Nasıl sosyalleşebilirim?

Gizse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2023
212
87
28
30
Şu sıralar kötü bir süreç geçiriyorum. Uzun bir süredir birisini unutmaya çalışıyorum.
Aslında şöyle ki bir şeyle uğraştığım zaman unutuyorum kafam dağılıyor, çok da acı çekiyor sayılmam artık. Ama her zaman bunu sağlayamıyorum. Hem hayatıma yeni birini almak istiyorum, hem de daha kalabalık bir arkadaş grubum olursa daha kolay olur benim için kafamı dağıtmak diye düşünüyorum.
Şu an arkadaşlarım var ama 3-4 tane ve genellikle birebir buluşmalar oluyor.
İşe haftanın sadece 2-3 günü gidiyorum. Diğer günler boşum.
Daha sosyal biri olmak için neler yapabilirim? Spor salonuna gidiyorum ancak, genelde herkes kendi halinde takılıyor.
Resim, ya da dans kursu gibi şeylere pek ilgim yok. Müziğe bir ilgim var ama onun için de birebir ders alıyorum.
Tek başına katılabilicek etkinlikler ya da seyahatler içinse çok girişken değilim.
Başka neler yapabilirim acaba?
Sizin aklınıza gelen bir şey vardır belki diye konu açmak istedim.

Hiç yorum yok mu

Kickbox tarzı grup sporlarına gidebilirsin ilgin varsa, mecbur arkadaş ediniyorsun öyle
Ay bu arada Kickbox giderken bir kız asla selamımı almazdı aklıma o geldi. Şırfıntı ya, sinir oldum yine. İnşallah gireceğin ortamlarda böyle kan emicilerle karşılaşmazsın...
Onun dışında iş yerinde insan çok arkadaş ediniyor (her ne kadar yüzeysel olsa da)
Bir de belli yaştan sonra ortak payda yoksa grupça takılmak pek olmuyor.
Ya sporla olacak, ya bebekli hanımlarla, ya hobi tarzı bir şeyle..
Bu arada trekkinglere de katılabilirsin.

Bana gayet yeterli geldi anlattığınız sosyal hayat.yok daha ne olacağıdı 29 yaşında bezmediniz mi hayattan . Genelde o yaşlara pek tat tuz kalmıyor da yanlış anlama.bana bu tarz dertler 25 yaş altı derdi gibi geliyor.maşllah hâlâ yaşamayı seviyorsunuz.bizim gibiler gibi erkek bulamıyorum konusu açmaktan iyidir .insanlar neredeyse her yerde kendi aleminde beklentini düşürüp kabullenirsen daha iyi oluyor.( ayy pardon sen de sevgili istiyormuşsun, bir nedeni de buymuş, benim bu kadar motivasyonum yok valla)

İlgi alanınıza ait bir kurs yok mu? Mesela ben fotoğraf çekmeyi çok severim bu yüzden uzun yıllardır fotoğrafçılık kulübündeyim ve hiç tek başıma gidemeyeceğim yerlere onlarla gidiyorum. Bi ara işaret dili kursuna gitmiştim hem kurs çok faydalıydı hem de güzel arkadaşlıklar edindim. Tabi her kurs veya etkinlikte arkadaş edinemeyebilirsiniz bu normal kafa dengi olmayabiliyor bazen. Ama ne kadar aktif, girişken olur iletişiminizi güçlü tutarsanız o kadar sosyal çevreye sahip olursunuz. İngilizceniz nasıl? Gönüllülük projeleri için Türkiye'ye gelenler oluyor mesela sizde ona başvurabilirsiniz eğer sizin bulunduğunuz ile geliyorlarsa. Bazen çevre temizliği için projeler başlatıyorlar onlara katılabilirsiniz.

Ya ben aslında yaşamayı çok da sevmiyorum ama hayatıma yeni biri girsin istiyorum artık ama yok yok yok Etrafta hiç erkek yok, ben mi çok seçiciyim bilmiyorum.

İlgi alanım mı eksik bilmiyorum ki. Piyano çalmak istiyorum, küçüklüğümden beri ilgim vardı. Ders almaya başladım, ancak birebir ders alıyorum öğretmenin evinde.
Resim, fotoğraf, dans gibi şeylere ilgim yok. Neden bilmiyorum hiç ilgimi çekmiyor.
Dil kursu deseniz iki tane dil biliyorum. Üçüncü bir dil öğrenmek istemiyorum, onları daha da geliştirmek daha mantıklı geliyor.
Aslında tek sorun girişken olmamam da olabilir

Ya ben aslında yaşamayı çok da sevmiyorum ama hayatıma yeni biri girsin istiyorum artık ama yok yok yok Etrafta hiç erkek yok, ben mi çok seçiciyim bilmiyorum.
Çağımızın vebası son günlerde açılan konuları okumadın galiba.yokluktan kırılıyoruz forumcak yoklukta olmayanların da kocaların çükler kalkmıyor.onlar da varlık içinde yoklukta.kısaca sitecek b.ku yemişiz

Çağımızın vebası son günlerde açılan konuları okumadın galiba.yokluktan kırılıyoruz forumcak
Görüyorum Zaten genel olarak çözüm sosyalleşmek deniliyor o nedenle de nasıl sosyalleşebilirm diye konu açtım
Bir de madem bu kadar kişi bu dertten muzdarip çözelim artık bunu, illa ki bir yolu olmalı

Benim de ilgim var yeteneğim yok Olabilir bizlerde üniversite hocalarımız sayesinde gördük, yaşadık o opera, baleyi :) şimdi tek gitmem herhalde ama o arkadaş ortamıyla gidince bir farklı oluyor. Onun dışında dil biliyorum demişsiniz bence bu büyük avantaj illa ki Türk olması şart değil arkadaşlarınızın dil öğrenmek için toplanan gruplar oluyor ben bi ara ona katılacaktım hatta. Hep iletişim üzerine.

Bence yetenek kadar ilginin olması da önemli. Bir insanın bir alana ilgisi varsa zor da olsa kesinlikle halleder diye düşünüyorum.
Şu dil için olan grupları araştırayım ben bana en uygun o geldi :)

Görüyorum Zaten genel olarak çözüm sosyalleşmek deniliyor o nedenle de nasıl sosyalleşebilirm diye konu açtım
Bir de madem bu kadar kişi bu dertten muzdarip çözelim artık bunu, illa ki bir yolu olmalı
O spor salonlarına ben de gıcık oluyorum.koskoca salonda birbirinden yakışıklı, kaslı, maslı adamlar fink atıyor.herkes kendi aleminde.yav arkadaş sen bir yandan da kadınlar beğensin diye girişmedin mi bu işlere ? Tamam sadece onun için değildir de o da vardır.yok arkadaş herkes kendi işine bakıyor.ben anlamıyorum bu erkekleri.biz sürekli bir flört, ilişki peşindeyiz.bu erkekler neden cinsiyetin icadından haberleri yokmuş gibi davranıyor.bizim hormonlar coşup coşup duruyor da bunlarınki yerinde mi sayıyor? Heriften saç sakal fışkırıyor tık yok.bu herifler kimi bulup da ilişki yaşıyor, ihtiyacını gideriyor bilmem.hadi beni beğenmiyorlar desen kimse sorsan kimse yüzüme bile bakmıyor diyor.eee erkeklerin ilişki yaşamaya ihtiyaçları mı yok o zaman.sadece kadınların ihtiyacı mı bu tarz şeyler.nasıl çözeceğiz bilmem.oysa ki çocukken de hep tam tersi algılarla yetiştik.aman kızım erkekler cinsellik sever kaç kaç kaç..kendini kullandırma. bir de şimdiki tabloya bak.tam bir trajedi.kıyamet mi kopacak ne olacak anlamadık ki.

Bence yetenek kadar ilginin olması da önemli. Bir insanın bir alana ilgisi varsa zor da olsa kesinlikle halleder diye düşünüyorum.
Şu dil için olan grupları araştırayım ben bana en uygun o geldi :)
Kesinlikle öyle. Ben çocukluğumun olduğu dönem için kendimi çok şanslı buluyorum. Çok içe kapanık, aşırı korkak ve her şeye ağlayarak tepki veren bir çocukluk geçirdim. Ama bi o kadar da yarışmalarda yer alan, sporcu olmak isteyen biriydim. O korkaklığımla ve yeteneksizliğimle birçok yarışmaya, etkinliğe katıldım. İlkokul 5. sınıfta hentbola başladım gram becerim yoktu hatta kurallarını bile bilmezdim benim onlara katkım olmadı fakat sporun bana bunca yıl fiziğime, sağlıma çok katkısı oldu. İstiklal marşı, şiir, satranç yarışmaları hepsine katıldım. Ha sonuncu oldum o ayrı asdfghjm
Bizim çocukluğumuz, ergenliğimiz hep sanat, spor, bayram kutlamaları hazırlıkları ile geçti eve yatmadan yatmaya girerdik sanırım bu yüzden arkadaş ortamım çok daha eski ve uzun. Şimdi çocuklar sadece derse odaklanıyor....

Ya kesinlikle katılıyorum Aslında spor salonuna yeni başladım. İki kez gittim, gittiğim yerde bir erkek bölümü bir kadın bölümü bir de karışık bir alan var. Karışık bölümde bir kaç kişi vardı sadece. Bende bariz bir şekilde birini arıyor gibi görünmemek için kadınların olduğu bölümde takıldım E böyle de kimle tanışıcaksın ki.
Bu erkekler ne yapıyor bende anlamıyorum, sanırım çoğu tinderda günlük ilişkiler peşinde.

kendinizi zorlamayin surekli mesguliyetler bulacagim diye.surekli yapilan ugraşlarda insanin bir sure sonra modunu dusurur. sodyallesince hersey duzelecekmis gibi sartlamayinda.akışına birakin gunluk nasil gidiyorsa gitsin.uzuntu duygusunuda bastirmayin olur gayet normal.once ne istediginize karar verin hayatta iliskide sonucunda ne olacak nereye varacak.sizi ne mutlu eder diye sartlarinizi dusunun

Onu bir çözebilsek zaten.bir kere cinsel istek karşılanmayınca çok mutsuz eden birşey.

Ya kesinlikle küçükken çok daha sosyaldik. Benim yüzmeye çok ilgim vardı ona ailem göndermedi ama, izciliktir folklördür ne bulursan katılırdım bende Voleybola da katıldım ama ben becerim yok diye hemen vazgeçmiştim. Ama gerçekten o zamanlar çok çevrem varmış bakınca, başka sınıflardan arkadaşlarım eve yorgun gelip uyumam falan keşke şimdi de böyle olsa

Çok haklısınız aslında, sosyalleşmek istememin büyük bir nedeni hayatımda birinin olmasını istemek. Sanırım çevre de çok etkiliyor beni. Mesela iş yerinde tanıdığım yaklaşık 100 kişi var, hepsinin ya sevgilisi ya nişanlısı var ya da evli. Hayatında birileri olmayan üç beş kişi var ama hepsinin nedeni istememeleri. Bu durumda benim istediğim halde yok diye kendimi sorunlu bile hissediyorum. Ya da bakıyorum etrafa insanlar ilişkilerini bitirse de çok kolay bir şekilde başkasını bulabiliyor. Bense 4 aydır tek bir kişiyle bile tanışmadım. Kimseyi de görmüyorum ki tanışayım o da ayrı.
Bir de sosyalleşme konusunu arkadaşlarım, çevrem, psikoloğum önerdi. Hem kafa dağıtmak için hem arkadaş da olsa yeni birileriyle tanışmak için ve tekdüzelikten kurtulmak için. Mantıklı da geldi ama zorlamayla da olmuyor bence de .
Bir de sevgilisi olan insanlar sanki bir sürü kursa gidiyor da mı buluyor, ya da çok mu sosyal, bunu merak ediyorum. Gerçekten cevap bu mu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…