Yazının ortasında dedim bu kaynana böyle konuşuyor ama migren olacak diye. Hakikaten de olmuş. Neyse geçmiş olsun diyelim.
insanın aklına başka birşey gelmiyor ki haklısınız yazının ortasında öyle düşünmekle..
eşimin amca oğlu olan bir abimiz var binamızda kendi abim gibi sayar severim oda beni sever saolsun kayınvalidemi duyduğu anda ağzından çıkan ilk söz benim migren hastası oluşuma laf edip etmediğini sormak olmuş yengem birşey demişmiydi hiç demiş eşi olan ablamız da birşey söylemek istemiyorum ben demiş o da merdivenlerden çıkarken doktor migren dedi dediklerin de şoka girmiş bana söyledi çok şaşırdım diye demek ki kadınlar arasında da konuşuluyordu ama ben bilmiyordum
kaynananın migreni için allahın sopası yok diyorum..
o büyük burunluluğu ve hediye konusunda da seni görmezden geliyor, yok sayıyorsa..
ben hala ona annem falan demezdim..kayınvalide işte, hatta kaynana..
ama öyle olmuyor işte canım yaa sen taş atana gül atacaksın ki senden iyiliği hoşgörüyü güzelliği öğrensin aslında normal hayatta bağım olmayan kişilerle hiç uğraşmam siler atarım o konuda rahatımdır ama bu benim resmen annem yerinde artık nasıl görmezden geleyim sileyim bana bunları söylediği anlattığı günden beri kendisine bir tavır yapmadım bir soğukluk göstermedim ve sanki anlarmışcasına son iki gündür inanılmaz farklı geliyor bana tavırları çok olumlu ve ılımlı sanki bir anda oğlunun yanında beni de düşünür hale geldi kızı olarak benimsedi yada ben nasıl bakıyosam öyle görüyorum bilemiyorum valla anlamadım
canım yapacağın şey belli dediklerini kıskançlığına,cahilliğine vereceksin bir kulağından girip öbür kulağından çıkacak.
eşine asla annesinden şikayet etmeyeceksin çünkü kötü sen olursun,huzurun kaçar.
büyüktür deyip Allah'ı bilen insansın,ona havale edeceksin ki mükafatını alırsın.
ayrıca seni çok seven bir eşin var gerisi boş.
gerçekten o kadar olgun ve o kadar gerçekci bir yorum yapmışsınız ki ellerinize düşüncelerinize sağlık harfiyen katılıyorum tüm maddelerinize 1 sene içerisinde bunların hepsini öğrendim ben dediğiniz gibi bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor eşime artık asla şikayet etmiyorum çünkü kötü hep ben oldum sonuna kadar haklı olsam da huzurum için takmayıp görmüyor ve böylece susmuş oluyorum

büyüktür deyip Rabbime sığınıyorum saygısızlık yapmak yerine ilgilenmiyorum umursamıyorum Allahım görüyor diyorum ki o kadar beni deli gibi üzecek şeyler de değil bunlar biliyorum aksini söylersem nankörlük etmiş olurum sadece şaşırıyorum :26:
Allah eşimi ve eşlerimizi başımızdan eksik etmesin her zaman böyle dua ediyorum
Canım bu dünyada herkes ektiğini biçer. Erme bulma dünyası. Senin eşin seni sevmiş iyi günde kötü günde yanında olmuş kimseye laf demek düşmez. Benimde migren değil ama arada çok dayanılmaz aprılarım tutar o zaman eşimi değil kimseyi istemem yanımda ilaç alır karanlık odada yatarım zaten ilaç alınca da 1 saate geçer eşim hiçbir zaman ses çıkarmaz insanlık hali bu. Bir de bir arkdaşım vardı. Eşimin çocukluk arkadaşının eşi. 1 senedir arkadaşız onlar evlendiğinden beri.Kız kaynanasıyla görüşmüyor bazı nedenlerden ama kaynanası özür dilemeye ayağına gitmeye razı sorunda büyütüleek cinsten değil ama kız kocasının tarafından hiçbir akrabasıyla görüşmüyor ve eşinin de görüşmesini istemyor. Neyse akrabalardan birinin kızı hamileydi ve down olma riski vardı amniosentez yaptırdılar neyse bişi çıkmamış bana dedi ama suratını asarak dedi ben de iuyi olmuş çıkmadığı sizin tartışmanızda kızın suçu yokki hem olsa bile çocuğundan neden çıksın bebeğin ne suçu var dedim bozuldu ama beni de onaylamadı yani olmasını isterdi gibi işte düğünde çok oynadı, yok dudaklarını okuyorum benden sözediyorlar gibi o gün beni deli etti en son ben onu yolcu etcm tramvaya bırakcam kaynanası hastaymış tel geldi aman ölsede kurtulsak dedi ben şok oldum ve o andan itibaren arkadaşlığımı bitirmeye karar verdim açtım eşine söyledim ben görüşmek istemiyorum diye ve bitirdim o kadar art niyetli insanlar var ki kayınvalide yada gelin ben çevremde istemem öle insanlar.
çok çok haklısınız ve çok güzel bir karar almışsınız tebrik ediyorum sizi aynen benim hayat felsefem bu kötü insanlarla ilişkimi kesmek kim olursa olsun ama siz çok daha cesurca davranıp hiç düşünmeden anında kesmişsiniz ilişiğinizi bravo valla ben olsam biraz düzeltmeye çalışırdım sanki düzeliyolarmış gibi daha önce çok yaptım bu hatayı çünkü ordan biliyorum

ne kadar ayıp ölse demek eşinin annesine ne olursa olsun ayrıca bir bebeğin down sendromlu olmasını dilemek kadar aşağılık bir yürek olamaz benim kardeşim var down sendromlu ve ne demek olduğunu ne kadar anladığımı söylememe gerek yok heralde sizi tekrar tekrar tebrik ediyorum
büyük lokma ye büyük söz konuşma... demişler. doğruda demişler...
çok üzüldüm inşallah o da, tez zamanda şifasını bulur. zor hastalıkmış görmüş oldu.
Allah yuvanıza huzur,sağlık,mutluluk versin inş.
amin cnm cümlemizin yuvasına huzur ve mutluluk versin Rabbim inş. kimseyi eşinden ayrı koymasın başından eksik etmesin
kayınvalidem için ettiğiniz duaya da teşekkür ederim benim gidip tedavi olduğum akupunktur uzmanına götürüp tedavi ettiricem kendisini araya bazı sorunlar girdi gidemedik yoksa ben başından beri söylüyorum bunu kendisine gidebilseydik çoktan iyileşmişti Allahın izniyle yani benim gibi 10 sene değil 10 ay bile çekmeyecek inş. benim gönlüm razı gelmez asla geçmişte o ağrıları çektiğim zamanlarda Rabbim düşmanımın başına dahi vermesin diye dua ederken şimdi oğluyla evli olduğum bir annenin böyle acı çekmesine gönlüm el vermiyor kesinlikle sonuçta benim eşimin annesi ve o benim annemi böyle görmezden gelmezdi asla bende onun eşiyim sonuçta