• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorsunuz yahu!

Ben çıkıyorum siz yazın sonra okurum. Bugün kendi evindeyim yarın gideceğim ablama :)))

İçimdeki psikopatı durduramıyorum .şaka bi yana ablamı yalnız bırakmıyorum iki ye iki oluyoruz evinde .benden çekiniyorlar .

insan sevdigine eziyet edilmesine dayanamaz ki ya:bicak:

haniball doğuyor diye bi film vardi
izleyince haniball a da hak verdim ben:KK53:

insallah ablaniza da bu durum bi karar vesilesi olur ya

Eşim genelde benden sonra geldiği için ordan farkediyorum aynı anda verse veremez. İnatla ona saklamış şaka gibi, altı üstü hindi yani.

Ya kendince yemek yediriyor ya bize mesela, ben onun yemeklerini sevmiyorum ama söyleyemiyorum resmen işkence gibi. Bir kez de hazır bir yöresel yemek var onlardan aldırmış bulgur pilavı arttı bir sürü, o gün perşembe mi cuma mı neydi ben size bunları pazartesi yediririm diyor, allahım dedim niye habire tatsız tuzsuz bulgur yedik anlaşılıyor şaka gibi. Yani sırf yedirdim demek için çağırıyor ortada bişi yok sinir oluyorum.

biz mi safiz onlar mi fazla uyanik anlayamadim ben ya

olur mu bogazindan iki lokma fazla gider kiymetli hindidenEn Büyük KK

siz her yemekte yogurt yiyin mazallah zehirlenme falan olmasin:rolleyes:

ben isteyerek yatili misafir davet etmem asla.ama mecburiyet varsa kabul ederim evime.evime gelen de yemegi yapar hatta temizlige bile el atar.ha diyelim ki yemek yapmadi.hic sallamam.gecer makarna yapar koyarim onlerine.allahtan oyle insanlar degiller yemek temizlik herseyi yaparlar.ama yapmasalardi da ben yapmazdim.cunku bi yere yatili gidersem ben de ev sahibi calisiyorsa lafini bile etmem yemek yaparim.

Ya işte zihnini vuruyor ortaya aslında...Ben onun için el kızıyım kendi çocuklarından farklıyım yani :)

once rutbeni bilicen yani:KK48:

allahim su kaynanalar bu incik cincik ugrastiklari enerjiyi ilim irfan hayir icin harcasalar bi japonya da biz olurduk be:oha:

allah cocuklarima onlarin eslerine ve cocuklarina saracak kadar issiz bos birakmasin insallah:dua:

Cidden çok ilginç ya.. Benim kv de şöyle yapıyor, ben esasen bunun yemeklerini beğenmiyorum ama çaktırmadan yiyorum. Fakat mesela inadına yapar gibi ben diyetteyken aşırı yağlı yemekler tatlılar falan veriyordu yemiyordum, sonra baktım bu şöyle yapıyor mesela bulgur pilavı ile hindi var menüde bana basıyor bulguru minicik parça hindi, eşime bir tabak hindi gibi yani bir değil iki değil sürekli böyle olunca dikkatimi çekti çok komik değil mi :KK70:
Bütün kayinvalideler aynı eşitsizliği yapıyor mu acaba bizim ki de etini fazla koyup oğluma benim tabağa da patatesi doldururdu. Yemege misafir cagirir onlara da aynisini yapar iki oglunun tabagina doldurur etleri misafirde ne yerse artik annem oyle yapmazdi mesela o da damadina guzelini koyardı yanlış anlamasın ayıp olmasin diye.

Ben olsam yapmadan duramam. Misafirlik en fazla 3 gundur yani. Benim kv 3 ay gelmisti doguma ve aynen dedigin gibi tv acik yatiyodu.. sabah gec kalkardi.. birde derdiki: ayyy nasil uyumusummmmm:)) hahaha ben gece boyu cocukla uyumamisim nispet yapar gibi:)) gorduk nasil uyudugunu:)) ben uzun sure rahat edemem baskasinin evinde kisa sureligine bile edemem aslina bakarsan. Madem kaliyosun elinin yettigince yardim et.

Ha ben gelinimizin evindede oleyim. Yemege cagirsa bulasik yikarim. Arada hamur yogurup gotururum orda yapariz. O da gelince benim bulasigimi yikar cocuklarla ilgilenir vs.

Ama gercekten olmasi gereken bu. Bence normali bu yani. Sonucta siz bi ailesiniz gelin görümce kaynana esin seninkiler vs çocuklar. E peki kaynana uyudu etti de çocuklara hic bakti mi.hani sen dusa gircegin zaman bi yere gidicek oldugunda falan aldi uyuttu muyuttumu yoksa oyle yayıldı mi:)

Ama gercekten olmasi gereken bu. Bence normali bu yani. Sonucta siz bi ailesiniz gelin görümce kaynana esin seninkiler vs çocuklar. E peki kaynana uyudu etti de çocuklara hic bakti mi.hani sen dusa gircegin zaman bi yere gidicek oldugunda falan aldi uyuttu muyuttumu yoksa oyle yayıldı mi:)
Yok yok cocuga bakti onzaman 2. Yi dogurmustum:) bakti oynadi ama ben kslkmadan o kahvalti hazirlanmadi mesela. Ki 3 ay kaldi azda degil

Anne aksama su su yemek yapilacak dolapta malzemeler var ben gelene kadar gec oluyor sen yapiver desin. Yine de bahane bulup yapmazsa ya kahvalti yerler ya ac kalirlar ogluyla​

Eşinin annesini evde istemeyen gelinler için geçerli bu yazdığım :işsiz:
esimin ailesi eve gelmesin değil konu,dikkatli okursanız..ev sahibi çok yoğun çalışırken eve gelen "X" kişisinin hic birşeye el surmemesi,azicik yardimci olayim diye dusunmemesi..vicdanı olan insan akşama kadar boş boş oturamaz öyle..benim kv lerde gelir 1 hafta kalırlar,izinli oldugum zamanlarda asla dert etmem yaparim işimi yemegimi tatlımı..ama ben calisirken aksam 7 de gelip bi de onlara 3 çeşit yemek hazirlayamam kusura bakmasinlar..karşılıklı anlayış olmalı,hep aynı taraf fedakarlık yapıyorsa yanlıs birşeyler var demektir...

Evli hanımlar hem çalışıp hem misafir ağırlamayı nasıl yapıyorsunuz !yatılı misafiri kastediyorum!!

Kv yatılı geldi ablama ,eşi ve ablam işten gelinceye kadar evde oturuyor.hiçbirseye de elini sürmüyor.gelip saat 8 gibi yemek yapıyor birde ..sinir oluyorum .ben yardıma gidiyorum ben de çalışıyorum. Ablama yapma diyorum eşi de yardım etmiyor ...???

benim misafirlerim hep samimi arkadaş tayfası veya yakın akraba olduğu için inan anahtarı verip çıkıyorum. dolabım dolu evim temiz her şey var acıkan pişirir kirleten temizler. bir gün bile bunu söylememiş olmama rağmen gelen tüm yatılı misafirlerim kendi evleri gibi rahat ettiler hatta evimi temizleyip giden de oldu, yemek yapıp akşam beraber yediğimiz de.

ablanın kv yapmıyorsa ablan da yapmasın. akşamları kahvaltı ile geçiştirsin. belki bir zaman sonra anlar kv si..

Ablam aynen dediğiniz yaptı ve söyledim.malzemeleri koy yemek için bunlar anne de yapsın .
Yemek karnı yarık. Patlıcanı ve kıyma yı koydu tezgaha. Hatta dedi ki patlıcanları suda bekletip kızartsan yeter akşam kıymasını kavurup yaparım. Kadın diyor ki " e bi tane mi yemek olacak" .ablam bi duraksadı bana baktı. Sonra döndü ve dediki pilav yapayım yanına bari. Yok pilav olmasın.diyor. Tmm ben çıkıyorum dedi ve çıktı benden arkasından çıktım.

E yanına istediğini yap bari .Dolapta herşey var anne istediğini ye yap diyor

Hani çoğunuz diyorsunuz Ya cayın yanına bi şeyler atıştırın menemen yapın. Kadın yemek seçiyor yemiyor birde.

Cahil üstü cahil yetmiyor gibi ultra görgüsüz ve insafsız.
Yoksa biz Doğu kültürüyle yetiştik evimize yatılı da geliyor yemekli de. Saygısı , adabı , sevgisi olan insana yapmak batmıyor. Size de öyle oluyordur. Ama yorgunluktan bitkin halde eve geliyorsun kadın kendi suyunu bile almıyor Ya..almıyor yani. Su ve bardak yan yana . Hastalığı Yok yürümede hiiiiç sıkıntısı Yok check-up'ı yapıldı. Tek bir hastalık çıkmadı ne tansiyon ne şeker ne eklem sıkıntısı ne göz ...

Tam yemeği yedik oturuyoruz su getir bana , çantamı getir , gözlüğümü nereye koydum bulamıyorum. Pecetem vardı nerede? Hırkamı getir. Bi su daha getir. Ben uzanıcam üstüme battaniye getir. Atletimi getir terledim. Tesbihimi getir. Bi adaçayı kaynat bana. Çorabımı bulamadım nerede. Limon suyu sık bardağa getir. .... ve ablam bende hiçbir eşyasının yerini değişmiyor ellemiuor bile. Çok dağınık ve sürekli şunu getir bunu götür. Çekmeceleri karıştırıyor bunun burada ne işi var diyor. Bunu çöpe at diyor .Ya sana ne kadın sen mi karar veriyorsun çöp olduğuna.

Gerçekten cahillik başka birşey . Bu kadın bu kültürle işte 5 cocuk yetiştirdi. Annelerinden hiçbirsey göremediler.hepsi berbat hayatlar yaşıyor. Hiçbirinin evinde huzur yok .kıymet bilmiyorlar insanlık bilmiyorlar böyle alışmışlar .3 ü boşandı .birinin kocası başka biriyle beraber Yinede boşanmıyor. Cahillik baki olmamalıydı. Benim dedem de ananem de ilkokul okumamış okumayı sonradan öğrenmişler. Dedem gözleri görmezdi hala kitap okurdu. Başkasının arkasından konuşunca odadan çıkardı.

Ananem kalp hastası iki kere ameliyat oldu. Bir gün başkalarına iş buyurmadı. Kalktığımızda kuzum ben yaparım dedi. Böyle diyen insana zaten candan yapılır işte.

Ablam aynen dediğiniz yaptı ve söyledim.malzemeleri koy yemek için bunlar anne de yapsın .
Yemek karnı yarık. Patlıcanı ve kıyma yı koydu tezgaha. Hatta dedi ki patlıcanları suda bekletip kızartsan yeter akşam kıymasını kavurup yaparım. Kadın diyor ki " e bi tane mi yemek olacak" .ablam bi duraksadı bana baktı. Sonra döndü ve dediki pilav yapayım yanına bari. Yok pilav olmasın.diyor. Tmm ben çıkıyorum dedi ve çıktı benden arkasından çıktım.

E yanına istediğini yap bari .Dolapta herşey var anne istediğini ye yap diyor

Hani çoğunuz diyorsunuz Ya cayın yanına bi şeyler atıştırın menemen yapın. Kadın yemek seçiyor yemiyor birde.

Cahil üstü cahil yetmiyor gibi ultra görgüsüz ve insafsız.
Yoksa biz Doğu kültürüyle yetiştik evimize yatılı da geliyor yemekli de. Saygısı , adabı , sevgisi olan insana yapmak batmıyor. Size de öyle oluyordur. Ama yorgunluktan bitkin halde eve geliyorsun kadın kendi suyunu bile almıyor Ya..almıyor yani. Su ve bardak yan yana . Hastalığı Yok yürümede hiiiiç sıkıntısı Yok check-up'ı yapıldı. Tek bir hastalık çıkmadı ne tansiyon ne şeker ne eklem sıkıntısı ne göz ...

Tam yemeği yedik oturuyoruz su getir bana , çantamı getir , gözlüğümü nereye koydum bulamıyorum. Pecetem vardı nerede? Hırkamı getir. Bi su daha getir. Ben uzanıcam üstüme battaniye getir. Atletimi getir terledim. Tesbihimi getir. Bi adaçayı kaynat bana. Çorabımı bulamadım nerede. Limon suyu sık bardağa getir. .... ve ablam bende hiçbir eşyasının yerini değişmiyor ellemiuor bile. Çok dağınık ve sürekli şunu getir bunu götür. Çekmeceleri karıştırıyor bunun burada ne işi var diyor. Bunu çöpe at diyor .Ya sana ne kadın sen mi karar veriyorsun çöp olduğuna.

Gerçekten cahillik başka birşey . Bu kadın bu kültürle işte 5 cocuk yetiştirdi. Annelerinden hiçbirsey göremediler.hepsi berbat hayatlar yaşıyor. Hiçbirinin evinde huzur yok .kıymet bilmiyorlar insanlık bilmiyorlar böyle alışmışlar .3 ü boşandı .birinin kocası başka biriyle beraber Yinede boşanmıyor. Cahillik baki olmamalıydı. Benim dedem de ananem de ilkokul okumamış okumayı sonradan öğrenmişler. Dedem gözleri görmezdi hala kitap okurdu. Başkasının arkasından konuşunca odadan çıkardı.

Ananem kalp hastası iki kere ameliyat oldu. Bir gün başkalarına iş buyurmadı. Kalktığımızda kuzum ben yaparım dedi. Böyle diyen insana zaten candan yapılır işte.
bukadar ayrıntı vermenize inanın gerek yok..yalnızca ablanizin yoğunluğuna rağmen kadının yemek bile yapmıyor oluşu yeterli nasil bi insan olduğunu anlamak için..hayret doğrusu,biz abimlere gidince sabah kahvaltiyi hazirlar yengemi kaldırırız..hatta bekleriz onun uyanacagı zamana göre ayarlarız..Eğer sevdiği yemek istediği birşey varsa onları yaparız..sonuçta kadının evine gidiyoruz, ne de olsa yalniz kaldigi zamanki rahatligindan fedakarlık ediyor bizim için..biz de yapabildiğimiz kadar ona yardımcı olalım,ölür müyüz nedir yani...

bukadar ayrıntı vermenize inanın gerek yok..yalnızca ablanizin yoğunluğuna rağmen kadının yemek bile yapmıyor oluşu yeterli nasil bi insan olduğunu anlamak için..hayret doğrusu,biz abimlere gidince sabah kahvaltiyi hazirlar yengemi kaldırırız..hatta bekleriz onun uyanacagı zamana göre ayarlarız..Eğer sevdiği yemek istediği birşey varsa onları yaparız..sonuçta kadının evine gidiyoruz, ne de olsa yalniz kaldigi zamanki rahatligindan fedakarlık ediyor bizim için..biz de yapabildiğimiz kadar ona yardımcı olalım,ölür müyüz nedir yani...
ABlam bayram için eşiyle gitmişti kv ye. Bi gitti ki kv yatıyor uyuyor akşam 7. Yemek Yok bişey Yok. birde o yorgun haliyle yemek yaptım dedi ablam. Oturduk hepberaber yedik sonra ama yorgunluktan canım çıktı diyor. 8 saat yol git birde yemek yap. Böyle illet bir kadın işte .sen anlıyorsun bacım da millet anlamıyor

ABlam bayram için eşiyle gitmişti kv ye. Bi gitti ki kv yatıyor uyuyor akşam 7. Yemek Yok bişey Yok. birde o yorgun haliyle yemek yaptım dedi ablam. Oturduk hepberaber yedik sonra ama yorgunluktan canım çıktı diyor. 8 saat yol git birde yemek yap. Böyle illet bir kadın işte .sen anlıyorsun bacım da millet anlamıyor
anlamayan bi de "nolcak cnm sabredin,anası olmayan adamla evlenin" diye bıdı bıdı konuşanlar,yaşayarak anlarlar inş.. valla ablan da yapmasın o kadar cnm,eline sağlık deyip madalya takmıyorlar..gidip arada kahvaltilik atıştırsın kendi,ya da kv si geldiginde işten eve dönerken yesin dışarda..kv de de baksın başının çaresine...cok sinirleniyorum düşüncesiz insanlara yaa..

Back
X