Ne dusunmeliyim sizce ????

Evet dedim cnm ama söylede bı durum var ben o gun kaynimi bize çağırmıştım çünkü kırgınlık vardı arada esim hala konuşmaz ama ben dedim ne gerek var kırgınlık olmasın en azından ben konusayimki cocuğumun amcası inat bide kaynim bizle kus diye yeğenin yüzüne bakmıyor dışarıda denk gelsek bile bide kayinbabam üzülmesin aradaki soğukluğu bitireyim dedim biz görüşürsek eşimde yumuşatdı diye yani ama adam bu konuları açtı hic ortada olmayan şey esim sorunca naptiniz hallettinizmi ne konuştunuz diye bende anlattim
Yani iyilik yaptım kötülük gördüm esim öyuzden cok kızdı bide hamilesin sana böyle konuşamaz evimizde karisamaz hele senin altin meselen onun haddi bile değil dedi

Son düzenleme:
insanlardaki bu para hırsını bir türlü çözemedim ayrıca ev kayınpederinn üstüne ise o ev sizin falan deil . bu yüzden altınlarının parasını geri vermesi kadar doğal bişi yok ..... eğer eltınlarının parasını geri verirse .... o ölünce paşa paşa ortak paylasıma razı olmanız gerekiyor yada ben altınları istemiyorum sen kaydı benm üzerime yap de işi garantile

Kayinbabam maddi olarak cok yapmış kaynima halada yapıyor bizim gözümüzde yok cocuklarinin okulu hasta olurlarsa hastanesi yeme içme birler genellikle zaten cocuklar ozel istekleri olunca kayinbabam ve kayınvalidenden isterler yani ondan onlara fazla yapmış zaten Zaman'ından beri hatta söyle diyim biz evin üstüne bütün parayı koyalım dedik krediyi öderiz yok dedi siz karismayin hatta Allah razı olsun iki gun once cocuklar dede bize pizza al gelirken demişler kayin babam hemen esimi aramış evdemisiniz cocuklar istedi sizede alayım yok ne gerek var baba demiş yok illa evdemisin diye diretmis bizi cok seviyor dediğim gibi çünkü biz bu ev konusu hariç bide bı sıkıntı daha olmuştu ozaman yardım istemistemisti esim hic yük olmak istemiyoruz elimizde olsa keske biz ona verebilsek diyoruz

canım ya seni hamileyken böyle üzen birinden zaten bi halt olmazmış.sen sakın karışma gelip sana bişi derse eşim orda kayınpederim orda git onlara anlat derdini de yazık karnında bebeginle üzülmee

benim anlamadigim madem kayinpederin size ev aldi niye kendi üstüne yapti.bu arada anne babanin mal paylasimi yaparken esit savranilmasindan yanayim.

canım ya seni hamileyken böyle üzen birinden zaten bi halt olmazmış.sen sakın karışma gelip sana bişi derse eşim orda kayınpederim orda git onlara anlat derdini de yazık karnında bebeginle üzülmee

Aynen öyle yapicam bidakine yüzüne karsı kirmiyayim dedim ama bida olursa bu konunun muhattabı ben değilim dicem

konunun muhattabı siz değilsiniz.
fakat her ne olursa olsun mal paylaşımında herşeyin eşit paylaştırılması gerekir.
hem dinen hem kanunen.
siz eltinin yerinde olsaydınız sizde aynı tepkiyi verirdiniz.
kardeşlerin birinin sorumsuz olması diğerinin sorumlu olması yada
birinin birinden daha iyi şartlarda yaşaması kaderidir.
ama her iki evlatta o anne babanın evladıysa eşit olmalı bence.

biraz empati yaparsanız anlarsınız ne demek istediğimi.

kaynınızın ve eltinizin tek hatası sizi muhattap almaları olmuş bence.

Son düzenleme:
benim anlamadigim madem kayinpederin size ev aldi niye kendi üstüne yapti.bu arada anne babanin mal paylasimi yaparken esit savranilmasindan yanayim.

Kayinbabam Dedi evi alırken tapuyu esimin üstüne yapacaktı ama anlattığım gibi istemedik oda ustelemedi zannedersem kayınvalideye sordu oda olmaz dedi ama ev alınınca adam tapuyu getirdi bize verdi dedi sizde kalsın eşimde bana verdi kaldır diye

Kayinbabam bu ev için bize 60 bin lira verdi ama onların cocuklarını okutuyor eltim telefon acıyor gelirken doner alsana baba filan diye yani onlar isteseydi 15 yildi kayinbabam yapardı ha kaynim uzun yılla çalışmamış yani bunu akrabalar hep der onlar kaç ev parası yedi diye bize kayin babam 60 bin lira verdi ev alınırken yani Zaman'ından beri onlara yapılan maddi yardımın haddi hesabı yok halada öyle ama esim bunların cetelesini tutmuyor bu mesele olunca dedi ben hesap yapsam o zararlı çıkar ki öylede burda anlatamicam ama cok seye göz yummuş kayinbabam

siz neden tapuyu istemediniz? Kayinvalideniz neden olmaz dedi? ev kayinpederinin üstüne olduktan sonra tapusu sizde dursun neye yarar, ne alaka yani ?önemli olan tapunun kimde kalmasi degil kimin üzerine oldugudur. yarin kayinpederine bisey oldugun da ev ortak olur. aa tapu bende diyemezsiniz.
bu arada gene diyorum kayniniz bu konuda hic haksiz degil.

Biz istemedik çünkü sözlerine güvendik bosuna kaynimlar üzülmesin diye hem bu ev alınırken onlarda vardı kayinbabam onlara ev alıcım dedi kaynimda bişey lazımsa söyleyin dedi cok iyiydi ilk bastan hic demedi eşit olmaz diye hatta bize bu ev alınmadan dedim ben eltime ilk size alalım cocuklarda var dedi yok kiminin bı göz odası bile yok şükür kırada değiliz benim gözüm yükseklerde değil dedi iyi dedim bende iyilik düşündüm laf soktu ozaman imkanda vardı alınırdı ben kendimde maddi olarak yardım veririm dedim ama o laf sokmayı tercih etti yani kendi istedi bu durumu keza kaynimda aynisini dedi bize bu ev yetiyor diye
Benim cok umrunda değil ılerde hersey onların olsun esim bizi kimseye muhtaç etmez hem cok zorda bile olsak benim kendi ailemden mal varlığım var zaten esim biliyor ama ailesine demedik Mal kaygım yok benim ama kaynakların yaptıgı ayıp kendileri yerken sorun yok bize bikere yapılınca ayıp ettiler

Üzmeyin kendinizi bebeğinize yazık.
Zaten şu an ev sizin değil.
Altınlarınızın ödenmesi mantıklı.
Çünkü mirasçı eşiniz ve kayınbiraderiniz.
Şayet sizin üzerinize olsaydı kayınbiraderinizi haklı görürdüm.
Eltinizin buraya kendi açısından konu açtığını düşünsenize...

Yorumlara bakılırsa kaynimlar haklı zaten bu yüzden burda sordum daha doğru kara alabilirim diye evi alınca içindede 10 milyar masraf yapmıştım bunların böyle yapcagini bilseydim yapamazdim zaten ılerde çıkıcaz burdan dogrusu bu olacak ozaman kayinbabam verirse altınlarımı kabul edeyim bende

Boşver onlar aralarında halletsinler, karışma.. Eşinin abisi de sana gelip bir şey söylemeye çalışırsa, " bunlar sizin aile içi mevzunuz ben karışamam, lütfen gidip xxxxx (eşin) konuş" de ve sıyrıl aradan. Kayınpederin de evleri neden kendi üstüne aldı anlamadım.. Hangi oğlu oturacaksa onun üstüne alsaydı evleri, şimdi bu tarz konuşmalar olmazdı.. Zaten 2 oğluna ev alabilecek kadar iyi bir durumdaysa, kendi evi de vardır. Herkes kendi evinde, tapusuyla yaşardı, kimse de bir şey diyemezdi..

Not: Ara da noktalama işaretlerini kullan canım, okurken çok zor anladım ne demek istediğini...

Aynen öyle yapicam bidakine yüzüne karsı kirmiyayim dedim ama bida olursa bu konunun muhattabı ben değilim dicem

boşver canım aynen öyle hiç muhattap olma.
yazık sana üzülüyosun üstelikte hamilesin.
kayınpederin öyle uygun görmüş ve o şekilde de uygulamış burda bunu kimse sorgulayamaz

boşver canım aynen öyle hiç muhattap olma.
yazık sana üzülüyosun üstelikte hamilesin.
kayınpederin öyle uygun görmüş ve o şekilde de uygulamış burda bunu kimse sorgulayamaz

Bende senin gibi düşündüm hep bı baba iki oğlunun arasında ayrım yapmaz ama ne yaşadıklarını az cok biliyorum ki bilmediklerinde vardır kayinbabam bişey yapacagı zaman gelir bankada danisir mesela bu ev için cok akıllı bı is yaptık dedi daha gecen hafta bana şimdi cok yükseldi fiyatlar bu evi iyi buldun dedi
Ben internette ilandan bulmuştum burayı
Demin esim babasını aramış nasılsın üzülme diye zaten bize gelecek yarın konuscaklar esimle demiş üzüldüm tabi ama sizde takmayın cok ayıp etti yalnis yapti Abi'n demis

Isaretledigim yer varya bu hic bir seye karismamaniz ve rahat olmaniz icin yeterli....onlar ana baba ogul halletsinler...

k.babanın eşit davranması gerekir.
belki öyledir zaten.
biz bilemeyiz hangi oğluna ne yaptığını.
sen daha iyi bilirsin.
onların çocuklarına bakması döner alması falan pek lafı edilecek şaylar değil.
sizinkilere de bakacak sonuçta.

bilemem işin iç yüzünü ama eşini kayırıyor gibi.

sen kendini eltinin, eşini de k. biraderinin yarine koy.
öyle yap muhasebeni bence.

ama tapu kendi üstüneyse ortada birine verilmiş bişey yok.
burda dengeyi kv kuruyor galiba.
dikkat et canım kimsenin hakkı kimseya geçmesin.
ikisi de evlat. vebali olur böyle şeylerin.

Bussuru şey yazdım bunumu anladınız doner meselesi bı misaldi onuda cocuklar değil eltim ister ve bir cok şey. Bana saçma gelir ben ekmek bile eksik olsa hayatta istemem sonuçta arada bı saygı olmalı somurur gibi ne o öyle bişey eksikse insan kocasına der cocukların okuluna para lazım ene kocasına der herseyinde kayınvalideme diyorlar oda kayinbabamdan alıyor eğer ben yada esim haksızlık yapsak yada çıkarcı olsak kayin babam 4 yıllık gelinine değilde 15 yıllık gelinine saygı gösterirdi eşimde hayatta düşünmez haksızlık düşünseydik eğer ilk tapu alınırken diretirdi ve alırdı tapuyu esim bunu kayinbabamda der eşimde onlara yedirdik paranin haddi hesbi yok bize yaptığından fazlasını yapmış hesaba vurunda 15 yılda bu yüzden biz hic bişey istemedik bugüne kadar evimizi büyüttük bu yüzden iyi düşünmek lazım onlar kendi yağlarında kavrulsalardi bugüne kadar coktan bı ev sahibi daha olurlardı onlar tutmayı bilmedi ben gelip tutunca kıskandılar böylede oluyormuş diye ben hic bişey istemedim iğne bile cocuğum hastaydi borca girdik biz karşıladık doğal olarak çünkü bizim cocuğumuz biz sadece evi büyütmek istedik.

Böyle seyleri okuyunca yada duyunca ilk aklıma gelen.
Ana Baba calissin didinsin mal varligi yapsin.
Cocuklar da onlarin ne emekle yaptigi mallari bolusemesinler .
Birbirlerine girsinler.

Size dublex ev alinmis ama siz konunuzda kv nizin yapmadigi alisveristen bahsediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…