Nasıl..?

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar... Hayatınızda birden çok dert olunca nasıl baş ediyorsunuz, her şey üst üste gelince nasıl nefes alıyorsunuz.. Sadece sizin değil kardeşlerinizin, annelerinizin, babalarınızın da problemleri olunca ne yapıyorsunuz... Ben kime neye üzüleceğimi şaşırdım, bu durumların üstesinden nasıl gelebilirim..

Denize iniyorum sahil havası beni her zaman sakinleştirmiştir
Yeri geliyor bagıra bagıra aglıyorum yeri geliyor hic bişey olmamıs gibi ayagımı uzatıp mısır patlatıp film izliyorum
Amacım o andan uzaklasmak baska bişeyle oyalanmak

Maalesef derdimi konuşacak beni anlayacak kimsem yok, içim kavruluyor, neredeyse 1 haftadır ruh gibi dolanıyorum, daha sadece dün biraz salata yiyebildim oda zorla, hepten halsiz düşmeyim diye. Yutuyorum dertleri , sonum hayır olur inşaallah....

Değiştiremeyeceğim şeyler ve geçmişte yaşananlar için üzülmüyorum.
Bundan sonrasında ne yapabilirim?
Onu düşünüyorum,daha çözüm odaklı yaklaşıyorum.
Bir de şunu unutmuyorum 'hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur' yeter ki çare aransın.

Bir dert diğerini unutturuyor ben de hepsini toptan unutmaya çalışıyorum. ..

EVİM AİLEMİN EVİ EŞİMİN AİLESİ İŞİM HEPSİ AYRI SORUNLU AYRI DERTLİ YA SABIR YA SELAMET DİYE DİYE GEÇİYOR GÜNLER YAPACAK BAŞKA BİRŞEY YOK MAALESEF.. İMTİHAN DÜNYASI

Ben travmacıyim:KK53:
Ilk gun travmali travmali gezerim
Ikinci gun biraz sakinlesirim
Üçüncü gun elimde cımbız ayna umrumda mı bu dünya...
Hani ilk gün kahrımdan ölmezsem derdi gectim demektir:KK48:

Herseyi oluruna birakiyorum evet ust uste de dertle cok geldigi oluyor ama hepsine üzulunce düzelecek mi sanki diyorum herseyi oluruna birakiyorum

içine atmada nereye atarsan at.olan sana oluyor sağlığından oluyorsun

Eskiden ağlardım bol bol sonra gözleirmde sorunlar oluştu ve göz damlasına 3 senedir bağımlı hale geldim. Artık eğer o sorunu çözebilceksem uğraşıyorum, yapamıyosam kafamı başka işlerle meşgul edip görmemezliğe veriyorum. Sağlık herşeyden en önemlisi, kendini fazla yıpratmaya değmez bu hayat.

Ciddi hastalıkları olan kişilerin profillerini geziyorum.
Kanser hastaları,umudu olmayan ama hayata sımsıkı tutunan insanları okuyorum.
Sağlık dışında herşey elbet yoluna girer.
Ama sağlık giderse asla telafisi yok.

Oturup uzulunerek,aglasilarak sorunların cozulemedigini düşünüyorum.Yapabilecegim birseyin olduğu bir konuysa elimden geleni yaparım.Karsimdaki yakininim kişinin çözebileceği bir sorunsa ona akıl vermeye çalışır aklına gelmeyen çözüm seçeneklerinden de bahsederim.Yok kimsenin elinden birseyin gelmeyeceği bir konuysa "herşey insanlar için " der,kabul ederim.

Son zamanlar tam anlattığınız durumdayım. Sorun olan konuda düşünmek faydalı olmayacaksa düşünmüyorum. Kitap okuyorum film izliyorum. K.K de takılıyorum. O konuları düşünmemek en iyisi.

Kendimi eve hatta odaya hatta yatağa kapatasım geliyor.bu aralar gücüm yok genelde kendi köşeme çekildim.gücüm olsa da yanlarında olurum,destek olurum falan.elimden ne gelirse yaparim.her iki durumda da kafaya takıyorum.o yüzden stresim hiç bitmiyor.biri bitse öteki başlar..

Kul sıkışmadıkça Hızır yetişmez deyip bekliyorum düzelmesini

Aslında sizin insanlara üzüldüğünüz kadar kimsenin size o kadar da üzülmediğini anladığınızda epeyce bir dert geride kalıyor :)

Hersey olacagina varir..de ve dua et.
Allaha birak yani.

Elinden gelen birsey olursa yap tabii ama yapacak birsey yoksa dedigim gibi..

Kitap okuyup çözüm odaklı düşünüyorum.(Bunu yapmadığımda zaten kendime en büyük düşman oluyorum.)Beni rahatlatıp mutlu edecek şeyleri yapmaya çalışıyorum.Rabbime dua edip "Allahım bu sorunun en hayırlı,kolay çaresi ne ise bana göster"diyerek tevekkül edip işime gücüme bakıyorum ve kurcalamıyorum.Çok şükür en doğru zamanda hiç ummadığım yerden cevaplar geliyor genelde. Ruhumla,duygularımla iletişimimi hiç koparmamaya çalışıyorum.

Slm kızlar... Hayatınızda birden çok dert olunca nasıl baş ediyorsunuz, her şey üst üste gelince nasıl nefes alıyorsunuz.. Sadece sizin değil kardeşlerinizin, annelerinizin, babalarınızın da problemleri olunca ne yapıyorsunuz... Ben kime neye üzüleceğimi şaşırdım, bu durumların üstesinden nasıl gelebilirim..

öncelikle evladımın sonra da kendi sağlığıma şükrediyorum. çalışacak gücüm olduğuna şükrediyorum. bunlar olduktan sonra bir şekil hayatın düzene gireceğinden emin bir şekilde gülümsemeye devam ediyorum.
azıcık gamsızlık iyidir.

Back
X