Ne ileri gidebiliyorum nede geri Evlilik zormuş

Yasin kucuk pembe hayaller bozulmustur.

Dikkat et bir kere boyun egdigin zaman, boynun omrun boyunca egik kalmasin..
Cok mutsuz olursun.

Gezmeyi arkadaşlarımı sorumsuzluğumu özlemedim. Çünkü ben hiç gezmedim yalnız başıma. Çok baskıcı bi ailem vardı. Bunları hiç yaşamadım
Doğrudur.
İşte tüm bu sıkıntılar yüzünden kocaya kaçmak yerine iyi bir yerlerde okuyup güzel bir meslek sahibi olup hayatını kurmalıydın.
Dediğim gibi,geç kalmış değilsin.
Çok çok gençsin.
Yeniden başlayabilirsin hayata.

K.validenle yaşadığın için mi böyle oldun. 1 aydır evinde misin?

Eşinle gez toz. Para durumunuzu bilmiyorum ama en azından akşamları yürüyün. Parkta oturun.

Maddi sorun da var mı?

K.validenle yaşadığın için mi böyle oldun. 1 aydır evinde misin?

Eşinle gez toz. Para durumunuzu bilmiyorum ama en azından akşamları yürüyün. Parkta oturun.

Maddi sorun da var mı?
Kv le oturmak etkiledi beni ne yalan söyleyim. Maddi durum çok kötü değil çok şükür geçiniyıruz rabbim bu günlerimizi aratmasın

Gezmeyi arkadaşlarımı sorumsuzluğumu özlemedim. Çünkü ben hiç gezmedim yalnız başıma. Çok baskıcı bi ailem vardı. Bunları hiç yaşamadım
hmm. ailenin baskısından bunaldığın için evlenmeyi kurtuluş sandın ama yanıldın.
kocanın hiç suçu yok bu durumda. eşin iyi biri madem onu sevmeyi, evliliğe alışmayı denemelisin.
baskıcı aileden kaçıp onları özlerken geçmişi de düşün. neden evden kaçıp, acele evlendiğini aklından çıkarma.
en azından alışana kadar çocuk düşünme. baktın olmuyor, ayrılırsın. ama bu seferde dul kadınsın diye ailen seni daha da sıkabilir. her ihtimali düşünerek yaşa.

Benimkisi sanırım biraz depresyon gibi bişi. Düzelicek gibi ama ben çok umutsuzm

eğer hiç bir şeyden zevk almıyorsan, uyku ve yemek düzeninde sıkıntılar varsa, eskiden eğlendiğin şeylerle eğlenemiyorsan doktora gitmelisin, kendi kendine yenilcek bişey değil, bu da hastalık sonuçta

Küçücük yaşta sevince ya da sevdiğini sanınca herşeyi yapacak güçte sanıyor insan kendini. Ama daha o yetkinliğe erişmiş olmadığı için evlilik bünyeye ağır geliyor. Evliliği kaldıracak yaşta değilsin, yaşadığın şey tam olarak bu

Ben şahsen 28 yaşında evlendim ama sorsan 35 e kadar da beklerdim. Evlilik bambaşka bir dünya, bambaşka bir sorumluluk. Öyle genç kızların hayal ettiği gibi peri masalı falan da değil

neyinden soğudunuz? sevmeye çalışın bence.

dünyanıne n saçma tavsiyesi gibi oldu ama.

Zor gelmwdi canım hiç bişey. Evimi bi gün pis bırakmadım 3 çeşit yemeksiz kocamı yemeğe ıtutturmadım hiç. Ütüsüz giydirmedim. Evlilik için işler benim için çok basit çünkü ben bunları 15 yaşından beri yapıyorum. Sorun bu değil. Pas geç boşver

Allah aşkına evlilik ev işi yapmaktan mı ibaret. e öyleyse biz neden bekarız?

bu verdiğin cevaptan belli evliliğe hazır olmadığın. daha dün 30una gelmiş arkadaşlarımızla sohbet ederken neden evlenmediklerini anlatıyolar. şimdi cidden daha iyi anlıyorum.

Pismanlık yaşıyorsun yaptığın şeyden pskologa gitmeyi düşündün mü bu mutsuzluğunun kaynağı evliliğin mi ya da altta yatan farklı bir durum mu var diye :KK14:

Bi umutsuz vaka daha. 19 yaşında olup yorgunluğun dibine vurmak bu olsa gerek. İnsan 3 ayda yaşlanır mı ? Yaşlandım. Yoruldum. Hissizleştim. Peki geriye dönebilir miyim yada herşeyi unutup ileriye bakabilir miyim ?
Geçen sene aşık olmuştum ona. Güzel saygılı bi beraberliğimiz vardı. Ailem yaşım küçük diye sevgilimin olmasınıda istemedi. 3 ay önce kaçtım. Ailemle barıştık daha ilk zamanda. Ailem onu çok fazla seviyor şimdi. Resmi nikahı 3 ay önce yapmıştık. Yaklaşık 2 gün önce düğünümüz oldu. Kına yaptık düğün yaotık. Dillere destan bi düğünümüz oldu. Gel gelelim hislerime. Soğudum. Çok merhametli bi eşim var aslında. Ne istesem alır bana ilgi gösterir gözümün içine bakar kansızım diye sabah işe giderken pekmezimi ayarlayıp yatağıma kadar getirir içirir onu hiç şaşmaz bu durum. Ne beğensem alır eder. Sadece biraz sinirlidir arada kavga ettiğimizde çok fazla bağırır bana. Buldunda bunuyosun derseniz evet dıştan öyle duruyo herşey belkide haklısınız ama kendimi çok yorgun hissediyorum dün akşam kayınvalidemlere gittik. Oğlunun takışarıyla borçlar kapanmayacağını bana yaptıkları bikezikleri satmak zorunda olduklarını belirttiler. Ses çıkarmadım. Eşim için. Huzursuzluk olmasın yeterki dedim. Rabbim verir alın dedim. 4 tane bileziğimide verdim. Bu sefer evimize yansıcaktı huzursuzluk. Böylesi daha iyi oldu belkide. Ama içim çok buruk. Keşke evlenmeseydim. Nedensiz hep mutsuzum. Hiç bişey hoşuma gitmemeye başladı. Bazen boşanmayı dahi düşünmüyo değilim. Ailemi çok özlüyorum annemi babamı. Haftada 2 kez görüşüyoruz ama yetmiyo sanki bana. Mutsuzum işte. Boşansam mı napsam bilmiyorum günlerde hayatta geçmiyo..
Herkeste ilk zamanlar öyle oluyor 24 yaşındayım hala ailemi özlüyorum ama napim ben kendi ailemi kurdum. Hevesmis diye bosanmamalisin bence . Otur bir daha dusun yani evlilik kolay kurulmuyor .

Hem ailelerde barismis daha ne bence sen evde sıkılıyosun biraz gez nefes al ve sukret

Ben biraz empati yaptım. 19 yaşımda olsam evde ailem baskıcı olsa... kocaya kaçsam. Tamam buraya kadar. Kaçtığım yerde bir aile. Kocamla başbaşa değilim. Aynı baskıyı elin kadınından göreceğim (k.valide), ailemle sorun olsa rahat tartışırım. Ama k.valideyle ilk zamanlar yapamam. Sonuçta kaçtım döneceğim ailem yok arkamda. Evlenmeden önceki durumdan daha stres ve sorunlu.... eşinden değilde hayattan soğumuşsun.

Haklısın da... Ama düzeltmek senin elinde. Biraz başbaşa kalın. Tekrar aşık olduğun adama aşık ol. Ama izin alsın yada tatile çıkın. Kafa dinleyin. Bu süre içindede ev işi vs yapma. Ekmek peynirle de doyarsınız.

Şans verin evliliğe...

Keşke başını sonunu düşünseydin. Ama annemin bir sözü var "keşkeleri ekmişsin hiç bitmiş "der.

Düşünmeden taşınmadan duygularınızdan emin olmadan, evliliğin nasıl bir sorumluluk olduğunu bilmeden, ailenizde onaylamadığı halde kaçarsanız böyle soğursunuz tabii ki. Sanıyorsunuz ki o flört dönemindeki gibi kalacak herşey elele pembe gözlüklerle hayata bakıp gezip tozacaksınız ama size evlilik hayatı zor gelmiş. Adam sizin için her şeyi yapıyormuş sevgisi var neyse ki var şanslıymışsınız ya farklı karakterde olsaydı.

Gençliğinizin baharında reşit olur olmaz evlenmişsiniz hayatı yaşayamadan. Bu çocuk oyuncağı değil ki adapte olmak zorundasınız bir şekilde soğudum deyip çekip gidecek misiniz. Baştan düşünecektiniz.

Çocuk değilim. Zaten yaşıma göre çok fazla olgun düşündüğüm için bu aralar bunalıma girdim. İnciltici sizin pişkin mesajlrınıza ihtiyacım yok. Bi abla bi anne gibi tavsiyelerinşz varsa dinlerim. Yoksa yazmanızın luzumu yok

19 yaşında normal değil mi?
Adamdan soğumak değil evlilikten,kayınvalide,kayınpederden sıkılırsın.
Aileni özlersin.
Arkadaşlarını özlersin.
Gezmeyi özlersin.
Sorumsuzluğu özlersin.
Katiliyorum soylediklerine
19 yasindayken okumak varken evlenince boyle olmasi yuksek ihtimal

Back
X