• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar altın takılmalı?

Bir tanecik kızım var. İsterim ki en güzel şartları yaşasın. Ancak bu şartları ona yaşatmak başka bir annenin değil benim görevim. Bunu idrak edebilseler herşey çözülür aslında.
Karşı tarafın gücü varsa ve istiyorsa yapsın tabii, kızlarımız en güzel şartlarda yaşasın, mutlu olsun eşleriyle. Ancak devir zor bir devir ve insanlardan birşey istemek çok abes..

Valla hiç eskide kalmadı gayet gittiğim düğünlerde el kol dolu kuzenlerim evlendi öyle. Oğlu olduğunu bilmiyor muydu biriktirsin diyorlar ve ayıp karşılanıyor bizde altınsız gelin. Ben de istemem ama yeni atandım çevremde duyuyorum isteyenleri nişanlı olup 5 tane 10 tane bileziği planı. Hatta oğullarına mal almak en büyük hedefi olanlar var. 21 yaşında kuzenim var ilerde takacağı altını almışlar şimdiden 🤣 ben de isteyemem ama takılmazsa üzülürüm herhalde. Ama bizde evlenen kızlara da ailesi 4 5 bilezik takar arabasını vs alır eşyasını alır Nişanı kınayı yapar
Durumu olan var olmayan var..Biriktirmek için de iyi gelir olması lazım, herkes aynı şartlarda değil. Valla benim de kuzenlerim evlendi, evlendiklerinde evleri de vardı, Biz herşeyi 12-13 senede yapabildik ama herşeyi eşimle birlikte yaptık. Hiç de üzülmedim, kuzenlerime takılan altınları da hatırlamam ama inanın hiç umrumda olmadı. Herkesin şartları farklı. Kendi değerimi bana takılacak altınlarla ölçmem. Bizim en büyük zenginliğimiz hep evimizin huzuru ve sağlığımız oldu..Çok şükür herşeyi de zamanla yaptık kafa kafaya verip 🙏 Eşiniz çalışkan olsun, o önemli ama ..

Erkek arkadaşım memur. Yaklaşık 53k maaşı var. Ailesinin evinde kalıyor. Babası çalışıyor ne kadar alıyor bilmiyorum. ekstra 12K da kira gelirleri var. Yani oturdukları ve ekstra bir evleri daha var. İki kardeşler. İlk çocukları erkek arkadaşım. İlk de o evleniyor. Annem bilezik olarak 8 tane isteyelim dedi 22 ayar 20 gramdan. Ben de fazla dedim. Altının fiyatı almış başını gitmiş. Yaza kadar biriktirirler dedi. Yatırım amaçlı düşün altınlar zaten sizin olmayacak mı dedi. Benim kafamda belirli bir mıktar yok. Ancak istemesem de olmaz. Sizce ne kadar istemeliyim? Ya da sorduklarında ne demeliyim?
aboooo! düşman başına hesaba kitaba bak

İnsan isterken utanır .Sizde boş durmamış evleneceğiniz adamın evine ne kadar giriyor çıkıyor tek tek hesap etmişsiniz.Sizin gibilerden korkulur. Oğullarıma sizin gibi birini istemezdim.Yıllarca çalışıp didineyim analı kızlı aç gözlü bir aile kazancıma göz diksin.Tövbe tövbe yolum bile kesişmesin sizin gibilerle....
2025 kuru ile istediği altın 960 bin civarı yapıyor ki bununla da kalmayacaklardır.

Bu zamanda bu miktar nasil ödenir. Dahada bir dünya masraf olacak. Yazik yahu.
akli basindaysa defeder kurtulur.
Bosuna herkes bekar gezmiyo, bazi kizlar ve ailelerinin ac gözlülügunden evlilikler bitti artik

Yorumların birazını okudum çok yüklenilmiş konu sahibine bilgi almak için soruyor sonuçta fikirlerinizi kibarca söylenirsiniz. Bence de geçip karşılarına şu kadar gram istiyorum demek doğru değil en azından kendinize yakışan durumunuz elverdiğince demek bile bir miktar olması gerektiğini ifade etmektir böyle bir beklentiniz varsa. Benim etrafımda herkes çocuklarının evliliğii için birikim yapıyor yani mesela ayda 3 Gr olur bir çeyrek olur kenara atılır karşı tarafta belli bir miktar yapmıştır diye düşünüyorum. Biz eşyaları kendimiz aldık ödedik düğünü kayınbabam yaptı altın istemedim konusunu açmadık sorduklarında kendiniz elinizden geldiğince dedik geçtik 90 Gr altın 1 set geldi .

Herkesin kenarda bir kaç milyonu olmayabiliyor cocuk evlendirecegiz diye. 🙄 +800 kusur sadece takı tutuyor nerde bunun ev esyasi, dugunu, gelinligini nişan alisverisi gelin kuaforu ve daha ivir zivirlar...
Buraya sormaya gerek var mi? 53bin kazanan biri boyle paralari ödeyemez. Agzina kadar borc yapar evlenince de borc ödemekten gecinemezler artik senelerce ya da gelen altinlar bozulur borclara gider.

Bu isteyebilenler nasıl istiyorlar biri bana anlatabilir mi ? Yekten biz şu kadar altın istiyoruz mu deniliyor. Soruluyor mu ne takacaksınız diye filan ? Pazarlık payı bırakılıyor mu ? Yoksa satıcı aman kız tarafı mı açıyor konuyu ?

Herkesin kenarda bir kaç milyonu olmayabiliyor cocuk evlendirecegiz diye. 🙄 800 kusur sadece takı tutuyor nerde bunun ev esyasi, dugunu, gelinligini nişan alisverisi gelin kuaforu ve daha ivir zivirlar...
Buraya sormaya gerek var mi? 53bin kazanan biri boyle paralari ödeyemez. Agzina kadar borc yapar evlenince de borc ödemekten gecinemezler artik senelerce ya da gelen altinlar bozulur borclara gider.
Ben de istenen miktarı fazla bulduğumu belirttim zaten. Ayda 3 Gr 1 çeyrek gibisinden örnek verdim. Böyle bir beklentileri varsa daha uygun bir dille söyleyebilirler

Kızlar sakin olun isteyen ben değilim zaten annem 🤣 ben daha az isticem sizce ne kadar istenmeli diye soruyorum
istemek bana cingenelik gibi geliyor (yeni gelinim)
anneniz de cok komik. kendi kocasindan ömrü boyunca bir gerdanlik alamamis kadinlar ne hikmetse elin kocasindan dunyayi istiyorlar.

Öncelikle altını 53 bin TL maaşı olan erkek arkadaşınızdan talep edin; ailesinden değil. Adamın ailesinin kira gelirine kadar hesap yapan bir insan olmanız da korkunç.
hic iscilik olmadan bileziklerin fiyati 820 bin.
damat yemese içmese sıçmasa aldigiyle komple bilezik alsa 15,5 aylik maasi gider ki altinin artmadigi bir evrende 😅
aldiklari kira ile de 68 ayin parasini bilezige vermeliler. yani 5 yildan daha fazla
aldigi da bu kalitede bir aileden kiz.
bence kötü bir yatirim

“İstemek” çok ayıp. Siz uygun gördüğünüzü yapabilirsiniz diyebilirsiniz. Evleniyorsunuz diye kimse sizin geleceğinize yatırım yapmak zorunda değil, o sizin sorumluluğunuz.

İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım 🤬
O yüzden herkes dengiyle olmalı. Burda bir denksizlik var bence, hem görgü hem de varlık açısından.

Yorumların birazını okudum çok yüklenilmiş konu sahibine bilgi almak için soruyor sonuçta fikirlerinizi kibarca söylenirsiniz. Bence de geçip karşılarına şu kadar gram istiyorum demek doğru değil en azından kendinize yakışan durumunuz elverdiğince demek bile bir miktar olması gerektiğini ifade etmektir böyle bir beklentiniz varsa. Benim etrafımda herkes çocuklarının evliliğii için birikim yapıyor yani mesela ayda 3 Gr olur bir çeyrek olur kenara atılır karşı tarafta belli bir miktar yapmıştır diye düşünüyorum. Biz eşyaları kendimiz aldık ödedik düğünü kayınbabam yaptı altın istemedim konusunu açmadık sorduklarında kendiniz elinizden geldiğince dedik geçtik 90 Gr altın 1 set geldi .
O eskidendi, paranın değeri alım gücü vardı. Millet kuyumcunun önünden geçerken düğün olur götürür takarım diye çeyrek alıyordu. Şimdi o çeyreği alabilmek için para biriktiriliyor. Eski bolluk yok, insanlar kıt kannat geçiniyor. Yaşlı insanlar ciddi hastalık yaşarsam kenarda dursun diye biriktirsinler gelinlerinin koluna bilezik takmak için değil. Diğer çocuklarına da eşit olsun diye 800 bin küsür altın yapmaları için ev satmaları gerek.

53 bin TL maaşı olan biriyle evlenecek kişi buna göre evlensin. Kendi gelirini de katıp beraber adım adım hesaplayıp alsınlar. Gelinin annesi de her ay 3 gram veya bir çeyrek alıp biriktirip kızına yatırım yapabilir ama yapmamış. Daha sevgiliyken ortada resmiyet yok elin oğlundan 8 tane 20 gram 22 ayar bilezik isteme planı yapan kadının kapısı çalınmaz dünür olunmaz, ben diil annem istiyo diyen kızla da evlenilmez.

Back
X