Ne diyecegimi yapacagimi sasirdim

1.sen de yaşını buraya yazmadığına göre bunu takıntı yapmışsın.
2. Herkesin anne babası iyi olmuyor. Şükür ki.senin baban iyiymiş. Ben de o da yok. Annem doldurup doldurup üzerimize salıyor.
3. Millet hep konuşacak bir şeyler buluyor. Evlensen çocuğun olmuyor mu? Kv.ler nasıl? Vb bir ton soruda boğulacaksın.
4. Milleti umursamamayı öğrenmeli ve kendine bir çıkış yolu bulmalısın. Emin ol bunu kimse sana sunmayacak.
Yasimi ifsa olmamak adina yazmadim
Ayrica benim annem de babami dolduruyor o da insan etkileniyor
Herseyi buraya yazamiyoruz.

Olay annen de biter, bu lafları taşıyıp seni kıran o.

Senden kaç yaş büyüğüm bana annemin bir kez bile böyle bir durumu yansıttığına şahit olmadım.

Hee annemle aramda benzer diyaloglar sık sık tekrarlansaydı, kırıldığım yerden kırardım muhtemelen. Babamın kazandığını yiyorum ama o varlığımdan senin kadar rahatsız olmuyor galiba derdim.

Sizin adiniza sevindim.
Ama benim annem oyle degil.
Insanlari cokca takiyor ve can cikiyor huy cikmiyor
Kizlarini istemedikleri kisilerle evlendiren kucuk yasta evlenenleri ornek veriyor.
Onlar iyi yapiyormus.

İnanır misin canım ben 26 yaşımdayken buna benzer bir olay olmuştu annem isyan edip aglamistı beni suçlu bulmuştu taliplerden birini değerlendir diye ama kendi sevdiğimle seçdiğimle evlenmek istiyordum diye bir şey demedim çok kısa bir süre sonra biri girdi hayatıma 4-5 ay içerisinde evlendik ben 26 o da 31 yaşındaydı şimdi çok şükür 2 de çocuğumuz var yani gün doğmadan neler doğar tam da en umutsuz anında öyle bir şey olur ki bütün her şey değişir daha çok gençsin sabret ve dua et gerisini Allah'a bırak senin için en hayırlısı gelsin inşallah

Desteginiz ve kibar diliniz icin tesekkurler.
Allah mutlulugunuzu daim etsin

27 28 yaşında insanlara "evlenmek için geç kaldın muamelesi" bir tek bana mı komik geliyor ya.
Derdin bu değil farkındayım ama bence düzenli bir işin olması için gayret et. Her şey maaş ve para değil. Düzenli bir işin olursa kafan işinde olur milletin ne dediğini daha az düşünürsün. Hem de kariyer yaparsın.

Bu insanların eğitim seviyesiyle, cehaletiyle ilgili bir şey malesef. Yani insanların bu bakış açılarını düzeltmek, değiştirmek malesef imkansız. Yıllar gerekiyor, koca bir ömür gerekiyor.

Dolayısıyla onların o koca irin akıtan ağızlarını kapatamayacağımıza göre kendi algılarımızı kapatabilmeli, onlara da hakettikleri cevabı vermeyi öğrenmek zorundayız.

Erken yaşta evlenirsin, çocuk yaparsın. Evinde mutsuz olursun, derler ki "ne acelen vardı da evlendin?"

Evlenmezsin, evlenmek istemezsin, ya da doğru kişiyi beklersin evde kaldın derler.

Biz hayatımızı kimseyi mutlu etmek için yaşamıyoruz ki.

Benim hayatımın en büyük hatası kendi doğrularımı yeterince iyi analiz edemeden, tamamen insanların bilinç altıma dikte ettiği doğrularıyla bir evlilik yapmam oldu. Hayatımı ne kadar berbat bir yola soktuğumu şimdi şimdi anlıyorum.

Demem o ki, bunları size dikte etmeye çalışan kişi ister yedi kat yabancı olsun ister anneniz olsun, kesinlikle karşılığını en sert şekilde vermek gerekiyor.

Herkes kapısını kapatıp evine girdiğinde kimse kimsenin ne yaptığını, ne acı çektiğini bilmiyor.

Yasimi ifsa olmamak adina yazmadim
Ayrica benim annem de babami dolduruyor o da insan etkileniyor
Herseyi buraya yazamiyoruz.
Babamla aram iyi dediğin için babanın iyi olduğunu düşündüm haliyle.
Etkilenmemenin ya da en az etkilenmenin yolunu bulman lazım işte. Çünkü evlensen bile annen baban değişmiyor, hayatı sana zehir edebilecek şeyleri hep buluyorlar. Benim başımda var, biliyorum.

Anneler öyledir , hatta kadınların birçoğu öyle , toplum baskısından aşırı korkuyorlar ve sırf toplum baskısından korktukları için boşanmıyorlar , çok da istemedikleri halde çocuk yapıyorlar , ilerleyen yaşlarda da çocuklarına evlen baskısı yapıyorlar vs vs.Bunları temel sebebi toplum baskısına yenilmeleri , dışlanma korkuları.

Erkekler daha rahattır bu konularda.Babanın rahatlığı da bundan.Benimkiler de böyleydi.Ordan biliyorum babam evlenme kızım sorumluluğu çok biraz kendin hayatı gör derdi yüksek lisans yap derdi mesela , annem de tam tersi evlen çocuk yap diye baskı yapardı.Hatta sevgilim olduğu dönemde bu baskı daha da arttı.Yani her bekar kadın bunları yaşıyor nerdeyse emin ol.Bu günler gelip geçer.Elbet biri çıkar karşına.Sadece o güne kadar kendini ve anneni yıpratma.O laf söyleyenlere de aldırma.Onlar kızlarına kocaları kendileri buluyor desem inanır mısın? Arıyorlar soruyorlar , sonra da hava atıyorlar.Halalarım mesela kızlarını hep kendi evlendirdi ve kızlar da eğitimli üniversite mezunu işleri iyi olan insanlar.Ha kişilikleri zayıf orası ayrı mesele.Yani dışarıdan gördüğün hiçbir şeye inanma.Ve kendini de üzme.

Ben iyisini 26 yaşında buldum. 28de evleniyorum ve hala erken mi düşüncesi var kafamda. Aynı yaslardayiz neden iyisi gelmesin. İyi olan herkes 22de mi evleniyor?

Yavru biz evliyiz inan her hafta soran oluyodu cocuk yok mu? diye.. simdi buyuyolar okuldaki basarilari yok yaptiklari sporlari giydiklerini oynadiklari oyuncaklari bile kiyaslayan var.. velhasil bu milletin derdi bitmez.

Ayrica bi evin icinde et mi kaynar dert mi nerden bileceksin? Cok mutlu demek dogru degil. Mutluluk zaten bir amac degil bir arac olmali bizim icin. Herseyi karistiriyoruz ..

Napabilirsin? Annenle oturup konusmaktan baska care yok.. ya da yok sayacaksin

Bu insanların eğitim seviyesiyle, cehaletiyle ilgili bir şey malesef. Yani insanların bu bakış açılarını düzeltmek, değiştirmek malesef imkansız. Yıllar gerekiyor, koca bir ömür gerekiyor.

Dolayısıyla onların o koca irin akıtan ağızlarını kapatamayacağımıza göre kendi algılarımızı kapatabilmeli, onlara da hakettikleri cevabı vermeyi öğrenmek zorundayız.

Erken yaşta evlenirsin, çocuk yaparsın. Evinde mutsuz olursun, derler ki "ne acelen vardı da evlendin?"

Evlenmezsin, evlenmek istemezsin, ya da doğru kişiyi beklersin evde kaldın derler.

Biz hayatımızı kimseyi mutlu etmek için yaşamıyoruz ki.

Benim hayatımın en büyük hatası kendi doğrularımı yeterince iyi analiz edemeden, tamamen insanların bilinç altıma dikte ettiği doğrularıyla bir evlilik yapmam oldu. Hayatımı ne kadar berbat bir yola soktuğumu şimdi şimdi anlıyorum.

Demem o ki, bunları size dikte etmeye çalışan kişi ister yedi kat yabancı olsun ister anneniz olsun, kesinlikle karşılığını en sert şekilde vermek gerekiyor.

Herkes kapısını kapatıp evine girdiğinde kimse kimsenin ne yaptığını, ne acı çektiğini bilmiyor.

Guzel bir yazi olmus tesekkurler.
Beni anlayan birini bulmak guzel.
Umarim siz de bu kotu durumdan hayirlisiyla kurtulursunuz.
Zaten cevap veriyorum ama tamamen size zit dusunen bir insana ne anlatilabilir ki...
Ben de dogrularima gore hareket ettim ama acinin icine dustum.
Bazen dogru yanlis fark etmiyor yasiyacagimizi yasiyoruz.

Anneler öyledir , hatta kadınların birçoğu öyle , toplum baskısından aşırı korkuyorlar ve sırf toplum baskısından korktukları için boşanmıyorlar , çok da istemedikleri halde çocuk yapıyorlar , ilerleyen yaşlarda da çocuklarına evlen baskısı yapıyorlar vs vs.Bunları temel sebebi toplum baskısına yenilmeleri , dışlanma korkuları.

Erkekler daha rahattır bu konularda.Babanın rahatlığı da bundan.Benimkiler de böyleydi.Ordan biliyorum babam evlenme kızım sorumluluğu çok biraz kendin hayatı gör derdi yüksek lisans yap derdi mesela , annem de tam tersi evlen çocuk yap diye baskı yapardı.Hatta sevgilim olduğu dönemde bu baskı daha da arttı.Yani her bekar kadın bunları yaşıyor nerdeyse emin ol.Bu günler gelip geçer.Elbet biri çıkar karşına.Sadece o güne kadar kendini ve anneni yıpratma.O laf söyleyenlere de aldırma.Onlar kızlarına kocaları kendileri buluyor desem inanır mısın? Arıyorlar soruyorlar , sonra da hava atıyorlar.Halalarım mesela kızlarını hep kendi evlendirdi ve kızlar da eğitimli üniversite mezunu işleri iyi olan insanlar.Ha kişilikleri zayıf orası ayrı mesele.Yani dışarıdan gördüğün hiçbir şeye inanma.Ve kendini de üzme.

Emeginiz icin uzun ve icerigi dolu yaziniz icin saolun.
Annem yakinda o isi de yapar.
Aile vasitasiyla bazi kisiler oldu ama anlasamadim sevemedim olmadi.
Onlara kiziyor evet demeliymisim
Tabi ki her sey disardan farkli gorunur
Uzulmemeye calisicam
Tekrar tesekkurler.

Ben iyisini 26 yaşında buldum. 28de evleniyorum ve hala erken mi düşüncesi var kafamda. Aynı yaslardayiz neden iyisi gelmesin. İyi olan herkes 22de mi evleniyor?

Mutlulugunuz daim olsun.
Hayatta hicbirseyin yasi yok.
Zihniyet meselesi iste.
Insanlar negatif ve bunu baskalarina da yansitiyorlar.

Yavru biz evliyiz inan her hafta soran oluyodu cocuk yok mu? diye.. simdi buyuyolar okuldaki basarilari yok yaptiklari sporlari giydiklerini oynadiklari oyuncaklari bile kiyaslayan var.. velhasil bu milletin derdi bitmez.

Ayrica bi evin icinde et mi kaynar dert mi nerden bileceksin? Cok mutlu demek dogru degil. Mutluluk zaten bir amac degil bir arac olmali bizim icin. Herseyi karistiriyoruz ..

Napabilirsin? Annenle oturup konusmaktan baska care yok.. ya da yok sayacaksin

En azindan kendi ailem olsa belki yalniz kalirim cocuklarla takilir. giderim.
Boylesi sanki daha zor.

Hepsi öyle ya keyfine bak anneni de görüştürme öyleleriyle her yer dedikodu fitne

Back
X