Nasipsizlik...

Viserion

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
1.440
562
323
Merhabalar,fikirlerinizi almak için bir konu açtım nişanliyim,nişanlım bu yıl 31 yaşında olucak iki yıllık üniversite mezunu adalet bölümünü bitirmiş, bekçilige iki kez başvurdu yazılı sınavını ve spor mulakatini geçti her ikisinde fakat sözlü mülakatta soruyu bilsede bilmesede elendi.
Daha önceden infaz koruma memuru olmak için başvuru yaptı ondan da sözlü mülakatta elendi
İki kez tokiye başvuru yaptı onuda kazanamadı.
İstanbul'da yaşıyor işi dolayısıyla buraya gelmek için uğraştı oda olmadı
Hep bir şeylerden eleniyor, dış görünüş olarak efendi kibar konuşmasıni bilen biridir.
Hayatının herhangi bir döneminde böyle şeyler yaşayan oldumu?merak ettim.

Burası ortadoğuda geri kalmış bir ülke. Balkondan bakin. Sokaktan geçen her 10 kişiden 8i bu durumda. Ben de onlardan biriyim.

Bu arada ona nasipsizlik denmez.

Gelişmemiş ülke kurbanı denir.

Yine de ben kendi adıma olanda 1 hayır, olmayanda bin hayır aramaya devam edeceğim.

Burası ortadoğuda geri kalmış bir ülke. Balkondan bakin. Sokaktan geçen her 10 kişiden 8i bu durumda. Ben de onlardan biriyim.

Yine de ben kendi adıma olanda 1 hayır, olmayanda bin hayır aramaya devam edeceğim.
Eklenecek bir şey kalmamış:)

Hakkiyla calisip cabalayan,ekmeginin pesinde olan hic bir insan bu dunyada ac acikta kalmaz.Bugun cabalayayim yarin isim olsun degil demek istedigim.Babadan,dededen kalma bir seyin yoksa eger,birde iyi torpillerin yoksa disinle tirnaginla kaziya kaziya birseyler yapiliyor.diyecegim o ki; umidini kesmesin,calabildigi her kapiyi acmayi denesin.Birde kendini gelistirsin,baska alanlarda egitim alma imkani varsa alsin.Dil ogrensin,fazladan bir yabanci dil binlerce insanin onune gecme imkani sagliyor.

Benim tum kismetim 23 yasindan sonra acildi. Ozamana kadar sevilmemistim gercek anlamda. Sevildim sevdim evlendim.is konusunda yine o yaslardan sonra kismetim acildi oyleki iki firma beni almak icin ugrasti ben ve ailem katila katila gulmustuk benim icinmi diye dusun o derece bahtsizdim. Ne bilim sans bu bazen donuyor. Kucukken babam benim adima milli piyango bileti cekmis guzel bir para cikmis aile apartmanini babam dikmis. Herhelde tum sansim ozman bitmis diye dusunuyodum😬 sonrada hep kismetli oldum guzel yasiyorum zengin degilim ama gozumde biseyde kalmiyo. Sansli hissediyoeum artik. Sizinde doner elbet sabredin

Benim tum kismetim 23 yasindan sonra acildi. Ozamana kadar sevilmemistim gercek anlamda. Sevildim sevdim evlendim.is konusunda yine o yaslardan sonra kismetim acildi oyleki iki firma beni almak icin ugrasti ben ve ailem katila katila gulmustuk benim icinmi diye dusun o derece bahtsizdim. Ne bilim sans bu bazen donuyor. Kucukken babam benim adima milli piyango bileti cekmis guzel bir para cikmis aile apartmanini babam dikmis. Herhelde tum sansim ozman bitmis diye dusunuyodum😬 sonrada hep kismetli oldum guzel yasiyorum zengin degilim ama gozumde biseyde kalmiyo. Sansli hissediyoeum artik. Sizinde doner elbet sabredin
Maşallah de kısmetine :)

Bizde her şeyden hayır arayıp kendimizi teselli edelim. Zaten başka şansımızda yok .

Her şerde bir hayır vardır. Şer gibi görünür ama belki hayırlıdır, hayırlı gibi görünür ama belki de şerdir ve bunu biz bilemeyiz Allah bilir. Böyle bir ayette var o yüzden üzülseniz de pes etmeden devam etsin nişanlınız, durmasın, yılmasın elbet olacak elbet bir yerde açılacaktır ona da kapı. Çünkü Allah kimseyi rızıksız bırakmaz inşaAllah bir an evvel de güzel bir yere yerleşir.

Var. Canım kardeşim. 2016da kara harp okulundan mezun oldu. Teğmen olacaktı. Okul kapandı. Olamadı.
KHO'da inşaat mühendisliği okumuştu ek olarak. O işi yaptı. Sonra inşaat sektörü battı. İşsiz kaldı.
Sonra yazılım kursuna gitti. Kursa giden onun gibi arkadaşları iş buldu, o bekliyor.
Ben de ilk nasipsiz mi kısmetsiz mi diyordum ama ülkede çok işsiz var. İnşallah bir an önce ekonomi başta olmak üzere tüm batık sektörler canlanır da başta kardeşim olmak üzere herkes iş sahibi olur.

Firdevs Yoreoglu Firdevs Yoreoglu , kardeşin üzülmesin, kimleri o an kara harp okulunda fetöcü diye atmadılar ki? insanlar artık burasıyla
ilgili hayal kurmak bile istemiyor.

Merhabalar,fikirlerinizi almak için bir konu açtım nişanliyim,nişanlım bu yıl 31 yaşında olucak iki yıllık üniversite mezunu adalet bölümünü bitirmiş, bekçilige iki kez başvurdu yazılı sınavını ve spor mulakatini geçti her ikisinde fakat sözlü mülakatta soruyu bilsede bilmesede elendi.
Daha önceden infaz koruma memuru olmak için başvuru yaptı ondan da sözlü mülakatta elendi
İki kez tokiye başvuru yaptı onuda kazanamadı.
İstanbul'da yaşıyor işi dolayısıyla buraya gelmek için uğraştı oda olmadı
Hep bir şeylerden eleniyor, dış görünüş olarak efendi kibar konuşmasıni bilen biridir.
Hayatının herhangi bir döneminde böyle şeyler yaşayan oldumu?merak ettim.
Ayy sanki eski nisanlimi anlatmissin.Bolumleride ayni ne yaptiysa olmuyordu.Adami biraktim ikm kazanmis😂Ustune iyi bir isletmenin basina gecmis guzelde kazaniomus.Allah iyi etsin ama ben verem olmustum iyi ki biraktim da uykusuz kalip o ne yapacak diye dusunmekten kurtuldum.O da sonunda bir cok seyi basarmis demek benle kismetsizdi :KK14:

valla ben hukuk okudum avukat oldum doktora yapıyorum simdi tıp okumak icin sınava hazırlanıyordum, ama herkes diyor ki bu kadar okuyan kisi hicbir yerde calısamaz overqualified olursun erkekler de cekinir hicbir yerde barınamazsın. herhalde bir tek bizim ulkemizde var boyle basarılı olma korkusu

valla ben hukuk okudum avukat oldum doktora yapıyorum simdi tıp okumak icin sınava hazırlanıyordum, ama herkes diyor ki bu kadar okuyan kisi hicbir yerde calısamaz overqualified olursun erkekler de cekinir hicbir yerde barınamazsın. herhalde bir tek bizim ulkemizde var boyle basarılı olma korkusu
Ülkemizdeki başarılı olma korkusu değil o.

Başarı bizim ülkemizde evlenmek , çocuk yapmak,sarma sarmak basarili olmak demektir.

Sizin eğitimli oluşunuz inanın bir artı değil. En azından bu coğrafyada değil. Ancak baltık ülkelerinde başarıli kabul edilirsiniz. ortadoguda değil.

Benim evimde kütüphanem var. Ben siyah kuşak karateciyim. egitimliyim. Ve inanın genel kültür olarak ortalamanin üstündeyim. Çünkü çok okuyorum

Ama bunların bana maddi olarak bir getirisi yok çünkü benden çok var bu ülkede.

Çünkü genc nüfus fazla. Ve istihdam edilemeyeceği belli olsa dahi üniversiteler öğrenci aliyor. Ve üniversite mezunu binlerce genc dolaşıyor.

Böylece eğitimli nufusu arttiriyoruz. ve fakat eğitimli nüfusu istihdam edecek kadar güçlü bir ekonomimiz yok.

Işte gelişmemiş ülke dramı budur.

Ha tıp eğitimine dünyanın her yerinde ihtiyaç vardır ama . O yolda yürümenizi öneririm.

Ayy sanki eski nisanlimi anlatmissin.Bolumleride ayni ne yaptiysa olmuyordu.Adami biraktim ikm kazanmis😂Ustune iyi bir isletmenin basina gecmis guzelde kazaniomus.Allah iyi etsin ama ben verem olmustum iyi ki biraktim da uykusuz kalip o ne yapacak diye dusunmekten kurtuldum.O da sonunda bir cok seyi basarmis demek benle kismetsizdi :KK14:
Bilmiyorum artık neden böyle oluyor
S
Var. Canım kardeşim. 2016da kara harp okulundan mezun oldu. Teğmen olacaktı. Okul kapandı. Olamadı.
KHO'da inşaat mühendisliği okumuştu ek olarak. O işi yaptı. Sonra inşaat sektörü battı. İşsiz kaldı.
Sonra yazılım kursuna gitti. Kursa giden onun gibi arkadaşları iş buldu, o bekliyor.
Ben de ilk nasipsiz mi kısmetsiz mi diyordum ama ülkede çok işsiz var. İnşallah bir an önce ekonomi başta olmak üzere tüm batık sektörler canlanır da başta kardeşim olmak üzere herkes iş sahibi olur.
İnşallah hak ettiğini kazanır kardeşiniz
Pek umudum yok açıkçası bu ülkede bir şeyleri yapmak çok zor 🙁

Back
X