ne eskisi gibi ilgileniyor ne de sahip çıkıyor

Noktan virgülün yok mu yavrum senin? Vallahi okurken nefesim yetmiyor, zira nerede soluklanmam gerektiğine dair, cümlenin nerede başlayıp nerede bittiğine dair hiçbir noktalama işareti yok.Bu yüzden okuyamadım bile kusura bakma.

öncelikle bu adam senin eşin değil,
ve senin kurtarıcın da değil.
seni gerçekten düşünüyor,seviyor olsaydı imam nikahlı beraber yaşayalım demezdi.
daha önce yaptığını düşündüğün yanlışlardan daha büyük bir yanlış bu ilişki.
bitirdiğine sevinmelisin.

bende burdaki herkes gibi yapabileceğin tekşeyin ailenin yanına dönmek olduğunu söyliycem sana.
tabii ki kızacaklar ama seni koruyacak yada kurtaracak kişiler onlar ,bunu sakın unutma.

Ailenizi kandırdınız, okulunuzu bıraktınız, yanlış arkadaş çevresi edindiniz ve dünya kadar hata yaptınız, hiç tanımadığınız bir adamla hiç tanımadığınız bir memlekette yaşamaya başladınız, imam nikahı(?) kıydırıp ondan eşim diye bahsediyorsunuz; tüm bu yaşananlardan sonra ben ailemin yüzüne nasıl bakarım diyeceğiniz yerde onu cok seviyorum ne yapacağım diyorsunuz; çok üzücü.

Kendi düşen ağlamaz.

yalan üstüne yalan offf ailenize kıyamıyordunuz da yurt müdürü gibi konuşma gibi şeyleri nasıl planlayıp kandırabildiniz bravo... çevrenizdekilere çok güvenen birisiniz belli ki hatta ailenizin söylediklerine kulak asmamış da olabilir onları düşman çevreyi dost sanmışsınız belki de... okul çevrem çok kötüydü diyorsunuz nasıl bir üniversite orası çevrede hiç mi adam gibi insan yoktu garip doğrusu ayrıca her üniversitede kötü çevre vardır aileler çekinir hatta çocuklarını göndermeye kişinin kendine hakim olması gerekir sizin başınıza gelenler biraz da meraktan olsa gerek neyse artık yapmışsınız bir hata herşey insanlar için ama zararın da neresinden dönülürse kardır... ailenizin yanına dönün durumu açıkladığınızda reddebilecek seviyede bir aileniz varsa hiç bahsetmeyin çünkü tutunacak dalınız kalmazsa ozaman daha güçsüzleşir yine çevreye güvenme yoluna gidersiniz... okuldan atıldım derslerim iyi değildi diyin 1 sene falan evde geçsin o sürede dediğiniz o çevre sizi de unutur belki o çevreyi eğer okul arkadaşlarınız oluşturuyorsa çoğu mezun olur bilmem ne okuldan atılma kaldırıldı bununla ilgili yönetmelikleri öğrenin okulunuzdan olabiliyorsa yeniden dönün ama bu sefer çevreyle fazla muhattap olmayın insanları tanıyamıyorsunuz demek ki... siz ne kadar doğru durursanız başkaları da size kötülük edemez ve gerçekten hayatınızı yeniden kazanmak istiyorsanız okul ders ev aile dörtlüsünden çıkmayın.
şuna da değinmeden geçemeyeceğim imam nikahlı eş değil beraberlik oluyor bu da yasalarda artık suç sayılıyor aklınızı başınıza alın herşey aşk demek değil unutursunuz geçer daha ne acılar var hayatta şuan kendinize odaklanın.

Ailen ne guzel seviniyor,oh kizimiz okuyor diye. Pehh.Bir bilseler kizi ne haltlar yiyor..Sen bastan kaybetmissin zaten,Ne diye pis cevrelere girdin?Okumaya gitmedinmi?
Bende Uni Okudum,bende istesem cok guzel hatalar yapardim.Ama aklim yokmu?Mantigim yokmu?Fazlasiyla..!! Dedim bnm Okumam lazim(bitti)..Okutmucaksin aslinda sen gibilerini!!
ailene yalan soyle,imam nikahi kiy,ohiiiii.Ondan sonrada namaz kil.. Kilma sen namaz falan..Sonrada gelmis ne yapacam ben!!

cnmm yazdıklarını okurken kendı hayatım canlandı gozumun onunde.Benım hayatımın tıpkısını yasamıssın.
Unıversıtede okurken bende aynı yola basvurdu ve ne kadar hata yaptıgımı suanda ock ıyı anlıyorum ınan
bana esınde benım esım gıbı senın psıkolojın yuzunde bunalıma gırmıs aynı seylerı bırebır yasadım bende
ALLAH ım cok sukur herseyım duzene gırdı.

Okumaya gitmedigi icin,normaldir noktalama isaretlerini bilmemesi:)

Eşin sana o donemlerde yardımcı oldu ve arkanda bır destektı.Cunku sen onunla bı hayat kurana kadar yanlıs yollardaydın
o donemde de esın cıktı karsına ve senı sakladı o hayttan kurtardı cıkardı.Sen kımsesızlıkten bunalıma gırdın.
eskısı gıbı esınden ılgı bekledın.Tıpkı ılk baslarda senı bu hayattan cıkarırken elınden tuttgu gıbı.Ama artık o bu sorunları atlatmıs
ve gunluk yasamına devam etmekteyken sen hala atlatamamnın ve kımsesızlıgın acısıyla savastın.
en onemlı nokta aılene yaptıgın oyunlardı yanı vıcdan azabındı dımı?? vıcdan azabı duyuyordun.Onları aradıgnda sesın bıle
tıtrıyodu belkı konusamıodun nedenı sızı ozledım dıordun.Ama hersey cok farklıydı.Esınden destek goremeyınce son zamanlar
artık senınle ılgılenmedıgını hıc bırseyın eskısı gıbı olmadıgı gordun.;oysakı hersey aynıydı tek farklı kısı sendın.Yapacagın seye
gelınce.Eşinle aranı duzeltıp onunla gercekten evlenmek.Tabıkı aılende olucak.Tutucaksın elınden goturceksın anana babana
evlenıceksınız.Okulada devam edıcem dıyceksın.Evlendıkten sonra senın hayatından pek haberdar olmuyorlar zaten.
aynı olayı bende yasadıgım ıcın neler hıssettıgı bılıyorum

lütfen gayrimeşru bir birliktelik yaşanılan adamdan EŞ diye bahsetmeyin.

valla siz ne yaşadınız bilmiyoruz ama öncelikle O ADAM BU KIZIN EŞİ DEĞİL KÖTÜ KONUSMAK İSTEMİYORUM AMA DOSTU denir bizim oralarda beraberlik filan da denmez.ve o kişiyle evlenmeli mi bence hayır evlenmemelidir.evlensen hayatın mükemmel mi olacak sanıyorsun onunla 2 gün sonra bütün hayatını hergün film izletir gibi izletecek sana.sen ailenin yanına dön bi süre herseyi anlatma derlerim kötüydü kaldım atıldım de öldürmezler okuldan atıldıgın için merak etme. kafanı toparladıktan sonra gerekirse uzman yardımı da al sonra detaylarıyla anlat herseyi.Allah yardımcın olsun cok fazla hata yapmıssın bi yerden dön artık ve yalansız riyasın bi hayat kur kendine.eskiye dair hiçbişeyi taşıma gelecegine.............

daha cok ayrıntı var ama şimdilik girmek dogru olmaz belki de..ufak bi örnek vereyim yine de.sen şimdiki adamla evlenirsen cocuk oldu diyelim tartısmanızda derse ki senin annen zamanında böyleydii ben onu o bataktan kurtardım hatta benle bile evlenmeden neler yaptı diye yada cocuguna olmaz da bi arkadasına bi komsuna yani seni rezil de eder ilerde.geçmişi gecmişte bırak geleceğine odaklan ....aklını basına toplarsın umarım

Gidin anneciğinizin babacığınızın elini öpüp af dilemekle başlayın önce işe.
Onlar sizi okuttuklarını zannederek ne fedakarlıklar yapmışlar, okuyorsunuz diye ne kadar gurur duymuşlardır sizinle.
Yazık.
Anne ve babanızı çok feci bir şekilde kandırarak işlediğiniz bu suç nedeniyle vicdan azabı çekmiyor musunuz?
Bu yükten kurtulmak istemiyor musunuz?
Düşündüm de çocuklarım için öyle çok şeyden vazgeçebiliyorum ki.
hem de hiç gocunmadan, çok ama çok büyük bir mutluluk ve gururla.
Aynılarını şu anda aileniz yaşıyor.
Kötü tarafı sizin ne kadar yakışıksız ve yalanlarla dolu bir hayat yaşadığınızı bilmeden...
Ne hakkınız var sizi yetiştiren insanlara bunu yapmaya.
O adam için gösterdiğiniz özenin zerresini haketmiyor mu aileniz?

Eveet gercekten cok üzücü canim.Buradaki elestirileri bir kenara birak bir insan en büyük kötülügü kendisine yaiyor maalesef..
Simdi ben dyorum ki ailenin yanina dön..okuldan atildim son zamanlarda calisamadim de..sonra tekrar calisarak gir üniversiteye..daha önce girabildigine göre emek ki zeki kizsin..bu bir artidir bence bir insana.ama baen bu yetmiyor iste yanlislar yapmaya..madem bu aklin sana yanlis yaptirdi simdide onu hatalarini düzeltmek üzere kullanmalisin.hayatini tekrar kur.önce güzel bir tövbe et.kimse senin icin bir sey yapamaz..hayat senin hayatin.lütfen artik hayatini baskalirinin yönlendirmesine izin verme.kendine kötülük yapmayi birak.seni seven pesinden gelir..tekar baska bir bölüm icin calis....ben 41 yasindayim.bazen gecmise dönüp keske sunlari yapsaydim diyorum.sende artik gecmise döndüügnde bu hatalri yaptim diye hayiflanmak yerine sunlari basardim diyebilmelisin..allah yardimcin olsun.

Eş derken?

Eş falan yok ortada arkadaşım, imam nikahı geçmiş zamanlarda birliktelikleri resmiyete dökmek için yapılan birşeydi, tabi ki hepimiz resmi olarak evlendikten sonra imam nikahlarımızı yaptırdık ama bu bir gelenek.

Lütfen yanlış yönlendirmeyin insanları

Son düzenleme:
anne babanın bilmediği adama kocam diyemezsiniz...

yanlışı daha büyük bir yanlışla düzelttiğinizi zanndiyorsunuz...daha düzgün daha bi hayat yaşamıyorsunuz ki şimdi, bence aynı yanlışlarla devam ediyorsunuz...

erkek arkadaşının telefonunu bile ailene verirken yurt müdürü diye veriyorsun,şeytanın aklına gelmez ya..bizden niye akıl alıyorsunki..
minareyi çalan kılıfını hazırlar

aynen öyle o senin ne eşin, ne kocan öncelikle onu kafana sok.bak bakalım soyisimleriniz aynı mı.o adam seni soy ismine bile layık görmüyor sen ona nelerini veriyorsun.ve evet bencede hatalarından kurtulmamıssın ki sen aynı hataya devam ediyorsun belki önceden bir kişiden fazlaydı şimdi devam ettirdiğin bir kişi.ama sonuc itibariyla hataya devam .... AİLENE DÖN DUY SESİMİZİ ....

Eş mi dediniz....

İmam nikahı yapıldı diye erkek eşimi oluyor sizcee...

Resmi nikahla karıştırdınız herhalde olayı.....

senin için en doğrusu ailesinin yanına dönmen...ailem üzülmesin diyorsan ailene söyleme böyle böyle oldu diye okula ara verdim de arkadaşlarımla sorunum vardı de ailene dön ve bi kaç yıl bekle sonra geri dön okuluna ve oku bitir. Ha ben onu seviyorum bunu yapamam diyorsanda bence oturumunu kapat ve çık gerek yok burda kendini rezil etmene. ve inan ailene dönmezsen çok daha kötü şeyler olacak demedi deme

aynen öyle o senin ne eşin, ne kocan öncelikle onu kafana sok.bak bakalım soyisimleriniz aynı mı.o adam seni soy ismine bile layık görmüyor sen ona nelerini veriyorsun.ve evet bencede hatalarından kurtulmamıssın ki sen aynı hataya devam ediyorsun belki önceden bir kişiden fazlaydı şimdi devam ettirdiğin bir kişi.ama sonuc itibariyla hataya devam .... AİLENE DÖN DUY SESİMİZİ ....

arkadaşım ben kendi görüş ve inancım çerçevesinde yorum yapıcam.
öncelikle islamda nikah vardır imam nikahı sonradan çıkma bi isim. nikahında şartı kadını güvence altına almak ve iki insanın zina yapmadığını , gayrimeşri birşeyler yaşamadığını herkese duyurmak.. öyle iki şahit tutup da yapılmıyo o işler... siz bildiğin zinadasınız.....! aileni almışsın kafaya o gariplerim sen okuyosun diye kendini parçalasın sen ise..... ondan sonra bu sıkıntı , bu depresyon niye.. yapma böyle şeyler ya.. herkesi kandırabilirsin ama Allah biliyor ve görüyor..... hesap vereceksin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…