Özgüvenim yok evet.. ablalarm yüzünden sürekli ezilerek büyüdüm. Sosyal fobim oluştu zamanla çocukken gittiğim psikolog bu teşhisi koymuştu..Özgüven farkında olup ger getirebileceğin birşey olmuyor dediğiniz gibi yardm gerekiyor.. Şükür mevzusuna gelince bu kadar çok şey yaşayınca hayatın bir anlamı, yaşamaya değer birşey olmayınca elindekileri gözü görmüyor insan.. belki şükürsüzüm..Sizi şükürsüz ve özgüvensiz olarak okudum. Bilmiyorum belki bir psikolog yardım edebilir
Öncelikle kuzenlerimle kavga sebebim yazdğm gibi çok kibirli ve memnuniyetsizler aslnda kavgadan kastm çocukken herkes kavga eder bişey olur bir oyun olur anlasamazsınız ama onlar bu tavrlarını genclikte de sürdürdüler bana karşı hiç iyi niyet göstermediler..Sürekli benimle bir yarış çabasına girdiler tavrlaryla giyimle,kuşamla hava atma derdindelerdi,kıskandırma derdindelerdi.. mesela en son kopma nedenimiz şuydu alışverişe gidiyoruz bana birşeyler alacağz ben üniyi kazanmışım gideceğim, kuzenim en kötü en çirkin şeyleri almamı istiyor içten içe bana karşı kin besliyor. Farkndalığı yüksek biriyim bunu hissedince gör üsmeyi kestim. Yıllar sonra barştk ben biraz toparlandım kişisel durumum iyiydi bu kez de ben onların yaptıkları gibi onlara hava atmak istedim. İçimde kalmış yıllarca böyle davranılmış..Onlar nasıl davrandıysa aynen öyle davrandım. Doğal.olarak görüsmeyi kestiler.Bunu belki yapmasaydım iyi olurdu ama içimde kalmış onlar zamannda o kadar çok yaptılar ki heves ettim belki de..Genel olarak şikayet eden birisiniz yazmışsınız güzel bir sey olmadı ki sevineyim.. sürekli böyle bir hayatm oldu neye sevineyim? Yaşamayan bilemez..Enerjisiz birisiniz diyorsunuz keyfimden mi? Yaşadıklarımı yazdm yukarda ki emin olun en basit haliyle... Böyle insanlar enerji sömürür demişsiniz Basıma gelenler bunlar enerjiniz sömürülmesin istiyorsanız benim gibi insanlardan uzak durun hanfendi.Enerjinizin sömürülmesi benim suçum değil. Başıma bunlar geldi diye aa enerjimi sömürüyorsun diyip suçlamak nedir? Size bu yazıyı özelden atmadım sonuçta.. konu açtım enerjinizin sömürüldüğünü düşünüyorsanız okumayı verin. Yorum yapmayı verin..Beni Allah da sevmiyor derken bu kadar kötü şey yasayınca ister istemez bunu düşümdüm yani sevmediği için mi bunlar basıma geldi dedim..Ablalar konusuna gelince hatalarınızın farkına varn demişsiniz yazdklarımı iyi okumamşsınız öz eleştiri yaptım yazmda bakın "böyle olması benim suçum mu" yazıyor orda.. neyi neden yaptığımın farkndayım yani biranlık sinirle yaptım demişim.. haklıyken "haksız" konuma düştüm demişim..bu ne demek? Çok merak ediyorum bana hangi niyetle yorum yazıyorsunuz..Suçlayıcı bir tavırla yazmışsınız saçmalık demişsiniz niyetiniz teselli etmek mi daha kötü hissetirmek mi?Kuzenlerinizle neden kavga ettiğinizi pek anlayamadım. Ama genel olarak hayattan hep şikayet eden enerjisiz biri gibisiniz. İnanın bu tarz insanlar herkesin enerjisini de sömürür.
Zaten beni Allah da sevmiyor demişsiniz. Buna nasıl karar verdiniz orası ayrı bir saçmalık ve Ablalarınızla bir kavga ile her şeyi dökmek çok yanlış. Kendi hatalarınızın farkına varın. Başınıza gelen çoğu şeyde sizin de suçlarınız var.
Suçlayıcı bir niyetle hiçbir zaman yazmadım. Başınıza sürekli kötü şeyler gelmiş kime göre neye göre? Sizin başınızdaki dertleri nimet sayacak insanlar var. Lakin sizin derdiniz size ağır gelmiş kaldırmamışsınız Allah beni sevmiyor demişsiniz. O zaman sizin yüz katı derdiniz olan insanlardan Allah nefret mi ediyor?Öncelikle kuzenlerimle kavga sebebim yazdğm gibi çok kibirli ve memnuniyetsizler aslnda kavgadan kastm çocukken herkes kavga eder bişey olur bir oyun olur anlasamazsınız ama onlar bu tavrlarını genclikte de sürdürdüler bana karşı hiç iyi niyet göstermediler..Sürekli benimle bir yarış çabasına girdiler tavrlaryla giyimle,kuşamla hava atma derdindelerdi,kıskandırma derdindelerdi.. mesela en son kopma nedenimiz şuydu alışverişe gidiyoruz bana birşeyler alacağz ben üniyi kazanmışım gideceğim, kuzenim en kötü en çirkin şeyleri almamı istiyor içten içe bana karşı kin besliyor. Farkndalığı yüksek biriyim bunu hissedince gör üsmeyi kestim. Yıllar sonra barştk ben biraz toparlandım kişisel durumum iyiydi bu kez de ben onların yaptıkları gibi onlara hava atmak istedim. İçimde kalmış yıllarca böyle davranılmış..Onlar nasıl davrandıysa aynen öyle davrandım. Doğal.olarak görüsmeyi kestiler.Bunu belki yapmasaydım iyi olurdu ama içimde kalmış onlar zamannda o kadar çok yaptılar ki heves ettim belki de..Genel olarak şikayet eden birisiniz yazmışsınız güzel bir sey olmadı ki sevineyim.. sürekli böyle bir hayatm oldu neye sevineyim? Yaşamayan bilemez..Enerjisiz birisiniz diyorsunuz keyfimden mi? Yaşadıklarımı yazdm yukarda ki emin olun en basit haliyle... Böyle insanlar enerji sömürür demişsiniz Basıma gelenler bunlar enerjiniz sömürülmesin istiyorsanız benim gibi insanlardan uzak durun hanfendi.Enerjinizin sömürülmesi benim suçum değil. Başıma bunlar geldi diye aa enerjimi sömürüyorsun diyip suçlamak nedir? Size bu yazıyı özelden atmadım sonuçta.. konu açtım enerjinizin sömürüldüğünü düşünüyorsanız okumayı verin. Yorum yapmayı verin..Beni Allah da sevmiyor derken bu kadar kötü şey yasayınca ister istemez bunu düşümdüm yani sevmediği için mi bunlar basıma geldi dedim..Ablalar konusuna gelince hatalarınızın farkına varn demişsiniz yazdklarımı iyi okumamşsınız öz eleştiri yaptım yazmda bakın "böyle olması benim suçum mu" yazıyor orda.. neyi neden yaptığımın farkndayım yani biranlık sinirle yaptım demişim.. haklıyken "haksız" konuma düştüm demişim..bu ne demek? Çok merak ediyorum bana hangi niyetle yorum yazıyorsunuz..Suçlayıcı bir tavırla yazmışsınız saçmalık demişsiniz niyetiniz teselli etmek mi daha kötü hissetirmek mi?
Yorum için teşekkürler haklısınız kurban psikolojisindeyim ve aşamıyorum sanırım belki yakın zamanda yardım almayı deneyeceğim..Suçlayıcı bir niyetle hiçbir zaman yazmadım. Başınıza sürekli kötü şeyler gelmiş kime göre neye göre? Sizin başınızdaki dertleri nimet sayacak insanlar var. Lakin sizin derdiniz size ağır gelmiş kaldırmamışsınız Allah beni sevmiyor demişsiniz. O zaman sizin yüz katı derdiniz olan insanlardan Allah nefret mi ediyor?
Hepimiz güllük gülistanlık bir yaşam isterdik ama değil. Herkesin derdi kendine ağır. Kuzenlerinizle küsmüşsünüz ne güzel artık onlar yüzünden üzülmüyorsunuz. Ablalarınıza hatanızın farkındasınız o da ne güzel. Bu saatten sonra kurban psikolojisinden çıkın. Zira tamamen o psikolojidesiniz.
Allah kalbinize de şifa versin inşallahYorum için teşekkürler haklısınız kurban psikolojisindeyim ve aşamıyorum sanırım belki yakın zamanda yardım almayı deneyeceğim..
Amin Allah razı olsunAllah kalbinize de şifa versin inşallahruhunuzu da ferahlatsın. Destek alın alamıyorsanız youtubede çok içerik var. İlla dinleyin bakın. Hayatta hepimizin inişleri çıkışları var. Örneğin ben depremde evimi akrabalarımı kaybettim bambaşka bir hayata uyandım yaşamak nedir unuttum. Bazen isyan ediyorum. Sonra tekrar umutla uyanıyorum hayat için bana bir şans daha verildi diye.
Hayatın inişleri çıkışları var. Hepimizin yaşamında milyonlarca zorluk var. Eğer hala nefes alıyorsak yarın için bi umut vardır. Hatalarımızdan geçmişimizden ders alıp devam etmeliyiz. İyi olmak zorundayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?