• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne diyeceğimi bilemedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle gerçekten sınıf öğretmenliği çok sabır isteyen bir iş. Kolaylıklar dilerim. Kaç yıldır çalışıyorsunuz bilmiyorum ama bazı konularda nasıl tavır almak gerektiği zamanla yaşayarak öğreniliyor. Bende öğretmenim. Asla ne öğrencilere nede araç gereçlerine parmağımın ucuyla dokunmam. Kalemtraşı atmak konusunda malesef haksızsınız sayın öğretmenim. O uğraştıkları dikkat dağıtan nesneyi geçici süre alıp tekrar ders bitiminde verebilirsiniz. Bunlar şahsi eşyalar çünkü. Tabi uyarılara rağmen kaldırmıyorsa bunu yaparız kaldırıyorsa zaten hiç dokunmam. Sınıf içi sohbetlerin olduğundan cok farklı bir şekle bürünüp sınıf dışına aksettiğini bildiğim için de bu konularda ya duymam o espriyi hiç olmamış gibi derse devam ederim yada uyarıp sustururum. Hele ilkokul öğrencileri bu konuda çok tehlikeli liseliler bir nebze şaka olduğunu anlıyorlar. Ama yinede dersi anlatıp onların varsa sorunları dinleyip çözüm yolu bulmak onun dışında kendinizle ilgili bir sohbete girmemek doğru olur. Geçmiş olsun
Çok haklısınız teşekkür ederim cevabınız için. Büyük ders oldu bana da. Bundan sonra zaten ne dokunurum ne de şaka yaparım. Meslekte 3. yılım.

Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
açacağı camdan mı attınız? hanımefendi camdan aşağı bir şey fırlatılır mı iyi misiniz? çocuğun birinin kafasına gelebilir, kediye köpeğe gelir, çocuğun biri bulur alır oynar kendine zarar verir olur da olur. Her istemediğimiz şeyi hem de bize ait olmayan şeyi camdan mı fırlatıyoruz? alın koyun çekmecenize ya da götürüp idareye teslim edin gelsin velin dersin vs. Espriniz de yersiz olmuş

Merhaba hanımlar bugün başıma çok saçma ve kırıcı bir olay geldi. Ben ilkokul öğretmeniyim. Doğuda görev yapıyorum ve sınıfım 50 kişi. Neyse bugün sınıfa bir girdim 3 kız öğrencim ağlıyor gözler kan çanağı olmuş. Ne oldu diye sorunca birinin dedesi vefat etmiş o ağlıyor diye yakın iki arkadaşında ağlamış filan. Ben sınıfla konuştum biraz. İşte bazen büyüklerimizi kaybedebiliriz onlar için yapmamız gereken tek şey dua etmek, ağlayarak kendimizi yıpratmaktan başka bir şey yapmayız falan diye konuştum. Bu öğrencimde çok sessiz içli bi kız. Tam o sırada ezan okununca bende hadi siz dua edin ezan bitene kadar dddim ki bende o sıra hazırlığımı yapayım. Öğrencilerden biri dedi ki öğretmenim sizin için ne dua edelim. Arkadanda bir öğrenci öğretmenime zengin koca ver allahım dedi bende güldüm bide yakışıklı olsun güzelde arabası olsun dedim. Bilerek dedim ortam neşelensin o öğrencim güldü filan hoşuma gitti.Neyse bir diğer ders başka bir öğrenci sürekli açacağıyla oynuyor on defa uyardım kaldır diye en son dayanamadım attım pencereden. Eve bir geldim Veli mesaj atmış ne hakla açacağı atarsınız yarın sizi şikayet edeceğim ne hakla öğrencilere bana zengin koca bulun diye istekte bulunursunuz siz ne biçim öğretmensiniz, ders anlatacağınıza zengin koca istiyorsunuz yazmış. Çok sinir oldum aradım açmadı. Bende ses kaydı attım. Sakin bir ses tonuyla konuştum. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz , sınıfta öğrencilerimle yaptığım muhabbetin hesabını size verecek değilim dedim ve açacağı niçin attığımı açıkladım. Cevap vermemiş sınıf grubundan çıkmış beni de silmiş. Neye uğradığımı şaşırdım cidden. Benim dertlerim bana yetmiyormuş gibi birde bu. Ayrıca bu velinin öğrencisi de 2. Sınıf olmamıza rağmen okuma bilmiyor ve her gün özel olarak ilgileniyorum basen teneffüsümü ayırıyorum. Yani bilmiyorum artık nasıl davranacağımı bu insanlara..
Bir çocuk duasında öğretmenine zengin koca istemeyi nerden biliyor olabilir,tabii kii velisi olan anne baba bu konuşmayı yapıyor olabilir ,
Çocuklar duyduğunu, gördüğünü rahatlıkla konuşabiliyor,onların dünyaları bizim gb degil.
Geçmiş olsun.

bilemiyorum ama açacağı atmanız da zengin koca espirisi de olmamış, o espiri sınıfta öğrencilere yapılacak espiri değil bence ancak akranlarınızla bir sohbetde olacak espiriymiş aslında...
Espriyi ben yapmadım bir öğrenci öğretmenim diye ne dua edelim dedi arkadan diğeri atladı öğretmenime zengin koca ver allahım diye bende güldüm yani ben demedim tabiki

Hahaha ben çok yoğun çalıştığım bir sene elimin üstü kuruyup kabuk bağladı diye ilkokul beş çocukları tahtayı deftere geçirirken masanın altında el kremi sürmüştüm azıcık. Bu bir kere oldu, sadece bir… Birkaç gün sonra sınıfın öğretmeni bana dedi ki “Hocam derste krem sürüyormuşsunuz” ben şok 😳 bu bebeler pireyi deve yapar, espri falan yapmayın.

açacağı camdan mı attınız? hanımefendi camdan aşağı bir şey fırlatılır mı iyi misiniz? çocuğun birinin kafasına gelebilir, kediye köpeğe gelir, çocuğun biri bulur alır oynar kendine zarar verir olur da olur. Her istemediğimiz şeyi hem de bize ait olmayan şeyi camdan mı fırlatıyoruz? alın koyun çekmecenize ya da götürüp idareye teslim edin gelsin velin dersin vs. Espriniz de yersiz olmuş.
Şöyleki espriyi ben yapmadım öğrenciler kendi arlarında yaptılar bende gülerek tepki verdim sadece. Cam dediğim de okulun kapalı olan arka bahçesine bakan yer sınıf 1. Kat açacakta belki bi 20 gram vardır yoktur yani. Ben galiba her konuda çok hassas olduğum için hep böyle küçük şeyler dağ oluyor karşımda.

Hahaha ben çok yoğun çalıştığım bir sene elimin üstü kuruyup kabuk bağladı diye ilkokul beş çocukları tahtayı deftere geçirirken masanın altında el kremi sürmüştüm azıcık. Bu bir kere oldu, sadece bir… Birkaç gün sonra sınıfın öğretmeni bana dedi ki “Hocam derste krem sürüyormuşsunuz” ben şok 😳 bu bebeler pireyi deve yapar, espri falan yapmayın.
Ay sürseniz ne olacak ki. Sınıfımız orası bizim ya günde 7 saat geçiriyorum evde ki odamdan daha çok. Ele krem sürmekten daha doğal ne var ki acaba

Senin bi suçun yok, çocuğunu o kadar düşünen 50 kişilik sınıfa yollamaz, bi şekilde eğitimi için bişiler yapar, evde okuma yazma öğretir.

Çocuklar masum değil anlamazlar demeyin bir insan kötüyse çocukken de kötü hep diyorum.

Sözlerinizi çok dikkatli seçin. Misal artık hepsinin elinde kameralı telefon var bile bile damarınıza basıp videoya çekerler siz cıldırınca 2 like için.

O yüzden sakin olun. Benim tanıdık öğretmen kadına öğrenciler ayağına su şişesi kapağı atıyorlarmış, eskisi gibi değil biliyorlar hocayı dövseler bile hoca döverse suç, şımardıkça şımarıyorlar.

O öğrenciye dikkat edin laflarınızı hemen taşımış, daha da ders dışı muhattap olmayın.

Velisi de silerse silsin sizde silin, şikayet ederse siz de şikayetçi olun delil yok bir şey yok. Ne olacak.

50 kişilik sınıfta eğitim çok olmaz kasmayın, dersi anlatın çıkın.

Ay sürseniz ne olacak ki. Sınıfımız orası bizim ya günde 7 saat geçiriyorum evde ki odamdan daha çok. Ele krem sürmekten daha doğal ne var ki acaba
Yok ben yapmam normalde. Çünkü gözleri üstümde yani biliyorum. Ama günde 12 saatim dışarıda geçiyordu. 2 saat yolda 10 saati okuldaydım. Kabukların arası kanayacak gibiydi. Bacaksızlar bir kere olan şeyi her ders yapıyormuşum gibi “sürüyor” demişler.

Senin bi suçun yok, çocuğunu o kadar düşünen 50 kişilik sınıfa yollamaz, bi şekilde eğitimi için bişiler yapar, evde okuma yazma öğretir.

Çocuklar masum değil anlamazlar demeyin bir insan kötüyse çocukken de kötü hep diyorum.

Sözlerinizi çok dikkatli seçin. Misal artık hepsinin elinde kameralı telefon var bile bile damarınıza basıp videoya çekerler siz cıldırınca 2 like için.

O yüzden sakin olun. Benim tanıdık öğretmen kadına öğrenciler ayağına su şişesi kapağı atıyorlarmış, eskisi gibi değil biliyorlar hocayı dövseler bile hoca döverse suç, şımardıkça şımarıyorlar.

O öğrenciye dikkat edin laflarınızı hemen taşımış, daha da ders dışı muhattap olmayın.

Velisi de silerse silsin sizde silin, şikayet ederse siz de şikayetçi olun delil yok bir şey yok. Ne olacak.

50 kişilik sınıfta eğitim çok olmaz kasmayın, dersi anlatın çıkın.
İnsanların küçüğünden de büyüyüğünden de korkuyorum artık. Üzüldüğüm şey bu öğrenciye okuma yaptırmak için teneffüsümü harcıyordum. Değmez kimseye demek istemiyorum ama bu hayatta kime verici olduysam hep pişmanlık duydum. Haklısınız..

Yok ben yapmam normalde. Çünkü gözleri üstümde yani biliyorum. Ama günde 12 saatim dışarıda geçiyordu. 2 saat yolda 10 saati okuldaydım. Kabukların arası kanayacak gibiydi. Bacaksızlar bir kere olan şeyi her ders yapıyormuşum gibi “sürüyor” demişler.
Bizde demek ki eski öğretmenler gibi dersimizi anlatıp çıkacağız öğretmenim. Ben dersimi anlatır çıkarım paramı alırım öğrenen öğrenir diğerleri de napıyorsa yapsın diyen öğretmenlerimize hak vermek istemezdim ama öyleymiş.

öyle okul seçmek sınıf seçmek evde oturup okuma yazma öğretmek falan ütopik yalnız... insanlar okula ikametkah ile yazdırabiliyor ve herkesin oturup evde okuma yazma öğretecek eğitimi de olmayabilir biz çocuklarımızı eğitim alsın diye gönderiyoruz, okuma yazma bilmeyen çocuğu ikinci sınıfa alan o sınıfa geçiren idarede sorun var , sınıf 50 kişi ise velinin yapabileceği birşey yok ne demek çocuğunu düşünen yollamaz. ne yapsın evde oturup çocuk o zaman ?

İnsanların küçüğünden de büyüyüğünden de korkuyorum artık. Üzüldüğüm şey bu öğrenciye okuma yaptırmak için teneffüsümü harcıyordum. Değmez kimseye demek istemiyorum ama bu hayatta kime verici olduysam hep pişmanlık duydum. Haklısınız..

Verici olup kazanan hiç olmadı bugüne kadar, herkesten alıcı ol kıymetin bilinir. İnsanlar yardım ettikleri bir şeyler verdileri insanlarla duygusal bağ kuruyormuş ondan sanırım.

Ne olursa olsun teneffüslerini harcama. Dinlen sen 65 yaşına kadar çalışacaksın sana sen lazımsın. Teneffüslerini kendine harca. Ders derste olsun teneffüsler senin dinlenme vaktin.

O ışık olan öğretmenler eskidendi. Salla başı al maaşı yoksa çok uğraşırlar seninle

öyle okul seçmek sınıf seçmek evde oturup okuma yazma öğretmek falan ütopik yalnız... insanlar okula ikametkah ile yazdırabiliyor ve herkesin oturup evde okuma yazma öğretecek eğitimi de olmayabilir biz çocuklarımızı eğitim alsın diye gönderiyoruz, okuma yazma bilmeyen çocuğu ikinci sınıfa alan idarede sorun var , sınıf 50 kişi ise velinin yapabileceği birşey yok ne demek çocuğunu düşünen yollamaz. ne yapsın evde oturup çocuk o zaman ?

Canım o eskidendi suan isteyen akşam kursuna gidip okuma yazma öğreniyor hem de 20 yıldır.ki bu cocuk en fazla 10 yaşında anası da hocayı whatsaptan engelleyeceğine otursun okuma yazma hem öğrensin hem öğretsin whatsap I bildiğine göre okuma yazması var şükür.

Çocuğun geriyse kusura bakmayacaksın öğreteceksin akşam. Ben bile yeğenime öğretiyorum geri kaldığı durumlarda. Ki çok yoğun işim.

Ayrıca disipline ettiği cocuğu için öğretmenine saldıran bir Veli çocuğuna sınıf tekrarı yaptırırsa okulu dağıtır. Ondan geçiriyorlar ellerinde kalmışlar böyle velilerin asla masum değiller. Masum olsa zengin koca duası yaptırdığını söylemez bir eğitimciye.

Canım o eskidendi suan isteyen akşam kursuna gidip okuma yazma öğreniyor hem de 20 yıldır.

Çocuğun geriyse kusura bakmayacaksın öğreteceksin akşam. Ben bile yeğenime öğretiyorum geri kaldığı durumlarda. Ki çok yoğun işim.

Ayrıca disipline ettiği cocuğu için öğretmenine saldıran bir Veli çocuğuna sınıf tekrarı yaptırırsa okulu dağıtır. Ondan geçiriyorlar ellerinde kalmışlar böyle velilerin asla masum değiller. Masum olsa zengin koca duası yaptırdığını söylemez bir eğitimciye.
kesinlikle çocuk geriyse ilgilenmek zorunda veli ama okuma yazma bilmeyen bir çocuğu 2. sınıfa alan idare asıl hatalı benim gözümde
geçirmeselerdi çocuk mecbur öğrenecekti okuma yazma... :(
diğer çocuklara da haksızlık oluyor okuma yazma bilmeyen çocuk yüzünden yavaşlıyor sınıf

çocuğun eşyasını atmakda disiplin yöntemi değil :( öyle hiçbir çocuk disiplin edilmez ki bakınız edilmemiş....

1. Sinif annesiyim. Ogretmen sinifta zengin koca bulmayla ilgili sig bir espri yapsa milli egitime sikayet ederim. Uslubunuz bir egitimciye yakismamis.

Kimsenin esyasini hicbir gerekceyle atamazsiniz, veli “hayirdir parasini siz mi verdiniz?” Dede verecek cevabiniz olmaz

Hep böyle olur zaten hangi öğrenci için kendi teneffüsünden fedakarlık edersen özveride bulunursan şikayeti ondan yersin.. o yüzden malesef bazen dersi anlatıp geçmek gerekiyor ötesine karışmamak gerekiyor diye düşünüyorum

kesinlikle çocuk geriyse ilgilenmek zorunda veli ama okuma yazma bilmeyen bir çocuğu 2. sınıfa alan idare asıl hatalı benim gözümde
geçirmeselerdi çocuk mecbur öğrenecekti okuma yazma... :KK43:
diğer çocuklara da haksızlık oluyor okuma yazma bilmeyen çocuk yüzünden yavaşlıyor sınıf

çocuğun eşyasını atmakda disiplin yöntemi değil :KK43: öyle hiçbir çocuk disiplin edilmez ki bakınız edilmemiş....
Çocuğun eşyasını atmak tabiki disiplin yöntemi değil. Ben zaten haklı bir davranış gösterdim demiyorum. Ama bazen durumlar içinde ki şartlara göre değerlendirilmeli ki zaten Veli bana hocam neden attınız deseydi ben ona gerekli cevabı verirdim dolabımda attığım açacaktan on kutu var belki öğrenciye verecektim zaten. Ama öğrencilerin sınıfta kendi arasında yaptığı bir şakayı bana zengin koca isteyeceğine dersini anlar gibi bir üslupla yazdığından dolayı benim gözümde tamamen değerini kaybetti o Veli. Zaten yarın okula gittiğim gibi durumu müdüre ben anlatacağım ondan önce.

1. Sinif annesiyim. Ogretmen sinifta zengin koca bulmayla ilgili sig bir espri yapsa milli egitime sikayet ederim. Uslubunuz bir egitimciye yakismamis.

Kimsenin esyasini hicbir gerekceyle atamazsiniz, veli “hayirdir parasini siz mi verdiniz?” Dede verecek cevabiniz olmaz

O veliyi bulduk 😛 B Barista00

Delil yok ne tür bir şikayet yapacaksınız acaba :)

Ayrıca konu sahibi çocuklar dua edin zengin koca bulayım dememiş ki bi cocuk öyle demiş bu da takılmak İÇİN haha yakışıklı da olsun demiş olay bu :) abartılacak bir şey değil.

Ha yerinde olsam bana da zengin koca bul diyenlere ‘ aynen zengin kocalar da beni bekliyordu’ diyorum, konu sahibi de böyle desin bence, meraklıymış gibi gözükmekten kurtulur :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X