ne eskisi gibi ilgileniyor ne de sahip çıkıyor

metafizik

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
12
1
16
İstanbul
merhaba öncelikle herkese buraya yeni üye oldum gercekten birisinin fikrine o kadar cok ihtiyacım varki direk konuya girim öncelkikle ben üniversite ögrencisydim yasadıgım sehirde arkadas ortamları o kadar kötuydu ki 2 yıl boyunca kendimi kaybettim yanlıs işler ve hatalar yaptım cevreden uzaklasmak istiyordum doğru yolu bulmak tam da o esnada biriyle tanıstım istanbuldandı bu kişi onunda hayatı cok sıkıntılarla gecmiş konustuk dertlestik arkadas olduk derken birbirimizden hoslanmaya basladık ama ben o ilde yasantıma devam edemezdim yanlıs secimdi okulumada hiç devam edememiştim derslerim berbattı ailemi hep bi şekilde derslerim iyi diye kandırdım ama bu tanıstığım kişiyle bu yoldan cıkacaktık kararlıydık bunu yapmaya istanbulda ev tuttu ailemede yurtta kalıyorum diye erkek arkadsımın telefon numarasını verdim yurt muduruymus gibi ailemi kandırdık okulumu dondurdum beraber yasamaya basladık imam nikahı kıydık namaz kılmaya basladık ben öss ye hazırlanmaya başladım ilişkimiz cok güzel gidiyordu bi sorunda cıkmadı ailem tarafından yakalanmadık ama ben hayatımı toparlamıstım artık tum cevremden uzaklasmıstım ama o kadar yalnız kalmaya basladım ki son 4 ayda arkadım yok cevrem yok ailemin bişiden haberi yok eşim hergün geç gelmeye başladı işleri cok yogundu biliyordumda bi yandan okul bi yandan iş onada hak veriyordum ama istanbulu bilmiyorum kimim kimsem arkadım olmadıgından cok daraldım bunaldım derken asırı bi depresyon haline girdim sık sık kavga etmeye başladık ona suc buldum kendime suc buldum beni anlamasını bekledim ilgilenmesini bekledim hep işim var dedi öfkelendi bende iyice kaybettim kendimi hem psikoljik olarak hem ruhen ve dun gece artık dayanamıyorum ayrılalım senin psikplojik sorunlarını cekemycem dedi cok dendim düzelmeyi ama yanımda olmadıgından basaramadım ve onu o kadar cok seviyorum ki tum hayatımı onun önune koydum ki o benimle artık ne eskisi gibi ilgileniyor ne sahip cıkıyor ortada kaldım anlayacagınız uzre ailemede bişi diyemem cok yalnızım allah rızası için yardımcı olun şimdi ben bu durumda ne yapacagım nereye gideceğim onu öyle cok seviyorum ki herseyimi verdim ona lütfen duyun artık sesimi....

Kusura bakma ama biz sana buradan nasıl yardımcı olacağız.

Aileni kandırırken bu zamanların geleceğini de düşünmüş olman gerekirdi.

aileme bazı gercekleri acıklayamazdım basıma gelenler cok acıydı kurtulmam için o ortamdan mecbur bunu yapmam gerekiyordu hatalıyım kabul ediyorum pişmanımda şimdi ne yapacagımı bilmiyorum inanın cok çaresizim

Allahtan resmi nikah yapmamışsın. Olan olmuş soğukkanlı davran ailene okulu bırakacağnı söyle ve evine geri dön.
Yada okula devam et...

ailenin yanına gidiceksin,yalnızbaşına istanbulda hayatını devam ettiremezsin

benim okulumun oldugunu biliyolar ne diyipte gidicem şimdi onların yuzune nasıl bakıcam eşimide o kadar cok seviyorumki ondan ayrılmayada dayanamam o kadar yalnızım ki

Hayatındaki insanı süper kahraman sanmışsın ama değilmiş, umarım sen de anlarsın.

Hayat romantik komedi değil, hayatının aşkının gelip hayatını değiştireceğini sanma.

Ailenin yanına döneceksin. Başka oluru yok.

Yalan söylerken yarını da düşünmek lazım.

benim okulumun oldugunu biliyolar ne diyipte gidicem şimdi onların yuzune nasıl bakıcam eşimide o kadar cok seviyorumki ondan ayrılmayada dayanamam o kadar yalnızım ki

Al birde buradan yak ... Ya zaten yaptığını yapmışsın kandırmalar vs. allaşkına sana soruyorum şimdi böyle bi erkekten ne beklersin doğru olan bir erkek ailenden gizli saklı işler çevirmez telefondan numaralar yapmaz. Ailene bunu yapan yarın sana yapar belki yapıyordurda.
Hala aklın başına gelmemiş ki senin seviyorum diyorsun nereye kadar sevgi ?!
Ailen o senin hep yanında olur git sakince konuş evden kovacak değiller...

ailenin yanına dönmekten başka ne yapabilirsinki,düzelicek gibiyse eşinle konuşmayı dene..

Bak canım üniversiteye giderken özgür yaşam hayalleri ile gittiğinde
okumak hep ikinci planda kalır. Bunda o şehrin ve insanların belki
payı vardır ama seçimleri biz yaparız. Başkalarına hatalarını yükleme
öncelikle. Sen seçimlerinde hatalar yapmışsın. Bunu kabul et öncelikle...
Ve insanoğlu hata yapar.

Ailenin haberi olmadan yaşadıklarından kaçarken, yine
onlardan habersiz iş yapmışsın. Ne farkı var diğer hatalarından bunun??
Al işte çok güvendiğin adam bıraktı seni yarı yolda. Sen hala ona
olan aşkından söz ediyorsun... Madem çok düşünüyordu seni, bulunduğun
yerde durumunu düzelte de bilirdi. İmkansız deme sakın, ne insanlar neleri
başarıyor. Hem seni düşünen adam, seni doğuran, doyuran, bugüne
getiren aileni de düşünür. Öncelikle onları düşünür hatta. Sen önceliğini
ona vererek aileni ikinci plana atmışsın, o da zaten umursamamış hiç
aileni. Hadi diyelim ayrılmadınız, herşey istediğiniz gibi gitti, o zaman
ne diyecektin ailene? Siz beni yolladınız okula ben okumadım, imam nikahı
kıydım , başka bir şehre yerleştim ve üniversiteyi kazandım... Sadece üniversiteyi
kazandın diye ailen sana ' Aferin, iyi yaptın .' demezdi canım. O zaman geldiğinde
ailene nasıl açıklama yapmayı düşünüyorsan yine öyle yap. Nasılsa tek farkı
var, o adam hayatında yok.

hala hatanı anlamamışsın ki sen, zira ağzında hala "eşimi seviyorum" lafları...
gidemeyeceksen eşine (evli değilsiniz, onu da yerleştir bi kafana) paspas olacaksın, bugün sana 1 yapan yarın 3 yapacak paşa paşa çekeceksin.

Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Önce kaybettiğiniz öz güveni ve öz saygıyı tekrar kazanın.
Ailenizin yanına dönün. Eğitiminize devam etmenin yollarını arayın.
Dimdik duran bir kadın olun hayatın karşısında.
Erkek için bir şey yapmamalı kadın. Önce kendi hayatınız için, sonra kuracağınız ilişkiler için ama özellikle kimse için değil.
Henüz gençsiniz.
Oturun artıyı eksiyi düşünün.
Bugün değilse yarın aileniz kandırıldıklarını zaten anlayacak.
Hayatınızı kurun. Erkekler hep oralarda bir yerlerde ama geçen yıllarınız hep geride.

yapacağın tek şey var herşeyin üstüne sünger çekip güvenli yere ailenin yanına dönmek resmi nikahlıda değilsin karşına doğru düzgün biri çıkana kadar derslerine yeniden asıl hiç bişey için geç değil. o vazgeçmiş senden artık seni ona bağlayan bişi kalmamış daha fazla yıpratma kendini takıntı haline gelmiş

Son düzenleme:

Aileyi kandırmak.....

Okulu dondurmak.....

Yanlış arkadaşlıklar..

İmam nikahı var...

Yalan dolan herşey....

Elle tutulur ne kaldı geriye doğru olan.....

ne yazıkki bi yalan başka yalanlarıda getiriyo peşinden...
üzüldüm durumuna...
ailene anlat durumu kabul etmekten başka çareleri yok...
özürünü dile güzelce ve herşeye baştan başla...
yazık etme kendine...
sana değer veren insanların yanında ol....
bir tek ailen koşulsuz sever kollar seni...
korkma neler neler unutuluyo bu da geçer..
allah yardım etsin...

bana bire bu evde kalabilirsin ben giderim sana yardımcıda olurum bi yurdada yerleştiririm ama sen bu durumdayken ben hayatında olamam cok soğdum senden dedi ben hatalarımın farkına vardımbu evde o yokken kalamam o kadar küçük duruma düşemem aileme artık yalan sölemek istemiyorum ama onlarında üzülmesine dayanamıyorum aileme kıyamıyorum zamanında gençlik ateşiyle ne yaptıgımı bilmeden kıydımda onu hala cok sevmemdeki amac ise bana yanlıs yapmı ve benim doğru yolda ilerlemem için elinden geleni yapıyor bu durumda bile bana evini bırakabiliyor onu unutmam hiç kolay bi durum deil ve ben bu psikolojideyken artık ders dahi çalısamıyorum yalanların içinde boğuldum kaldım

'' EŞ'' sadece basit bir kelime olmamalı. Kelimeleri yok yere sarf etmeyin
lütfen. Eş diyorsun ya, yani sana eş, seni kendi gibi gören, kendine eş
görendir. Sen onu hayatının merkezine koymuşsun ama o seni bir köşeye
rahatça itebiliyor. İmam nikahı diye bir şey de yok. Eskiden nikahı yörenin
yetkilisi olan kadılar veya imamlar kıydığı için ismi imam nikahıdır ve
nikahın amacı kişilerin birlikteliğini duyurmaktır. Evliliği gerçekleşen kişiler
nikahlarını duyurmadıkça ki en önemlisi ailelerinin haberi olmadıkça o
nikah geçerli olmazdı o dönemde. Şimdilerde nikah kıyma görevi belediyelerde
ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması da var bu yönde. İmam nikahı
sadece bir gelenektir ve bunun arkasına saklanan birliktelikler nikahlı
birlktelikler değildir diye. Çünkü asıl esas yani 'duyurma' gerçekleştirilmiyor.

Kesinlikle büyük hatalar yapmışsın.Aileni kandırman zaten en büyük hatan. Canım bence okuluna geri dön. Sonuçta kaydını dondurmuşsun geri dönebilirsin. Ailene de olanları anlat. En azından bundan sonra onları kandırma. Bu insanı da hayatından sil bence. Sana kıymet verse senle adam gibi evlenir bunca yalana izin vermezdi. Hiçbirşey için geç değildir. En azından hatalarından ders al. Bundan sonra adımlarını doğru atmaya çalış. En azından hayatının geri kalanını kurtar.

Size böyle bir hayatı sunan birinden ne bekliyordunuz ki?
Size ve ailenize saygısı olmayan, yalan ve düzen içinde kurulmuş sizin deyiminizle bir evlilik!
Bana göre beraberlik.

Okuyor musunuz yazdıklarımızı?
Başka yolu yok ki bu sorunu çözmenin.
Adam sizi istemiyormuş zaten.
Yapmayın bunu kendinize.
Aileniz her aldatılan gibi elbette üzülecek, kızacak ama asla size "SIKILDIM senden" demeyecek.
Hem pastam durusun, hem karnım doysun olmuyor.
Hayat tercihler ve sonuçları yaşamak üzerine kuruludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…