• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar altın takılmalı?

Kızlar sakin olun isteyen ben değilim zaten annem 🤣 ben daha az isticem sizce ne kadar istenmeli diye soruyorum
Annenize sorun bakalım aynı miktarda o da takacak mı? Adamın evine gireni çıkanı hesap ettiğinize göre, annenizden aşağı değilsiniz .....

gurbete gitmeyecekse "kiradaki o evi boşalttırın biz oturalım" deme Vibe ı da aldım ben konu sahibi ve anasından
Erkek arkadaşı ilk çocukmuş? Koskoca 12k kira alıyorlar. Tabiki herşeyi buna yapacak. 12 binle neler alınmaz ki ??
Nolmuş yani 100 küsür gram altın istenmiş ise? Gencecik kızımıza çok sanki.. annesi de 8 tane takarsa eşitlik olur.
Biz eşimden bilezik istemedik, eşim boş olmaz dedi 2 tane aldı. Annemde karşılığında 20 gr kaburga aldı bana oldu bitti. Eskidendi o geline 10-20 bilezik .

Valla aklim almiyo, su cumleleri nasil kendinden tiksinmeden kurabiliyo kizlar? Kendine fiyat bicmeyi nasil adet filan diye gorebiliyosunuz? Bi de bizden gencsiniz yani. Ben 13 yil once evlendim. O zaman bile eski cahil zaman adetleri diye bilirdik biz bunlari. Arkadaslarim arasinda hic altin isteyene sahit olmadim. Isteseler cok fena dalga gecerdik aramizda acikcasi 😅

700 küsür bin lira ediyor ya. Ne yaptınız. 8 tane 20şer gram bilezik. Toplam 20 gr bilezik değil
Bu hesapla eve gelen 65 bin ile hiç su bile içmezlerse 12 ayda falan tamamlanır. 6 ayda kim ne kazanıyor 800 bin kenara atabilsin ? Milleti soymanın yeni yolu da bu. Hiç acıma duygusu yok

Elalemin evine giren parayı hesaplamaya da utanmıyor artık millet
İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım 🤬

Bana böyle yok şunu istiyorum yok bunu istiyorum şu kadar istiyorum “ aşkooom ben ev istiyorummm kiraya oturmam sekiz bilezikkkk “ felan diyenler kendini pazarlıyormuş gibi geliyor ama gelin görün ki gün sonunda böyleleri hep daha kıymetli sürekli bu tip insanların gönlü yapılır diğer istemeyenler ise zaten “ arıza değil sıfır istek “ gözüyle bakıldığı için önemsenmez 😂

İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım 🤬
Bir tanecik kızım var. İsterim ki en güzel şartları yaşasın. Ancak bu şartları ona yaşatmak başka bir annenin değil benim görevim. Bunu idrak edebilseler herşey çözülür aslında.

Altın miktarı yöreden yöreye değişiyor. Annenin istediği miktar şu an 108 bin ediyor. Bu devirde her şey o kadar pahalı ki 8 bilezik için 108 bin fazla gelmedi gözüme. 😅 Siz isteyin, durumumuz yok denirse azaltılır.

Edit: Yanlış hesaplamışım, sorry gençler.
Altına uzak olduğum bu kadar belli olmasa iyiydi. 🤣
108 bin mi tanesi 108 dimi 😂

Eşim tek çocuk, babası annesi ayrı. (mirasçısı yok diye belirtiyorum) Babasının değerli bir arsası varmış 1-2 ay evel şans eseri öğrendim. 4 yıllık evliyiz.

Kızlar sakin olun isteyen ben değilim zaten annem 🤣 ben daha az isticem sizce ne kadar istenmeli diye soruyorum

İstenmemeli ablacım istenmemeli. Yorumlardan bunu anlamak zor değildi oysaki.
Yıl 2025. İki yetişkin insan birbirini sevmiş, istemiş, evlenmeye karar vermiş diye adamın ailesi sana neden senin istediğin miktarda altın alsın?
Şey mi yani, "allah razı olsun, oğlumuzu aldın, bize şeref verdin. Al bu da hediyen" gibi bir şey mi nedir? Bu devirde hala nasıl bir mantığa oturtabiliyorsunuz bunu?

Siz yetişkin insanlar olarak evlenmeye karar vermişsiniz. Aileleriniz de içlerinden geleni, bütçelerinin yettiğini getirip hediye edecekler bitecek.

"Kayınvalidem benden hangi hizmetleri beklemeli? Daha iyi bir gelin olmak için hangi hizmetlerde kendimi geliştirmeliyim?" diye soran yok nedense. Yıl 2025 diye herhalde.

Back
X