Ne işe yarıyorum ben

Bilemiyorum,herkesin duzeni farkli ama.
Misal bizim evde tek kisi is yapsa evi ertesi sabah mok goturur esimle ben anca basa cikiyoruz. Bir de cocuk var 5,5 yasinda. İkincisi olsa hapi yutmustuk resmen.
Ama orasi sizin ev. Sizin ve esinizin evi. Herkes mutluysa sorun yok. Ben de asla asla becerikli bir kadin degilimdir. Tek basima ev isini yuklenemem. Ayni anda ise gidip ev isi de yapamam. Esimin yardimina ihtiyac duyarim. Becerikli kadinlara burdan selam gonderiyorum

Anam selamını aldı. O kadından benim gibi beceriksiz nasıl çıktı hala hayretler içindeyim.

Sizinki tamamen sorumluluğu başkasına yıkma hinliği kusura bakmayın da şunu yazmasanız sıkıntı var derdim de baya baya insanlara yüklemişsiniz kendinizi buna da halim yok kılıfı uydurmuşsunuz. Eşinize üzüldüm ama o da 2. Yi yaparak kaşınmış zaten

Hayatta işe yaramak sizin için ne ifade ediyor ? Ne yaparsanız işe yarar yaşamaya değer anlamlı bir birey olacaksınız ? Bu hissettiğiniz yemek ve temizlik yapmanın ötesinde bence. Varoluşsal kaygılar duyuyor gibisiniz. Yaşam enerjinizi bulmaya çalışın. Yaptığınız şeylerden keyif alın görev gibi düşünmeyin.

Çalışırken sorun yok, gezerken, eğlenirken sorun yok, sıra ev işine ve yemeğe gelince aman dokanmayın kolum kalkmıyor

Sevmiyorum yapmak istemiyorum diyebilin en azından, halim yok demeniz komik olmuş bir miktar.

Temizlik için yardım alın da eşinizin evde mi yükünü azaltın bari, o kadari olsun.

Kendinizde bu durumdan rahatsızsınız ,eşinizde pek dillendiremese de halinden çokta memnun değilmiş .Bence kendinizi zorlayın ,hayat müşterek.Taşın altına elinizi azıcık sokun ,bu şekilde eşinizide kendinizden soğutursunuz .Kimse temizlik ev işi yemek güle oynaya yapmıyor .Ancak sorumluluk addediyor ve yapıyor .Bu işe yarayıp yaramamaktan ziyade sorumluluk sahibi olmakla alakalı bir durum .Sizde biraz sorumluluk sahibi olun .

Dışarda gezerek yorulmayla; evde sil süpür-lavabo ovala, yemek, aynı yorgunluk olmasa gerek. Çok denedim ama zorlayamıyorım. Siz de haklısınız

Biraz daha zorlamaya çalışıcam içim hiç rahat diil

Tabi ki sevmediğimin de etkisi var büyük ölçüde. E gezmeye de enerjim yoksa ruh gibi olurum ki... çalışırken eğlenceli ve yoğun bir ortamda vakit iyi geçiyor. Gezerken de yorulmuyorum fazla. Çünkü çok bedenimi yormamış oluyorum ve sevdiğim şeyleri yapıyorum

Doğru tespit. Genel olarak kaygılı ve enerjisizim.

Yemek olayınız nasıl peki? Üç çeşit güzel yemek yapabilsem onları yapsam. Mesela kurabiye tarifim var iki tane. Çok güzel. Tarifini istiyorlar ama devamı nerde

Eşiniz yada ev işi ve yemek yapan diğer insanlarda bayılarak yapmıyor ki zaten bunları.

Siz keyiften yapmıyorsunuz, yapamıyor olduğunuz yada haliniz olmadığını için değil.

Bu durumun asıl muhattabi da eşiniz, onun da çok memnun olduğunu sanmıyorum empati yaparsak ama çözümü olmadığını baştan kabul etmissiniz zaten. Geriye birşey kalmıyor.

Yemek olayınız nasıl peki? Üç çeşit güzel yemek yapabilsem onları yapsam. Mesela kurabiye tarifim var iki tane. Çok güzel. Tarifini istiyorlar ama devamı nerde
Ben isler konusunda beceriksiz ama organize bir insanim. Oyle hayatta kalabiliyorum kendimce oturttugum bir duzenim var onun disina cikmiyorum. Buzlugum ve kilerim surekli pratik hazirlanabilecek seylerle doludur. Yazdan konserve,salca,menemen,domates suyu,kozlenmis biber,kozlenmis patlican hazirlarim. Buzlukta kavrulmus kiyma,pismis kavurma,tavuk ve ilikli kemik sulari,bezelye,taze fasulye,haslanmis nohut,haslanmis fasulye,enginar,borek,sarma,dolma bulunur. Cikarir hazirlarim hemen piser. Hicbir yemege saatler harcayamam yok oyle bir enerjim. Hafta ici ne yemek yapacagim pazar gununden bellidir. Oglumun okuluna gore yaparim yemekleri de, hepimiz onu yeriz kimseye ayri yapamam. Pilav bizde sadece carsamba gunleri olur. Makarna da pazar onun disinda corba-ana yemek-yogurt ile besleniriz. Esimle beraber hazirlariz ama organizasyon bana aittir. Baklava ac deseniz asla yapamam,beceriksiz bir insanim ama kimse ac kalmaz bizim evde. Sabah 5 gibi uyanirim yillardir. Gece de 1 gibi yatarim.

Ev işini sevmediğiniz için yapmıyorsunuz,halsizlikle alakası yok.Çünkü anneniz,eşiniz hep sizi idare etmiş bu konuda.Çocuk yetiştirmek gibi bu,nasıl ki çocuklara hiç bir sorumluluk vermeden büyütürsek,yetişkin olduklarında kirli sepetine çoraplarını atmaya aciz bireyler olup çıkıyorlar.
Eşinizle iş bölümü yapmakla başlayın işe.Günde bir çeşit yemek yapıcam,toz alma bende gibi ufak tefek şeylerle başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…