Nasıl yapabilirim

Bunyazini okuduğumda kendimi gördüm aynısı ya
Ben hiç yokuşa sürmedim senin gibi sonra bu karşı tarafa battı ve sonu husran artık değiştim umursamiyorum . Yazmıyor mu ben hiç yazmam ilk önce ben diyorum sonra sen olmalı kendim onemliyim
 
Sizin konularınıza denk gelmiştim önceden sevgiliniz çalışmıyor çalışma konusunda da gönüllü değildi siz zaten en başından beri onun bu tavırlarını görmezden gelmeniz, ilişkiyi devam ettirmeye çalışmanız bence onun kafasına bu kız benim için her şeye evet der diye yerleşmiş. Çalışmıyor olması için sizin büyük sorun ama hala rahatsız olduğunuz bu konu hakkında adım atmıyor gerekeni yapmıyorsunuz mesela, ilişki gitsin yürüsün düzelsin diye bekliyor kabulleniyorsunuz. Kaybetme korkusu şu şekilde olur bu şekilde olur diye taktik veremem ama ilişkide sınırlarınızı çizmeli neler beklediğinizi söylemelisiniz. Ha olmuyorsa da yolumuza bakalım diyebilmelisiniz. Bunu karşınızdaki kaybetme korkusunu yaşasın diye değil, kendinize olan saygınızdan ve önceliğinizden yapmalısınız.
Gerisi gelir diye düşünüyorum.
 
Boyle konularda hep Nihan Kaya aklima gelir, sizin icin bir kac alinti ekledim. Cocuk yetistirmek uzerine bir kitaptan ama bence her yasa dair guzel tespitler iceriyor.


Gerçek anlamda sahip olduğumuz tek şey, kendimizdir.
Hayatta hiç kimse yoktur ki onunla kurduğumuz ilişki kendimizle kurduğumuz iliskiden değerli olabilsin.Yalnızlığımız değerlidir.
Kendimize hep hatırlatmamız, çocugumuza öğretmemiz gereken şey şu: Dünyada, öldüğünde yahut bir şekilde kaybettiğimizde varlığımızı idame ettiremeyeceğimiz kimse yoktur; kendimiz hariç.


Çocukken, sevgi ve kabule ihtiyacımız vardı, çünkü bunlar olmadığı sürece yaşayamayacağımızı "hayatta kalma" içgüdümüzle biliyorduk. Eğer o dönemde ihtiyacımız olan koşulsuz sevgi ve kabulü görebilseydik, şimdi başkalarının onay ve sevgisine ihtiyacımız varmış gibi hissetmezdik.


Size ne öğretilmiş olursa olsun, artık kendi yaşamınızdan ve duygu durumunuzdan tamamen kendinizin mesul olduğunu, büyümekle birlikte her açıdan kendi kendine yeten bir varlık haline geldiğinizi, artık kimsenin sevgisine ve onayına ihtiyacınız olmadığını kendinize sürekli hatırlatabilirsiniz.


İyi Aile Yoktur, Nihan Kaya
 
Bu kitabı bende okudum. Harika bir kitaptı.
 
Bu kesinlikle dogru. Ben daha cok ailemde boyleydim asla kendime oncelik vermezdim. doktora gittim ruhsal cokuntu yasadigimi ogrendim tedavi oldum artik kendi hayatimin sinirlari icinde kimseye kendimden cok deger vermiyorum. Oncr ben sonra diger herkes diyorum. Inanir misiniz ben kendime deger vermeye basladigimdan beri insanalr etrafimda pervane olmaya basladilar.
 
Aslan burcumusunuz?
 
Bende de aynı durum olabilir. Benim de psikolog gozetiminden geçmem gerekiyor. Ama pandemi ve yasaklar elimi kolumu bağladı
 
Beyhan Budak ın videolarını tavsiye ederim .yada kitabını bana baya iyi geldi.youtubede var
 
Bende tam tersi, aman insanlar benden fazla alır aman kendimi kullandiririm düşüncesiyle biraz mesafeli almadan vermeyen biri oldum. Nasıl oldum... Bir üniversiteye başka şehre giderken kendime söz verdim en çok sen değerlisin diye çünkü lisede çok çok samimi arkadaşlarımdan darbe yemiştim. İkincisi kimseye bağlanma diye söz verdim. Genelde bir arkadaşıma çok bağlanır başka arkadaşlara da çok gerek duymazdim ama hayat böyle değil. Tek kişiye gereğinden fazla değer vermek sonunda çok yıkıcı olabiliyor. Okul bitti geldim. Akrabalık ilişkilerine çok önem veren biriydim. Sonra onlarla ilişkilerimde de nankörlük sezdim artık akrabalık ilişkilerim de zayıf. Sanıyorum hayat öğretiyor en değerlinin kendimiz olduğunu... Kendi hayatımız ve hakikaten bizi sevenler önceliğimiz oluyor, bizden sömüren insanları da kapı dışarı etmeyi öğreniyoruz. Zaman her şeyi öğretiyor... Bir yerden başlayın bakın görün çok kolay istemediğiniz insanı hayatınızdan uzaklaştırmak... Benim apaçık en yakın "dostuma" sen benim istediğim gibi bir dost değilsin deyip hatalarını yüzüne vurup bundan sonra görüşmeyelim demisligim var. Öyle sevmediğim hatasını gördüğüm biriyle canım ciğerim olsa yol vermeyi öğrendim ve çok hafifledim.
 
İşte bunlar çocukla alakalı sorunlar.
Sana değerli olduğun hissettirilmemiş olabilir.
Değer verilmek için hep birşeyler yapman beklenmiş, kendi isteklerinden hatta ihtiyaçlarından feragat etmen gibi.
Aslında özgüvenli sayılabilecek bi insanım. Haksızlığa susmam karşımdaki kim olursa olsun cevabını veririm. Dışarıya karşı böyleyim. Ama sevdiklerime kıyamıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…