Nasipsizlikmi uğursuzluk mu...

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Arkadaşlar ben anlamıyorum. 18-19 yaşlarıma kadar hayatım mükkemeldi (şimdi yaşım 24). En iyi okulları kazandım, lise de doktor çocuklarının gittiği okulu kazandım ( yurtdışında yaşıyorum ailem doğru düzgün dileri bile yok), lise sonu sınavında jurinin taktirini alıp en iyi üniversiteyi kazandım, hep herşeyin en iyisi. Övünmek gibi gözükmesin lütfen ama millet bana hep sen yaparsın, sende ki akıl bende olsaydı falan derdi. Neyse üniversitede depresyona girdim. Okuduğum bölümü bırakıp başka bölümler okudum, bi türlü birşey tutturamadım. Şimdi normal bi bölümde okuyorum.
Neye dokunsam onu batırıyorum. Bir şeyde 100 de 1 kaybetme oranı olsa yine kayıp ediyorum. O kadar kötüyüm ki. Bana ne oldu anlamıyorum.
Açıkçası nazara falan pek inanmazdım ama öyle bi yere geldim ki artık biri bana büyümü yaptı diye düşünüyorum.
Hiç benim gibi parlayıp sönen arkadaşlar var mı? Kendimi çok kötü hisediyorum...
Bi dua, bi şey yok mu çok kötüyüm battıkça batıyorum.

Negatif dusundukce cekmeye devam edersin.
Bır kırılma noktası var ve bigun kırılacak. Simdilik olumsuzluklar sınavım de, içini ferah tutmaya calıs.
Bazen ust uste gelir, olumsuz olan seyler.
Orda isyan etmemen lazım iste.
Sonrası gercekten guzellık.

İnsallah ummadığın anda yoluna girer ıstedıgın hersey.

21 yaşımda dereceyle bitirdiğim okullardan sonra bana da ne olduysa tek satır çalışıp okuyamaz hale geldim. KPSS defterimi öyle kapattım. Fakat başka şekilde yine elimden gelemi yaptım. Türkiye de işsizlik mücadelesi vermiyorsun en azından. Ufaktan bir duraklama dönemi diye düşün. Geçer merak etme. En azından bu coğrafya kaderin olmadı

Her şey güzel giderken depresyona girip okuduğun bölümü bırakıyorsun ki bu çok radikal bir karar. Depresyon için tedavi olsun mu? Seni depresyona sokan sebepler çözüldü mü? Okuduğun yeni bölümlerde mutlu musun? Kırılma noktan neresiydi? Nazar ve büyüden önce bunları çözebileceğin somut etkenlere odaklan bence. Ki daha çok gençsin. Hayat bu inişli çıkışlı olacak elbet.

Oturduğum şehirde işsizlik oranı yüzde 20 ye yakın bu oran yabancılarda yüzde 30. Geto tabir ettigimiz yerde oturuyorum yani mülteci kampı gibi bir yer... Lütfen avrupada herşeyin zorluksuz olduğunu düşünmeyin.

Naz degil o, adi depresyon ve sonrasi self fulfilling prophecy. Bircok 'parlak gelecekli cocuklar'da yasanilan bir durum. Üzerlerinde o kadar baski var ki, bir yerden sonra patlak veriyor. Genelikle üni'de, orda daha fazla özgürlük var diye.

Bu depresyondan sonrasi ise, özgüvende gidiyor. Artik basarsiz olduklarini düsunüp, cidden cogu seylerde basarsiz olurlar cünkü psikoloji cok güclü birsey.

Iyi bir psikologa ihtiyacin var, hayata tekrar positiv baktiran, özgüvenini tahamir eden bir psikologa ihtiyacin var.

Nazar olabilir gerçekten bende ne zaman buraya eşimle evlilikte ilgili olumlu birşey yazsam o gün birbirimize giriyoruz aman aman okuyun bol bol kendinizi ve terapi alın mutlaka muhtemelen herkesin en iyisini beklemesi sizde stres bozukluğuna neden oldu.

sen b
üyü kısmına gelene kadar bende acaba bu kıza büyü mü yaptılar dedim e herkes başarıyı tebrik etmez elbet kıskananlar da olacak ve sende şanssız dönemindesin e pandamin dönemide etkiledi ama sen kendine inanıyosun rahat ol tamammı çok güzel başarıların var şükret allahına güven bırak kendini herkes hayatında böyle geçişler yaşayabilir buna isyan edeceğine bi sonraki adımını sağlam basmaya bak

Haha benim aslan gibi sevdiğimde sevgiliyken bir gün olsun bağırmamışken

Evlenince dayak ve madde bağımlısı oldu

Nazar da değil büyüde değil

Biz göz yumuyoruz hayatımızın böyle olmasına, detayları kaçırıyoruz

Sen mesela bu sürede sigara bağımlısı, tembellik özelliği edinmiş yada ego artıp beynine ne çalışacaksın bak herkese kendini kanıtladın diyordur

Tek çaren psikolog keşke maddi yönden uygun olsada haftada bir psikoloğa gidebilsem hayatımı irdelememe yardımcı olsa

Hayatinizda herşey yolunda giderken "neden" diye soruyor muydunuz?
Çogu insanin hayati tek bir cizgide gitmez hemen isyanlara giriyorsunuz inişler ve cikişlar olacaktir.

Reactions: JES
Hayır aksine orda da çok zor biliyorum. Ben sadece zorun zoru olan bizim ülkemizle kıyas ettim

Siz ilerlediginiz yolların sonuna gelmeye cabalamamissiniz ki. Zorlandikca birakmissiniz. Buna kısmet nazar vs diye kulplar takmayin ki daha yaşınız da genc

Nazar vardir tabii ki ama once bir terapiste gitsen. Buyume sancisi gibi geldi. Ilk orta lise hep bi koruyucu siginaktaymisim gelmistir. Sonrasinda onumde bir hayat ben neyim kimim ne yapacagim ilerde vs vs bi suru kaygi olustu unide derslerim ilk sene kotuydu dibe vurmustum. Basarmaktan baska carem yoktu bolume devam ettim ettikce de kolaylasti. Bence hic moralini bozma bi kere basardiysan yine yaparsin. Inan bunlar o kadar buyuk dert degil halledersin

Her şeyin başı sağlık.Zannediyorum ki her şeyde iyi olmak bir yerden sonra gözünün onu görmemesine neden oluyor ve zevk vermiyor.Bu yüzden küçükken bir şeye sahip olmayıp sonradan kazananlar değerini daha çok biliyor.Sizi anlıyorum ben de benzer şeylerden muzdaripim ve kendime haksızlık etmisim gibi geldiği çok oluyor.Hep bir hesaplaşma durumu.Anı yaşayıp ileri bakmaktan çare yok.Bu da psikolojik destekle olabilir

Ben. Lise hayatım boyunca hep dereceliydim. Güzel bir üniversitenin güzel ve zamanına göre iyi bir bölümünü kazandım. Kpssden 80 üstü aldım defalarca ama ben ne yaparsam yapayım atanamadım. Yok mülakat geldi. Arkamdakileri yüksek sözlülerle önüme geçirdiler. Başka memurluklarda da torpille liselileri aldılar. İşin acayip yani lisede çok başarılı olamayan ve orta seviye bölüm okuyup memur atanan çok arkadaşım oldu. Ve ben onların her gün sosyal medyadan mesleki saadetlerini izliyorum. Başta onlar adına mutlu oluyordum ama benden düşük alıp atanıp benim atanamayıp onları izlemem artık koyuyor. Artık sosyal medya kullanmıyorum bu sebeple.

18 ine kadar çoğu zaman her şey günlük güneşlik zaten önemli olan ondan sonrası.fark orada yatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…