Nasıl sosyal olurum

sonumud

bşlngç:67,8/boy:1,68/hdf:55/gncl:63/9.takım
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
535
742
18
37
Herkese iyi akşamlar öncelikle...

Konunun yeri burası mı bilmiyorum...
Bazılarınızı dert bile gelmeye bilir kimlerin kimlerin ne derdi var senle mi uğraşacağız zamanımızı harcadın diye bilirsiniz onun için de şimdiden kusura bakmayın ama benim için büyük bir dert haline gelmeye başladı gerçekten....

Şimdi kızlar ben 28 yaşındayım ve konuşabileceğim bir tane Nile arkadaşım yok.
İşin kötü kısmı aile içinde de çok az konuşurum. Çocukluğumdan bu yana kimseye bi dert anlatmam... Artık o kadar durumu benimsemişim ki dert anlatma ma huyunu bazen gerçekten benim ni derdim yok kendi kendime iş çıkartıyorum diyorum...

Günlük yaşantımda hiç odamdan çıkmam ailemin yanına sadece yemek için giderim... Ama artık odadan sıkılmaya başladım... Ailemin yanına gidince orda kendimi çok gereksiz hissediyorum odama geri dönüyorum.

Yüksek lisans yapıyorum. Okula sadece ders saatleri giderim kimse ile konuşmadan dönerim yine odama kapatırım. İlla konuşmam gerektiği zamanlarda sesim çok heyecanlı çıkar titrer, yüzüm kızarır bi merhaba yı bile saçma sapan bir şekilde söylerim.

Ödev çalışmaları oluyor danışman hocanın yanına bu çalışmalar için gittiğim zaman stres mi heycan mı nedir bilemem tir tir titrerim derdimi doğru düzgün anlatamam.

Nişanlıyım aramızda problemler var iletişimsizlik gibi. Nişanlımla telefonda 10 dk fazla konuşunca sıkılıyorum zaten onun çoğu eee başka daha daha gibi cümleler le geçiyor. Daha önce konuşulmadı açmıştım kaç haftadır konuşmuyoruz diye. Sordum neden konuşmak istemiyorsun dedim.

Ee sen konuşmuyorsun benle konuşurken sıkıldığını hissediyorum o yüzden aramak istemiyorum. Ne bi derdi mi dinliyorsun ne bana birşey anlatıyorsun bende de bi istek bırakmıyorsun dedi. Tam anlayamamış olabilirim kusura bakmayın.

Ben artık bu durumum dan gerçekten sıkılmaya başladım. Kayda değer bi derdim olmamasına rağmen çok mutsuzum..

Karmakarışık, anlamsız, uzun, ve düzensiz olmuş olabilir. Şimdiden kusura bakmayın. Hepinize hayırlı geceler.

Neden sıkılıyorsun benı bıraksınlar bır ay konusurum telefonla . İlgi çekıcı seyler konusun .

asosyal olsaniz nisanliniz olmaz diye dusunuyorum. cogu kiside bu problem yasaniyor. bu biraz insanlardan uzaklasmanin verdigi can sıkıcı bir durum. aileden gelen mesafede buna etken.

Boş vakitlerinde tiyatro kurslarına oyunlarına katıl canım , asosyal olanlarda çok işe yarıyor...

Dene hiç bir şey kaybetmezsin , bence çok fayda sağlayacak sana , kolay gelsin bol sosyalleşmeli zamanlar diliyorum canım...

Nasıl nişanlandınız o zaman merak ettim. Aşık değil misiniz. Ben hatırlıyorum da ilk zamanlarımızı konuşmasak da telefonu kapstmak istemezdim. Allahtan artık her gün beraberiz :))
Bence kendinize haksızlık etmeyin. Yüksek lisans yapıyormuşsunuz bir de. Sosyallliğin kitabını yazmanız lazım.

Küçük bir yerde yaşıyorum malesef fazla kurs imkanı yok olanlarda kapısına kadar gittim halk eğitimin çekindiğimden kapıdan döndüm

8 sene önce tanıştık tesadüf eseri her gün kapı mı aşındırdı iki kelime konuşmak için o zamanlarda sadece onunla vakit geçiriyordum. Sanırım 8 seneden sonra o da sıkıldı benden

Küçük bir yerde yaşıyorum malesef fazla kurs imkanı yok olanlarda kapısına kadar gittim halk eğitimin çekindiğimden kapıdan döndüm
Yanınızda anneniz kardeşiniz bilemiyorum birisi olsun , halk eğitim kursu mantıklı inan canım başarabilirsin , bir adım atmalısın yap ve bize yaz ....

Telefonla konuşmayı ben de pek sevmem ve etrafımda da az ve öz insan olsun isterim, bende mi asosyalim bilemedim

asosyal olsaniz nisanliniz olmaz diye dusunuyorum. cogu kiside bu problem yasaniyor. bu biraz insanlardan uzaklasmanin verdigi can sıkıcı bir durum. aileden gelen mesafede buna etken.
Nişanlım bu kadar toleranslı davranma mış olsaydı nişanlamaz idim zaten. Sanırım sona geldik. Bitti bitecek gibi bir his var içimde

Hiç kimseyle diyaloğa girip hayatlarıyla ilgilenmezsen, kimsenin derdini dinleyip paylaşmazsan tabi ki konuşacak şey bulamazsın. Anlattıklarından bunu anladım ben.
Nişanlını tanımak için bile soru sormuyorsun demekki. Günü nasıl geçiyor merak etmiyorsun.
Yani sen hayatındaki insanlarla ilgilenmiyorsun ki çevrende yeni arkadaşların olmaması normal.
Sınıfta bile kimseyle konuşmaman çok ilginç.

Ailenle bile konuşmuyormuşsun. Evde birinin derdi var mı? Faturalar ödenmiş mi? Yemek ne pişecek?
Hiç bir problemin olmuyor mu yani?

Ben de çok konuşan, meraklı biri değilim ama senin sorunun aşırı ilgisizlik.

8 sene önce tanıştık tesadüf eseri her gün kapı mı aşındırdı iki kelime konuşmak için o zamanlarda sadece onunla vakit geçiriyordum. Sanırım 8 seneden sonra o da sıkıldı benden

Kendinize haksızlık etmeyin. O çekindiğiniz halkeğitimlere anneler teyzeler gidiyor. Hatta ben de işsizim bu aralar ben de gidiyorum:)
Birileriyle konuşmasam çatlarım. Kendinizi açmanız lazım. Eskisen ben de tutuktum. Ama çalışma hayatı beni çok değiştirdi.

Bende boyleyim daha dogrusu sonradan oldum.nasil asilir bu dert takip etcem.ooff az konusuyorum az.

Ya psikoloğa git ya da tasavvufa yönel biraz herkesin Allahın bi kulu olduğunu ve bu yüzden insanlara karşı heyecan korku endişe vb duyguları aşırı hissetmenin gereksiz olduğunu idrak etmene yardımcı olur diye düşünüyorum

En mantıklısı az insan öz insan zaten. 55 tane arkadaş olur da bitanesi içten değilse napayım öyle insanı
Ama benim hiç yok. Canım sıkılsa hadi bi yere kahve içmeye gidelim diyebileceğim kimsem yok. Nişanlımla da farklı şehirlerdeyiz

Burada psikolok yok malesef devlet hastanesinde psikiyatrist var geçen sene ına gittim bana bi çare diye oda iki hap verdi gönderdi. Onlarda iyi sersemlik yaptı bıraktım. Zaten benim derdim hap değildi ki azcık uzman görüşüyle tavsiye almaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…