• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorsunuz yahu!

Melisagun08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
2.014
3.012
133
38
Evli hanımlar hem çalışıp hem misafir ağırlamayı nasıl yapıyorsunuz !yatılı misafiri kastediyorum!!

Kv yatılı geldi ablama ,eşi ve ablam işten gelinceye kadar evde oturuyor.hiçbirseye de elini sürmüyor.gelip saat 8 gibi yemek yapıyor birde ..sinir oluyorum .ben yardıma gidiyorum ben de çalışıyorum. Ablama yapma diyorum eşi de yardım etmiyor ...???

benim kv de benim evde mutfağa girmez. her gittiği yerde döktüren kadın bana gıcık. ben kendime ne yaparsam onu yaparım onlara özel şeyler hazırlamam. bazende eşim işten geldiğinde ne yemek var diye sorduğunda hizmetçin miyim ben senin hergün yemek yapıcam, bugün dışarda yicez derim. eşim hep yardım eder zaten çok sıkıntı yaşamıyorum o yüzden.

Herhangi bir sağlık sorunu yoksa eziyet olsun diye oturuyodur akşama kadar.
Yazık Allah sorar
Hiçbir sağlık sorunu yok oturuyor akşam biz gelince öğretseniz ben yaparım diyor yarım ağız yapan yapar neyi öğretecek ablam hayır kadın 8 cocuk doğurmuş büyütmüş evlendirmiş . Akşama kadar ablam zaten ayakta benim gibi öğretmen ..bana dert oluyor yahu. Akşamdan diğer günün yemeğini mi yapsak geçiştirilecek yemek bir gün yapılır hadi hergün menemen de yenmez ki .

Birde sabah 10 da kahvaltı yaptık haftasonu çarşıya çıktık hep beraber eve geldik saat 2 ben acıktım diyor. Yemeği ısıt da yiyelim haydi diyor. Ablam diyor onlarda bi sabah yiyoruz birde taaa akşam 6 da.kadının burada iştahı açıldı. Bu yüzden evlenmiyorum işte bende. Bana yardımcı olacak beni düşünecek bir eş istedim hep. Yiyip içip yatmaya alışmış adamlar

Çalışan insanlar kolay kolay yatılı misafir alamaz . Gelen insanların da anlayışlı olması lazım siz işten gelene kadar bir işin ucundan tutsun bi zahmet . Kendi ailem sıkıntı değil annem de babam da her işimi yapar geldiğinde tamir işleri yemek ufak temizlik toparlama tarzında . Eşimin ailesi de yılda 2-3 kere gelir onda da hafta sonu gelirler hafta içi yatılı misafir kabul edemem

benim kv de benim evde mutfağa girmez. her gittiği yerde döktüren kadın bana gıcık. ben kendime ne yaparsam onu yaparım onlara özel şeyler hazırlamam. bazende eşim işten geldiğinde ne yemek var diye sorduğunda hizmetçin miyim ben senin hergün yemek yapıcam, bugün dışarda yicez derim. eşim hep yardım eder zaten çok sıkıntı yaşamıyorum o yüzden.
Birde akşamın 8 ine kadar çalıştığınızı düşünün ne yaparsınız eve çok yorgun geliyorsunuz benim bu kadar sinirim bozuluyor normal mi anormal miyim

Çalışan insanlar kolay kolay yatılı misafir alamaz . Gelen insanların da anlayışlı olması lazım siz işten gelene kadar bir işin ucundan tutsun bi zahmet . Kendi ailem sıkıntı değil annem de babam da her işimi yapar geldiğinde tamir işleri yemek ufak temizlik toparlama tarzında . Eşimin ailesi de yılda 2-3 kere gelir onda da hafta sonu gelirler hafta içi yatılı misafir kabul edemem
Eşi sormuyor ki ablama kaç kere boşanma aşamasına geldiler bunlar yüzünden

Evli hanımlar hem çalışıp hem misafir ağırlamayı nasıl yapıyorsunuz !yatılı misafiri kastediyorum!!

Kv yatılı geldi ablama ,eşi ve ablam işten gelinceye kadar evde oturuyor.hiçbirseye de elini sürmüyor.gelip saat 8 gibi yemek yapıyor birde ..sinir oluyorum .ben yardıma gidiyorum ben de çalışıyorum. Ablama yapma diyorum eşi de yardım etmiyor ...???

ben 7 aylik hamileyken gelmislerdi

dediginiz gibi aksama kadar evde oturmus yemek yapmamisti hic

bulasik makinesi boş kahvalti yaptiklari iki bardagi tabagi yikamis makineye koymak yerine... guya is yapmis

valla o sinirle girip hizli hizli yapip sofrayi kuruyodum esim gelene kadar hazir oluyodu. eve gelip uc çeşit yemek salata ve sofra bi saatimi falan aliyodu. esim gelince gostermelik bi iki sey yapar kenara cekilirdi

ama ben normalde de esim gelmeden iki uc cesit yemek yapardim miktari artti sadece.
hic gecistirme atistirma huyumuz yok bizim ondan aliskindim

esi yardim etmiyosa bi tencere makarnayi haslasin koysun onlerine

firina tavuk balik kofte falan atsin tek cesit olsun hep

Normalde ne yiyorlar

8 de geliyorsa kaçta gidiyor

Yani sonuçta Kv yokken ne yapıyorsa onu yapacak

Atacak düdüklüye 15 dakikada çorba 20 dakikada pilav yine düdüklüde et tavuk vs maksimum 30 dakika

Sarma yapmayacak ya yapacak kıymalı makarna bir de salata mesela

Yani Kv bana geldi diye kardeşimden yardım istemem herhalde, oturur yaparım ya da hazır alır gelirim yahut Kv ye sen yatın şunu yap derim ama ayrı evi olan kardeşimin akşam gelip bana yardım etmesini beklemem

Gelse bile yardım gerekmez der geçerim zira 20 kişilik değil bu misafir

Birde akşamın 8 ine kadar çalıştığınızı düşünün ne yaparsınız eve çok yorgun geliyorsunuz benim bu kadar sinirim bozuluyor normal mi anormal miyim

mesleki bir kursa gidiyordum sabah 8 akşam 6 kv ve kp de kızıma bakmaya yanıma gelmişlerdi sözde. baktım kurstan geldikten sonra mutfağa girip yemek hazırlıyorum 3. gün eşime dedim istemiyorum diye, köye bıraktık döndük evimize. açık açık yardıma gelirmisiniz diye çağırdığımız halde hizmet bekliyorsa kusura bakmasın çekemem ben. çok net olmam gerektiğini acı tecrübelerle öğrendim. bir cinnet herşeyi çözer lafı doğruymuş. kendi evinde yemek yapabilen insan oğlunun evinde de yapabilir bence. açıkça isteyin, yine yapmıyorsa akşama yumurta kırıp koyun önüne.

Misafir gelmiş kadın olacak o kadar :işsiz: azıcık idare ediverin sizde
Valla hayranım siz 8 de gelip eve yemek temizlik uğraşıyormusunuz iki hFta kalan misafir sizin için idare ediverlik mi ? Cidden soruyorum ben baya kötü birimiyim acaba!

Valla hayranım siz 8 de gelip eve yemek temizlik uğraşıyormusunuz iki hFta kalan misafir sizin için idare ediverlik mi ? Cidden soruyorum ben baya kötü birimiyim acaba!
Ne diyelim istiyorsunuz?
kovun gitsinler diyelim ?
Mecburen ilgilenecek ablanızın ailesi
siz ablanıza gaz vermekten vazgeçin bence aile içi olayınada fazla karışmayın onların sorunu

Bir gün işe giderken anne akşama bir çorba ne bileyim ya da bir makarna yapıversen de yesek falan dese yapmaz mı yine de ?

Bir de ablanız sabahtan gidip akşam 8 de mi geliyor ?

Eğer öğlenciyse öğlene kadar iki çeşit bir şey yapıp akşam da bir salata ile kurtulur herşey .. eğer eşi ile huzurunu sağlamak istiyorsa .. ama yok bu olaylar yüzünden kaç kere boşanma aşamasına geldi kaldıramıyor diyorsanız da açık açık herşey konuşulacak

Back
X