• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Hale Geldik...

herkesin fikri kendine doğru sözü birkez daha kanıtlanmış oldu..konu nereden nereye geldi..hepimiz kardeşiz :29: :36: ..konunun kapanması yakındır hayırlı uğurlu olsun :35: :35:

Sn. Kazayağı boşuna dememişler, ne anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.

Hoş kalın, hoşça kalın, yanlış anladıklarınız içinde boşuna canınızı sıkmayın, canınıza yazık.

Unutmadan, öbür topictede yazmıştım, size siz diyenlere sen demeyin diye ama maalesef aynı yolda devamsınız.

anlattığında öğrendiğin kadar canım. din ile yorumu birbirine karıştırıyorsun. :ssz:

Sn. Kazayağı boşuna dememişler, ne anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.

Hoş kalın, hoşça kalın, yanlış anladıklarınız içinde boşuna canınızı sıkmayın, canınıza yazık.

Unutmadan, öbür topictede yazmıştım, size siz diyenlere sen demeyin diye ama maalesef aynı yolda devamsınız.

Evet aynen öyle anlatamıyorum ya da anlayamıyorsunuz
sen ya da sizi
ben altından bir anlam çıkarın diye yazmıyorum siz öyle anlamak istediğiniz için anlıyorsunuz

arkadaşın bahsettigi şu kişi benim bu arada :)))

tsadüfen konuyu incelerken gördüm özllikle belirteyim.

bu arkadaş diger kürtaja karşı olan arkadaşlar gibi tecavüz veya bebegin anneye zarar vermesi haricindeki kürtaja karşıyım şeklinde belirtmiş olsaydı düşünclerini gayt olumlu bi msjla yaklaşırdım.o konuda bi çok msjım yorumum var bi tanesinde bile saldırı yok...
ama bu yukarıda yorumu geçen arkadaş tecavüze ugrayan kadının eretsi gün doktora gittigi takdirde gebeligin nasıl engllenecgine dair kocaman bir makale yayınlayınca haliyle kendimi kaybettim....
zira bu makaleyi yayınlayan kişinin düşüncsi tecavüze ugrasa bile dogurmalı yada englleyebilir bunudur.
ki tecavüze vya tacize ugramayan bi kişi bu konuda kalkıpta böyle bi yorumda bulunmamalı..çünkü yaşamamış...
arkadaşım düşüncelerimin hala arkasındayım ben...
artı olarak eklmeliyimki insanları bu şekilde kandırmayın isterseniz.bişeyden bahsedecekseniz eger kendi yazdıklarınızıda söyleyinde öylw yazın

hanımefendi ikimizin de msjları yerli yerinde duruyor.benim kimseyi kandırmak gibi bir amacım yok.isteyen,merak eden açar msj ları okur.
ayrıca ben de düşüncelerim sonuna kadar arkasındayım.bir daha söylüyorum ve anlayabilmenizi umut ediyorum.tecavüze uğrayanlar doğursun demiyorum.hamilelik olayı gerçekleşip ilerlemeden çözümlensin diyorum.ne söylemek istediğim gayet açık ve net.

hanımefendi ikimizin de msjları yerli yerinde duruyor.benim kimseyi kandırmak gibi bir amacım yok.isteyen,merak eden açar msj ları okur.
ayrıca ben de düşüncelerim sonuna kadar arkasındayım.bir daha söylüyorum ve anlayabilmenizi umut ediyorum.tecavüze uğrayanlar doğursun demiyorum.hamilelik olayı gerçekleşip ilerlemeden çözümlensin diyorum.ne söylemek istediğim gayet açık ve net.

afedersiniz ama sizin bu konuya yazdıgınız msjı kim okursa okusun düşünecegi tek şey vardır oda benim kürtaj yasasını destekleyen herkese hakaretlerde bulundugumdur.
ama malesefki hakartte bulunmuyorum bu yasayı destekleyenlere (sizin istediginiz gibi)...
aynı zamanda kusura bakmayın ama tecavüze ugrayan ve bir şekilde hayatta kalmış kişilerin(genelde kimseye söylemesinler diye öldürülüyorlar.) bu kadar rahat bir şekilde hemen ertesi günü veya 1 hafta sonra doktora gidipte daha yaşadıgı tramvanın etkisindeyken
gebelik oluşurmu acaba diye düşünmesini bekleyemez kimse.....
eee bunu bekleyen kişide(siz) olduki engellenmedi bu hamilelik kürtaj yasagı çıktıktan sonra mecbur dogursun artık ne yapalım düşüncesindedir ;)
kusura bakmayın ama bu sizin veya sayın başbakanımızın vicdanına kalmış birşey degildir.sonuçta tecavüze ugrayan veya maddi durumu olmayan kişilerin hamile kalması durumunda devlet zaten yardım etmiyor tutupta siz yardım edecek degilsiniz....
bu tamamen o bebegi dünyaya getirerek sorumluluk alacak kişilerin vicdanıyla alakalı bir durumdur sizin veya x kişinin degil..........

Tartışmayı çok seviyoruz ya herkesin kendince bir düşüncesi vardır kürtaj ile ilgili veyahut diğer olgular ile ama kişiseldir ve hep bencede kalacaktır kalmalıdır. Din gibi olgularda aslında perdedir bu ülkede çevrenize bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi. Tartışmak iyidir insanın göremediğini fark ettirir ama üslubunca olursa tabi ki. Kürtaj bu ülkede yasaklasa dahi yasaklanamaz !

afedersiniz ama sizin bu konuya yazdıgınız msjı kim okursa okusun düşünecegi tek şey vardır oda benim kürtaj yasasını destekleyen herkese hakaretlerde bulundugumdur.
ama malesefki hakartte bulunmuyorum bu yasayı destekleyenlere (sizin istediginiz gibi)...
aynı zamanda kusura bakmayın ama tecavüze ugrayan ve bir şekilde hayatta kalmış kişilerin(genelde kimseye söylemesinler diye öldürülüyorlar.) bu kadar rahat bir şekilde hemen ertesi günü veya 1 hafta sonra doktora gidipte daha yaşadıgı tramvanın etkisindeyken
gebelik oluşurmu acaba diye düşünmesini bekleyemez kimse.....
eee bunu bekleyen kişide(siz) olduki engellenmedi bu hamilelik kürtaj yasagı çıktıktan sonra mecbur dogursun artık ne yapalım düşüncesindedir ;)kusura bakmayın ama bu sizin veya sayın başbakanımızın vicdanına kalmış birşey degildir.sonuçta tecavüze ugrayan veya maddi durumu olmayan kişilerin hamile kalması durumunda devlet zaten yardım etmiyor tutupta siz yardım edecek degilsiniz....
bu tamamen o bebegi dünyaya getirerek sorumluluk alacak kişilerin vicdanıyla alakalı bir durumdur sizin veya x kişinin degil..........

size böyle düşündüğümü kim söyledi?hangi cümlemden yola çıkarak bu sonuca vardınız?
şu ana kadar bu konu ile ilgili paylaştığım msj larımda yasayı savunduğuma dair hiçbir cümle bulamazsınız.ama ne yazık ki siz konu ile ilgili görüşlerinizi benim msj larım üzerinden paylaşıyorsunuz.
.....
neyse yaaa.milletin kürtajı beni ilgilendirmiyor.ama zannediyorum ilgilendirmeyişi görüşlerimi paylaşmama engel değil.işin siyasi boyutu ise hiç umrumda bile değil.bugün bir siyasetçi yasaklar,yarın bir başkası gelir değiştirir.bu ülkede hergün bişeyler değişiyor.onun için ben kendi adıma siyasi kararlara ve olaylara pek takılmam.
sonra yasaların mevcut hali de;şayet yasaklanırsa veya sınırlandırılırsa yeni hali de beni etkilemiyor.
siz madem yasanın ve yasayı savunanların karşısındasınız buyrun tepkinizi dile getirin.ama lütfen benim msj larım üzerinden yorumlayarak değil!!!

size böyle düşündüğümü kim söyledi?hangi cümlemden yola çıkarak bu sonuca vardınız?
şu ana kadar bu konu ile ilgili paylaştığım msj larımda yasayı savunduğuma dair hiçbir cümle bulamazsınız.ama ne yazık ki siz konu ile ilgili görüşlerinizi benim msj larım üzerinden paylaşıyorsunuz.
.....
neyse yaaa.milletin kürtajı beni ilgilendirmiyor.ama zannediyorum ilgilendirmeyişi görüşlerimi paylaşmama engel değil.işin siyasi boyutu ise hiç umrumda bile değil.bugün bir siyasetçi yasaklar,yarın bir başkası gelir değiştirir.bu ülkede hergün bişeyler değişiyor.onun için ben kendi adıma siyasi kararlara ve olaylara pek takılmam.
sonra yasaların mevcut hali de;şayet yasaklanırsa veya sınırlandırılırsa yeni hali de beni etkilemiyor.
siz madem yasanın ve yasayı savunanların karşısındasınız buyrun tepkinizi dile getirin.ama lütfen benim msj larım üzerinden yorumlayarak değil!!!

eger bir konuya yorum yaptıysanız insanlarda haklı olarak sizin yorumunuz üzerinden gidebilirler sanırım haksızmıyım.
aynı zamanda konusu tecavüzden sonra olası bir gebeligi engellemek için doktora başvurulması halinde neler yapılabilecegiyle ilgili kocaman bir makale yayınlarsanız dogal olarak bahettigim sonuç çıkar.
zira konuyu açan arkadaş oraya ben tecavüze ugradım hamile kalmak istemiyorum nasıl engellerim yazmamış degilmi...
eger konu böyle bişy olsaydı paylaştıgınız makale gayet başarılı olabilirdi.
fakat konu kürtaj ve bu konunun bu konunun bu kadar patlamasının en büyük sebebide tcavüze ugrayanlarda dogursun denmesiydi.

eger bir konuya yorum yaptıysanız insanlarda haklı olarak sizin yorumunuz üzerinden gidebilirler sanırım haksızmıyım.
aynı zamanda konusu tecavüzden sonra olası bir gebeligi engellemek için doktora başvurulması halinde neler yapılabilecegiyle ilgili kocaman bir makale yayınlarsanız dogal olarak bahettigim sonuç çıkar.
zira konuyu açan arkadaş oraya ben tecavüze ugradım hamile kalmak istemiyorum nasıl engellerim yazmamış degilmi...
eger konu böyle bişy olsaydı paylaştıgınız makale gayet başarılı olabilirdi.
fakat konu kürtaj ve bu konunun bu konunun bu kadar patlamasının en büyük sebebide tcavüze ugrayanlarda dogursun denmesiydi.

bu forumda konular açılır herkes düşüncesini paylaşır.yorumlardan alıntılar yaparak ikili tartışmalara girmek te forum kurallarına aykırıdır.!!benim düşünceme katılan beğenir katılmayan okur geçer.şimdi diyeceksiniz ki sen niye alıntı yaparak cevap veriyorsun.ilk olarak siz benim msj dan alıntı yaparak hakkımda ithamlarda bulundunuz.bu durumda da sizin benim msj larıma karşılık yazdığınız her msj da bana cevap hakkı doğdu.
konulara nasıl yorum yapacağımızı,olaylara hangi açılardan yaklaşacağımızı diğer üyelere sorarak değil kendi özgür irademizle karar veriyoruz.
yayınladığım makale size göre gereksizdir ve yersizdir bir başkasına göre faydalıdır tam da yerinde bir paylaşımdır.

Hemen hemen aynı düşünceler de olmakla beraber yeni olduğumdan sanıyorum birçok yorumu ağzım açık okuyorum.

Kendi hayatı dört dörtlükmüş gibi hemen akıl hocalığı yapma edasıyla gelip konu sahibine ' hücummm ' edenleri görüyorum.

' Şunu yap , bunu yap ' emir kiplerinin ardı arkası kesilmezken ' sen hala o adamla evli kalmaya devam et te gününü gör ' gibi beddualar da cabası.

Bir dert yanan bin ah işitebiliyor..

Öte yandan başörtüsü sorunu ülkemizde kanayan bir yara olmaya devam ediyor.

Ben açık biri olmakla beraber bunu bir mağrifet olarak görmüyorum.

Aksine farz olan örtüyü hakkı ile yerine getiren din kardeşlerime çok saygı duyuyorum.

Ve oldum olası haksızlıklara gelemeyen biri olarak üniversitelerde mini etekli arkadaşlarımızla başörtülü arkadaşlarımızın eşit muamele görmediği sürece atılan ' özgürlük ' nara'larını komik bulmaya devam edeceğim.

benim çalıştığım okulda bütün kız öğrenciler türbanlı. Toplam 3 kız öğrenci türban takmıyor, sağolsun idare de aileleri her geldiğinde böyle olmuyor bunlar da kapansın diyorlar!

Çalıştığım okulda bayan hocalar türbanla derse giriyorlar. BUlunduğum ilçede bütün ilçe zümrelerine veya Milli eğitimin yaptığı bütün toplantılara türbanla katılıyorlar kimse de sesini çıkartmıyor!

Çalıştığım okuldaki ne öğrencilerimin türbanı ne öğretmenlerin türbanı beni hiç rahatsız etmedi fakat benim giydiğim pantolonlar, kısa kollu gömlekler, sürdüğüm oje onları rahatsız etti. Oje süren kötü kadınlar diye kurdukları bir cümle nasıl da tepemin tasını attırmıştı çok ii hatırlıyorum....ÖĞrenciler makyajla okula geldiklerinde, bu yıllardır dışlandık diyen insanların parmakları beni gösterdi ve öğretmen makyaj yaparsa öğrenci de onu örnek alır işte dendi....

Oje süren kötü kadınlar diye kurdukları bir cümle nasıl da tepemin tasını attırmıştı çok ii hatırlıyorum....

allahın belaları ya,nasıl da insanın sinirini bozarlar.Bunu söyleyene söylediği anda dersini vermek gerekli aslında.

Elimi klavyeye uzatıyorum, bir söyleyecekken bin düşünüyorum. Neden mi?

Artık toplum olarak birbirimizi ANLAYAMIYORUZ. Bir cümle sarfetsem, kim bilir ne cevaplar alırım diye düşünüyorum. ve çoğunu yazmaktan vazgeçiyorum.

Değinmek istediğim bir kaç konu var, lütfen ama lütfen kimse kimseye sataşmasın. Birbirimizi kırıp üzmemek için açtım zaten konuyu, zira bir çok konuda benim ve çoğumuzun farkettiği gibi tartışma ortamı hakaretlere doğru akıp gidiyor. Ne gerek var? Neden düşünmeden konuşuyoruz? Gelelim anlatmak istediklerimden bazılarına:

• Düne kadar kürtajın yasaklanmasını istiyordum, çünkü bu sadece "BENİM" fikrimdi. Ancak karşıt fikirleri dinlediğimde duruma ne kadar at gözlüğüyle bakmış olduğumu farkettim. Bu ülkede milyonlarca vatandaş yaşıyor. ve bu da demek oluyor ki milyonlarca farklı fikirler mevcut. Yetki sahipleri milyonlarca kişinin adına hangi kararları alabilir? Tabi ki milyonlarca kişinin yararına olacak kararları... Hiç kimse, kendi inanç ve vicdanına ters düşen bir durumu başkaları adına yasaklayamaz ! Kürtajı yasaklamak, kişinin yaşam haklarına tecavüzdür. Ben kürtajı onaylamıyorum, ama yaptırmak isteyene müdahele hakkım yoktur. Çünkü o çocuğu doğuracak olan da, ona yıllarca emek harcayacak olan da kendisidir. Herkesin bu gibi kişisel durumlarda özgür karar verme hakkı vardır, kişinin nasıl bir yaşam süreceğine bir başkası karar verip müdahele edemez.

• İnsanlar inanışlarına göre sınıflandırılamaz. Bu ülkede birçok inanç mevcut. Ben müslümanım, benim inancım örtünmeyi gerektiriyorsa örtünürüm. Örtüme hiç kimse laf edemez, müdahele edemez. Başka inanca göre de şapka takmak zorunlu ise takacak, buna da hiç kimse müdahele edemez. Herkes inancını yaşamakta özgürdür. Karşımızdakinin davranışı inancımıza ters düşüyor diye onu küçümseme ve ona saldırma hakkına sahip değiliz. Örnek veriyorum: X kişisi buraya bir konu açıyor, erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini ve acaba hamile mi kalmış değilmiymiş diye evham yaptığını anlatıyor. Biz ne yapıyoruz, " vayyy seni gidi X, sen nasıl zina yaparsın, sana herşey müstehak"tan bir giriyoruz, Allah belanı versinlere kadar uzatıyoruz hakaretleri... X'in yaşamı ve inancı buna müsait ise, yargılamak bize mi düşüyor arkadaşlar? TABİ Kİ HAYIR. Peki neden X'e yardımcı olmaya çalışmak yerine, X'i yerden yere vuruyoruz? Gerek var mı onu incitmeye kırmaya? Ya da en çok buna HAKKIMIZ var mı?

• Paragrafı yine tesettürden açacağım. Çünkü bununla ilgili olarak hem forumda hem realde rahatsız olduğum başka bir konu var.
Öyle bir hal almışız ki, başın örtülüyse ATA'ya düşmansın :47: ve başında örtü varsa siyasi görüşün de bellidir :51: Altı üstü bir örtü bu, ah bir baksanız altında neler gizli değil mi? Başlı başına bir sembol, tek başına herşeyi anlatıyor maşallah.... Buraya ilk üye olduğumda profilimde kendi resmim vardı, kapalı olduğumu gören birisi de tartışma esnasında bana Atatürk düşmanısın dedi. Nedir bu önyargı peki? Eminim bana bunu diyenden daha çok aşığımdır ben Atatürk'e. "Hayır ben Atatürkü çok seviyorum ona hayranım" dememe rağmen "umarım öylesindir" dedi bana. Başım açık olsaydı öyle olur muydu? Olmazdı. Bir başımı kapatmışım, baksanıza neler anlatmışım... Üstelik siyasi görüşüm de yok. varsa da tek siyasetim "siyasetsiz olmak"tır.

• Rica ediyorum, çok rica ediyorum:
Dilinize mukayyet olun. Birisi size birşey diyorsa, anlayarak dinleyin. Size ne anlatmak istiyor bütününü anlayın, aradan üç beş kelime bulup insanın gözüne sokmayın. Herkes kendi doğruları ile yaşıyor, herkese saygı duyun. Canınız karşınızdakine hakaret etmek istiyorsa susun, belki hata sizdedir. Belki yanlış düşünen sizsinizdir. Kimseyi kendi doğru ve yanlışlarınızla yargılamayın.

ve burası nasıl olsa sanal diyerek klavyeme kuvvet demeyin, tek bir kelime ile kim bilir kaç gerçek kalbi kırıyorsunuzdur, farkında mısınız?

Herşey konuşa konuşa arkadaşlar, herşey konuşa konuşa...:7::
7:

canım öncelikle bu konuyu açtığın için tebrik ediyorum seni çok ama çok isabetli bir konu olmuş

yeşil ile belirttiğim yerde seninle aynı düşünüyorum düşünüyordum

tabi bi kaç cümle daha eklemek koşuluyla
ama o konu kapandı gitti herkes fikirlerini söyledi tekrar buraya taşımayacağım o yüzden:34:

mavi ile belirttiğim yerde ise önceden yorum yapıyordum
çünkü görüşlerim net

ama şu an eğerki konu bu şekilde ise 2. yorumu bile okumadan çıkıyorum
çünkü benim o arkadaş için yapabileceğim söyleyebileceğim hiç bişey yok :34:
en güzeli susuyorum:34:

pembe ile belirttiğim paragrafta ise

benim kimi sevip sevmediğim kimseyi ilgilendirmez
yada benim yorumlarıma sana söylenen gibi birşey söylenirse ..............
bende onu yermek durumundamıyım benim sevdiklerimi sevmiyor benim inandıklarıma inanmıyor diye
ki bende Atatürk e karşı minnet duyuyorum
ama bazı arkadaşlar gibi çıkıp biz dindarız siz Atatürkçünüz -bu kadar anlarsınız- vs.vs.vs... demiyoruz (yani bunun tam tersini)
siz sevmiyorsunuz biz seviyoruz
aslında orda konuyla hiç alakası olmayan yerde kahramanlık adına yazıyorlar ve üzücü oluyor
bende başörtülüyüm inşallah ALLAH cc nin dilediği şeklindedir örtümde
ancak açık birini gördüğümde
ıyyyyyy demiyorum
rezil demiyorum
ki önceden diyodum yalan değil:26:
ama şimdi dua ediyorum
haklarında hayırlı olanı kalblerine razı et inşallah diye

açık arkadaşlarımda var yok değil

yani dediğin gibi hepimiz sinir küpü olduk
bende dahilim
buda neden çünkü etrafımızdaki çoğu kişi hemen hemen bizimle aynı fikirde
çatışmalarımız olsa bile o kadar ufacık şeylerden ki

ama burası bambaşka bi dünya
her renk insan var her renk düşünce var

neyse birbirimizi anlamak umuduyla

surç-i lisan ettiysem affola :34::16:
bizim dinimiz hoşgörü dini çok şükür
benimde hatalarım oldu yanlış yorumlar yaptığımda oldu
ama artık öğrendimki öncelikle karşımdakinin ruhunu anlamam kalbini kazanmam gerekiyor
sonra birbirimizi anlar kaynaşırız zaten:34:

Son düzenleme:
Dinde tek doğru yok mu?
çok afedersiniz ama çok üzüldüm bu yazdığınıza
2+2=4tür ve İslam dini de bu kadar açık ve nettir.

ben bu konu ile ilgili şunu sormak istiyorum bilgisi olanlara
dinde tek yok bence

türkiyeden bir örnek vereyim 13 yıl önceki fetvada kürtaj helaldir diyor dönemin sorumlusu şimdi ise haramdır diyolar muhakka haberlerdi heerkes görmüştür bunu

ayrıca bide şunu söylemek istiyorum

allah bir ama neden bize helal ettiği şeyleri başkasına haram etmiş bize günah dediği şeyleri başkaları hellal olarak yapıyor başkalarından kastım diğer dinler bizde oruç başka türlü iken onlarda neden başka türlüü

yani türban kullanan arkadaşlar bile çeşit çeşit biri kara çarşaf takarken diğeir pardüsü örtü takıyor biri örtüsünü süslü çeşitli takarken diğeri gayet basit bağlıyor bir diğeri ise türbanınıda takıyor pantolonunuda giyiyor makyajınıda yapıyorr türbancı modacılar giyim sititlleri geliştiriyor ben bubu çözemedim rabbim örtünün dediğinde acaba böyle seçeneklermi sundu hayır herkes aynı dinde aynı mezhepte inanmak istediği gibi kabul gördüğü gibi vsvs örtünüyor yani buda din herzaman sabittir tezini çürütüyor bence

fikir ayrılıklarına gelince bencede insanları bu kadar kutuplaştıran yöneticiler olayları abarttıkça abartıyolarr

mesela ünüversiteye gşrme meselesi kişisel fikrim insan nasıl isterse giyinsin kimse rencide olmasın ama diğer yandada toplu yaşamanın veya kurumlara göre kurallar var asker kapalı yere girdimi başını açmak dışarı çıktımı kepini takmak zorunda mesela memur kravat takmak zorunda bu gün bi markete gidiyosun tek tip kıyafet giyiyo kasiyeride reyon görevliside polis erkek olsun kadın olsun istediği kıyafetle gidebiliyormu yani buda öyle bişey bence bi kural koyulmuşsa herkes uyulsun ben özgürüm diyip biri kara çarşafla girerse öbürüsü gün bikini ile sınıfa girenede kimse ne oluyo bu da ne böyle diyemez bence

bu forumda konular açılır herkes düşüncesini paylaşır.yorumlardan alıntılar yaparak ikili tartışmalara girmek te forum kurallarına aykırıdır.!!benim düşünceme katılan beğenir katılmayan okur geçer.şimdi diyeceksiniz ki sen niye alıntı yaparak cevap veriyorsun.ilk olarak siz benim msj dan alıntı yaparak hakkımda ithamlarda bulundunuz.bu durumda da sizin benim msj larıma karşılık yazdığınız her msj da bana cevap hakkı doğdu.
konulara nasıl yorum yapacağımızı,olaylara hangi açılardan yaklaşacağımızı diğer üyelere sorarak değil kendi özgür irademizle karar veriyoruz.
yayınladığım makale size göre gereksizdir ve yersizdir bir başkasına göre faydalıdır tam da yerinde bir paylaşımdır.

yorumlardan alıntı yaparak hakart boyutuna ulaşırsa iş evet bu forum kurallarına aykırı fakat farkındaysanız biz tartışıyoruz yani kavga etmiyoruz...
alıntı yapmanıza takılmıyorum ben görüşüme karşı olanlar yada benimle aynı şeyi düşünen herkez alıntı yapabilir problem yok benim açımdan.aynı zamanda böyle birşeyi düşünmem merak etmeyin...ama şunuda eklemek istiyorum ben size öteki konuda ne söylediysem buraya yazarak ne gibi bir amaç beklediniz anlayamadım artı olarak kendi yazınızla alakalı hiç bişey de söylememişsiniz..
görenlerde sadece bence yanlış kürtaj yazdınız sanacaklarki o makaleyi yayınlayarak zaten bomba gibi düştünüz konuya
son birşey daha klemek istiyorumki dedigim gibi böyle bir makale yayınlayarak kusura bakmayın ama tcavüz magdurlarına hrhangi bir faydanız olmaz forumdaki özellikle o konuya yorum yazan kişilre hiç faydanız olmaz... zira özellikle o konuya giren arkadaşlar olası bi geblik nasıl ngellenir biliyorlardır...

Bu durumu yaratan halk degil, bizi yonetenlerdir. Resmen ülkede örtülü-ortusuz ayrımı yapılıyor. Örtünmeden kadınların neye benzetildiğini hepiniz duymuşsunuzdur. Ayrıca bu bas örtüsü seklinin eskilerin örtünme şekliyle hic alakası yoktur. Ama yeni usul ortunenlerinde bunun bilincinde olduğunu zannetmiyorum. Bundan 15-20 sene önce insanlar oruçluyum demezdi ya da namaz kılıyorum demezdi. Çünkü o zaman kabahatte gizli yapılırdı ibadette. Ben anneannemin namaz kılmaya gideyim dediğini hic duymadım. Namaz vakti gelince kalkar namazını kılar gelirdi. Şimdi insanların ağzında sakız gibi dolaşıyor namazında niyazında diye. Şimdi herkes birbirine niyetlimisin diye sorar. Oruç tutmayana suçlayan gözlerle bakılır. Sanane kardesim demek gelir içimden.Ne bu ortamda nede başka ortamlarda kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur. İster evlenmeden önce birseyler yasar isterse evlendikten sonra. Her koyun kendi bacağından asılır. Asla, asla deme diye bir soz vardir. Bugun burada sırf fikirleri uyuşmuyor diye insanlara beddua edenlerin, yarın kendi ailesinin veya cocuğunun aynı seyleri yaşanmayacağının garantisi yoktur. Dinimiz hoşgörü dini ama bunu artık kimse hatırlamıyor galiba.
ceren demekki sen hep seni suçlayan insanlarla karşılaşmışşın
bunun için üzüldüm
ALLAH cc iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah bundan sonraki hayatında

herkes hata yapabilir senin karşılaştığın seni yeren üzen yargılayan insanlarda
emin ol seni aşağılama için değil
sana eğer ki yanllışın varsa doğruyu göstermek için yapmışlardır
ha bunu doğru yaptıkları tartışılır tabi

ama birde dinde tebliğ olayı var
eğerki sen bir günahın-hatanın içindeysen ben seni uyarmak durumundayım
eğerki uyarmazsam eğerki amaaaaaaaaaaan banane yanacak olan benmiyim dersem işte sorun o noktada başlar:34:
dinde tek yok bence
türkiyeden bir örnek vereyim 13 yıl önceki fetvada kürtaj helaldir diyor dönemin sorumlusu şimdi ise haramdır diyolar muhakka haberlerdi heerkes görmüştür bunu
ALLAH bir ama neden bize helal ettiği şeyleri başkasına haram etmiş bize günah dediği şeyleri başkaları hellal olarak yapıyor başkalarından kastım diğer dinler bizde oruç başka türlü iken onlarda neden başka türlüü
yani türban kullanan arkadaşlar bile çeşit çeşit biri kara çarşaf takarken diğeir pardüsü örtü takıyor biri örtüsünü süslü çeşitli takarken diğeri gayet basit bağlıyor bir diğeri ise türbanınıda takıyor pantolonunuda giyiyor makyajınıda yapıyorr türbancı modacılar giyim sititlleri geliştiriyor ben bubu çözemedim rabbim örtünün dediğinde acaba böyle seçeneklermi sundu hayır herkes aynı dinde aynı mezhepte inanmak istediği gibi kabul gördüğü gibi vsvs örtünüyor yani buda din herzaman sabittir tezini çürütüyor bence
fikir ayrılıklarına gelince bencede insanları bu kadar kutuplaştıran yöneticiler olayları abarttıkça abartıyolarr

mesela ünüversiteye gşrme meselesi kişisel fikrim insan nasıl isterse giyinsin kimse rencide olmasın ama diğer yandada toplu yaşamanın veya kurumlara göre kurallar var asker kapalı yere girdimi başını açmak dışarı çıktımı kepini takmak zorunda mesela memur kravat takmak zorunda bu gün bi markete gidiyosun tek tip kıyafet giyiyo kasiyeride reyon görevliside polis erkek olsun kadın olsun istediği kıyafetle gidebiliyormu yani buda öyle bişey bence bi kural koyulmuşsa herkes uyulsun ben özgürüm diyip biri kara çarşafla girerse öbürüsü gün bikini ile sınıfa girenede kimse ne oluyo bu da ne böyle diyemez bence

ben sadece belirttiğim yerle ilgili yazmak istiyorum canan
evet türbanı her türlü takan var
ama doğru takan tartışılır
dinin belli kural ve çerçeveleri var
tesettürün amacı şunu giyeceksin bunu giyeceksin değil zaten
tesettürün amacı el-yüz ve ayaklar dışındaki kısmını vucud hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir
yani çarşaf giyineceksin diye bi kural yok doğru

o bir tercih meselesi

( neyse şimdi ofline olurum
o yüzden hızlı yazıyorum eğerki eksik yanlış bir cümlem varsa diğer bi mesajda düzeltirim):34:

birde bize helal ettiği şeyleri başka dine neden helal etmiş gibi bir cümle kurmuşşun ( doğru anlamışmıyım)

şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ne desem bilemedimki

(bu kısmı yazmaktan vazgeçtim )

yani bu öyle geniş bir konuki burada yazmam neredeyse imkansız
ama merak ettiğin soruları tek ve net şekilde sor özel mesajla
bende cevaplamaya çalışayım elimden diliimden geldiğince:34:

Son düzenleme:
dinde tek yok bence

allah bir ama neden bize helal ettiği şeyleri başkasına haram etmiş bize günah dediği şeyleri başkaları hellal olarak yapıyor başkalarından kastım diğer dinler bizde oruç başka türlü iken onlarda neden başka türlüü

dinin ne bilmiyorum yadırgamam yada başka birşey söz konusu degil o yüzdeen umarım yanlış anlamazsın ama işaretledigim yere özellikl takıldım ben...
bunu şaka olarak söyleyebilecegini umuyorum sadece
zira islam dini en son yayılan din kuranda son kitaptır... özellikle degiştirilmeden korunabilen saklanabilen bir kitaptır.
fakat önceden gönderilen kitaplar degiştirilmiştir.

türban olayıyla ilgili bende bir kaç şey söylemek istiyorum.
etrafıma bakıyorumda hakkıyla kapanan az insan var benim çevrmde
basit örnekler verecek olursam eger geçen gün arkadaşlarla bi piknik alanına gittik çok kalabalıktı bu yüzdende daha sakin olan bi yere oturduk.orda kara çarşaflı bi bayan vardı eşimi arkadaşımı bilemem ama inanın orda yaptıkların ben açık olmama ragmen eşimle yapamam öyle bi yerde.
eşim işi geregi eminönü tarafında olan birisi bi gün eve geldi gel sana bişey göstericem dedi bi fotograf ilk başta vücudu görünüyor beyaz bi pantolon üzerinde beyaz bi badi siyah iç çamaşırları herşeyi görünüyor üst tarafa dogru çıkınca baş kapalı...
bu akşam üzeride yine kapalı bir kız geçti yanımdan aynı şekilde daracık giyinmiş baş kapalı..

neyse bunun gibi yıgınla örnek sayarım sanırım..

yadırgamıyorum kim nasıl isterse öyle giyinir ama başörtüsününde bi farklılıgı olsun isterim trafımda yakıştıramıyorum bu tarz şeylere.
sadece başını kapatmak yetmiyor işte kapanmanın hakkını vermek için hareketlerinede dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum.

etrrafımda bunların tam tersi olan insanlarda var tabiki onlarda benimle aynı fikirdler

dinde tek yok bence

Kürtajın günah olduğu kesindir ve kuran da yazar yani fetva veren hocanın günah değil demesi yanlış bir söylemdir.
4 kitap var Allah her kitap indirdiğinde 1 peygamber yollamış, indirdiği kitabı halka yaysın öğretsin uygulasın diye.
Son kitap Kuran-ı kerim son peygamber Hz. Muhammet
Yaşadığın zamana göre indirilen kitaba ve gönderilen peygambere inanılıyor.
Yani günümüz son peygamberine ve son kitabına
Kuranda kapanmanın sınırları yazıyo kıstasları yani
erkek için diz kapağı ve göbek arası kapalı olacak
kadınlarda eller açıkta yüz açıkta olacak yani ninelerimiz kapanma tarzı desem daha açıklayıcı olur herhalde
ama tabiyki herkes böyle yapmıyo dediğin gibi açık gibi giyinipte saçı kapalı insanda var
ve olay sadece saçta bitmiyo
Allah sana verdiğim nimetler karşılık günde 5 vakit namaz kıl huzuruma gel diyo
Ramazanda 1 ay oruç tut yiyeceğin içeceğin kıymetini anla diyo
KAzandığın malın zekatını ver ki ihtiyacı olanlara yardımcı ol diyo
Ömründe 1 defada olsa Hacca git bedenen ve parayla olan ibadetini yap diyo Kabe'yi gör diyo
Allah birdir, Hz. Muhammet onun kulu ve elçisidir de yani bana inandığını dilinle tastik et diyo
İnsanlara iyi davran haramdan uzak dur diyo
İçki haram diyo mesela çünkü içince kendini kaybediyosun ne yaptığını bilmiyosun
Zina haram diyo karşıdaki her kadına ya da erkeğe o gözle bakma diyo
Evlenin meşru yollarla ihtiyacınızı giderin diyo v.b
bildiklerimi anlatmak isterim bilmek isteyenlere
ama en doğrusu bizzat insanın kendinin okuyup doğru öğrenmesi diye düşünüyorum

Back
X