- 16 Aralık 2020
- 4.060
- 7.972
- 108
- Konu Sahibi Organick__
-
Evet teşekkürler biraz daha çabalıcamEv işini sevmediğiniz için yapmıyorsunuz,halsizlikle alakası yok.Çünkü anneniz,eşiniz hep sizi idare etmiş bu konuda.Çocuk yetiştirmek gibi bu,nasıl ki çocuklara hiç bir sorumluluk vermeden büyütürsek,yetişkin olduklarında kirli sepetine çoraplarını atmaya aciz bireyler olup çıkıyorlar.
Eşinizle iş bölümü yapmakla başlayın işe.Günde bir çeşit yemek yapıcam,toz alma bende gibi ufak tefek şeylerle başlayın.
Haklısınız vallabence de sevmediğiniz için yapmıyorsunuz biraz işin kolayını bulmuşsunuz halim yok diyehali olmayan insan sanmıyorum ki dışarıda gezmeye üşenmesin. halim yok diyip sıyrılıyorsunuz ve yapmak istemiyor sevmiyorsunuz muhtelemen. bende çok severek yapmıyorum ama evi düzenli tutarak ve daha az uğraştırıcı yemekleri günlük yapıp ara ara da bir tık uğraştırıcı yemek yaparak dengeliyorum, iki üç gün dışarıdan söylediğimde oluyor bence her şeyin bir ortası olmalı, eşiniz cok severek yemek yapıyorsa ayrı ama bu zamana kadar eşe yardım etmeyen adamları topa tuttuk, siz de ayda bir ikiden çok yardımcı olmalısınız eşinize
Ağzınıza sağlık: bezelye, börek ve enginarı nasıl yapıp buzlukta bekletiyorsun acaba ve sora nasıl yenilir hale getirip hazırlıyorsun? Vaktin varsa yazabilirsin. Zor gelirse yormayayım ciddenBen isler konusunda beceriksiz ama organize bir insanim. Oyle hayatta kalabiliyorumkendimce oturttugum bir duzenim var onun disina cikmiyorum. Buzlugum ve kilerim surekli pratik hazirlanabilecek seylerle doludur. Yazdan konserve,salca,menemen,domates suyu,kozlenmis biber,kozlenmis patlican hazirlarim. Buzlukta kavrulmus kiyma,pismis kavurma,tavuk ve ilikli kemik sulari,bezelye,taze fasulye,haslanmis nohut,haslanmis fasulye,enginar,borek,sarma,dolma bulunur. Cikarir hazirlarim hemen piser. Hicbir yemege saatler harcayamam yok oyle bir enerjim. Hafta ici ne yemek yapacagim pazar gununden bellidir. Oglumun okuluna gore yaparim yemekleri de, hepimiz onu yeriz kimseye ayri yapamam. Pilav bizde sadece carsamba gunleri olur. Makarna da pazar onun disinda corba-ana yemek-yogurt ile besleniriz. Esimle beraber hazirlariz ama organizasyon bana aittir. Baklava ac deseniz asla yapamam,beceriksiz bir insanim ama kimse ac kalmaz bizim evde. Sabah 5 gibi uyanirim yillardir. Gece de 1 gibi yatarim.
Teşekkür ederimEşiniz yada ev işi ve yemek yapan diğer insanlarda bayılarak yapmıyor ki zaten bunları.
Siz keyiften yapmıyorsunuz, yapamıyor olduğunuz yada haliniz olmadığını için değil.
Bu durumun asıl muhattabi da eşiniz, onun da çok memnun olduğunu sanmıyorum empati yaparsak ama çözümü olmadığını baştan kabul etmissiniz zaten. Geriye birşey kalmıyor.
Yazmislar ama iste bende yazim bu kadar tembellik varken neden 2. Cocuk ilgi ister emek ister zahmet ister kostur Allah koştur bir kiz arkadas bir kizi vqr okdar tembelki cocugun elinde sabah aksam tablet ay bana bulasmasin da uğraş cikarmasin kafasında ..neyse tek bir doktorla olmaz farkli doktora gorununSelam kızlar. Ben kendimi bildim bileli halsiz, ve elinden pek iş gelmeyen biriyim. Sadece çok aşık olduğumda enerji gelir ve sevdiğime yemek yapar götürürüm. Hamur işleri de yaparım. Yaşım 34. Evliyim ve çok şükür 14 aylık kızım var. Çalışıyorum. Utanarak söylüyorum ki, ne yemek, ne temizlik... (yıllardır eşim yapıyor) yapmıyorum. Vitamin hatta antidepresan kullandım uzun süre. Etkisi olmadı. Defalarca çabaladım, olmuyor. Kendimi zerre işe yaramaz hissediyorum ki öyleyimbunun çözümü yok aslında ama soruyorum kendime ne işe yarıyorum ben
Biraz daha kibar olabilirsiniz. Allaha şükür tablet bir saniye bile vermedim. Emzik de uyumanın dışında vermiyorum. Versem şuan bile rahat ederim. Hem çocuğun erken konuşmasını da engelliyor böyle şeyler. Tv bile 1 yaşından sora nadir bakıtmaya başladım. Yoksa ver eline telefonu, acayip rahat ederim. Ama içim el vermez. Ev işi başka annelik başka. Benim derdim ev işi yapamamak, anneliğim konusunda kimseye laf ettirmemYazmislar ama iste bende yazim bu kadar tembellik varken neden 2. Cocuk ilgi ister emek ister zahmet ister kostur Allah koştur bir kiz arkadas bir kizi vqr okdar tembelki cocugun elinde sabah aksam tablet ay bana bulasmasin da uğraş cikarmasin kafasında ..neyse tek bir doktorla olmaz farkli doktora gorunun
Bezelye,borek,taze fasulye ve enginar cig konulur buzluga. Cok da kolay piser buzlu buzlu tencereye atinca. Ama kofte,nohut,kuru fasulye pismis konulur. Boregi sabahtan buzdolabi rafina indiriyorum. Ertesi gun sabah 5te uyanip firina atiyorum. Kahvaltiya hazir oluyor. Taze fasulye ve bezelyeyi dogrudan tencereye atiyorum hemen pisiyor,uzerine domates suyu koyup susuz pisiriyorum. Enginari da sadece corba olarak seviyoruz. Bol suda haslayip blendirdan geciriyorum.Ağzınıza sağlık: bezelye, börek ve enginarı nasıl yapıp buzlukta bekletiyorsun acaba ve sora nasıl yenilir hale getirip hazırlıyorsun? Vaktin varsa yazabilirsin. Zor gelirse yormayayım cidden
Tembellik sadece ev isine yani Himm ok antidepresyan falan ütü bulasik icin okBiraz daha kibar olabilirsiniz. Allaha şükür tablet bir saniye bile vermedim. Emzik de uyumanın dışında vermiyorum. Versem şuan bile rahat ederim. Hem çocuğun erken konuşmasını da engelliyor böyle şeyler. Tv bile 1 yaşından sora nadir bakıtmaya başladım. Yoksa ver eline telefonu, acayip rahat ederim. Ama içim el vermez. Ev işi başka annelik başka. Benim derdim ev işi yapamamak, anneliğim konusunda kimseye laf ettirmem
İlk cümlede çiğ konulur dediklerin, direkt bızdolabı poşetine koyarak buzluğa atılıyor dimi, doğrudan?Bezelye,borek,taze fasulye ve enginar cig konulur buzluga. Cok da kolay piser buzlu buzlu tencereye atinca. Ama kofte,nohut,kuru fasulye pismis konulur. Boregi sabahtan buzdolabi rafina indiriyorum. Ertesi gun sabah 5te uyanip firina atiyorum. Kahvaltiya hazir oluyor. Taze fasulye ve bezelyeyi dogrudan tencereye atiyorum hemen pisiyor,uzerine domates suyu koyup susuz pisiriyorum. Enginari da sadece corba olarak seviyoruz. Bol suda haslayip blendirdan geciriyorum.
Evet cigden dediklerim aynen oyle. Pismis koyulanlar kendi suyuyla beraber dondurucuya dayanikli kaplar icine konulur. Ama sadece haslanmis olarak. Salcayi sogani kavurup eklersin yiyeceginiz zamanİlk cümlede çiğ konulur dediklerin, direkt bızdolabı poşetine koyarak buzluğa atılıyor dimi, doğrudan?
2)pişmiş koyulur dediklerin, salçasıyla soğanıyla pişmiş koymuyosun dimi? Ve pişmiş koyulduğu için su/sos koyup pişiriyor musun buzluktan çıkınca, yoksa sadece ısıtıyor musun?
Çok sağolEvet cigden dediklerim aynen oyle. Pismis koyulanlar kendi suyuyla beraber dondurucuya dayanikli kaplar icine konulur. Ama sadece haslanmis olarak. Salcayi sogani kavurup eklersin yiyeceginiz zaman
Çocuk da yapabiliyorunuz sanırım 2. geliyor Maşallah, sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin Allah.. Eşiniz memnunsa düzen de yürüyorsa. Türlü türlü insan var sizde öyle bir insanız diyeceğim ama çocuklar var
Ne mutlu sana :) Bi biz bulamadık böyle koca böyle evlilik
Şaka bir yana, bunun için doktora fln gittin mi peki? Kansızlık fln vardır. Antidepresan insanı daha da uyuşuk yapıyor kullanma bence.
Ortada sizi ve ailenizi hijyen acısından sıkıntıya sokacak bir durum yoksa,Allah da beni böyle yaratmıs der gecerim yani.
Esiniz de rahatsızsa 2.cocugu yapmasaydı,rahatsız oldugu kadından.
Herkes ultra titiz olacak diye bi kanun yok Anayasada.
Ne kadar şanslısın cocuga anneniz bakiyor, yemeği de hallediyor üst temizligi koca yapiyor bu durumda sizin evde hic sorumlulugunuz yok?
Bu sartlarda 2.cocugu yapmissiniz. Cevrenizdeki insanlarin size verdigi destegi alabilmek için eve bakici ayri geliyor, temizlikçi ayri geliyor...
Ayrica kocam iyidir hostur cocukla da ilgilidir ama küçük ev isleri haric (sofra kurma kaldirma, mutfagi toparlama vs)hicbir sey yapmaz. Bu saydiklarimi yaptığı için bile herkes çok şanslı olduğumu ve hemen 2.yi yapmam gerektigini soyluyor.
Kisacasi ne kadar şanslısınız bildigin kıskandım ya:) bence siz aynen devam edin böyle hayat arasaniz bulunmaz
Ee size de diyorum laf arasindaherkes ev isi yapacak diye bir kural yok. Onemli olan o evdeki herkesin halinden memnun olmasi
Selam kızlar, sohbet topiğime arada uğramak isterseniz buyrunbence de sevmediğiniz için yapmıyorsunuz biraz işin kolayını bulmuşsunuz halim yok diyehali olmayan insan sanmıyorum ki dışarıda gezmeye üşenmesin. halim yok diyip sıyrılıyorsunuz ve yapmak istemiyor sevmiyorsunuz muhtelemen. bende çok severek yapmıyorum ama evi düzenli tutarak ve daha az uğraştırıcı yemekleri günlük yapıp ara ara da bir tık uğraştırıcı yemek yaparak dengeliyorum, iki üç gün dışarıdan söylediğimde oluyor bence her şeyin bir ortası olmalı, eşiniz cok severek yemek yapıyorsa ayrı ama bu zamana kadar eşe yardım etmeyen adamları topa tuttuk, siz de ayda bir ikiden çok yardımcı olmalısınız eşinize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?