ne demek istemiş olabilir sizce?

masumbebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
49
0
86
Edirne
Herkese iyi geceler...ben sizlerden bir konuda yardım almak istiyorum.Yalnızlığı hissettiren sadece ''sevgisizlik'' duygusu mudur? diyen bir kişi ne demek istemiş olabilir.siz ne cıkarıyorsunuz bu sözden ıkı saattir kelıme kelıme cozumluyorum.kafayı yıyeceğim bir anlam veremedim.

biz kadınlar erkeklerin söylediklerini fazla irdeliyoruz...

belki de çok basit birşeyi kastetti. mesela ailesinden sevgi göremediği için kendini hayatta yalnız hissettiğini...

tabii daha ayrıntılı yazayım.erkek arkadasımla dün akşam ayrıldık 1 yıllık bir beraberlıkten sonra...arkadaslarının sunduğu bir radyo programı var.programın internet sayfasında yalnızlık konusu konuşulmuş.erkek arkadasım da oraya yorum yapmış.yalnızlığı hissettiren sadece sevgisizlik duygusu mudur diye...düşünmekten kafa yormaktan yoruldum sizlerden fikir almak istedim...

İnsana kendisini yalnız hissettiren pek çok neden vardır.

Örnek vereyim; Çok kalabalık bir arkadaş grubuylasınız ama yinede kendinizi yalnız hissediyorsunuz.
Kendinizi yalnız hissetme nedenlerinizden bir kaçını hemen sıralayım.

1. Kalabalık ortamları sevmiyorsunuzdur ve bu yüzden onlara katılamıyorsunuzdur. Bu sebepten ötürü kendinizi yalnız hissedersiniz.
2. Onlara katılırsınız, beraber eğlenip gülersiniz ama yinede kendinizi yalnız hissedersiniz. Çünkü aklınız başka yerdedir.

Sevgisizlik hissi insana yalnızlıktan çok acı hissi verir.
İnsan çok dostu olduğu halde bile kendini yalnız hissedebilir.
Ya da hiç dostu olmamasına rağmen hiç yalnız kalmamış gibi hissedebilir.
Yalnızlık biraz insanın kendi beyni ile alakalıdır.

ben paranoyak halimle şunu çıkardım: yalnızlığı hissettiren kimseyi sevmemek midir...sevginin tükenmiş olması mıdır...insanın canı yanınca her söze her harekete anlamlar yüklüyor ...

ben paranoyak halimle şunu çıkardım: yalnızlığı hissettiren kimseyi sevmemek midir...sevginin tükenmiş olması mıdır...insanın canı yanınca her söze her harekete anlamlar yüklüyor ...

İnsanlar, özellikle bayanlar sevdiği insan ile ayrılık sonrası böyle her bir lafa her bir harekete anlamlar yükleyebilir.
Bu onu çok iyi tanıdığınızdan ileri gelebilir ya da ayrılığı kabullenememenizden.
Bayanlar ayrılık sürecinde çok yoğun bir şekilde duygusal yapıya bürünürler, buda biraz mantıksızca hareket etmemize neden olabilir.
Bu cümleyi sakin bir kafa ile oturup düşünmeniz daha iyi olacaktır.

Ki şunu unutmayın, sevdiğimiz insanlar bile bazen bize kendimizi yalnız hissetmemize neden olabilir.
Bizde sevdiklerimizin öyle hissetmesine neden olabiliriz.
Ama bu onların bizi sevmedikleri ya da bizim onları sevmediğimiz anlamına gelmez.

Yalnızlık hissi beyin ile alakalıdır, tekrar söylüyorum.
Şöyle bir örnek vereyim; Benim kedim var, evde bütün gün onunla beraberiz, oyun oynarız ederiz ama ben yinede kendimi bir an gelir yalnız hissederim.
Ama sonra şunu düşünürüm; Ben yalnız değilim ki, kimsesiz değilim. İlk önce yukarıda Allah'ım var.

haklısınız şöyle anlatayım...çok mutluyduk sevdik cok sevdik fakat hiç bir zaman anlayamadık birbirimizi hep bir iletişim sorunu vardı aramızda.çok farklı karakterlerdeyiz belkı bu yuzden.bugünlerde iyice boğdum onu oturdum facebooku ilk açtığı zamana kadar inceledim bir sürü soru sordum cocuk gibi ne kadar sacmalamışım.ama kıskançlık öyle bir şey ki sinsize sızıveriyor ınsanın yuregıne.o da cok kıskanc bir insan aslında...yeter artık dedi hep şikayet mantığımla karar veriyorum tamam sevgi aşk çok güzel ama dertlı bir insan oldum cıktım senin yüzünden,hep bir tedirginlik hep açıklama yapmaya calısıyorum sana,hatta duygularımla karar veriyorum sinir duygum sevgimden daha ağır basıyor dedi...bu şekılde bir konuşma geçti aramızda...

canım ayrılan eğer erkek arkadaşın ise senin yerinde olsam ne yazdığını irdelerim ne girdiği sayfalara girerim sen belki seninle ilgilimi birşey dedi diye düşünüyorsun ama emin ol belki kendi bile ne demek istediğini bilmiyordur ilginç görünmek adına zırvalamışdır kimbilir

fena bir hal almış ilişkiniz kim ne dedi nasıl dedileri bir yere bırakın bence bir süre kendinizi dinleyin
Yaptıklarınla hayatını engellemiş suçlu hep tedirgin bir hale gelmişsiniz

tamam demek ki o ilişkiden bunalmış artık ve bitirmiş

işte burdan da şu çıkıyor sen onu sevmişsin o da bunu biliyor fakat bu onun kendini yalnız hissetmemesi için yeterli olmamış

pamukşekeyim ne kadar ayrıntılı anlatmışsın cok teşekkür ederim.boşlukta cansız bir nesne gibi hissediyorum kendimi.o yuzden de mantıklı düşünemiyorum fikir almak istedim...

önceki yorumları da şöyle: cok yalnızım, öyle ki yüksek dozda yalnızlıktan öleceğim. ne bileyim işte üstüme alındım yani dün akşam ayrıldık sonuçta

Kendinizi kontrol etmeyi öğrenmeniz kazım.
İnanın ki ben sizden daha fena kıskanç biriydim, öyle ki ( lütfen gülmeyin ) eski sevgililerinin facelerini bulup, konuşmaya kalkışmışlığım bile var.
Sonra fark ettim ki, benim ki kıskançlık değil paronayaklık.
Ve kendime söz verdim. Bakın altını çizerek söylüyorum, kendime söz verdim.
Ona değil.
Çünkü ben böyle davrandıkça en çok zararı kendime veriyordum sonrada ilişkimize.
Kendimi zorladım ama başardım.
Artık böyle huylarım yok.
Çünkü böyle şeyler en başta size sonra sevdiğinizle beraber ilişkinize çok büyük zararlar veriyor.
O yüzden ne kadar zor olsada oturup, sakin kafayla düşünmeniz ve kendinizi düzeltmeniz gerek.
Bunu kendiniz için yapmalısınız, yoksa ayrılmış olsanız bile durmucaksınız, takibe devam edicekseniz ki zaten ediyorsunuz.
Çok fazla bunaltmışsınız kendinizide sevgilinizide..
Benim sevgilimde öyle tepkiler çok verirdi, çünkü haklıydı.
Benim ki kıskançlık değil hastalıktı.
Ama çok şükür ki, artık öyle değilim.
Düzeldim.
Kendime inandım ve başardım.
Sizde başarabilirsiniz.
Değişebilirsiniz.
İmkansız yoktur..
Unutmayın ki, Ölümden başka herşeyin çaresi vardır.

Son düzenleme:
aklım almıyor delirecek gibiyim nasıl unuturum onca şeyi...ayrılıktan kimse ölmüyor evet ama ya yarım yaşamak, o daha kötu değil mi ? aksamdan beri düşünüyorum zaten ben ne yapmışım ne kadar bunaltmışım diye...fakat değişsem de bir ilişki içinde olmadığımız için o bunu görmeyecek inanmayacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…