- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi little bird
-
Bir de haterlar için gibi görünüyor sankiingilizceyi katlettim
Hayat ciddiye alınmayacak kadar kısa ve bir şekilde yaşıyoruz böyle sorgulamalar bizi sadece mutsuzluğa sürükler oysa ne gerek var ki.
Gerek yok cidden ama bu aralar biraz fazla kırgınlıklar oluşunca bi yerde hata mı yapıyorum diye bi düşünce sardı sonra da buAra ara sorguluyor insan
O kadar olur. Annem hep çok kurcalama bozarsin der. Bence çok mantıklı. Çok kurcalayinca her şey bozulabilir.Ara ara sorguluyor insan
Buna varoluş sancısı diyorlar sanırım ve düşündükçe çıkılmıyor. Uzun süredir düşünmüyordum ama lise 1’de ilk bu düşünce başladı sonra cidden düşüne düşüne insan depresyona giriyor. Düşünmemek en iyisi aslında ya da böyle bi süre düşünüp sonra rafa kaldırmak...Ben 3 yıldır aynı şeyi düşünüyorum. Ve 3 yıldır yaşam kalitem ciddi oranda düştü. Aynen dediğiniz gibi bir amaç arıyorum. Gez, piknik yap, kıyafet al eee?? Yani? Bazen ölümsüz olmak isteyen insanlara şaşıyorum, iyi ki ölüm var diyorum. Bu amaçsızlıkta çocuk dünyaya getirmek de saçma geliyor. Ve yaşım geçiyor (35) ama yok, neden amaçsızca yaşaması için, birini doğurup, çabalayım ki? Bazen diyorum intihar edenler bu yüzden mi ediyor diye.. korku kaplıyor içimi.. yaptığım her şeyi sorgular oldum, hiç bir şeye hevesim, heyecanım yok..
işte bendeki de bu oldu. Rahat mı batıyor denebilir ama akademik olarak emek verdiğim zaman istediğim başarıyı hep elde ettim. Maddi bi sıkıntım yok ailevi bi sıkıntım yok şükürler olsun. Arkadaşlık ilişkilerim ortalama. Aşk ilişkilerim ya yok ya da kötü. Döngü halinde yaşayıp duruyorum.Bu arada ne için yaşıyorum? Şu an bilmiyorum
Hep kariyer/başarı falan diyordum ama o da sıktı
Tamam olduk başarılı işte bi nane yok
Ailem için yaşıyorum
Üzülürler yaşamasam
Bul o zaman. Birşeylerden hoşlanıyosundur illa ki. Bi spor,enstrüman bi hobi ne bilim illa ki sana uygun bişey vardıryaşayacak bişey yine bulunur da yine de forumdakilerin fikirlerini merak ettim
güzel söylemişsiniz ben de bazen siz gibiyim bazen bu moddayım gidip gidip geliyorum
keske herkes bizim için yaşasa
inşallah sevdiğimiz başka şeyler de buluruz
teşekkür ederimBen aslında genel olarak başarılı biriydim hala da öyle olduğum söylenebilir ama artık içimden bişey yapmak gelmiyor
evet şükürler olsun ki varlar
sevdiğim ve peşinden gitmeye değer bulduğum bişey olsa böyle olmam zaten ama yok napayım
Ben de benzerini düşündüm inanır mısınız...
en azından yaşamak için bir sebebim daha olurDur kız şimdi ortalığı karıştırma anarşik mi yapacaksın forumu
ben de bana bayılıyorum keşke gecenin 1inde bana bunu düşündüren şeyler yok olsaKendim için yaşıyorum, canım kendim
ya evet haklısın aslında. Bir de sen sanırım sınava hazırlanıyordun. Sınava hazırlanırken asosyallik daha iyi bence. Bir arkadaşın bişey diyor kafan ona takılıyor. Ya da plan yapıyorsun onlar yüzünden bozuluyorahahaha iyi çözmüşsünvalla haterları beklemeye aldım ama cidden şu an baya asosyalim hiçbişi yapmıyorum ama atıyorum 2 dk bişi izliyodum 2 komik bişi okuyorum uykumdan keyif alıyorum ne bileyim bi duşta gelen rahatlık hissinden keyif alıyorum temizlikten eğleniyorum neden anlattım benim kadar az şey yapsan kendin için bile keyif alacak çok an var. sen yeter ki iste eminim imkanların benden iyidir şu an
en azından yaşamak için bir sebebim daha olur
ben de bana bayılıyorum keşke gecenin 1inde bana bunu düşündüren şeyler yok olsa
ya evet haklısın aslında. Bir de sen sanırım sınava hazırlanıyordun. Sınava hazırlanırken asosyallik daha iyi bence. Bir arkadaşın bişey diyor kafan ona takılıyor. Ya da plan yapıyorsun onlar yüzünden bozuluyor
Evet varoluşsal depresyon da deniyor. Hatta m. pişkin adlı kişinin intiharını da bu sebebe bağlamışlardı. Zaten aylarca düşündükten sonra beyin rafa kaldırıyor bir süre, ya da yoğun çalışıyorum bilmiyorum. Ancak ileride bu düşüncenin kaynağını bulup, yaşama enerjim gelirse, bu yıllar için gerçekten üzgünüm..Buna varoluş sancısı diyorlar sanırım ve düşündükçe çıkılmıyor. Uzun süredir düşünmüyordum ama lise 1’de ilk bu düşünce başladı sonra cidden düşüne düşüne insan depresyona giriyor. Düşünmemek en iyisi aslında ya da böyle bi süre düşünüp sonra rafa kaldırmak...
İnsan bazen böyle çökebiliyo.o bıkkınlık mutsuzluk insanın üstüne yapışıyo çıkmıyo. Yıllarca 5 karış suratla dolaştım. Kompleks yaptım güzel değilim uzun değilim falan diye. Herşey kişinin kendisinde bitiyo.once hayatımı nasıl olsa severim deyin kendinize.dinlediginiz müzikleri değiştirin. Yalnızken sakız çiğneyin.gercekten işe yarıyor.sizi üzen yıpratan herkesi çıkarın hayatınızdan. Nötr olun.ne nefret kin besleyin nede sevgi özlem.dunya o kadar kalabalık ki gidenlerin yerine mutlaka yenisi geliyo.odamı olmadı ,yeni birileri.unutmayın.siz önemlisiniz. Siz bile kendinizi üzerken başkaları ne yapmazBaşlıkta da olduğu gibi ne için yaşıyorsunuz? Niye yaşıyoruz ölelim başlığı değil de bu üzüldüğünüzde tutunmanızı sağlayan şey ne? Keyif aldığınız şeyler ne? Yapmak istediğiniz şeyler ne? Yaşama isteğinizi sağlayan şey ne?
Hayatımın merkezine hep insanları alıyorum sanırım ve sonra böyle boşluğa düşüyorum. Güvenim eninde sonunda boşa çıkıyor. Artık birileri yerine sağlam şeylere tutunayım diyorum. O yüzden sizin tutunduğunuz şeyleri merak ediyorum. Kariyer, para gibi şeyler bana aşk ve arkadaşlık olunca güzelmiş gibi geliyor ancak son zamanlarda aşk ve arkadaşlık konusunda kazık yiye yiye hiçbir şeye hevesim kalmadı. Sanki yaşamak anlamsız geliyor.
Not: sanki ölmek istiyormuşum gibi yazmışım ama sadece bıktım öyle bir isteğim yok ve asla düşünmem.
en doğrusu bu sanırım başka ne için yaşarsak yaşayalım kaybetme riskimiz var her zaman. Evet özellikle hasta olunca nefes almanın kıymetini anlıyor insanNefes alabiliyor olmak bile cok güzel.(dramatise etmek için sölemedim, cidden böle düşünüyorum) seviyorum ben hayatımı tüm zorluklara ragmen. Bugun hastaneden dönerken acan cicekleri gördüm, bayıldım =) sonra aldım kitabımı çimenlere yayıldım biraz. Ailemi cok önemsiyorum bende bazen ama hayatı sadecekendimiz için yasamalıyız.Çoğu zaman öyle yapıyorum.
ne güzel, şanslısınızOglum için....
çok sıcak olmasa ben de listeye ekleyebilirdim bunuSadece yaz tatilleri için yaşıyorum
İnşallah hep mutlu olursunuzKendisi icin yasayanlar ekibindenim bende , gokyuzune bakmak bile mutluluk sebebi ve hayatimin temel amaci mutlu olmak
inanç önemli ama dini konuya girmiyim şimdiRabbim için yaşıyorum. Egerki intihar eden i affetse ilk ölmek isteyen ben olurdum . Ne yasatirsa yaşatsın şu kahrolasıca insanlar inancımdan ödün vermeden yaşamaya çalışıyorum.
submarine diye bir film vardı, orda da başrol hayatını sanki bir filmde başrolmüş gibi hayal ederek yaşıyordu onu anımsattıKendim için yaşıyorum, herkes kendi filminin başrolüdürya, ne tarz bi film çekmek istersen onu yaşarsın, romantik komedi tadında benim hayatım konumlandırmak gerekirse, çok şükür bir derdimiz yok aslında dert aramadığımız için, arasak çoktur çünkü, ama herşey insan için hayata pozitif bakmak gerek bu hayat bizim için var benim için var merkezde ben varım, sonra eş, aile, arkadaşlar, para. Merkezde olma sebebim de bencillik değil herkes kendi hayatının merkezidir çünkü kendi bedeninde yaşar, sadece kendi duygularını kendi beynine hükmedebilirsin, başkası senin hayatını yaşayamaz, ben var olmalıyım ki sevdiklerim yanımda olabilsin. Ne yazdım bu kadar hiç bilmiyorum, ama içimden gelmiş
faydalı olmak iyi hissettiriyor gerçekten. Umarım bir amacımız vardır gerçekten ve bir şeylere yararız...Boşa gelmedik aslında her ne kadar öyle bi cümle kullansamda doğru değil
Devrim yaratsak haklısın
Kendimiz ve diğer insanlar için bir şeyler yapmalı
Yoksa hayat çekilmez olacak
+ aşk dersek benim de istediğim şeyler bunlar sanırım :)Hayallerim için.
Evlat- büyüdüklerini görmek- mutluluklarını izlemek- iş- yeni yerler keşfetmek ve keşifte yeni Ufuk’lar açacak insanlarla tanışmak- vıcık vıcık ilişki olmadan stabil arkadaşlıklar ve emanetimi vereceğim güne kadar emanet sahibinin yolunda olduğumdan emin olmak.
Ps: yolun sonunda kavuşmayı umduklarım..
evet evet anladım öyle aslında. şu an böyle bir forumu bilmek, bambaşka yerlerden bambaşka insanlarla bilgi alışverişinde bulunabiliyor olmak bile bir şans bir güzellik :)evet canım aynen sınav moduyum
ama sınav modu olmasam yaşayacak çok şey bulurum şu an bile mutluyum kendi halimde onu diyorum
Tabi ki aşk. Karşı cinse aşk, evlada aşk, ilahi aşk, belki statü ve paraya aşk.en doğrusu bu sanırım başka ne için yaşarsak yaşayalım kaybetme riskimiz var her zaman. Evet özellikle hasta olunca nefes almanın kıymetini anlıyor insan
ne güzel, şanslısınız
çok sıcak olmasa ben de listeye ekleyebilirdim bunu
İnşallah hep mutlu olursunuz
inanç önemli ama dini konuya girmiyim şimdi
submarine diye bir film vardı, orda da başrol hayatını sanki bir filmde başrolmüş gibi hayal ederek yaşıyordu onu anımsattı☺
Evet çok haklısınız en başta kendimiz gelmeliyiz yoksa hayal kırıklığı kaçınılmaz
faydalı olmak iyi hissettiriyor gerçekten. Umarım bir amacımız vardır gerçekten ve bir şeylere yararız...
+ aşk dersek benim de istediğim şeyler bunlar sanırım :)
evet evet anladım öyle aslında. şu an böyle bir forumu bilmek, bambaşka yerlerden bambaşka insanlarla bilgi alışverişinde bulunabiliyor olmak bile bir şans bir güzellik :)
Evet biliyorum mehmet pişkini. Çok etkilemişti beni tam da onun gibi hissediyordum. Ben de çok ağır yaşadım ama geçti benimki. Şu anda sadece geçici bi hüzün hissi bunun farkındayım. Bir kaç güne geçer.Evet varoluşsal depresyon da deniyor. Hatta m. pişkin adlı kişinin intiharını da bu sebebe bağlamışlardı. Zaten aylarca düşündükten sonra beyin rafa kaldırıyor bir süre, ya da yoğun çalışıyorum bilmiyorum. Ancak ileride bu düşüncenin kaynağını bulup, yaşama enerjim gelirse, bu yıllar için gerçekten üzgünüm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?