Ne için yaşıyorsunuz?

Bir de haterlar için gibi görünüyor sanki ingilizceyi katlettim

ahahaha iyi çözmüşsün valla haterları beklemeye aldım ama cidden şu an baya asosyalim hiçbişi yapmıyorum ama atıyorum 2 dk bişi izliyodum 2 komik bişi okuyorum uykumdan keyif alıyorum ne bileyim bi duşta gelen rahatlık hissinden keyif alıyorum temizlikten eğleniyorum neden anlattım benim kadar az şey yapsan kendin için bile keyif alacak çok an var. sen yeter ki iste eminim imkanların benden iyidir şu an

Ben 3 yıldır aynı şeyi düşünüyorum. Ve 3 yıldır yaşam kalitem ciddi oranda düştü. Aynen dediğiniz gibi bir amaç arıyorum. Gez, piknik yap, kıyafet al eee?? Yani? Bazen ölümsüz olmak isteyen insanlara şaşıyorum, iyi ki ölüm var diyorum. Bu amaçsızlıkta çocuk dünyaya getirmek de saçma geliyor. Ve yaşım geçiyor (35) ama yok, neden amaçsızca yaşaması için, birini doğurup, çabalayım ki? Bazen diyorum intihar edenler bu yüzden mi ediyor diye.. korku kaplıyor içimi.. yaptığım her şeyi sorgular oldum, hiç bir şeye hevesim, heyecanım yok..

Buna varoluş sancısı diyorlar sanırım ve düşündükçe çıkılmıyor. Uzun süredir düşünmüyordum ama lise 1’de ilk bu düşünce başladı sonra cidden düşüne düşüne insan depresyona giriyor. Düşünmemek en iyisi aslında ya da böyle bi süre düşünüp sonra rafa kaldırmak...

Hayallerim için.
Evlat- büyüdüklerini görmek- mutluluklarını izlemek- iş- yeni yerler keşfetmek ve keşifte yeni Ufuk’lar açacak insanlarla tanışmak- vıcık vıcık ilişki olmadan stabil arkadaşlıklar ve emanetimi vereceğim güne kadar emanet sahibinin yolunda olduğumdan emin olmak.

Ps: yolun sonunda kavuşmayı umduklarım..

Bu arada ne için yaşıyorum? Şu an bilmiyorum
Hep kariyer/başarı falan diyordum ama o da sıktı
Tamam olduk başarılı işte bi nane yok
Ailem için yaşıyorum
Üzülürler yaşamasam
işte bendeki de bu oldu. Rahat mı batıyor denebilir ama akademik olarak emek verdiğim zaman istediğim başarıyı hep elde ettim. Maddi bi sıkıntım yok ailevi bi sıkıntım yok şükürler olsun. Arkadaşlık ilişkilerim ortalama. Aşk ilişkilerim ya yok ya da kötü. Döngü halinde yaşayıp duruyorum.
Bir de işte yemek yemek falan güzel o da sayılabilir :/

Bul o zaman. Birşeylerden hoşlanıyosundur illa ki. Bi spor,enstrüman bi hobi ne bilim illa ki sana uygun bişey vardır

Göreceğim güzel günlerin, bunca senedir kendime yaptığım yatırımların meyvesini toplayabileceğim günlerin, sevdiklerimle geçireceğim her bir güzel anın hatrına yaşıyorum. Bizi biraz da şevklendiren bu değil mi? Yolun sonu ne kadar karanlık gibi görünse de, hiçbir çıkış yolu yokmuş gibi görünse de tünelin ucundaki ışığı görebilmenin umuduyla yaşıyoruz.

Dur kız şimdi ortalığı karıştırma anarşik mi yapacaksın forumu
en azından yaşamak için bir sebebim daha olur
Kendim için yaşıyorum, canım kendim
ben de bana bayılıyorum keşke gecenin 1inde bana bunu düşündüren şeyler yok olsa
ya evet haklısın aslında. Bir de sen sanırım sınava hazırlanıyordun. Sınava hazırlanırken asosyallik daha iyi bence. Bir arkadaşın bişey diyor kafan ona takılıyor. Ya da plan yapıyorsun onlar yüzünden bozuluyor

evet canım aynen sınav moduyum

ama sınav modu olmasam yaşayacak çok şey bulurum şu an bile mutluyum kendi halimde onu diyorum

Valla Allah yaratmış bir bildiği vardır diye yaşıyorum. Belki de can tatlı insan ha diyince intihar edemiyor.

Evet varoluşsal depresyon da deniyor. Hatta m. pişkin adlı kişinin intiharını da bu sebebe bağlamışlardı. Zaten aylarca düşündükten sonra beyin rafa kaldırıyor bir süre, ya da yoğun çalışıyorum bilmiyorum. Ancak ileride bu düşüncenin kaynağını bulup, yaşama enerjim gelirse, bu yıllar için gerçekten üzgünüm..

İnsan bazen böyle çökebiliyo.o bıkkınlık mutsuzluk insanın üstüne yapışıyo çıkmıyo. Yıllarca 5 karış suratla dolaştım. Kompleks yaptım güzel değilim uzun değilim falan diye. Herşey kişinin kendisinde bitiyo.once hayatımı nasıl olsa severim deyin kendinize.dinlediginiz müzikleri değiştirin. Yalnızken sakız çiğneyin.gercekten işe yarıyor.sizi üzen yıpratan herkesi çıkarın hayatınızdan. Nötr olun.ne nefret kin besleyin nede sevgi özlem.dunya o kadar kalabalık ki gidenlerin yerine mutlaka yenisi geliyo.odamı olmadı ,yeni birileri.unutmayın.siz önemlisiniz. Siz bile kendinizi üzerken başkaları ne yapmaz

en doğrusu bu sanırım başka ne için yaşarsak yaşayalım kaybetme riskimiz var her zaman. Evet özellikle hasta olunca nefes almanın kıymetini anlıyor insan
ne güzel, şanslısınız
Sadece yaz tatilleri için yaşıyorum
çok sıcak olmasa ben de listeye ekleyebilirdim bunu
Kendisi icin yasayanlar ekibindenim bende , gokyuzune bakmak bile mutluluk sebebi ve hayatimin temel amaci mutlu olmak
İnşallah hep mutlu olursunuz
Rabbim için yaşıyorum. Egerki intihar eden i affetse ilk ölmek isteyen ben olurdum . Ne yasatirsa yaşatsın şu kahrolasıca insanlar inancımdan ödün vermeden yaşamaya çalışıyorum.
inanç önemli ama dini konuya girmiyim şimdi
submarine diye bir film vardı, orda da başrol hayatını sanki bir filmde başrolmüş gibi hayal ederek yaşıyordu onu anımsattı
Evet çok haklısınız en başta kendimiz gelmeliyiz yoksa hayal kırıklığı kaçınılmaz
Boşa gelmedik aslında her ne kadar öyle bi cümle kullansamda doğru değil

Devrim yaratsak haklısın

Kendimiz ve diğer insanlar için bir şeyler yapmalı

Yoksa hayat çekilmez olacak
faydalı olmak iyi hissettiriyor gerçekten. Umarım bir amacımız vardır gerçekten ve bir şeylere yararız...
+ aşk dersek benim de istediğim şeyler bunlar sanırım :)
evet canım aynen sınav moduyum

ama sınav modu olmasam yaşayacak çok şey bulurum şu an bile mutluyum kendi halimde onu diyorum
evet evet anladım öyle aslında. şu an böyle bir forumu bilmek, bambaşka yerlerden bambaşka insanlarla bilgi alışverişinde bulunabiliyor olmak bile bir şans bir güzellik :)

Evlenmeden once kendim ve ailem icin yasiyordum beni ne mutlu edecekse onu yapiyordum, evlendim esim icin onu ve kendimi mutlu etmek icin yani beraber mutlu oldugumz icin simdi de kizim icin yasiyorum hatta dusunuyorum da kizmn gelecgini dusunmesem calismazdim kendi hobilerimi yapardim, ne kadar cabam varsa hepsi kizim ve esim icin iyi ki varlar Allah yokluklarinj gostermesin

Tabi ki aşk. Karşı cinse aşk, evlada aşk, ilahi aşk, belki statü ve paraya aşk.
Zaten totalinde aşkı hissetmediğin noktada tıkanırsın, hayalin olmazlar.

Evet biliyorum mehmet pişkini. Çok etkilemişti beni tam da onun gibi hissediyordum. Ben de çok ağır yaşadım ama geçti benimki. Şu anda sadece geçici bi hüzün hissi bunun farkındayım. Bir kaç güne geçer.
Nasıl geçti derseniz: ben cidden senelerce böyle hiçbir şeyde anlam bulmadım her şey boş geldi. İlk mesajınızda yazdığınız her şeyi birebir düşünüyordum. Sonra hayatıma biri girdi; tam girdi denemez de giriyomuş gibi yaptı diyelim :) gerçekten beni sevdiğini düşündüğüm biri. Sonra yaşattıklarıyla öyle sert yere çakılmama sebep oldu ki kendime geldim. Kendi değerimi anladım. Şimdi yine ara ara böyle düşünüyorum ama geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…