Ne düşüneceğini sapittim

Mevzu sıkışıklık değil ki,mevzu eşimin para konusunda bana açık olmayışı.
Benimde kocam uzman çavuş ellerine baya para geçiyordur bende nereye ne gidiyor bilmem doğru dürüst malasef böyleler geçenlerde annesi oğlum olmasa nasıl geçinirdik falan dedi herhalde onlada da veriyor geri büyük sessizlik oldu beni unuttular bir an falan amaan 🤔

Siz şundan mi şüpheleniyorsunuz aslında parası asgarî ücretten fazla ama bizim öyle bilmenizi istiyor geri kalan parasını annesi ile paylaşıyor hala.

Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Ben 2 yıllık evliyim,10 aylık bebeğim var. Benim derdim 2 yılı aşkındır artık ne düşüneceğini bilmiyorum. Evlendiğimden beri eşimin asgari ücret aldığı i biliyorum fakat ona para mevzusinda güvenmiyorum. Bana para konusunda açık değil ve sürekli gündeme getirdiğimde saçmalıyor. E devlet şifresi ne dek bilmiyorum eşimle alakalı. Her yolu denedim. Konuşmaya çalıştım olmadı,tartıştım olmadı.
Evlenmeden önce annesi ile yaşıyordu ve annesi tüm parasını alıp harçlık veriyordu koca adama. Acaba bunun bı travması mi bilemiyorum. Ev kirası verdiğimiz yok borcumuz yok ama hep bı darliktayiz,bana öyle diyor en azından. Evlendiğimden beri ne üst baş aldığımız var ne gezme tozma. Sadece evin ve çocuğun barınma ihtiyaclari
Bu konuyu nasıl cozebirim biri bana yol göstersin :KK43:
Madem bunlar başından beri var, kafanızdaki matematiği oturtmadan niye çocuk yapıldı? Hayır bir de asgari ücret alan biri nasıl dara girmeden yaşayacak merak ettim?

Konu sahibi asgari ücret alıyor dememiş, işe başladığı günden bu yana bana asgari ücret alıyorum diyor demiş. Bazı iş yerleri her yıl, asgari ücret artışında az miktar da olsa maaşa zam yapar, yıllarca çalışan biri, özellikle de vasıflı elemansa, asgari ücretin az ya da çok üstünde alır. Ben çalıştığım her iş yerinde bu şekilde devam etmiştim. E devlet şifresini de eşinin bordrosunu görmek için istediğini düşünüyorum. Bana göre banka promosyon iptali de konu sahibinin endişelerini haklı çıkarıyor.

1mesela şöyle birşey söyleyeyim; çalıştığı yer Akbank ile anlaşma yapmış ve çalışanlara promosyon verilecekmis. Birkaç gün sonra eşim geldi ve işyerinde işten cikarilmalar olduğu için promosyon iptal edildi dedi bana,ne derece doğru diye dusunmuyo değilim.
Mantikli , banka personel sayısına göre promosyon veriyor , işyeri 100 personel için anlaşıp sonra 20 kişiyi işten çıkardım derse akbank da 80 personel için promosyon ödemem der , son derece mantikli bir gerekce

Back
X