Nasıl tahammül ediyorsunuz?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Ben daha iş hayatına atılalı sekiz ay falan oldu ve işim ekipçe çalışmayı gerektiren bir iş. Benim size sorum şu insanlara nasıl tahammül etmeyi başarıyorsunuz? Mesela canınızı sıkan birini bir olayı nasıl görmezden gelip kendinizi motive edebiliyorsunuz? Son zamanlarda artık canımı sıkan bir iş arkadaşım var çünkü ve beni böyle üzmesi canımı sıkması artık sinirimi bozuyor. Nasıl görmezden gelip kafaya takmamayı başarabilirim? Ben olabildiğince uzak durmaya ve muhattap olmamaya çalışıyorum ama sanki sürekli açığımı arıyor ya da her şeyi benden daha iyi yapıp gözüme sokmaya çalışıyor umrumda bile değil oysa. Hırslı biri hiç olmadım ki işimiz de hırslı olmayı gerektiren terfi alınacak bir iş değil. Tecrübeli arkadaşlarımdan yorum bekliyorum

Takmayıp ne yapalım?
Mecbur takmıyoruz
Ben öyle zamanlarda kendi işime odaklanırım
Etrafa kapatıyorum kendimi
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye boşa dememişler

Sadece dürüstçe işini yap elbet üstün vardır farkeder ezilcende çıkacanda napalım

Yüksek ihtimal başkalarını ezmeye çalışan insanların hayatında bir alt metin oluyor.

Onu da başkası eziyor olabilir, kendi hayatında mutsuz ve tahammülsüz olabilir, kendine özgüveni yoktur ama varmış gibi davranıyor olabilir. Bana davranış şeklinin benimle ilgili değil onun karakteriyle ilgili olduğunu düşünürüm.

İşi sadece iş içinde düşünün. İş hayatımızı idame ettirebilmek için var. Oradaki olayların ve insanların hayatınıza sızmasına izin vermeyin. Ben işimi yapıyorum, sadece işime bakıyorum, hepinizle sadece iş için bir arada bulunuyoruz, sonra çıkıp hayataıma devam edeceğim yani sizi önemsemiyorum mesajı vermeniz lazım.

Bu da kendinize güvenerek olur. Biraz uzun oldu

Takmıyosunuz.. Ama bu zamanla oluyor.
Bi zaman sonra zaten tam oturuyor herşey herkezin çizgisi belli oluyor..

Birkaç ay öncesine kadar bende öyle birşey yaşadım. İlk başta tahammül ediyordum sabrediyordum. Ama sonra patladım, kavga ettim. Patron artık beni onunla çalıştırmıyor, kafam rahatladı

Görmezden gelmeyi başaramıyosan sende onun canını sık.

aslında bende böyle düşünmeye başladım artık. Sürekli ego tatmini peşinde koşan biri ya da pohpohlanmak övülmek isteyen biri. Belki benden bunları göremiyor alışmış herkesin onu alttan alıp güzel şeyler söylemesine. Ben başkasına iyi bir şey söylediğim an modu düşüyor ya da o söylediğim şeyi hemen o da yapmaya çalışıyor çok ilginç. Zaten kendimi iş dışında uzak tutmaya çalışıyorum ama maalesef arkadaş grubumuz aynı

Çıkar hayatından gitsin o zaman hayat enerjini sömüren insanlara tahammül etmek için çok kısa

Arada insan çileden çıkıp insanların saçını başını yolası gelse bile..

Kesinlikle öyle diyip ara bularak k*çının üstüne oturmak zorunda kalıyorsun, hele birde ekibinde torpili varsa.

Çünkü devir işsizlik devri iş bulan asgari ücret bile olsa şükredip katlanmak durumunda. Malesef okuyan da aynı okumayanda.
O yüzden bence çözümü yok açık ve net.

olayları kişiselleştirmiyorum
insanlar şahsıma karşı tavır alırlarsa da iş yapışım ve başarımla cevap veriyorum
polemiğe girmiyorum
eğer söylenenler beni geliştirecek nitelikte değilse dikkate almıyorum

Bu tiplerden her yerde mevcut maalesef. He he deyip geççen napcan.

İş hayatının yanında eşantiyon olarak veriyorlar o tipleri, eski gazete/dergi yanı promosyonları gibi.

Kendi yetersizlik duygusunu bastırmak için anlamsız rekabetler yaratan insanlar da gördüm, ciddi ciddi benimle kavga etmeye çalışan insanlar da oldu, yüzüme gülüp arkadaşlık edip arkamdan dedikodumu yapan tipler de. Hepsiyle başından beri aynı şekilde mücadele ediyorum; umursamayarak. İlk zamanlar çok kolay degildi tabi ama ne demisler, pratik mükemmelleştirir.

Yalnız dikkatinizi çekerim burada umursamamak kötü davranışları görmezden gelmek, sineye çekmek, hicbi sey olmamıs gibi kafamızı kuma gömmek anlamında bi kelime degil. Uzak durayım, muhatap olmayayım diye kaçınma davranışları göstermek hiç değil. Çünkü bu saydıklarımın hepsi sizi sadece korkmuş ve savunmasız gösterir, bugün bir üstünüze gelen bu halinizden cesaret alır yarın bin gelir.

Umursamamak size yönelen olumsuz davranışların gayet farkında olmak ama bu davranışlara gereğinden fazla önem vermeden dozunda müdahale etmek demek. Unutmamak ama kincilik de etmemek demek. Negatif insanlara sen o negatifligi bana bulastıramazsın boşuna deneme ama istersen gel pozitifligimden nasiplen biraz tavrı takınmak demek.

Nasıl anlatayım ; mesela biri sizin iş arkadaşınız gibi sürekli benimle rekabet halinde olsa ve benden iyi yaptığı şeylerle beni rencide etmeye çalışsa neler yapabilirim gelin birlikte düsünelim.

1. Gercekten bu kız benden iyi mi, ben yetersiz miyim, beceriksiz miyim diye kendimi sorgulamaya baslayabilirim. Zaten buna başladım mı bi kere dışarıdan anında fark edilir; yüzüm düşer, motivasyonum azalır, konsantre olamam.Bu da ona kendi hastalıklı psikolojisini benim üzerimden onarırken beni hasta etme imkanı verir.

O zaman ben bunu yapmamalıyım. Çünkü onun bazı şeyleri benden iyi yapabilmesi benden iyi olduğu anlamına gelmez. Çünkü hepimizin güclü ve zayıf yönleri var. Ve cünkü diyelim ki bu kız benden her anlamda daha iyi, eee? 8 milyar insan icinde her seyiyle benden iyi bi sürü insan var ve ben bu gercekle bugün yüzlesmedim neticede. Üstelik bu benim degerimi azaltan bi gercek de degil. Ve son olarak insanların sizi asagılamak icin söyledigi seylerin cogu sizinle degil, karsınızdaki insanla alakalıdır. Yani kız aslında benim eksikliklerimle degil benim üzerimden kendi eksiklikleriyle kavga ediyor. Belki gecmisinde ciddi basarısızlıklar var onu bastırmaya calısıyor, belki basarıları hic takdir görmedi onun öfkesi.

2. Olay anında dozunda bi tepki vermek yerine susup sonra onun sabah ettiği ve öğlene kadar unuttuğu bi lafı ben bütün gece kafama takıp uykusuz kalabilirim, icimden keske söyle deseydim böyle deseydim diye kendi kendime kavga edebilirim. Bu biriktirdiğim öfkeyle bakarsın bi gün gercekten de kavga edebilirim.

Oldu mu böyle, olmadı. Halbuki olayı kafamın içinde büyütmesem, gereginden fazla umursamadan yerinde ve zamanında müdahale etsem, intikam melegi pozlarına bürünmek yerine söylediklerini ve yaptıklarını ciddiye almadığımı, beni etkilemeye gücünün yetmediğini ona o anda gösterip sonra kincilik etmeden her zaman nasılsam o halime dönsem ben de öglene kadar unutacaktım o lafı.

3. Muhatap olmamaya, uzak durmaya çalışabilir, adeta ölü taklidi yapabilirim.

Ne gibi, yırtıcı bi kus tarafından hayatı tehdit edildigi icin savunma mekanizması olarak ölü taklidi yapan kemirgenler gibi... Peki ben kemirgen miyim, hayır. O yırtıcı kuş mu, hadi ordan yavaş gelsin de saçı başı dağılmasın yani. Hem aynı dört duvarın içinden ailemden/arkadaşlarımdan/eşimden/sevgilimden daha çok gördüğüm bi insanla ne kadar muhatap olmayabilirim? Gerçekçi mi bu savunma mekanizması? Hic degil. Onun yerine herkes birbiriyle dört ayaklı yük hayvanı gibi asgari müsterekte iyi geçinecek tavrı takınsam, kendim olmaya korkmasam, kendimi baskılamasam daha iyi degil mi? Bence daha iyi.

Of ne uzattım. Özetle yukarıdaki örnekler cercevesinde umursamazsanız hakikaten ise yarıyor. Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…