Ne hayallerle Ne Umutlarla Atandım Önümü Göremiyorum

O kısmı ben de anlayamadım ama her durumda haklı yaşam her sene zorlaşıyor enflasyon yüzünden.

Evet Allahtan atanmış yoksa hali bundan çok daha kötü olurdu ekonomi felfena.. 9 bin tamam belki çok büyük bi para değil ama 0’dan büyük.

Niye daha kötü oldunuz ki eşiniz yine aynı maaşı alıyorken siz üstüne 9 bin maaş almaya başladınız atanmasaydınız ne yapacaktınız
Şöyleki kafadan 3 bin lira kreşe gidiyor bakıcı baksa daha fazla ama eylülde ilk okula başlayacak onu ne yapacağız bilmiyorum 2.500 TL kira gidiyor 1000 lira da yol yemek benm maaş kalmıyor gibi birşey oluyor

Çünkü insan aile evindeyken masraf yapmıyor sorumluluğu az ama kendi evine çıkınca masraf artıyor ev çekip çevirmeye başlıyorsunuz ki bu ekonomide 9bin maaş hiçbir şey.
Birde ben küçük bir ilçede yaşıyordum hayat şartları yine iyi aile desteği herşey var ev kirası çok cüzi veriyordum vs vs şu an maaşım ev kirası çocuk ve yola gidiyor

Şöyleki kafadan 3 bin lira kreşe gidiyor bakıcı baksa daha fazla ama eylülde ilk okula başlayacak onu ne yapacağız bilmiyorum 2.500 TL kira gidiyor 1000 lira da yol yemek benm maaş kalmıyor gibi birşey oluyor
O açıdan haklısınız kira kreş masrafları o kadar uçtu ki çalışmayıp evde oturmak daha mantıklı geliyor bazen

Bunları planlamaniz lazımdı elbette baska şehirde aile desteği olmayınca kreş vs masrafı olacak. Atacağınız şehirin kira fiyatlarına da bakabilirdiniz tabi artik bunlar geçmiş.
Siz ilk defa çalışmaya başladığıniz için maaş size kalacak zannettiniz sanirim☺ küçük çocuklu her kadin için geçerli oluyor bu ama unutmayın ki çocuğunuz hep küçük kalmayacak. Anaokul cağına gelince devlete verirsiniz masrafınız azalır.
Kira için bir sey diyemeyeceğim bende kiraların yüksek olduğu bir şehirde yaşıyorum. Yapacak bir sey yok.
Çalışma sadece tüm paranın bize kalması için değil ama en cok sigortamizin yatıp emekli olma olasılığımız sebebiyle mantikli geliyor bana.
Yoksa çalışan kadının masrafı her zaman daha çok oluyor.

İnanın tek maaşlı tüm memurlar aynı durumda , biz çift maaş olmamıza rağmen ay sonunu zor getirir olduk , Allah yardım etsin hiç iyi bir gidişat değil bu ..

Bence atanmasanız kreş parası vs. yine ödenemeyecekti , siz bir şekilde ileri de daha uygun bir şehire geçmeye çalışın. Kpss ye tekrar girme atama durumu nasıl bilmiyorum , kpssye tekrar girseniz.
Bende sınava hazırlanıyorum, aynı durum eşim özelde çalıştığı için atanırsam eşim orada iş arayacak, o nedenle ekonomik açıdan en uygun yerleri yazacağım atama olursa diğer istanbul gibi yerleri gelecek olsa da yazmam bu şartlarda

Haklısınız öyle oluyormuş ilk zamanlar iyiydi ama herşey tepetaklak oldu gibi oldu sonra paralar pul oldu gitti ev alma niyetimiz vardı o bile artık hayal bile gelmiyor hayalini bile kuramıyoruz böyle nasıl gececek bilemiyorum insan önünü göremeyince şartlar böyle olunca çok zor durumda kalıyor nereden nasıl tutsak elimiz de kalıyor

Antalyadayz şu an ilk geldimiz zaman gerçekten uygun bir şehirdi hatta ev bile alabilecek konumdaydk. Eşim de bir iş buldu ama öyle bir anda tepetaklak oldu ki herşey. Anlatamam size. Şu an en pahalı şehir konumuna geldi Bi anda 400 bin lik evler 1.200 tirilyon oldu.. Çevremdeki evler 5. 6 bin oldu böyle oldu için verdiğim emeğe çok üzülüyorum maaş kira kreş yol da gidiyor.. Keşke en azından Bi evimiz olsa belki böyle olmazdı ama oda hayal değil imkansız oldu nasıl olacak bilmiyorum. Sudan çıkmış balık gibi olduk inanınn

Becayiş ve eş durumu gerekiyor eşim zaten yanımda oradan buraya da becayiş isteyen kimse yok ne yazık ki ne yapacağım bilmiyorum bu kadar emek verip daha zor duruma düşmek çok zor

Ben 10 yıllık memurum ve artık iş garantisinin dışarıdan cazip geldiğini ama başka hic bir arti olmadığını düşünüyorum. Hele birde dengesiz maaş dağılımını gördüğünüzde olay iyice sinir bozucu hal alıyor. Ev almak vs değil ne yapın ne edin ek gelir oluşturun. Nakitin kral olacağı günlere yaklaşıyoruz nakit akışını arttırmaya bakın pasif gelir nasil oluşturur üzerinde kafa yorun memuriyet artık bitik durumda ne tazminat sarti ne emekli maasi nede çalışma süresi cazip. Üstelik düzgün bir sağlık hizmeti için ek gider oluşturmanız gerekiyor.

Ek gelir veya yatırım şu şartlar da neye yapılır ki

Kurumumuzda eş durumu ihtimali hiç mi yok? Mesela eşiniz peşinizden gelmeseydi sigortalı işinin olduğu yere tayin isteyemez miydiniz?

İhtimal varsa eşiniz şehir değiştirsin siz eş durumundan yanına gidin.

Son düzenleme:
Ek gelir veya yatırım şu şartlar da neye yapılır ki

Bunu araştırdıkca bulacaksınız ama bu kadar kk ile kredilere boğularak yaşamak bana mantıklı gelmiyor insanlar çok büyük umutlar ile kpss ye saldırıyor geçen genç bir kız - turizm mezunu - konu açtı. Turizm gibi bir meslekte hiç çalışmamış ve asgari ücret ile çalışacağını düşünüyor. O kdr çok ek gelir çıkarabilirsiniz ki içine girdikçe öğrenirsiniz. Düz memurluk istiyormuş. Çok üzülmüştüm haline.. Antalya dada birseyler çıkar etrafa bakın insanlarin yaptığı birsey varmi herkes sadece tek işi ile mi ilgileniyor
Bir akrabam özel sektörde çalışma saatleri makul- turizm bölgesinde turlara servise gidiyor hafta da 1 2 çıkıyor ama ona ek gelir oluyor. Siz niyetine girin mutlaka birsey bulursunuz

Bir de ben böyle durumlarda eşlerden birinin işine yakin ev tutulması gerektiğini düşünüyorum. Yol parası ve yemek memurlara verilmiyor. O zaman yakın ev tutmak mantikli geliyor bana. Benim aylık 300 tl gibi bir yol ücretim var, yemeğimi de genellikle evime işim yakin diye evden götürürüm. Haftada bir iki canim dışarıdan yemek isterse dışarıdan söylerim sadece.
500 tl yol yemeğe ancak harcamış oluyorum böylece. Evinizin yakın olması çok şey katar size. 1000 lira maaşa vurdugumuzda elbette fazla bir harcama gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…