Keşke canım turşu çekti deseydi, uzandığım tabağı pat diye çekti baya elimdeydi tabak, çok mu normal sizceBöyle bir kıyasa girmek, hamile diye kendini naza çekenlere gülmek de bana garip geliyor. Yani hassastır, duygusaldır ya da ilgi seven birisidir yapar yani doğru mu bence saçmalık ama ona göre normali budur. Kadın canım turşu çekti demiş ne var ki bunda herkesin içinde bozdunuz, şimdi sizin yaptığınız hareket çok mu doğru, rencide edip üzmüşsünüz boş yere.
Yani atsın fotoğrafını, kırk kere hamileyim diyor ki desin kızmıyorum,ama neden bana yapıyor şımarıklığını anlamıyorum. İnsan neden mesai arkadaşına şımarmaya çalışır ya..Hayır düşünüyorum elimdekini alıp yüzüme bakıp canımm istediii ben yicemmmz hamileyim ben diyorrr..Hocam bende yemek istiyorum dese kaçıracam mı ben..Cidden kendisini eleştirmeyi bilmeyen insan değilim hatta zaten tepkim fazla geldiği için dert ettim de konu açtım .. Ama bu kadar abartmasın da bu insanlar,tepki almayı hakediyorlar..Bence ayıp etmissiniz..herkesin karakteri farklıdır birde olgunlukla ilgili sanırım...İlk gebeligimi herkese yaymış bebeğimin fotosunu sosyal medyada paylasmistim aradan 8 yıl geçti ikinci gebeligimi karnım büyüyesiye kadar kimseye demedim fotosunuda atmadım asla...ama atanlarda olabilir herkesin kendi hayatı..siz tepkinizi abartmissiniz
Yaşlılar için var sayım yaparken hamile için neden yapmıyorsunuz? Belki çok kötü geçiyor hamileliği, belki eşi terk etti, belki çok zor durumda. Hamile komşunuza neden yapmazsınız ya neden? Niye hamilelere tahammülsüzsünüz bu kadar? Ben biliyorum da neyse..saygılı eleştirin insanları.ne biçim arkadaşlığınız var ne biçim aileniz var diyemezsiniz üyeye.yaşlılık hastalık değildir ama hastalıktan beterdir hanımefendi.çoğu yalnız ya da yaşlı eşiyle yaşıyor onların.muhtaçlar genç insanların yardımlarına.memnuniyetle de yardım ediyorum.komşuma her gün ekmeğini alırım market eczane işini hallederim yıllardır.ama hamile komşuma yapmam.işe gidebiliyorsa markete de gidebilir
Ay hemde ne madur, esi isten gelirdi çok özel bir muamele yapardi yilbaşi icin falanHadhdkshsjsj evet. Demek sen de magdurlardan birisin
Kocası sağlık çalışanları goya ahdkdhskss dağ başında oturuyorlardı,ufff çok pis düştük yannazAy hemde ne madur, esi isten gelirdi çok özel bir muamele yapardi yilbaşi icin falangittimi o uye ne oldu
Haklısın haklısın. Ama bende de aman kimse üzülmesin görmezden geleyim huyu var ama bazıları bokunu çıkarınca cırlıyosun işte.Öğretmen değilde ilkokul çocuğu gibi hareket edince insan biraz da hakediyor sanki..
Allah sağlıkla sıhatle kucagınıza almayı nasıp etsınÇok teşekkür ederim amin inşallahBu arada bende zorlu bir tüp bebek süreciyle kavuştum yavruma, ama yine de trip yedim. O zaman hiç ilgilenmemişim onun hormonları varmış, ciddi ciddi böyle söyledi bugün, sinirim bozuldu..
Ahaha bana sey yazmisti biz ev arkadasiyiz esimle demistim de sende kendini mutlu edecek baskasini bul abla mutlu olmaya bak yazmistiKocası sağlık çalışanları goya ahdkdhskss dağ başında oturuyorlardı,ufff çok pis düştük yannaz
Bence hamilelikle de ilgili değil baya ultra görgüsüzlük bu asla yapamam. Ya ben dügünlerde masalardaki çerezleri, ikramları bile ölçülü önümden minik minik yerim ayıp olmasın diye. Ne insanlar var.Keşke canım turşu çekti deseydi, uzandığım tabağı pat diye çekti baya elimdeydi tabak, çok mu normal sizceBide ben bir düz bir insanım galiba, ilgi bekliyosa da banane ki bundan..
Şakayla karışık daha naif söylenebilir di kısmına katılıyorum evet, insanlar ayıplamış olabilir ona da tamam ..Ama seviye yerler de kısmına katılmıyorum, çünkü verdiğim tepki karşındakinin seviyesinin de çok üstünde bu kesin..iki üç hafta da hamileyim hamileyim bezdik zaten, abuk subuk davranışlar, dudağını büze büze konuşmalar, değişik değişik öğrencilere bağırıp sonra ay benim hormonların dan biliyomusunuz diye saçmalar, çokta bir seviye yok karşı tarafta, şahsıma yapınca da dayanamadım istemsizce. Hangi yetişkin başkasının elinden haldır huldur tabak çeker ben yiyeceğim diye Allah aşkına..Bazı konular vardır, karşı taraf haksız olsa da herkes he der geçer. Buna kızmak, çıkışmak bir problemin çözümü olmuyor. Yani çk gereksiz bir haklılık bu durum. Tepkiniz çok sert. Şimdi sanalda herkes içinden böyle düşündüğü için yüksek sesle sizi haklı bulmuş ama gerçek hayatta bu tepkinize kimse "kadın da haklı canım." demez emin olun, herkes ayıplamıştır. Hele hele kocanız çeksin nazınızı gibi seviyesi yerlerde bir cümle çok mahalle ağzı olmuş. Dediğim gibi aslında siz haklısınız ama haklı olmanızın hiçbir işe yaramadığı bir konu bu. Bir de bu kadar sert tepki vermek tamamen sizi haksız konuma düşürmüştür. Üslup her şeydir. Bu söylediğiniz şeyleri şakayla karışık söyleseniz daha hoş olurmuş.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için aminAllah sağlıkla sıhatle kucagınıza almayı nasıp etsın
Ben ilk şikayet edenlerdendim,yönetim ısrarla kadın dedi ee öyle diyince inanmak zorunda kaliyorsunAhaha bana sey yazmisti biz ev arkadasiyiz esimle demistim de sende kendini mutlu edecek baskasini bul abla mutlu olmaya bak yazmisti
E biz ondan suphelendik o kadar sikayet edildi kadin oldugunu ispatladi geldi falan.
Sonra nerden anlasildi erkek oldugu
Hamilelik tabiki özel ve farklı bir durum ama bu kadar da abartılacak bir durum asla değil bence. Hele de çevrede herkes etrafında pervane olsun isteyenler bence patolojik vaka. Zaten bir hamile gördüğümüzde toplumda da yer veririz üzmemeye çalışırız vs. ama şımarıklık yapanlara benim de hiç tahammülüm yok gerçekten. Yalnız siz de biraz tepkiyi abartmış olabilirsiniz daha kırmadan belli edebilirdiniz tavırlarını abartmaması gerektiğiniMerhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyoduAllah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum
Abinizden nasıl/niye sakladınız? Şok.Bence makul hareket etmişsiniz. Gebelik hastalık değil ki.
Aş ermeye inanmıyorum. Canımın istediği bir meyve olmuştu. Mevsimi değildi. 5 tane dondurulmuşu 250-300 TL gibi bir şeydi... Almadım, aldırmadım. Hatta canımın istediğini bile zikretmedim. Ne zaman ki mevsimi geldi, doktorun da iznini alarak - riskli gebeydim - tattım.
Öz abim yeğeninin olacağını doğumdan 1 gün öğrenmişti. O da zorunlu sezaryen olacaktım ve 3 ünite kan temin edilmesi gerekiyordu. Emniyet Amiri olduğu için en hızlı o şekilde temin edebilirdik, haliyle öğrendi. Niyetim al bak yeğenin demekti.
Gebeliğimin 5 ayı pandemiye denk geldi. Ne ben ne eşim değil sosyal medyada paylaşmak, iletişimde olduğumuz arkadaşlara bile belirtme ihtiyacı hissetmedik. Doğumdan bir süre sonra paylaşım yapınca çoğu arkadaşım "Aaaa ne ara?" diye yorum yaptı o derece.
Şöyle bir düşündüm de, benimki de aşırı ketumlukmuş.
Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?