• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorsunuz yahu!

Kocan olsa neyse diyeceğim de sen 3. kişisin farkında mısın? Ablan o adamı kocası olarak yanında tutuyor, birlikte aynı yatağa giriyorlar yani. Eğer adamdan rahatsız olacak kişi varsa ablan. Hayatından çıkaracak olan da o. Nasıl biri olursa olsun 3. kişinin gidip gelip laf sokmasının hiçbir manası yok, anlıyor musun?

Kv kizacaginiza bence kendinize de biraz kizsaniz.sizin kendi eviniz varsa ne isiniz var orda.ayrica orasi enisteninizin evi terligi de istedigi yere koyar buna siz karisamazsiniz.ablanizin soylemesi gerekir saka yollu da olsa size laf soylemek dusmez.hem soz gidiyorsaniz kv nin de hakki var

Ablasi bosansin diye dua eden kac kisi vardir acaba.sizin gibi bi uye vardi abisi bosaninca baya sevinmisti onu hatirladim sizi gorunce.enistenizde size bayilmiyodur eminim bence onlardan biraz uzak durun

Milletin konusunu didik didik edecek kadar işsizsen "kak kız soğan doğra". Te Allah'ım yaa!!

Konunuzu ve ilk yorumları okurken ammada abartılmış dedim misafir sonuçta nolacak sanki ablaya yardıma gitmeler falan şımarıklık dedim de sonraki yorumlarınızı okuyunca hak verdim şöyleki bu insanlara (enişteye tabiki dolaylı kv de) tahammül kalmamış belkide sevdiği insanlar gelse iki hafta yorgunda olsa böyle zulum gelmeyecek belki yatılı misafir sinir oldukları için iki kat yorucu oluyordur ablanızın hakkında hayırlısı olsun bu ortamda bir hayatı kendine reva görmesin

Size noluo onu anlamadik evet evlenmemekle çok isabetli bir karar vermişsin bencede

bazı insanlar başkalarının evini kurcalamak istemez oğlunun evi dahi olsa. kendi mutfağı dışında bir yerde bir şey yapamaz. belki kv de de kurcalamak istemiyordur. bundan ablanın rahatsız olacağını düşünüyordur. ya da gerçekten sırf sinir etmek için de yapabilir. ama yine de bu kadar kafanıza takmayın derim sağlığınıza yazık. kv ler genelde oğullarını gelinlerinden kıskanır o yüzden de yapabiliyor olabilir.

Gecen gün gelmiş diyor ki senin torbanda bi kazak vardı çıkardım o ne biçim kazak öyle kolları bi değişik dikilmemiş falan .benim eşyalarımı kurcalamış. Terziye gidecekler vardı ablamla benim onları çıkarmış geri koymuş. Ya belki özel bir eşyam var .belki para sakladım belki bir arkadaşımın eşyası emanet. bu ne terbiyesizlik arkadaş. Her yeri kurcalıyor evin .
Yani kimseye bu kadar gıcık kapmadım hayatım boyunca. İnan'ın görseniz hak verirsiniz hepiniz. Yaşlı diye ağzımızı açmıyoruz ama hasta falan değil bir gün doktora gittiği Yok o kadar sağlam. Köyde bahçe tarla işi yapıyor herseye koşturuyor. Ama cahil ne yazık ki. Duşakabine işesem ne olur diyor ablama. Zor oturuyormuş tuvalete. Bak bu bir rahatsızlıktır. Buna bişey diyemem ama tabiki duşakabine de yapılmaz. Azıcık görgü bilse söylemez. Ya kendi evindeki bit kadar wc ye oturuyor.rahat etmiyorsa gelmesin . Kendi kızı bile gitmiyor evine . İki kızı da pis diye gitmiyor. Görümcesi açık açık diyor evi pis temiz tutmuyor heryere çöp atıyor çocuklarım rahat etmiyor diye.

Buradaki bazı kadınlara da şunu demeden geçmeyeceğim."biz ne yapabiliriz" ci kadınlar !! ya burası dert anlatma dertleşme belki rahatlama belki çözüm arama yeri. İlla birşey yapılmıyorsa anlatmaya gerek Yok diye bir kural mı var. Çözüm bulduğunu düşünenler var ciddi ciddi. Ya hangi konudaki kadına boşan dedinizde boşandı. Siz dediniz diye kimse birşeyi çözmez. Dinler kulağına küpe yapar gıder. Hangi işi hallettiniz de bu kaldı. Zaten burası dertleşme yeridir çoğu zaman .. Siz bi sakin olun bence.yorum yazmayın yada. Çünkü bi değer ifade etmiyor.

Onun dışında yine cevap yazıp anlayan veya anlamaya çalışanlara empati yapanlara çok teşekkür ederim. Bizim gibi çalışan hanımlar istemiyor böyle misafir doğal olarak .

Bütün gün yatıyor ona bozuluyorum birde yediği yemişlerin çöpünü atmamış odada duruyor. Battaniyesini bile toplamıyor. Kimse kusura bakmasın bi kap yemek fazla mı geliyor diyenler iki gün evinde misafir etseniz üçüncü gün kocanıza cemkirirsiniz. Gelmiş burada goy goy yapıyorlar iyilik meleği kesildiler.

cocuklarla birlikte 4 kisilik aileye anca yetebiliyorum, bir tane bile fazla misafiri haftaici agirlayamam,
ya disaridan ismarlariz, ya disari cikariz, ya da misafir falan fark etmeksizin pratik yemeklerden yaparim makarna noddle usulu.

Ablanız şikayetçi değilse size ne oluyor?
Siz niye rahatsızsiniz ?
Bide konu acmissiniz. Kadın misafirliğe gelmiş muhtemelen cokta kalmaz. Ablanız doldurmayın lütfen.

Dün gece konu sahibinin öteki konularını okudum ve neden bu kadar öfkeli olduğunu anladım :işsiz:
Ben bir tek bu konuya göre değerlendirmiştim olayı ,ötekileride okuyunca anladımki , kadın ablasına yapmadığını bırakmamış ve hatta daha fazlasını bile hakediyormuş .
Size ablanızın hayatına neden bu kadar müdehale ediyorsunuz diye kızmıştım anladımki size haksızlık etmişim .

Siz niye rahatsızsiniz ?
Bide konu acmissiniz. Kadın misafirliğe gelmiş muhtemelen cokta kalmaz. Ablanız doldurmayın lütfen.

Siz niye rahatsızsiniz ?

Ceketini koltuğa bırakan çoraplarını mutfağın önüne koyan ,gömleğini dolaptan aldımı askıyı öylece odada bırakan dolaptan bişey ii çekip herşeyi yıkan toplamayan dolap kapaklarını açık bırakan banyo yaptığında banyoyu savaş alanına döndüren, dolaptan karpuzu alıp kesip yerlere düşen karpuz parçalarını toplamayan cayı iki dakika geç geldimi nerede kaldı yaaaa diye böğüren bi öküz benim eniştem elimde kalacak bir gün .

Sen sinir olabilirsin ablana dertleşebilirsin bu konularda da sonuna kdr haklısın fakat benm kız kardeşim eşime kalk kendin al dese eşim der bana niye böyle davranıyor

2 li ilişkilere girmemen daha doğru diye düşünüyorum

Evli hanımlar hem çalışıp hem misafir ağırlamayı nasıl yapıyorsunuz !yatılı misafiri kastediyorum!!

Kv yatılı geldi ablama ,eşi ve ablam işten gelinceye kadar evde oturuyor.hiçbirseye de elini sürmüyor.gelip saat 8 gibi yemek yapıyor birde ..sinir oluyorum .ben yardıma gidiyorum ben de çalışıyorum. Ablama yapma diyorum eşi de yardım etmiyor ...???
yapmamak olmaz ama kv dede tum gun evde ıse bır zahmet yardımcı olsun. ıkı tas yemek yapsa yeter ablanızda beklemsı yanlıs bence egerkı cok yaslı yada hast afalan degıl ise..
normal şartlarda gunluk yemek yapılıyor zaten evde yemek yapmak koymazdı bana, yatak zaten hazırdır .. gecıcı surelı oldugundan cokta kasmasın.

Benim kayinvalidemde böyleydi ya sabah giderken yerde kırlent olurdu geldiğimde hala o yerde duruyor olurdu. Gıcık olurdum insan yürürken bile mi takılmıyor diye. Sonra gördüm ki oteki geline gidince onun koltuklarını bile siliyor. Hatta kendi evinde gelinine çay ikram ediyor. Dedim ki demek ki bana yapıyor yapmasin yapmasa da oluyor dedim dört yıl evli kaldım bir kere yemek yapmamıştır. Bense dört çeşit yemek yapıp onune koyardım. Hakkimi oteki tarafa saklıyorum.

Cidden çok ilginç ya.. Benim kv de şöyle yapıyor, ben esasen bunun yemeklerini beğenmiyorum ama çaktırmadan yiyorum. Fakat mesela inadına yapar gibi ben diyetteyken aşırı yağlı yemekler tatlılar falan veriyordu yemiyordum, sonra baktım bu şöyle yapıyor mesela bulgur pilavı ile hindi var menüde bana basıyor bulguru minicik parça hindi, eşime bir tabak hindi gibi yani bir değil iki değil sürekli böyle olunca dikkatimi çekti çok komik değil mi :D

Kimseye kızmam kolay kolay bağıramam canım yansa Benin hakkımı koruyamam ama benim ablam çok çekti karşımda ezilmesi Çan'ımı yakıyor neden anlamıyor buradaki kadınlar . Derdim kendim değilim ablam. Kendim için açmadım.

Kalmış insanlar bu nasıl iş 8 de mi geliyor diyor. Sekiz olsa iyi ben gecen sene 9 da eve geliyordum geç çıkıyordum ve yolun uzaktı. Dersane de çalışan bilir günde en az 8 saat ders ve sürekli ayaktasın koşturmaca eve geldiğimde ayaklarımın yarısını hissetmiyordum gece ağrıdan uyumuyordum .çalışan bilir anca. Demek ki kv ve oğlu da buradakiler gibi bakıyor meseleye, bunda ne var ki diyorlar! İşte buradakiler gibi. Sizin gibi gören yaşayan iyi anlıyor işte.allah razı olsun

Bu ülkede kadın kadını korumuyor erkek neden hakkınızı korusun .gecmiş olsun

Ablana kolay gelsin öncelikle ben yoğun çalıştığımdan (şu dönem izindeyim) anlıyorum ablanı insan eve bitap halde geliyor. Ama kv yi doyurmak için hazıra abansın, hazır dondurulmuş böreklerden vs h. sonundan depolasın buzluğa gelir gelmez atsın fırına yanına da çay oldu bitti. O saatte geldikten sonra bir de yemekti salataydı uğraşılmaz ki. Bu sadece yemek için çözümdü tabi diğerleri için yorum yapmayacağım zira ikisinin sorunu.

Dün gece konu sahibinin öteki konularını okudum ve neden bu kadar öfkeli olduğunu anladım :işsiz:
Ben bir tek bu konuya göre değerlendirmiştim olayı ,ötekileride okuyunca anladımki , kadın ablasına yapmadığını bırakmamış ve hatta daha fazlasını bile hakediyormuş .
Size ablanızın hayatına neden bu kadar müdehale ediyorsunuz diye kızmıştım anladımki size haksızlık etmişim .

Yani hiç bir öfke aslında durduk yere oluşmuyor mutlaka birikmişi oluyor....

Cidden çok ilginç ya.. Benim kv de şöyle yapıyor, ben esasen bunun yemeklerini beğenmiyorum ama çaktırmadan yiyorum. Fakat mesela inadına yapar gibi ben diyetteyken aşırı yağlı yemekler tatlılar falan veriyordu yemiyordum, sonra baktım bu şöyle yapıyor mesela bulgur pilavı ile hindi var menüde bana basıyor bulguru minicik parça hindi, eşime bir tabak hindi gibi yani bir değil iki değil sürekli böyle olunca dikkatimi çekti çok komik değil mi :KK70:

benimki de gecen geldi, ogle yemegi yemez yedirmez de. emziriyorum hep acim hep yiyorum.
aksam yemekte kalanlari ertesi gun oglen yiyorum biliyo. bilerek de fazla yapiyorum ki artasin. o yuzden aksam yemekte et kofte vs varsa iki ogluna da ye oğlum, bitsin oglum, kalmasin yazik oglum... bir oldu iki oldu ucuncu de niye bosa gitsin ya ertesi gu ben yiyorum zaten onlari dedim

sen yersin yarin bunlari bosa gitmez ben de oyle dedim dedi:deli:

sizin tabaginizla esinizin tabagini degistirin bi gun bakalim napacak:KK70:

askim diyetteyim protein ağırlıklı yiyorum deyin degistirirken de

benimki de gecen geldi, ogle yemegi yemez yedirmez de. emziriyorum hep acim hep yiyorum.
aksam yemekte kalanlari ertesi gun oglen yiyorum biliyo. bilerek de fazla yapiyorum ki artasin. o yuzden aksam yemekte et kofte vs varsa iki ogluna da ye oğlum, bitsin oglum, kalmasin yazik oglum... bir oldu iki oldu ucuncu de niye bosa gitsin ya ertesi gu ben yiyorum zaten onlari dedim

sen yersin yarin bunlari bosa gitmez ben de oyle dedim dedi:deli:

sizin tabaginizla esinizin tabagini degistirin bi gun bakalim napacak:KK70:

askim diyetteyim protein ağırlıklı yiyorum deyin degistirirken de

Eşim genelde benden sonra geldiği için ordan farkediyorum aynı anda verse veremez. İnatla ona saklamış şaka gibi, altı üstü hindi yani.

Ya kendince yemek yediriyor ya bize mesela, ben onun yemeklerini sevmiyorum ama söyleyemiyorum resmen işkence gibi. Bir kez de hazır bir yöresel yemek var onlardan aldırmış bulgur pilavı arttı bir sürü, o gün perşembe mi cuma mı neydi ben size bunları pazartesi yediririm diyor, allahım dedim niye habire tatsız tuzsuz bulgur yedik anlaşılıyor şaka gibi. Yani sırf yedirdim demek için çağırıyor ortada bişi yok sinir oluyorum.

Back
X