- 10 Ekim 2018
- 1.090
- 5.841
- 158
- Konu Sahibi xkadarbilinmeyen
-
Bence bakış açınızı değiştirmelisiniz. Yalan konusunda hassassınız evet ama. Ortada sürdürülecek ya da sonlandırılacak bir yalan göremedim ben.
Lafı gelirse, aa karıştırmışlar galiba de geç. Bu şekilde çok yıpranırsın.
ee bu da yalan?
bence kurcalama. sana birşey diyen olursa tecrübem yok demiştim dersin.
konu tekrar açılmadığı sürece, sen hiçbirşeyden bahsetme..zaten referensta görüştükleri kişinin, sizin hakkınızda ne söylediğini
asla size söylemezler...eğer konu dikkatlerini çekipte size sorarsalar, o arkadaşın neden böyle birşey dediğini bilmediğinizi,
doğru olanı cv de ve yüzyüze zaten söylediğinizi belirtin...
Tekrar dönüp size kimse bir şey sormaz.
İşe alınmışsınız,konu kapanmış.
Yalanı söyleyen siz değilsiniz,yalan söylemesi için de kimseyi yönlendirmemişsiniz,
dolayısıyla yalanla işe başlamış da olmuyorsunuz, yanlış bir tavrı sürdürmüş de...
Ayrıca 'böyle işe başlarsam, kazancım helal olmaz' bana göre biraz zorlama bir bakış açısı.
İş hayatında daha neler görüp yaşayacaksınız.
Elbette yalanı,haramı tasvip edip desteklemiyorum,ben de iş hayatında ahlaki değerleri önemserim ama çok ince eleyip sık dokursanız ve bunun ayarını tutturamazsanız, çok yıpranırsınız ve durmadan iş değiştirmek zorunda kalırsınız.
Hiç bir şey yokmuş gibi başlayın işinize.
Olur da sorulursa; bir yanlış anlaşılma olmuş,
der, geçersiniz.
O kadar haklı bir yere değinmişsiniz ki, Gerçekten de neden böyle söylediğini bilmiyorum. Bir yanım sen defalarca belirttin. Cv'de de yazıyor bu onların hatası diyor ama bir yanım da söylemen gerekir diyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.[/QUOT
sadece, referans arkadaşınla görüşmediğini varsayacaksın...haberin yokmuş gibi... her zaman, heryerde dürüst olmak zorunda değilsin...aslında senlik hiç bir durum yok ortada...millet işlere girebilmek için ne yalanlar atıyor...
Oo iş görüşmelerinde ne yalanlar söylüyoruz. Mesela neden bizimle çalışmak istiyorsunuz sorusu kadar mantıksız bir soruya ne cevap veriyoruz. Şirketinizin vizyonu falan filan uydurma cevaplar. Hangimiz çıkıp işe ihtiyacım var, ilan da bana uygundu başvurdum diyor...
İlk cümlenizi anlayamadım, ben de aynı şeyi yazdım zaten.Yalanı ben söylemedim, kimseyi de yönlendirmedim. Hatta ilk duyduğumda "abla neden böyle bir şey söyledin?" Dedim ama yine de vicdanım rahat degil.
Yaptığım ilk iş görüşmesi. 20 yaşındayım ve iş için bile değil, staj için görüştüm. Tahmin edersiniz ki bu konuda ve hayatta çok tecrübeli değilim. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Yalanı siz söylemediginiz için sizin düzeltmeye çalışmanız anlamsız. Bence de hiç bahsetmeyin sorarlarsa da gerçeği söylememiz lazım. Yalan konusunda hassasiyetiniz var madem
İlk cümlenizi anlayamadım, ben de aynı şeyi yazdım zaten.
Kısacası diyorum ki vicdanen rahatsız olmanızı gerektiren bir durum yok.
Başlayın işinize...
Bu mevzuyu biraz daha takıntı haline getirirsen iş yaşamında bazı şeylerin yokmuş gibi yapılmasının önemini uygulamalı olarak öğrenmek zorunda kalırsın :)
Yanıtın için teşekkür ederim öncelikle ama şöyle düşünüyorum; yalan söyleyerek işe başladığımda oradan kazandığım para ne kadar helal olabilir ki? Yalan söyleyerek sürdürmek istemiyorum.
su yazdiklarinizi okuyunca guldum cunku ayni ben :) ben olsam da aynen boyle dusunurum icim icimi yer.sorulacak olursa arkadas baskasiyla karistirmis ben degilim de ama sormazlarsa da bilemiyorum ne yaparsinBelki de o referansa dayanarak beni işe alacaklar ve yalan söylediğini biliyorum. Beni rahatsız eden bu. Değerli fikriniz icin cok teşekkür ederim
su yazdiklarinizi okuyunca guldum cunku ayni ben :) ben olsam da aynen boyle dusunurum icim icimi yer.sorulacak olursa arkadas baskasiyla karistirmis ben degilim de ama sormazlarsa da bilemiyorum ne yaparsin
İşe başladığında öncekı isyerınden alınmıs çalısma belgenı ısteyecekler ve sıgortada kaydın olmadığı ortaya cıkacak yanı her turlu yalan olduğu anlasılır. Bence de soylemekte fayda var yalancı durumuna düşmeyin.
Evet ama en azindan isi sana tecruben bar diye vermemis olsunlar.icin daha cok rahat ederÜstte bir arkadaşın yazdığı gibi, baskasiyla karıştırmış demek de bir yalan oluyor maalesef ki
Evet ama en azindan isi sana tecruben bar diye vermemis olsunlar.icin daha cok rahat eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?