• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıyorsunuz yahu!

Evli hanımlar hem çalışıp hem misafir ağırlamayı nasıl yapıyorsunuz !yatılı misafiri kastediyorum!!

Kv yatılı geldi ablama ,eşi ve ablam işten gelinceye kadar evde oturuyor.hiçbirseye de elini sürmüyor.gelip saat 8 gibi yemek yapıyor birde ..sinir oluyorum .ben yardıma gidiyorum ben de çalışıyorum. Ablama yapma diyorum eşi de yardım etmiyor ...???

Ablan Bi gün yemeğe çıkın en güzeli o :)

Şaka Bi yandan eşini yapması için yaptırımlara maruz bırakın banyoya girsin 2 saat çıkmasın vb gibi açıkacak sonuçta sofrayı kurup kaldırmasına yardım etsin en azından

Eninde sonunda gidecekler zaten bosverin.Onlar gittikten sonra dedikodu yaparsiniz ablanizla.:KK69:Simdi ablaniz kotu olmasin kayinvalidesiyle.Esi de yanlis anlar aralari bozuluverir.ablaniza duskun olmaniz ve onu boyle dusunmeniz yardima gitmenizse hosuma gitti.Benim teyzem daha bir gun anneme yardim etmemistir.o yuzden ben bunu karisma olarak gormuyorum.ablanizi her daim boyle dusunun.Sonucta siz acikca birsey soylememissiniz.

Hiçbir sağlık sorunu yok oturuyor akşam biz gelince öğretseniz ben yaparım diyor yarım ağız yapan yapar neyi öğretecek ablam hayır kadın 8 cocuk doğurmuş büyütmüş evlendirmiş . Akşama kadar ablam zaten ayakta benim gibi öğretmen ..bana dert oluyor yahu. Akşamdan diğer günün yemeğini mi yapsak geçiştirilecek yemek bir gün yapılır hadi hergün menemen de yenmez ki .

Birde sabah 10 da kahvaltı yaptık haftasonu çarşıya çıktık hep beraber eve geldik saat 2 ben acıktım diyor. Yemeği ısıt da yiyelim haydi diyor. Ablam diyor onlarda bi sabah yiyoruz birde taaa akşam 6 da.kadının burada iştahı açıldı. Bu yüzden evlenmiyorum işte bende. Bana yardımcı olacak beni düşünecek bir eş istedim hep. Yiyip içip yatmaya alışmış adamlar
terbiyesizler... valla boylelerine inat olsun diye hergün menemen yapıcaksin asıl..saat 2 de aciktim deyince de aa aciktiniz mi ben acikmadim ama ev sizin rahat olun mutfaktan ne istiyosaniz alabilirsiniz deyip sevimli sevimli gulumseyeceksin...

Misafir gelmiş kadın olacak o kadar :işsiz: azıcık idare ediverin sizde
niye idare ediyoruz cnm kolemiyiz biz..biraz biz yapalım biraz o yapsın..ben eşşek gibi calisirken o tüm gün evde oturuyosa her aksa2 da cay kahvalti menemen yemek tam hakettigi şey..menemen de fazla hatta,vazgeçtim..

Ben çalışmıyorum,tecrubesiz bir insan da degilim,bu konularda. Evime de annem,kizkardesim,kayinvalidem bir iki arkadas gelir .Esimin arkadaslarini yemege de aldim cogu zaman. Esim sagolsun yardim eder ama.Yatılı da kizkardesim gelir kalir gider. Yabancı degil ama, o yüzden gerilmiyorum artik sanırım annem gelir salatayi yapar,kaynana gelir sofrayi toplar bulasik yikar vs ben o hususta rahatim. Ama kayinvalide yabanci degil neticede,ablana yardim etmesi gerekir bence en azindan sofrayi toplamasi,ya da kahvaltiyi hazirlamasi. Cok mu yaşlı? Yazik yani calisiyor sonucta kadın ..isten gelecek yemek yapcakta cayi kahvesiydi bulasigiydi onu rahat ettirmesi vs. Düşüncesizmis kayınvalidesi. Ben sahsen kaynanam ve anneme burasi onlarinda evi gozuyle bakiyorum . Burda ,cay da demlerler,etrafida toplarlar ben yapma desemde yaparlar

Ben çalışmıyorum,tecrubesiz bir insan da degilim,bu konularda. Evime de annem,kizkardesim,kayinvalidem bir iki arkadas gelir .Esimin arkadaslarini yemege de aldim cogu zaman. Esim sagolsun yardim eder ama.Yatılı da kizkardesim gelir kalir gider. Yabancı degil ama, o yüzden gerilmiyorum artik sanırım annem gelir salatayi yapar,kaynana gelir sofrayi toplar bulasik yikar vs ben o hususta rahatim. Ama kayinvalide yabanci degil neticede,ablana yardim etmesi gerekir bence en azindan sofrayi toplamasi,ya da kahvaltiyi hazirlamasi. Cok mu yaşlı? Yazik yani calisiyor sonucta kadın ..isten gelecek yemek yapcakta cayi kahvesiydi bulasigiydi onu rahat ettirmesi vs. Düşüncesizmis kayınvalidesi. Ben sahsen kaynanam ve anneme burasi onlarinda evi gozuyle bakiyorum . Burda ,cay da demlerler,etrafida toplarlar ben yapma desemde yaparlar
Kv yabanci degil ama.. kendi basina olsan belkisogan ekmek yiycen ama biri olunca mecburen ayrintili yemek yapacaksin. Bu kisinin ablasinida bu yoruyodur. Tum gun naparki insan evde kac saat? Cocuk yok temizlikte yoksa.. sanmiyorumki oturup bi kitap okusun. Full yatis diye dusunuyorum.

Devlette öğretmen değil nerede devlette öğretmenlik yıllardır özelde sürünüyor özel de sabah 8 akşam yedi buçuk ta çıkıyor ..ben ablama yardım ediyorum
Çok zor o zaman sabahtan akşama çalış eve gel bir de yemekle uğraş, kv safa yatıyor sanki o yaşına kadar neyi nasıl yapacağını öğrenmemiş mi de siz bana gösterseniz yaparım diyor ya da madem öyle diyor kâğıda yazıp bıraksın ablanız sabahtan şu şu malzemelerle şöyle şöyle yapılacak diye bakalım ne yapacak yani. Geleli iki hafta olmuş misafirlikten çıkıp evin ferdi haline dönüşmeye ramak kalmış k.ç devirmesin tüm gün öyle rahatı görüp gitmiyor da olabilir iki iş verin sıkılıp ertesi gün yolara düşer kesin. Görümcelerim hepi topu iki gün kalmıştı ben de dip köşe banyo tuvalet mutfak her yeri temizleyip süpürüp gitmişlerdi hiç unutmam. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım eve mecburi durumlar hariç yatılı misafir almam,eşim benim gönlüm olmadan cağırırsa da misafir yataklarını bile ona yaptırıyorum çağırmasını biliyorsa ilgilnemesini de bilecek yani.

Ya zaten kendi evi varken başkasının evinde uzun süreli kalmaların tek nedeni hizmet ettirmek bence.Evi kapatıyor , iş yok güç yok yemek yapma derdi yok sabah akşam tv dinlenmeyle geçiyor günler.Ha gelin yoruluyor mu , çalışıyor mu? Canı çıksın diye düşünüyorlar.Burda ablasının kendini koruması lazım.

iyi de kv olmasa ablanız yemek yapmayacak mı? normal düzen ne ise bir kişilik fazladan yapılacak. abartmıyor musunuz biraz?

Benim canım annem(eşimin) geldiğinde yemek yapar, rica etsem ortalığı toplar. Kendilerine gittiğimizde her şeyi kendi yapar. (Yardım ediyodum hamilelikten önce ama zor bi hamilelik geçirdiğim için hiç lafını bile yapmıyor sağ olsun) Allaha şükür anlayışlılar da. Mesela uygun bi zaman değilse yatılı gelmek isterlerse eşim rica ediyor erteliyorlar. Başlarda benim için kriz meselesi oluyordu nasıl yemek yaparım diye. Ama tanıdıkça uyum sağladık çok şükür. Tabi gönlümden geçen onlar geldiğinde benim yemek yapıp onlara ikram etmek. Ama yemek konusunda vasatım.

Kv yabanci degil ama.. kendi basina olsan belkisogan ekmek yiycen ama biri olunca mecburen ayrintili yemek yapacaksin. Bu kisinin ablasinida bu yoruyodur. Tum gun naparki insan evde kac saat? Cocuk yok temizlikte yoksa.. sanmiyorumki oturup bi kitap okusun. Full yatis diye dusunuyorum.
Evet orasi öyle tabi belki kendin olsan bir makarna kaynatcan bir yogurt. Baskasi olsa salata cacik pilavi belki kek vs. Kitaba koptum ama suanda :) :) :) hahahahahahah bence o tvyi acip yatıyordur bazi yaşlılar oyle yapiyor ya. Gerci kac yasinda bilmiyorum da. Ayip ama oglunun gelinin evi insan yapar. Bir de bazilari çöküntü oluyor. Benim arkadasin kaynanasi geliyor kayinbabayla bide. 1 ay kaliyor gidiyor,bazen 15 gun,ve 2 yasinda cocugu var cocukta yaramaz. Nasil dayaniyo acaba :(

Çok zor o zaman sabahtan akşama çalış eve gel bir de yemekle uğraş, kv safa yatıyor sanki o yaşına kadar neyi nasıl yapacağını öğrenmemiş mi de siz bana gösterseniz yaparım diyor ya da madem öyle diyor kâğıda yazıp bıraksın ablanız sabahtan şu şu malzemelerle şöyle şöyle yapılacak diye bakalım ne yapacak yani. Geleli iki hafta olmuş misafirlikten çıkıp evin ferdi haline dönüşmeye ramak kalmış k.ç devirmesin tüm gün öyle rahatı görüp gitmiyor da olabilir iki iş verin sıkılıp ertesi gün yolara düşer kesin. Görümcelerim hepi topu iki gün kalmıştı ben de dip köşe banyo tuvalet mutfak her yeri temizleyip süpürüp gitmişlerdi hiç unutmam. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım eve mecburi durumlar hariç yatılı misafir almam,eşim benim gönlüm olmadan cağırırsa da misafir yataklarını bile ona yaptırıyorum çağırmasını biliyorsa ilgilnemesini de bilecek yani.
Masallah ne guzel gorumceymis o öyle,benim kaynana sizin gorumce gibi,ama görümcem sardunya cicegi gibi oturuyor koltukta kılını oynatmaz :) dediginiz dogru cagirmasini biliyorlarsa ilgilenmesinide bilecekler. Birde cagirip karısına iş kitleyenler var. Benim babam. Annem az çekmedi

Evet orasi öyle tabi belki kendin olsan bir makarna kaynatcan bir yogurt. Baskasi olsa salata cacik pilavi belki kek vs. Kitaba koptum ama suanda :) :) :) hahahahahahah bence o tvyi acip yatıyordur bazi yaşlılar oyle yapiyor ya. Gerci kac yasinda bilmiyorum da. Ayip ama oglunun gelinin evi insan yapar. Bir de bazilari çöküntü oluyor. Benim arkadasin kaynanasi geliyor kayinbabayla bide. 1 ay kaliyor gidiyor,bazen 15 gun,ve 2 yasinda cocugu var cocukta yaramaz. Nasil dayaniyo acaba :KK43:
Ben olsam yapmadan duramam. Misafirlik en fazla 3 gundur yani. Benim kv 3 ay gelmisti doguma ve aynen dedigin gibi tv acik yatiyodu.. sabah gec kalkardi.. birde derdiki: ayyy nasil uyumusummmmm:)) hahaha ben gece boyu cocukla uyumamisim nispet yapar gibi:)) gorduk nasil uyudugunu:)) ben uzun sure rahat edemem baskasinin evinde kisa sureligine bile edemem aslina bakarsan. Madem kaliyosun elinin yettigince yardim et.

Ha ben gelinimizin evindede oleyim. Yemege cagirsa bulasik yikarim. Arada hamur yogurup gotururum orda yapariz. O da gelince benim bulasigimi yikar cocuklarla ilgilenir vs.

bazı insanlar başkalarının evini kurcalamak istemez oğlunun evi dahi olsa. kendi mutfağı dışında bir yerde bir şey yapamaz. belki kv de de kurcalamak istemiyordur. bundan ablanın rahatsız olacağını düşünüyordur. ya da gerçekten sırf sinir etmek için de yapabilir. ama yine de bu kadar kafanıza takmayın derim sağlığınıza yazık. kv ler genelde oğullarını gelinlerinden kıskanır o yüzden de yapabiliyor olabilir.

Bir tabaktan ne olacak deniyor ama, keni adima haftaici cogunlukla yemek bile yapmiyorum, biseyler atistiriyoruz geciyoruz, evi toplamiyorum darmadagin, yorgunsak bulasiklari bile tezgahta biraktigimiz oluyor, ama evde misafir varsa kendini yemek yapmak, evi derli toplu tutmak, cay servisi yapmak zorunda hissediyorsun, yan gelip yatamiyorsun.
Bu aksam 8 de yatmayi planliyorum mesela (cok uykusuzum) evde misafir olsa mecburen oturuyorsun.
Kisacasi, insanlara yatiya gitmeyin :KK70:

niye idare ediyoruz cnm kolemiyiz biz..biraz biz yapalım biraz o yapsın..ben eşşek gibi calisirken o tüm gün evde oturuyosa her aksa2 da cay kahvalti menemen yemek tam hakettigi şey..menemen de fazla hatta,vazgeçtim..
Valla ozaman anası olmayan adam alacaktınız :işsiz:

Back
X