Nasip kismet'e inanıyor musunuz?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Hani Mevlana'nın bir sözü vardır Nasibinde varsa gelir Çinden Yemenden, Nasibinde yoksa senin olsa bile kayıp gidermiş elinden.
Nasip kismete alın yazısına inanıyor musunuz? Mevlana'nın dediği gibi böyle bir şeye şahit oldunuz mu? Demek nasip değilmiş dediğiniz oldu mu ya da tam tersi demek nasibimde kismetimde böyle olması olacağı varmış dediğiniz oldu mu? Eğer olduysa anlatır mısınız?

aşık olduğum sevgilimle bir ayrıldık bir barıştık araya yıllar olaylar şehirler hatta ülkeler girdi ama yine döndük dolaştık bulduk birbirimizi ve kötü şeyler yaşadık ailesel tıpatıp aynı şeyler aynı anlarda.kaderimiz benzermiş birbirimizin kısmetindeymişiz demekki dedim ben bunların üstüne.

yıllarca aşkı uzaklarda aradım ama arka sokağımdaymış uzakta aramamalıymış hayır dedim aylarca bi günde evete dönüştü anlamadım bile dilim tutuldu resmen nasipmiş kısmetmiş meğer işte

Kaç yıl girdi araya? Peki şu an evli misiniz

Ya aynen demek olacağı varsa oluyor, insan kaderine alın yazısına karşı çıkamaz.

sadece aşk konusunda değil...
hayatın bazı noktalarında cidden kısmetten öte köy yok....

üniversite okuyup o ortamı yaşamak sonrasında gururla alın terimle çalışacağım bi isteğim vardı olmadı
nasip değilmiş . . vardır her işte bi hayır dedğim çook oluyor
RABBİMDEN GELEN HERŞEYE EYVALLAH

vallahi benim 5 senelik ilişkim vardı nasipte yokmuş olmadı inanırım ben böyle şeylere . demekki benim nasibimde olan kişi başka biri.

Hiç bir konuda bu nasip değil veya nasip dememek lazım.

Aslında her şeyin bir zamanı var. Her kulun bir yerde nasibi var . Ama bu insanın kendi çabasına bağlı.
Belki edilen bir dua değiştirebilir her şeyi. Kader Allahın tekelinde olduğu için. Nasipten öteye yol gitmez ama yine Allah kuluna dua kapısı açmıştır. Sonucunu asla bilemezsin hakkında hayırlısı ne ise o olsun demek en güzeli ve sabırla İstihare duasını sık sık karar vereceğimiz zamanlarda okumalıyız.

Sadece rüyaya yatmak için değil ... Birçok din alimi karar vermeden önce bu duayı okumalın diyor.

Nasipse gelir çinden yemenden,nasip değilse ne gelir elden sözünü ekleyerek kadere kısmete inanıyorum derim herşeyin hayırlısı için dua etmeliyiz

Esimle tanismam..kaderin bir oyunu..inaniyorum..

inanmıyorum asla, herkes kendı elleriyle çiziyor..
kısmet dıye bır sey yok bence

Bwn inanıyorum. Ask konusunda bu şekilde oldu. Sevgilimle tanismam tamamen tesadüftü. Kismetimmis dedim. Iş konuusnda ise hangi ise elimi atsam olmuyor vardir bi hayırlısı deyip bekliyorum bakalim

Elbette inaniyorum..coook istedigim biri vardi..ayrildik,olmadi..uzuldum geberdim derdimden..ondan baskasi olmaz,cikmaz derdim ama en umudumu kestigim anda oyle biri girdiki hayatima simdi yuzumde guller aciyor...kismetim mi bilmiyorum...ama kader,kismet islerine her konuda inanirim...herseyin hayirlisi hakkimizda....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…