Ne işe yarıyorum ben

Hijyen açısından sorun yok (eşim yapıyor temzilik) ama hiç bişey yapmamam normal mi??

İşlerin tek bir tarafa yıkılmasını doğru bulmuyorum. Eşiniz bir yerde patlayabilir evde her işi kendi yapıyor olmasına haklı olarak. Eşiniz sessiz sakin biri belli ki aksi olsa mecburen yapardınız. Çoğumuz bayılmiyoruz ev işlerine.
bi ki kere patlamıştı

Çocuğunuza karşı nasılsınız peki? İkinci çocukta geliyor yaş aralıkları yakın olacak.
Çocuğumla çok iyi ilgileniyorum hatta gep kitapları ve oyuncakları bana uzatıyor anlatmam için :)
Paşa paşa yaparım evet ama çok fazla yorgun düşerim
Belki o zaman hızlanırım
Siz mecbur kalmamışsiniz, nasılsa biri yapıyor
Olabilir
Bende de aynı sorun vardı, sürekli bir uyuşukluk tembellik hali. Psikiyatriste gittim ilaç tedavisi gördüm ve şuan iyiyim. Bence konusunda uzman başka bir doktora görünün.
Ne güzel
Evet mantıklı
:)
Çocuğa ne yedirip içiriyorsunuz ?
Ben işteyken annem bakıyor. Yemek işinin çoğu halloluyor
Evde yemek yapılmıyorsa çocuk ne yiyor
Eşim yapıyor :)
Evet inşallah. Zaten maddi gücüm de olmasa çekilmem sanırım
Sizin cocuklugunuz nasil gecti?
genel bir soru olmuş ama; el bebek gül bebek büyüdüm. Övünerek söylemiyorum hatta utanıyorum ama cevap bu şekilde.

Kayınvalideniz memnunsa sorun yok
Kayınvalidem uzakta. Senede bir iki görüyorum
Temizlik benim işim yarışmasını izlemenizi öneririm izleyince ister istemez kalkıp duvar ovalamak isteyecksinizdir. Ben son diş fırçası ile ocak dugmelerini fırçalarken buldum kendimi...
haha :)
Teşekkürler haklı olabilirsin :)
Allah şifa versin. Rahatlıktan diil inan ki halim yok. Zor hareket ediyorum
Evet
Teşekkürler
Neden yapmıyosun peki kendini zorlayıp yapsan yapabildiğini görsen belki modun değişir
Çok denedim yok
Ben çalışırken annem bakıyor. Kahvaltı, ara öğünler, öğle hatta çoğu zaman akşamı da yedirip yolluyor bize. Bize geldiğinde tencere yemeği, yoğurt, meyve olsun eşim veriyor. Gece de mamasını veriyoruz.
Çok haklısınız
Ev hep temiz. Yemekler yapılı ama sorun benim gücümü toparlayamamam. Wc temiz tabi ki

Bu mesaja neden çoğu insan gülmüş anlamadım valla

Ne kadar şanslısın cocuga anneniz bakiyor, yemeği de hallediyor üst temizligi koca yapiyor bu durumda sizin evde hic sorumlulugunuz yok?
Bu sartlarda 2.cocugu yapmissiniz. Cevrenizdeki insanlarin size verdigi destegi alabilmek için eve bakici ayri geliyor, temizlikçi ayri geliyor...
Ayrica kocam iyidir hostur cocukla da ilgilidir ama küçük ev isleri haric (sofra kurma kaldirma, mutfagi toparlama vs)hicbir sey yapmaz. Bu saydiklarimi yaptığı için bile herkes çok şanslı olduğumu ve hemen 2.yi yapmam gerektigini soyluyor.
Kisacasi ne kadar şanslısınız bildigin kıskandım ya:) bence siz aynen devam edin böyle hayat arasaniz bulunmaz

Bu kadar kısa sürede iki çocuk. Silkelenme zamanı gelmiş bence.

Teşekkür ederim evet hep şükrediyorum şanslıyım ama gücümü toparlayamamak. Hiç halimin olmaması. İşe yaramamak normal mi sizce?

Ev hep temiz. Yemekler yapılı ama sorun benim gücümü toparlayamamam. Wc temiz tabi ki

yok demek istedigim bu degil aslinda,
elbette eviniz temizdir ve ac kalmiyorsunuzdur da,
bunlarin sorumlulugunu almaniz da gerekir.

ben de cok tembelimdir,
ama birisi surekli benim islerimi yapsa cok rahatsiz olurum,
hani o is olmasin daha iyi bence.

ornegin burada esim hic ev isi yapmiyor diyen kadin arkadaslarimiza hep yardimci onerilir.
Ben o zaman da derim, evet yardimci iyidir, maddi durumu yeten icin guzel bir yontemdir,
ama yine de bu adami tamamen ev islerinden muaf tutmaz. Kisi kendisine bakabilmeli, bu cok zor da degil gunumuz imkanlari ile, bu kadarini bile yapmamak insanin kendisine zararidir en basta, tabi ki ayni evde yasadigi insanlara karsi da hos bir tavir degildir.

Teşekkür ederim evet hep şükrediyorum şanslıyım ama gücümü toparlayamamak. Hiç halimin olmaması. İşe yaramamak normal mi sizce?
Zaten bütün gun çalışıyorsunuz eve gelince yemek varsa ev de temizse cocukla ilgilenmekten baska isiniz kalmiyor ki...yani sizi motive edecek ortam da yok. Olan yemegi cocuga yedirip, sütünü icirip uyutursunuz zaten size baska is kalmamis oluyor.
Illa is yapmak istiyorsaniz anneniz haftasonu hic uğramasın, cocuga da babasi baksin haftasonlari aksam yemegini yaparak bir yerlerden baslamis olursunuz.yemekten önce de küçük bir temizlik hedefi koyun wc ovmak, lavabo ovmak gibi ve bu küçük hedefleri tamamlayin. Her haftasonu hedeflerinizi yazip buzdolabina yazip asin ve mutlaka yapin umarım motive olursunuz

esim her isi bana bana yiksa bir yerden sonra ben patlarim cekemem acikcasi.bizim evde ev isleri paylasilir o yuzden mantikli bulamiyorum.gerekirse psikiyatri onerisi almak lazim

Kayınvalidem uzakta. Senede bir iki görüyorum
Çok şanslısınız o zaman, çünkü oğluna kıyamazdı ve bu düzen belki de böyle gitmezdi. Mutlaka sorulmuştur da doktora gittiniz mi... şunu da sormadan edemeyeceğim: dışarıda gezmek, misafirliğe gitmek ya da arkadaşları eve çağırmak, çocuğu parka götürmek gibi işleri yapıyor musunuz...

Çalışıyorsanız ev işlerinin tümünü yapmak zorunda değilsiniz zaten. Ama eşiniz de çalıştığı için yüklenmemelisiniz. Kendinizi zorlayarak da olsa işlerin ucundan tutmanız lazım. Zaten çocuk bakımı mecburen anneye kalıyor. Herkes durmadan ev işi yapacak, her gün ev süpürecek diye bir şey yok. Her gün ev silip süpürme olayını genelde çalışmayan kadınlar vakit geçirmek için yapıyor gibi geliyor bana zaten. Kademe kademe alıştırın kendinizi

E o zaman nasil cocuk bakimi yapiyorsunuz? Bence ev isi sevmiyorsunuz siz yani boyle tembel biri calisamaz veya cocuk bakamazdi. 2. Cocugu da göze almissiniz hem , valla ben titiz biri olmama ragmen cocuga zor karar verdim onda bile dusunuyorum bakabilecekmiyim diye. Bence ev islerini sevmiyorsunuz yapmak isinize gelmiyor

Anlıyorum haklısınız teşekkür ederim
Teşekkür ederim. Haftasonları bizimle evet :) notlamayı deneyeyim
esim her isi bana bana yiksa bir yerden sonra ben patlarim cekemem acikcasi.bizim evde ev isleri paylasilir o yuzden mantikli bulamiyorum.gerekirse psikiyatri onerisi almak lazim
Teşekkür ederim haklısınız
Korumazsaniz on tane bile çocuğunuz olur haberiniz olsun.
İlk mesajınızda da negatiflik vardı. Kırıcı olmanıza gerek yok. korunurum zaten, o kadar bilinçliyim şükür. İyi günler
Dışarda gezmek benim işim. Üşenmem :) arkadaşlarla sohbet etmek ve müzik çok severim. Parka akşamları bile üşenmem. Keyif aldığım için yorgunluk o kadar hissetmiyorum demek ya da enerji veriyor . İnsan bünyesini, ruhunu, çözmek imkansız gibi
Teşekkür ederim
Son cümleye ayrı hak verebilirim, sevmediğimin de etkisi vardır illa

Calisma + 14 aylik cocuk + 9 haftalik gebelik.

Yeter daha neye enerji kalsin?

Antidepresan genelde halsizlik yapiyor zaten. Beslenmeye maksimum ozen gosterin.
Kendinize haksizlik ediyorsunuz.

Canavar gibiyim. Evde is yapmam. Calisiyorum. Bi oglum var. Ikinci beni tedirgin ediyor. Tekrar ediyorum ben kendimi canavar gibi, tasi siksam suyu cikar seklinde degerlendiriyorum.
Kendinizi hor gormeyin.
Yasim da sizden 5 yas kucuk

Bu mesaja neden çoğu insan gülmüş anlamadım valla
Aslında ufaktan bir espri vardı ondan, siz kendinizi çok enerjisiz vs olarak nitelemiş işi gücü olan anne olan bir kadınsınız. Anne olmak başlı başlına yoğunluk zaten. Üstüne iş hayatı, eve enerjisiz olmak normal. Mesajdaki ince mesajı farketmiş üyeler , kızan da var

Allah bağışlasın yemek de mi yapmıyorsunuz?
Aynen evet :)

Allah bağışlasın yemek de mi yapmıyorsunuz?

Aynen evet :)

Calismadigimda, evdeyken yapiyorum.

Hemen cozunup yemeye veya hemen pisirilmeye uygun yemekler hazirlayip donduruyorum. Anne ve kv destegiyle halloluyor yemek konusu.

Tesekkurler sizinkileri de allah bagislasin. Mutlu olun yuklenmeyin kendinize.

Okey sizinki halsizlik değil. Ev işi sevmiyorsunuz, zaten siz olmadan da yürüyor işler gerek yok... öyle kolumu kaldıramıyorum meselesi olsaydı giyinip çıkmaya da üşenirdiniz. Allahım hepimize böyle kocalar analar nasip et Yarabbim Olmayanlarımızı oldur, kurtlar kuzu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…