Ne işe yarıyorum ben

Adliye gibi iş yoğunluğu olan yerde çalışıyorsunuz, ama ev işine enerjiniz yok. Resmen ben. Ev işi sevmemeyi anlarım, ama 2 çocuk olduğuna göre mecbur kendinizi zorlayacaksınız. Çocuk sorumluluğu bahane kaldırmaz.

Kzılar işe gidicem. Akşama dönüş yapıcam mesajlara. Teşekkür ederim şimdiden. Ortadan kaybolmuş gibi olmuyum :) öptüm

Bu durumda calisiyorsunuz, 1bebek var 2.si de yoldaymis esinizin is yukunun artmasini anlarim ama uzun suredir onda olmasi yorgunluk yapabilir. Ev isi sıkıcı ve siz bitirdiginiz anda baslayan sevimsiz bir döngü. Tavsiyem su olabilir siz bir anda degisemezsiniz ama ornegin esiniz ana yemegi yaparken siz pilav, makarna gibi yancıyı yapın ya da o temizlik yapacaksa siz onden daginikligi toplayin. Boylece esinizin motivasyonu artar siz de bir is yapmiyorum psikolojisinden cikarsiniz. Ben yeni evliyim su an da calismiyorum ama bazen bana bile ev isinden gına geliyor.

benm kuzenimin eşi böyle.. 2 çocukları var Canlarım :))
kuzenimin eşi ev işlerini hiç sevmez hoşlanmaz yapmaz da.. Mesela çamaşır mı asılacak yada toplanılacak kuzenm yapıyor :)
hayat müşterek evet ama bu yardım olarak değil hep kuzenm yapıyor .. cam silme ev temizleme çocukları okula göturme giydirme vs vs . Hatta teyzem sey demişti bizim gelin napıyo acaba diye.. Karı koca evde iş dağılımı yapmışlar. Kuzenm ev işi yapıo eşi dış işler .. banka alışverş usta vs vs

Çalışan bir kadınsınız.
Çocukları severim bakarım zor olsa da diyorsunuz.
Herkes her beceriye sahip olacak diye bir şey yok

Ürettiğiniz şeyler var.
Evin maddi yüküne ortaksınız.
Çocuklara o bakar şu bakar demiyorsunuz ben bakarım diyorsunuz.

Yerinizde olsam eve 15 günde bir temizlik için yardımcı alırım. Eşime karşı mahcup hissetmem.
Yemek konusunda mutfağa biraz daha çok girseniz olur bence.
Çocuğunuzla birlikte kek, poğaça pişirmek de bir aktivitedir.
Zor bir şey değil.
Her gün bir çeşit mutlaka yapacağım deyin ve yapın.

Temizlik benim işim yarışmasını izlemenizi öneririm izleyince ister istemez kalkıp duvar ovalamak isteyecksinizdir. Ben son diş fırçası ile ocak dugmelerini fırçalarken buldum kendimi...

Kadın illa ev işlerini yapmada başarılı olacak diye bir kural yok. Senin yerine eşin becerikliymiş madem o yapsın. Bence hamilelikteki hormonlardan kendine gereksiz yükleniyorsun. Bir çocuğa bakıp bir de çalışıyorsun bir işe yaramasan bunu da yapamazdın.

Kronik bı rahatsızlığimdan dolayı ömür boyu halsizim. Ama bu hayatımın rutini oldu. Ben kimsenin seve seve bulaşık yıkayıp her gun ne yemek yapsam diye düşündüğünü sanmıyorum. Bu arada günde 10 saat çalışıyorum. Sorumluluklar var ve mecburum. O işleri mutlaka yaparım. Sizinki rahatlik. Hele evli ve çocuklu bir insan bu işlerden nasıl kacabiliyor anlamiyorum

14 aylık bebek ve bir gebelik
Tembel bir yaradılış
İşe gittiğinize şükredin

Herkes bir olmaz herkesin gücü de aynı olmaz. Valla ben de cok güçlü sayılmam. Oldugu kadar ama yapan var diye tembelliği abartmayın. Eşinize de yazık.

Ev işi yapmıyorum diye dert edinmeniz bile saçma. Toplumumumuzda erkeklerin %90ı falan sizin gibi hiç dert edindiklerini de görmedim. Üstelik zaten çalışıyorsunuz çocuğunuz var onla da ilgileniyorsunuzdur ev işi de eksik olsun yapmayıverin hiç dert edinmeyin bunu yani.

Neden yapmıyosun peki kendini zorlayıp yapsan yapabildiğini görsen belki modun değişir

Bence haliniz yok değil, basbayağı istemiyorsunuz ya da üşengeçsiniz.
Adliye gibi yoğun bir tempoda çalışan bir insan pek ala ev işlerini de yapabilir.
Burada iş yapmayan erkeğe de tavrım aynı, o yüzden size de aynı.
Hayat müşterek bütün ev işini eşinize yıkmamalısınız. O evde birlikte yaşıyorsunuz sizinde bir işin ucundan tutmanız lazım.
Ayrıca merak ediyorum, küçücük çocuk sağlıklı ve kaliteli beslenmesi lazım ne yiyor ne içiyor?
Hani çocuk seviyorum diyorsunuz ya ondan sordum.

Ev işinin tek kişide olmasını doğru bulmuyorum. Eşiniz de sonuçta işte çalışıyor sonra ev işi yapıyor. Bize mesela evdeki bazi işler eşimde bazıları bendedir. Yemek mutfağı temizleme ütü bende. Ev süpürme silme toz alma fatura ödeme takip etme onda gibi. Diğer türlü bir taraf aşırı yorulur bikkinlik olur.

boyle durumlarda hayati kolaylastirmaya bakarim.

ben de Turk kulturundeki kadin - anne tanimina uymam.

3 cesit yemek soframizda cok nadir bulunur ornegin, sarma da sarmam,
ama tek cesit ama ortaya karisik dengeli bir menu cikaririm.
Esim de yapar, esim ornegin yemek yapiyorsa cesit de yapar, klasik usul sofra da kurar.

ya da temizlik,
zaten elektronik cagindayiz,
alabildiginiz yardimi alin, bir cok sey otomatik makinelerle halloluyor gunumuzde.
Gerektiginde yardimci da tutulur, o da sorun degil.

Ama nasil burada esler icin ev islerini yapmiyor dendiginde tepki veriyorsam size de verecegim.
bir insan kendi pisligini temizlemiyor, kendi kisisel bakimini yapmiyorsa (buna kendini doyurmak da dahil) ona saygi duymak cidden zor.
Yani dedigim gibi kimse sarma sarmak zorunda degil, ama bir makarna yapmak da oyle cok yetenek isteyen bir sey degil.

Ya da evde bahar temizligi yapmak zorunda degil, ama o tuvaleti de kim kirletti ise o temizleyecek yani. Hatta cocuklar bile belirli yastan sonra kendi arkalarini toplamakla sorumlu olmalilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…