Elbette inaniyorum..coook istedigim biri vardi..ayrildik,olmadi..uzuldum geberdim derdimden..ondan baskasi olmaz,cikmaz derdim ama en umudumu kestigim anda oyle biri girdiki hayatima simdi yuzumde guller aciyor...kismetim mi bilmiyorum...ama kader,kismet islerine her konuda inanirim...herseyin hayirlisi hakkimizda....
İnsan bazen bazı konularda ne kadar çaba sarfetmeli, vazmıgeçmeli yoksa devam mı etmeli bilemiyor. işte böyle durumlarda kararsız kalındığında yani kendin için ne doğru ne yanlış bilemiyorsun. tevekkül ediyorsun. gerçekleşen şeyde senin için olması gereken şey olmuş oluyor. tam anlatamadım ama. seçimin insan iradesini aştığı durumlarda nasiptir, kaderdir ana yoldur. diğerleri ise birer ara sokaktır. sonuçta vardığın yer aslında aynıdır.
inanıyorum.ne yazıldıysa onu yaşamıyoruz her zaman tercihlerimiz seçimlerimiz var ama bazı konularda gerçekten kısmetten öte köy yok.bizim tercihlerimiz dışında gelişebiliyo herşey.insanın başına hiç beklemediği şeyler gelebiliyo.tamamen kısmetle alakalı diye düşünüyorum bunları.
Ben cok inaniyorum 17 yasinda gorusup ayrildigim kisiyle 10 yil sonra tekrak karsilastik konustuk ayrildik araya baska kiz girdi cok kirginliklar yasandi halada konusuyoruz normal ama sevgili olarak degil ama aramiz pek iyiye gitmiyor, ha bi sey daha var bu 10 yillik surede benim oturdugum semtte calismis hemde bana yakin bi yerde ama hic karsilasmadik
Ben gerçekten böyle şeylerin kader kismet olduğunu düşünüyorum. O kişinin sizin kaderiniz kismetiniz midir değilmidir bunu bilemem fakat türkçe nasıl ifade etsem bilmiyorum hani ingilizce söz vardır "everything happens for a reason" yani "herşeyin bir sebebi vardır, hiç birşey sebepsiz olmuyor" diye, ben gerçekten olanların yaşananların bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Başkasının özel hayatı beni ilgilendirmez fakat genelde böyle hikayeleri duyduğumda hep o kişilerin birbirlerinin kaderi olduğunu düşünüyorum.Yani aslında yıllarca birbirlerini düşünmelerinin ve ya yıllar sonra karşılaşmalarının aslında bir nedeni olduğunu düşünüyorum.Yani hiçbir sebepsiz değildir diye düşünüyorum.
Sizin özel hayatınıza karışmak bana düşmez sonuçta neler yaşandığını bilmiyorum fakat bunca sene sonra karşılaştıysanız artık her ne geçmişse her ne olmuşsa olsun onu hala seviyorsanız, ona karşı birşeyler hissediyorsanız onu kaybetmeyin derim. Yıllar sonra hayat sizi karşılaştırdıysa hayatın verdiği bu şansı kaybetmeyin.Belki yıllar sonra elinizde olan bu şansı kullanmadığınız için pişman olabilir, artık ona geç kalabilirsiniz.
Elbette inaniyorum..coook istedigim biri vardi..ayrildik,olmadi..uzuldum geberdim derdimden..ondan baskasi olmaz,cikmaz derdim ama en umudumu kestigim anda oyle biri girdiki hayatima simdi yuzumde guller aciyor...kismetim mi bilmiyorum...ama kader,kismet islerine her konuda inanirim...herseyin hayirlisi hakkimizda....
ölüm eş anne baba kesinlikle bizim irademiz dışındaKesinlikle arkadaşlar bizim irademizin yetmediği yerde kader kısmet devreye giriyor...
Bakin simdi bu cok ince bir cizgi.
Allah diyor ki siz benden esler evlatlar isterseniz ben size esler evlatlar veririm ama kötü cikma olasiligi cok yuksek. Fakat siz benden hayirli es hayirli evlat isterseniz ben size hayirlisini veririm. (Ayeti ezbere yazdim bir kac kelime hatasi olabilir Allah affetsin) Apacik bu yaziyor Kuranda. E bizler bazen bir seyi cok istedigimizde hayirli hayirsiz fark etmez bile diyebiliyoruz..
Kesinlikle nasip kismete cok inaniyorum ama onu bizlerin sekillendirdigini dusunuyorum. Hayirli olmasi ya da olmamasi dualarimizda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?