- 17 Temmuz 2013
- 2.451
- 3.011
- 333
3 çocuğum var ve ilk 2 hamileliğim bu aserme yüzünden kabusa döndü.Beni hamilelikte en çok ne zorladı derseniz aserme derim.onceden olsa ben de aynı sizin gibi düşünürdüm ama malesef sizin düşündüğünüz gibi naz ya da rol degildi.ya da en azından benim için değildi.Demek siz şanslı hamilelik gecirmişsiniz.normal zamanlarda az ilgi gören ya da ilgi delisi kadınların tripleri bunlar.ben nazlı büyüdüm hassas bir bünyem var hamilelikte herkeste olan sorunları yaşadım sadece.öyle canın olur olmaz yiyecekler falan çekmiyor hepsi rol bence onların.gece 2 de canım karpuz çekti kışın erik çekti.e çektiyse çekti yat uyu derim erkek olsamkadına değer vermek bu değil ki .ev işlerini hafifletmek yemek yapımına yardım etmek yürüyüşe beraber çıkmak en büyük yardımlar zaten
Azonce bi arkadaşa da yazdım.3 çocuğum var ilk 2 hamileligimde aserme yüzünden kabusa dondu hamileligim.Beni en çok zorlayan şey aserme oldu.oyle deme inanmıyorum falan.yasamayan bilmez.bi sonraki hamileliginde yaşarsın falan mazallahBence makul hareket etmişsiniz. Gebelik hastalık değil ki.
Aş ermeye inanmıyorum. Canımın istediği bir meyve olmuştu. Mevsimi değildi. 5 tane dondurulmuşu 250-300 TL gibi bir şeydi... Almadım, aldırmadım. Hatta canımın istediğini bile zikretmedim. Ne zaman ki mevsimi geldi, doktorun da iznini alarak - riskli gebeydim - tattım.
Öz abim yeğeninin olacağını doğumdan 1 gün öğrenmişti. O da zorunlu sezaryen olacaktım ve 3 ünite kan temin edilmesi gerekiyordu. Emniyet Amiri olduğu için en hızlı o şekilde temin edebilirdik, haliyle öğrendi. Niyetim al bak yeğenin demekti.
Gebeliğimin 5 ayı pandemiye denk geldi. Ne ben ne eşim değil sosyal medyada paylaşmak, iletişimde olduğumuz arkadaşlara bile belirtme ihtiyacı hissetmedik. Doğumdan bir süre sonra paylaşım yapınca çoğu arkadaşım "Aaaa ne ara?" diye yorum yaptı o derece.
Şöyle bir düşündüm de, benimki de aşırı ketumlukmuş.
Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
saygılı eleştirin insanları.ne biçim arkadaşlığınız var ne biçim aileniz var diyemezsiniz üyeye.yaşlılık hastalık değildir ama hastalıktan beterdir hanımefendi.çoğu yalnız ya da yaşlı eşiyle yaşıyor onların.muhtaçlar genç insanların yardımlarına.memnuniyetle de yardım ediyorum.komşuma her gün ekmeğini alırım market eczane işini hallederim yıllardır.ama hamile komşuma yapmam.işe gidebiliyorsa markete de gidebilir
Gereksiz bir arkadasmis zaten. Ve saygısız. Gruptan atmak trip atmak falan ne ya böyle hiç sevmem.Valla o bana o dönemler trip atmaya başladı ama ben ne olduğunu bile anlamadım .. Çünkü bana göre eskiden nasılsa öyle ilerliyordu..Bir kaç kere aradım sürekli ağladığından, hamilelikten, hormonlarından filan bahsetti..Arada mesaj attım iyimisin şimdi diye "ay hamilelik işte hormonların tavan " dedi hep..Sonra beni ortak bulunduğumuz WhatsApp grubundan attı ve sebebini sorunca sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin ben sana küstüm dedi, e ben napaydım zaten başka şehirdeyim normal görüşme rutinimizde aramışım. Her gün mü aramalıydım.
O dönemde ona hiç kocandan ilgi bekle filan demedim,şimdi benim hamile olduğumu duydu,sende ilgi beklicen şu olacak bu olacak diyor. Bekliyeceksem de ondan beklemiycem ya. Zaten benim için bir yıldır ortada arkadaşlık kalmamıştı.
Canı istemiş asermis olabilir belki o konuda bisey söyleyemem ama tabağı önünüzden çekip ben hamileyim demek nedir ya.simarikliktan başka bisey degil.Ayrica duzgun bi dille istese sizin böyle bi tepki vereceğinizi de zannetmiyorum.Merhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyoduAllah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum
Haa ben de naz yapanları sadece dogurmanin kendine özgü oldugunu zannedip ortalıklarda prenses gibi gezenleri komik buluyorum
Herkesin hamileliği aynı olmuyor, aşermeyi evde yemek yapmamayı hatta 1 ekmeği dahi taşımamak için naz yapıp hamileliği öne süren de var, ben tansiyon düşüklüğüm hariç çok rahat bir hamilelik geçirdim aşerme bulantı vs olmadı, bunun rahatlığıyla olsa gerek kendimi hiç sakınmadım da karnım olmasa kız tekmelemese hamile miyim değil miyim ben bile anlamıyordum, bir arkadaşım çok zorlandı yemek dahi yapamıyordu doğurana kadar mide bulantıları bitmedi ama bir arkadaşım vardı ki oscarlık oyuncuydu, tüm gün bizimle şen şakrak takılırken, adamın iş çıkışına yakın bir telefon eder şunu aşerdim sancım var, ayaklarım şişti gelince ayaklarımı ov derdi, niye böyle yapıyorsun yazık değil mi adama dediğimizde onun çocuğunu taşıyorum biraz yorulsun derdi:)3 çocuğum var ilk 2 hamileligimde aserme yüzünden kabusa dondu hamileligim.Beni en çok zorlayan şey aserme oldu.
Aynen mune abla çok haklısın.Her hamilelik aynı olmuyo .Ama arkadaşın cidden iyi oyuncuymus bravo valla .Yazık olmus adama bunun lohusaligini falan hiç dusunemiyorumHerkesin hamileliği aynı olmuyor, aşermeyi evde yemek yapmamayı hatta 1 ekmeği dahi taşımamak için naz yapıp hamileliği öne süren de var, ben tansiyon düşüklüğüm hariç çok rahat bir hamilelik geçirdim aşerme bulantı vs olmadı, bunun rahatlığıyla olsa gerek kendimi hiç sakınmadım da karnım olmasa kız tekmelemese hamile miyim değil miyim ben bile anlamıyordum, bir arkadaşım çok zorlandı yemek dahi yapamıyordu doğurana kadar mide bulantıları bitmedi ama bir arkadaşım vardı ki oscarlık oyuncuydu, tüm gün bizimle şen şakrak takılırken, adamın iş çıkışına yakın bir telefon eder şunu aşerdim sancım var, ayaklarım şişti gelince ayaklarımı ov derdi, niye böyle yapıyorsun yazık değil mi adama dediğimizde onun çocuğunu taşıyorum biraz yorulsun derdi:)
Şartlara göre uyum sağlamıştıkHamilelik deyinceKedigiller20 sen geldin aklıma. Benimkinde pasta yedik hergun. Sende görüşemedik kuzum
Konu sahibi arkadaşım sizinde sondaki hareketlerini Z hoş olmamış ama bende sevmiyorum naz niyaz
Azonce bi arkadaşa da yazdım.3 çocuğum var ilk 2 hamileligimde aserme yüzünden kabusa dondu hamileligim.Beni en çok zorlayan şey aserme oldu.oyle deme inanmıyorum falan.yasamayan bilmez.bi sonraki hamileliginde yaşarsın falan mazallah
Kesinlikle doğum şekline gore karar verenler var. Ben sezaryenle doğurdum çocuklarımı gorumcem normal doğum. Sürekli bana normal doğum yapanlar daha iyi anne daha merhametli sezaryenle doğum yapanlar çocuklarıyla bağ kuramıyor vs vs sallıyordu hatta benim eşim çocuklarla çok güzel ilgilenir o yüzden çok rahat çocuklarla tek bırakıp kuaför market nereye gideceksem gidebiliyordum kendi eşi bakamıyor her yalnız bıraktığında adam uyumuş çocuklar hep tehlikeli şeyler yapmış buna rağmen bana dedi ki ben asla kimseye bırakamam normal doğurdum çünkü sezaryenle doğuranlar terketmeye meyilli en sonunda patladım valla tv de gördüğümüz çöpe, tuvaletlere atılan apartman boşluğuna atılan canice ortada bırakılan çocukların hepsi normal doğumlu ona bakarsan dedim heralde kimse tenhada kendi kendine sezaryen yapıp çocuğu atıp gitmiyor dedim o günden sonra biraz sustu bari
İşte görüp duymadıysanız duyun bilin, annelik dikiş sayısında doğum şeklinde gizlidirİkisininde kulakları çınlasın onlar doğurana kadar annem 9 doğurdu, doğurdular sayelerinde kadın anatomisini öğrendik:)
Yengemin arkadaşı çok fena bir şeydi her şeyi yaygaralıydı, kendisiyle bizzat maceralarım da var
Amin inşallah dileyen, isteyen herkese nasip olurbir arkadaşım vardı hamile kaldığında kocası çok ilgili olduğu için, üçüncüye hamile kaldığında isteyeceği şeyleri sıralıyordu sohbet ederken.. normal zamanda yalvarsa yapmayacağı şeyler. bazılarında süreç böyle işliyor demek kibende bu kadar naz niyazı anlamıyorum gerçekten. hadi eşten bekliyorsun eyvallah ama çevreden neden bekliyorsun? şu an uzakta yaşayan en yakın arkadaşım hamile. normalde ne kadar konuşuyorsak o kadar konuşuyoruz. sadece çoğu zaman konular bebek üzerinden dönebiliyor. ona da hak veriyorum, şu an düşündüğü tek şey o. ama niye benimle daha fazla ilgilenmiyorsun dese ben de kavga ederim..
konuya gelince dediklerinize katılıyorum, bu durumda söylenmesi içimin yağlarını bile erittiama evet çıkışınız ortamdan dolayı biraz sert olmuş. aman canım size de bir şey denirse, hormonlardan der geçersiniz arada böyle çıkışlarımız olabilir..
umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız, bize de nasip olsun inşallah
Aslında insanlar tahammülsüz değil, bende değilim gerçekten ama artık bazı hamileler o kadar abartıyor ki...İnsan bir yerde patlıyor işte..Yoksa okul ortamında bile birinin hamile olduğu bilindiğinden gerçekten özenli davranıyor insanlar..Bende de durumlar üst üste geldi anlık patlama oldu gibi, ama zaten düşündüğümde onun da tavrı çok yanlıştı, insan kendini kötü hissediyor sanki bir anda tüm turşuyu ağzıma Atacam da ona kalmayacak gibiArkadaşınız abartmış zaten. Whatsapp grubundan çıkarma falan nedir ya.
Şunu söyleyebilirim; ben 3 kez hamile kaldım çok şükür 2 çocuğum var. Tüm hamileliklerim birbirinden farklıydı. 42 hafta boyunca hamileydim 2 çocuğumda da ve güzel geçti. Ama bazı günler insan o kadar kötü hissediyor ki. O kadar duygusallaşıyor ki. Bi arkadaşın nasılsın diye aradığında insan mutlu oluyor. Ben kimseye niye aramadın diyebilen biri değilim ama arkadaşınız yakın görmüş söylemiş. Bence arkadaşınızdan uzaklaşmayın.
O öğretmen zaten hamileliğiyle alakalı değil tamamen terbiyesizliğinden önünüzden almış turşuyu. Belki de canı çok çekti bilemiyorum.
Ben sizden ziyade yorumlara çok şaşırdım. Hamile olmak tabi ki kişiyi ilgilendiriyor Ama bu kadar mı tahammülsüz olduk?
Hadhdkshsjsj evet. Demek sen de magdurlardan birisinAhahahaha banada özelden mesaj atmisti kedili bisey oldu dimi nicki sonradan.
Şuphelenmistim ben ondan zaten
Hamileyim hiç hamile nazım olmadı. Ama başkalarının yanında bana çemkiren bir öğretmen arkadaşım olsa ben x2 çemkirirdim orası kesin.Merhabalar..Büyük bir sorun değil belki ama yanlış mı yaptım bilemiyorum, kendimi rahatsız hissediyorum..Olay bunda bir yıl öncesine dayanıyor. Çok yakın bir arkadaşım hamile kaldı, o dönem kendi kendine bana küstü, başta sebebini hiç anlayamadım, sonra dan sen benle hamileyken hiç ilgilenmedin demeye başladı..Hiç uzatmadım uzaklaştık ki kendisi yedi sekiz yıldır yakın arkadaşımdı..Zaten arkadaşlarımı da sürekli arayan soran bir tip değilim bilir bunu yıllardır, o dönem bir kaç kere halini hatrını sordum onlarda da pişman etmişti..Sürekli hormonlarından, ağladığından filan bahsediyo.İyimisin deyince de olur tatlım öyle hamilelikte diyoduAllah'ım yazınca bile komik geldi .Neyse aradan geçti Uzunn zaman hamileyim öğrenince konuyu açası tuttu işte ilgilenmemişim şimdi bende ilgi bekleyecekmişim filan biraz tartıştık..Çok canım sıkıldı doğal olarak. Üstüne okulda hamile bir arkadaş ki kendisi daha 6 haftalık ama herkese ilan etti, masa da başka bir arkadaşın hepimize ikram ettiği turşudan tadıcakken önümden çekti ve şımarık bir tavırla ben hamileyim hocam canım istiyo ben yiyeyim dedi( benim durumumu bilmiyor) işte bütün hırsımı orada çıkardım çünkü daha önce de saçma sapan hareketler yaptı, hamile olmak şımarık olma hakkımı veriyor size dedim sinirli bir şekilde,herkesin gözü önünde..Hamileyseniz gidin eşinize yapın nazınızı biz çekmek zorundamıyız dedim çıktım, arkamdan söylenmiş..Şimdi okuldaki hoca da bir tepkiyi haketti ama keşke o kadar yüksek sesle konuşmasaydım diyorum insanların içinde, kendime yakıştıramadım, utandım Bana da mı hormonlar vurdu acaba, haklımı bu insanlar anlayamıyorum
Ahahah bu benim kesinlikle..Biz damacana sirtladigimiz için mi değerimiz yok
bende hem kendı aıleme hemde esımın aılesıne 3 ay sonrasında soylemıstım hamıle oldugumu
o da cok hasta olmustum da ondan soylemıstım
kı babam bana asırı duskundur torunu olacagını ogrenınce ıhtıyac sahıplerını sevındırdı oyle de mutlu olur bagım babamla cok kuvvetlıdır ona da sonra soylemıs oldum
Benim iki gebeliğim de okbnin tavan yaptığı zamana denk gelmişti. Nerde piremses gibi yatacaksin. İkinci gebeliğimde zaten işyerini eve taşıdım nerdeyse. Toplantıları falan evde yapıyordum. Hiç öyle ah hamileyim diyip yatamadım, hoş yatmasam da erken geleceklermis kuzular. Aktif hareket edenle yatan kesinlikle bir değil. Kendini yormadan hareket etmek gerekiyor. Doktorlar da bunu söylüyor. Homini gırtlak yiyip malak gibi yatmak sakıncalıAhahah bu benim kesinlikle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?