi dört dörtlük hazırlar ağırlarım. Elimden gelen insanlığıda yaparım. Ama kendime laf söyletmem. Hayatıma müdahale ettirmem.Aileme de eşimin ailesinede bunun için seviyemi eşimin ailesiyle hep korurum polemiğe laf sataşmasına ikili çatışamalara asla girmem o işleri eşim halleder. Yüzümü göstermem bukadar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…