Ablam aynen dediğiniz yaptı ve söyledim.malzemeleri koy yemek için bunlar anne de yapsın .
Yemek karnı yarık. Patlıcanı ve kıyma yı koydu tezgaha. Hatta dedi ki patlıcanları suda bekletip kızartsan yeter akşam kıymasını kavurup yaparım. Kadın diyor ki " e bi tane mi yemek olacak" .ablam bi duraksadı bana baktı. Sonra döndü ve dediki pilav yapayım yanına bari. Yok pilav olmasın.diyor. Tmm ben çıkıyorum dedi ve çıktı benden arkasından çıktım.
E yanına istediğini yap bari .Dolapta herşey var anne istediğini ye yap diyor
Hani çoğunuz diyorsunuz Ya cayın yanına bi şeyler atıştırın menemen yapın. Kadın yemek seçiyor yemiyor birde.
Cahil üstü cahil yetmiyor gibi ultra görgüsüz ve insafsız.
Yoksa biz Doğu kültürüyle yetiştik evimize yatılı da geliyor yemekli de. Saygısı , adabı , sevgisi olan insana yapmak batmıyor. Size de öyle oluyordur. Ama yorgunluktan bitkin halde eve geliyorsun kadın kendi suyunu bile almıyor Ya..almıyor yani. Su ve bardak yan yana . Hastalığı Yok yürümede hiiiiç sıkıntısı Yok check-up'ı yapıldı. Tek bir hastalık çıkmadı ne tansiyon ne şeker ne eklem sıkıntısı ne göz ...
Tam yemeği yedik oturuyoruz su getir bana , çantamı getir , gözlüğümü nereye koydum bulamıyorum. Pecetem vardı nerede? Hırkamı getir. Bi su daha getir. Ben uzanıcam üstüme battaniye getir. Atletimi getir terledim. Tesbihimi getir. Bi adaçayı kaynat bana. Çorabımı bulamadım nerede. Limon suyu sık bardağa getir. .... ve ablam bende hiçbir eşyasının yerini değişmiyor ellemiuor bile. Çok dağınık ve sürekli şunu getir bunu götür. Çekmeceleri karıştırıyor bunun burada ne işi var diyor. Bunu çöpe at diyor .Ya sana ne kadın sen mi karar veriyorsun çöp olduğuna.
Gerçekten cahillik başka birşey . Bu kadın bu kültürle işte 5 cocuk yetiştirdi. Annelerinden hiçbirsey göremediler.hepsi berbat hayatlar yaşıyor. Hiçbirinin evinde huzur yok .kıymet bilmiyorlar insanlık bilmiyorlar böyle alışmışlar .3 ü boşandı .birinin kocası başka biriyle beraber Yinede boşanmıyor. Cahillik baki olmamalıydı. Benim dedem de ananem de ilkokul okumamış okumayı sonradan öğrenmişler. Dedem gözleri görmezdi hala kitap okurdu. Başkasının arkasından konuşunca odadan çıkardı.
Ananem kalp hastası iki kere ameliyat oldu. Bir gün başkalarına iş buyurmadı. Kalktığımızda kuzum ben yaparım dedi. Böyle diyen insana zaten candan yapılır işte.