Ne Ez,Ne De Ezdir Sayın Koca!Köprü OL!

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26
116
Diğer

Gelininden memnun degilim çünkü; gelinim sabah erken kalkmiyor,gozum gibi bakip buyuttugum oglumun hizmetini iyi yapmiyor, bana anne demiyor, oglumu bana karsi kiskirtiyor, torunlarımı benden uzajklastırıyor... vah talihsiz zavalli oglum, elini sallasa ellisi kolunu sallasa tellisini alirdi gibi bir cok sikayet ve serzenislerde bulunduklarini tesbit ettim. Hatta ogullari evlendikten sonra, daha cok ilgilenme gayreti icerisine giren annelerin oranida bir hayli yuksek.

Simdi buyrun sebeplerine beraberce bakalim.

Suphesizki insanin yaratilisinda, sahip olmak, ait olmak ve kiskanmak gibi
duygular vardir ve aktiftir. Bu aktiflik bazilarinda daha az one cikarken bazilarinda daha fazladir. Bu duygularin, domuz haric butun hayvanlardada var oldugu bilim adamlarinca tesbit edilmistir.

Kiskanmanin gerekcesi, sahip olmak ve ait olmaktir. Sahip olan, sahip oldugu seyi, ait olanda ait oldugu yeri baskalarindan hep kiskanir. Kiskanclik durtulerinin harekete gecmesinin temelindede genellikle bu yatar.

Dikkat ederseniz gelininden memnun olmayan kaynanalarin sikayetlerinin tamamina yakini, oglunu kendi hemcinsinden biriyle paylasamama icgudusunden kaynaklandigini anlayabilirsiniz. Cunku, “Anne oglunu kiskanir gelininden.” Neden?

Hani sahiplenme duygusu varya butun sebep budur. Anne oglunu hep sahiplenir. Bir baska kadinin onu sahipleniyor olmasina tahammul edemez kiskanir. Tahammul ediyormus gibi gozuksede yaratilis olarak bu var olan sahiplenme duygusu onu hic rahat birakmaz. Bu duygu bazi kaynanalarda bastirilir ve az aciga cikar. Bazilarinda ise acikca gorulur. Ve ondan sonrada baslar oglunu kiskanip gelininden sikayet etmeye. Arkasindanda sogukluklar, surtusmeler ve kavgalar kendiliginden ortaya cikar.
Iste bu noktada gelin pozusyonunda bulunan kisiye onemli gorevler duser. Yukarida bahsettigimiz inceliklere vakif olarak dikkatli davranmasinda her zaman kendisi ve yuvasinin selameti icin buyuk faydalar vardir. Kesinlikle Kaynanayi kiskandiracak onu tahrik edecek soz ve davranislardan kacinmasi gerektigini aklindan cikarmamalidir. Cunku siz bir rakipsiniz bunu bilmeniz gerekir. Boylece neden kaynanam bana karsi boyle davraniyor diye husumeti tirmandirmamalidir. Nedeni yukardada zikrettigimiz gibi cok aciktir. Hatta kaynananin kendisi bile, neden boyle davrandiginada bir turlu anlam veremez. Kaynana olmadan oncede gecimsiz kaynanalari hep kinarken, kendiside oyle bir kaynana olur cikar.

Hal boyleyken gelin de esini kendi hemcinsleriyle paylasmak istemiyor. Bu esinin annesi yada kiz kardesi de olsa !

Evlilik muessesinin direksiyonunu elinde bulunduran erkek su anlattiklarimizdan haberdar degilse, kendisini cok seven annesinin esine karsi neden boyle bir tutum icerisine girdigini neden kendisinin, esi ve annesi tarafindan paylasilamadigini hic bir zaman anlayamiyacaktir. Bu da olaylari yatistirmak icin en onemli gorevi ustlenmis olan erkegin yanlis teshisler koyarak yanlis sonuclara goturen kararlar almasina sebep olacaktir. Hatta olaylar oyle bir noktaya gelebiliyorki; anneler ogullarina, ya ben ya karın diyebilecek kadar ileri gidebiliyorlar.

paylaşım için teşekkürler arkadaşım gerçektende çok doğru bu tespitler hepimiz bu olayları az çok yaşıyoruz ve eşlerimize bu konuda çok görev düşüyor ama destek görebiliyomuyuz orasıda tartışılır Allah hepimizi kaynananın şerrinden korusun :) Amin

Gelin-kayınvalide sorununun %80 sorumlusu bence beyler

Bey daha işin başında annesine ve eşine bir takım seyleri aktarabilmeli.Şöyle ki;

her iki tarafada : annesine/eşini,eşine/annesini üzecegi taktirde kendisinin cok üzülücegini,

kırılacagını,kendine yapılmış bir saygısızlık olarak algılayacağını,yuvadaki huzurun azalaca

gını vb. en uygun dille ifade etmeli.

Gözlemlediğim kadarıyla genellikle ; pasif,yeteri olgunluğa ulaşmamış,içine

kapanık,karakteri oturmamış,kendine güveni olmayan,hayatta sağlam bir duruşu olmayan erkeklerde bu tarz durumlar daha sık

rastlanıyor sanki :uhm:

Çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim arkadaşım.Eşe düşen,köprü olmaktır,köprüleri yıkmak değil...

çok güzel şeyler yazmışsın evet erkeklere çok iş düşüyor teraziyi iyi dengelemeleri gerekiyor

Bu yorum üzerine söylenecek söz bulamıyorum.

iste arkadaşım benim eşim bunu başaramadı ve hep ama hep günahsız yere annesinin kıskançlıkları yüzünden beni ezdi ezdi ezdi...sonuç nemi yok yere yıkılan bir yuva senağlama

Paylaşımın için teşekkürler, emeğine sağlık. Biz bunları zaten biliyoruz ama uygulama yok. Bilinen şeyleri gerçek yaşama geçirmediğimiz sürece bu sorunlar hep yaşandı hep yaşanacak. Ama inşallah bu yazın bir hatırlatma olur gelinlere kaynanalara ve eşlere............

:dilcikar:çoooook neden varda tek neden kaynanam olması yeterli nefret etmem için

Gerçekten çok güzel bir paylaşımdı emeğine sağlık canım. Ve çok güzel tespitler yapmışsın zaten dikkat edilirse bu köprüyü kurabilen erkeklerin annesi ve eşi arasında sorunlar olmuyor ve hiç kimsede yıpranmıyor. Ama erkek köprüyü kuramadığında erkeğin koruduğu taraf üstün konuma geliyor ve diğer tarafta sürekli eziliyor. Bir süre sonra ezilen taraf isyan noktasına gelip patlayıncada ne oğulda ne annede nede gelinde huzur kalıyor, ipler kopuyor erkek iki arada bir derede kalıyor. O nedenle bence bu köprüyü en baştan kurmak erkeğin en başta kendi sağlığı için şart gibi gözüküyor

peki neden kız babaları yapmıyor böyle bir kıskançlık ki kızlar da babalarına çok düşkün olurlar ve kendi hemcinsleri gelip alıyor prenseslerini ama babalar böyle sorunlar yaşatmıyor hiç damatlarına

Annesinin hayatındaki yeri,hakları vs cok başka,

Eşinin hayatındaki yeri,hakları,duyulan sevgi cok başka

Beyefendinin önce bunu idrak etmesi gerek a.s

Annesi eşini haksız,günahsız yere ezdiğinde buna sessiz seyirci kalarak,iyi,hayırlı evlat

olunmaz :1no2:

Eşi annesini haksız,günahsız yere kırmaya calıştığında da buna seyirci kalarak iyi eş

olunamaz:1no2:

Evlilik kurumu;saygıyı,sevgiyi,birlik olmayı,adaletli olmayı gerektirir

Yuvasındaki huzurun,mutluluğun ne büyük bir zenginlik olduğunu bilen bireyler ona göre

hareket ederler.

Kayınpeder-damat cekişmelerine toplumumuzda pek rastlanmamasının sebebi;babalar

prenseslerinin kurduğu yeni ailede mutlu olmalarını isterler,damatlarıyla iyi ilişkiler

kurabilmeye özen gösterirler ki,bununda kızları için bir mutluluk kaynagı olduğunu bilirler.

Kayınvalidelerde anadır,onlarda evlatlarının mutlu olmasını ister elbet ama ; oğlum

evlendi,elin kızı ya oğlumu benden uzaklastırırsa korkusu içten içe kemirir,rahat vermez.

Özellikle oğluyla evlenmeden önce cok yakın ilişkileri olmayan k.valide,oğlu evlenince hiç

olmadığı kadar ilgi,alaka ve yakınlık gösterir,sebep hep aynı ; kaybetme korkusu!İlgi

şokuna uğrayan oğlundada farklılıklar başgösterir birden.Örn :Evlenmeden önce anne ve

babasıyla ayda bir onbeşte bir görüşen damat adayımız,evlenince günde beş-altı kere

görüşmeye başlar...(Bu kötü degildir elbette; yanlış akıllar verilmiyorsa,doldurusa

gelmiyorsa!Anne-evlat sohbeti gibiyse,sevgili gelinin adı olumsuz sözlerle zikredilmiyorsa)

Bir eşi,bir erkeği cekici kılan kara kaşı,kara gözü,boyu posu degildir aslında biz kadınlar

için;hayatındaki kadına sahip cıkısı,ait olduğunu hissettirmesidir,korumasıdır,güven

vermesidir,karakteridir,olgunluğudur....

vicdanım güzelim ne güzel bir paylaşım olmuş saol a.s.

insanlar birbirine ne kadar iyi ne kadar şefkatli ve güzel davranırlarsa problemler yok denilecek kadar azalıyor aslında..bir insan bir insana mahşere kadar kötü davranamaz enin de sonunda uslanır..sabır selamettir.

bazen kızsak da içimizden konuşsak da kayınvalidelerimiz iyi davranmasa da herşeyden öte eşlerimizin anneleri olduğu için saygı duymalıyız..anne eş ayrımını da sevgili kocalarımız dengeli yapmalı ki herşey yolunda gitsin..

hepinizi yuvası huzurlu olsun fıstıklar:1hug:

tespitler harika.ben birde şuna inanıyorum.kaynanız eğer eşinden gerekli ilgiyi sevgiyi görememişse bir zaman sonra bunu oğullarından bekler hale geliyorlar.hele evlendikten sonra gelin ne kadar seviliyorsa onu daha fazla sevmesi lazım.geline ne yapılıyorsa anneyede yapılması lazım.halbuki ne kadar farklı duygular biri annesi biri karısı her ikisininde yeri ayrı.ısrarla bunu kabullenmiyorlar.herkes anasının babasının kıymetlisi.ama erkek anaları bulunmaz hint kumaşı sandıkları oğullarına yapıyorlar ne yapıyorlarsa.sonuç dağılan yıkılmış yuvalar.nasıl kafalarını yastığa koyup uyuyabiliyorlar anlamıyorum.allah bildiği gibi yapsın.cadı gelinlerde yaşasın.kötükedihüso:lepi:

tespitlerin çok doğru paylaşımın için teşekkürler

paylasimin cok güzel olmus arkadasim,cok sagol...
erkekler annelerine inanilmaz düskün oluyorlar,benim tabirimle ana kuzusu oluyorlar...
evlilikten sonra elbette dengeler degisiyor,herkes yolunu ciziyor,ama kaynana iste bunu kaldiramiyor.
gelinde benimle evliysen ailemizle alakali basit bir kurali bile neden hala annene danisiyorsun vb. düsüncelerle ilk catlaklar olusmaya basliyor...ama ben burda gelinleri sonuna kadar hakli buluyorum..
erkekte herkesin yerini dengelemeyi bilmeli...yoksa hakkaten ya ben ya annen konumu kacinilmaz...

Bu konuyla alakalı benim birde aklıma şu geldi. Erkekler evlendikten sonra anne ve babanın bir defa dünyaya geldiğini onları kaybettikleri zaman bir daha anne ve babalarının olmayacığı düşüncesindeler. Kısaca ben anne ve babamdan olursam bir daha anne ve babam olmaz ama eşimden olursam tekrar evlenebilirim diye düşünüyorlar. Ama şunu unutuyorlar her kes dünyaya bir defa geliyor, kendiside anne ve babasıda, eşide. O nedenle hiç kimseyi kırmamak haklıyla haksızı iyi ayırmak aradaki köprüyüde bağlarıda iyi kurup kollamak gerekir.

oğullar ana kuzusu olmasa bu nedenlerle sorun yaşanmaz. ama maalesef analarının söznüden çıkamayan karakteri oturmamış annesinin her söylediğinin doğru olduğunu düşünen fazla beyni gelişmemiş koca müsvetteleri yüzünden böyle sorunlar yaşıyoruz. şeytan diyor gönder anasının yanına aklı başına gelsin... bekarken analarının yanında durmazlar evlenince kıymetli olurlar... daha yeni böyle bi nedenle eşimle tartıştım çok sinirliyim bu forumuda görünce dayanamadım patladım

ahh be güzelim 100000....tane tesekkür göndermek istedim sana kaydirigubbakcemile5
senin düsüncelerine yüzde binbesyüz katiliyorumm,bende sinirimden nerde böyle konu var cavap yaziyorumm,idare edin kislar bizisenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…