• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar altın takılmalı?

Bu durumun başlık parasından pek de bir farkı yok bence ve kadının bir ederinin olması, bunun kadın açısından da kabul görmesi beni hem rahatsız ediyor hem de üzüyor. Sadece bu konu ve konu sahibi için söylemiyorum, işin isteme ya da miktar belirlemeye döndüğü her konu için böyle düşünüyorum.
Aileler destek olmak istiyorsa olur, kız tarafı da erkek tarafı da. Ama bunun için bir limit belirlenmesi, tabiri caizse pazarlığa oturulması kadını tıpkı eskiden de olduğu gibi "mal" statüsüne getiriyor maslesef.

Yorumların birazını okudum çok yüklenilmiş konu sahibine bilgi almak için soruyor sonuçta fikirlerinizi kibarca söylenirsiniz. Bence de geçip karşılarına şu kadar gram istiyorum demek doğru değil en azından kendinize yakışan durumunuz elverdiğince demek bile bir miktar olması gerektiğini ifade etmektir böyle bir beklentiniz varsa. Benim etrafımda herkes çocuklarının evliliğii için birikim yapıyor yani mesela ayda 3 Gr olur bir çeyrek olur kenara atılır karşı tarafta belli bir miktar yapmıştır diye düşünüyorum. Biz eşyaları kendimiz aldık ödedik düğünü kayınbabam yaptı altın istemedim konusunu açmadık sorduklarında kendiniz elinizden geldiğince dedik geçtik 90 Gr altın 1 set geldi .
kaç gr istenir demesi değil de kiradaki evleri babasının maaşı sevgilisinin maaşı bilmem neyi ayıp ya hu ! tüm aile oturup anasının iki kıytırık yazma verdiği kızına yemeden içmeden 160 gr altın mı alacak ?

O eskidendi, paranın değeri alım gücü vardı. Millet kuyumcunun önünden geçerken düğün olur götürür takarım diye çeyrek alıyordu. Şimdi o çeyreği alabilmek için para biriktiriliyor. Eski bolluk yok, insanlar kıt kannat geçiniyor. Yaşlı insanlar ciddi hastalık yaşarsam kenarda dursun diye biriktirsinler gelinlerinin koluna bilezik takmak için değil. Diğer çocuklarına da eşit olsun diye 800 bin küsür altın yapmaları için ev satmaları gerek.

53 bin TL maaşı olan biriyle evlenecek kişi buna göre evlensin. Kendi gelirini de katıp beraber adım adım hesaplayıp alsınlar. Gelinin annesi de her ay 3 gram veya bir çeyrek alıp biriktirip kızına yatırım yapabilir ama yapmamış. Daha sevgiliyken ortada resmiyet yok elin oğlundan 8 tane 20 gram 22 ayar bilezik isteme planı yapan kadının kapısı çalınmaz dünür olunmaz, ben diil annem istiyo diyen kızla da evlenilmez.
aynanın karşına geç ve benim yerime ıslak ıslak alnını öp 😃böyle murrrçççç diye ses gelsin.

Karşı tarafın gücü varsa ve istiyorsa yapsın tabii, kızlarımız en güzel şartlarda yaşasın, mutlu olsun eşleriyle. Ancak devir zor bir devir ve insanlardan birşey istemek çok abes..
İşte bu imkanı vermesi gereken kendi ebeveyni. Okutur iyi yerlere getirirsin, sonrada oğlana kalmadan kendisi de ayakları üstünde durabilir. Başkasından medet ummak nedir? Başlık parası gibi istemişler bide utanmadan hesaplamışlar. İnsanların hiç mi ihtiyacı yok hiç mi gezmeyecekler utanmaz bu insanlar

𝐒̧𝐚𝐤𝐚 𝐠𝐢𝐛𝐢 𝐲𝐚 😂 𝐮𝐦𝐚𝐫𝛊𝐦 𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬𝐢𝐧𝐢𝐳,𝐮𝐦𝐚𝐫𝛊𝐦 𝐧𝐢𝐬̧𝐚𝐧𝐥𝛊𝐧𝛊𝐳 𝐛𝐢𝐥𝐢𝐧𝐜̧𝐥𝐢𝐝𝐢𝐫 𝐯𝐞 𝐬𝐢𝐳𝐝𝐞𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐝𝐨𝐧 𝐚𝐧𝐧𝐞𝐧𝐢𝐳𝐝𝐞𝐧 𝐤𝐮𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐫.𝐊𝐢𝐦𝐬𝐞 𝐬𝐢𝐳𝐞 𝐤𝐢𝐫𝐚𝐬𝛊𝐧𝛊,𝐦𝐚𝐚𝐬̧𝛊𝐧𝛊, 𝐠𝐞𝐥𝐢𝐫𝐢𝐧𝐢 𝐛𝐚𝐠̆𝐥𝐚𝐦𝐚𝐤 𝐳𝐨𝐫𝐮𝐧𝐝𝐚 𝐝𝐞𝐠̆𝐢𝐥.𝐁𝐢𝐫 𝐤𝐞𝐧𝐝𝐢𝐧𝐢𝐳𝐞 𝐠𝐞𝐥𝐢𝐧 𝐲𝐚.𝐄𝐯𝐥𝐢𝐥𝐢𝐤 𝐦𝐢,𝐚𝐥𝛊𝐬̧𝐯𝐞𝐫𝐢𝐬̧ 𝐦𝐢 𝐛𝐞𝐥𝐥𝐢 𝐝𝐞𝐠̆𝐢𝐥.𝟐𝟑 𝐍𝐢𝐬𝐚𝐧 𝐠𝐢𝐛𝐢 𝐤𝛊𝐧𝐚 𝐬̧𝐨𝐯𝐥𝐚𝐫𝛊,𝐬𝛊𝐫𝐟 𝐦𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐧𝐢𝐬𝐩𝐞𝐭 𝐨𝐥𝐬𝐮𝐧 𝐝𝐢𝐲𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐚𝐥𝐭𝛊𝐧𝐥𝐚𝐫.𝐒𝐚𝐜̧𝐦𝐚 𝐬𝐚𝐩𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐢𝐭𝐢𝐜𝐢 𝐛𝐮𝐥𝐝𝐮𝐠̆𝐮𝐦 𝐢𝐬̧𝐥𝐞𝐫.

O eskidendi, paranın değeri alım gücü vardı. Millet kuyumcunun önünden geçerken düğün olur götürür takarım diye çeyrek alıyordu. Şimdi o çeyreği alabilmek için para biriktiriliyor. Eski bolluk yok, insanlar kıt kannat geçiniyor. Yaşlı insanlar ciddi hastalık yaşarsam kenarda dursun diye biriktirsinler gelinlerinin koluna bilezik takmak için değil. Diğer çocuklarına da eşit olsun diye 800 bin küsür altın yapmaları için ev satmaları gerek.

53 bin TL maaşı olan biriyle evlenecek kişi buna göre evlensin. Kendi gelirini de katıp beraber adım adım hesaplayıp alsınlar. Gelinin annesi de her ay 3 gram veya bir çeyrek alıp biriktirip kızına yatırım yapabilir ama yapmamış. Daha sevgiliyken ortada resmiyet yok elin oğlundan 8 tane 20 gram 22 ayar bilezik isteme planı yapan kadının kapısı çalınmaz dünür olunmaz, ben diil annem istiyo diyen kızla da evlenilmez.
Artık o kadarını bilemem para odaklı evlilik malesef yürümez. Kız tarafı tamamen erkekten beklerse o kadarını karşılayacak bir taraf zaten bulunamaz çok zor

kaç gr istenir demesi değil de kiradaki evleri babasının maaşı sevgilisinin maaşı bilmem neyi ayıp ya hu ! tüm aile oturup anasının iki kıytırık yazma verdiği kızına yemeden içmeden 160 gr altın mı alacak ?
Kendi yorumunuzu normal şekilde yapabilirsiniz 🤣 beni katmanıza gerek yok. Sizin fikriniz tek başına bir fikir tıpkı benimki gibi . Konu sahibi herkese danışıyor ancak bu tarz kırıcı cümlelere gerek yok . Her iki taraf için de söylüyorum

Ben böyle durumlarda...
"Gücünüz neye yetiyorsa" deme taraftarıyım.Yapacak olan kisi cocugunu mahcup çıkarmaz evden... Ama isterseniz baştan ucuz başlar ilişki.

Ben istemedim değersiz oldum boşandım vs o da ayrı konu ama ne bileyim bazende isteyenin kıymeti biliniyor. Ama yine evlensem yine istemek benim tarzım değil.

İki oğlan anasıyım.. bu zamana kadar emeğimle gırtlak patlatarak kocamla iyi kötü bir şeyler yaptık. Elin paçozu gelip karı koca yıllarca çalışmışlar şu kadar da kira gelirleri var x gram bilezik isteyeceğim derse saçını başını yolarım 🤬
😂😂 ay bende iki erkek anasıyım duygularıma tercüman oldun valla

aynanın karşına geç ve benim yerime ıslak ıslak alnını öp 😃böyle murrrçççç diye ses gelsin.
Sizi mi kıracağım, yaptım hemen🤩

Elin kolun dolu olsun, kız veriyoruz tabi ki alacaklar verecekler takacaklar kafasındaki aileler kızları mutsuz olunca biz de çektik sabret, düzelir, iyi kötü başında kocan var diyip kaçışıveriyorlar. Ya da çocuklarını bırak gel diyorlar. Herif sorumsuz dayakçı çıkınca kötü alışkanlıklar edinince bozma yuvanı diyorlar. Kızı erkeği yok herkes kendi imkanıyla kendi çocuğuna biriktirsin. Yatırımsa kendi çocuğuna yapsın. Elbette çocuğun evlenirken aile olarak bir ucundan tutarsın, eksiğine yardım edersin ama karşılıklı iyi niyet lazım.

İsteyen istediği kadar kabul etmesin, adetler gelenekler de değişir. Var mı artık her yaz iki üç sülale düğününe çeyrekle giden? Millet yeğenine bile gram altın takabiliyor. 10 sene önce gram altın yoktu piyasada ama artık var. Takabilen yine taksın, imkanı olan altın yatırımı yine yapsın ama olmayanı da borç yüküne sokmasın. Düz memur maaşı olan, babası emekli adamlara da yazık.

valla ismimiz gibi hayalperestsiniz. anneniz altın zaten senin olmayacak mı diyor ama adam bu altını alsa da zaten borçla alır yine bozdurup borçlarını öder ama annenizin altınlar kız tarafının diye alma ihtimali yoksa tabi ki ben öyle sezdim sanki. ayrıca siz çalışıyor musunuz mesela evinize nasıl bir katkıda bulunmayı düşünüyorsunuz. hadi o altınları bozdurup ev alalım dediniz diyelim çalışıp krediyi ödemeye yardım edecek misiniz hani kadın erkek eşitliği var ya… siz bu kafayla elinizdeki damat adayındanda olursunuz sakın böyle bir konu açmayın derim çünkü çok ayıp. iyi ki oğlum yok diyenlerde bu devirde böyle şeyler kalmadı artık. kız erkek birlikte yapıyor artık eşyalarınıda takılarını da. hatta kızına ev veren arkadaşlarımın aileleri bile çok kızım rahat etsin deyip. erkek ailelerinin de çokta umru değil yani artık oğluma ev alayım altın yapayım çünkü hayat zaten pahalı .makul düzeyde yardımcı zaten olur kız tarafı da erkek tarafıda. evlilik oranları bu kadar düşmüşken daha da zorlaştırmayın saçma sapan isteklerinizle kim neye gücü yeterse onu yapar zaten.

Bu isteyebilenler nasıl istiyorlar biri bana anlatabilir mi ? Yekten biz şu kadar altın istiyoruz mu deniliyor. Soruluyor mu ne takacaksınız diye filan ? Pazarlık payı bırakılıyor mu ? Yoksa satıcı aman kız tarafı mı açıyor konuyu ?
kaynıma şimdiki eşinden önce bir kızı istemeye gittiler (şırnak) , istemeden önce bir kaç kez gidip gelinir bizim oralarda ne yapacaz edecez diye konuşmak için.

kızın babası kayınpederin önüne liste koydu ;
. 500 gr altın ,

.evi iğneden ipliğe dayayıp döşeme ,

.isteme ,kına ,nışan , düğün hepsi erkek tarafına ait, (kıyafetlerden ikramlara organizasyondan mendiline kadar.)

. düğün çalgılı ve x mekanda x sanatçıyla ( bizim oraların meşhur bir düğün sarkıcısı) yemekli olacak ,

.kızın kız kardeşlerinin elbise ve kuaförü size ait olacak erkek kardeşlerine de takım elbise alacaksınız ,

. başka şehirde olan kardeşlerin de geliş gidiş biletleri size ait isterseniz araç tutun daha iyi olur dedi ,
kayınpeder orda koptu " kusura bakmayın bizden dünür olmaz , kızınızın yolu bahtı açık olsun biz bunları karşılayamayız" diyip kalktı 😂😂😂😂 hayatımızın şokunu yaşadık ki bizim oralarda kız babası konuşmaz böyle şeyleri illa konuşulacaksa kızın ya annesi konuşur ya da ailenin saygı duyduğu bir büyüğü.

Sizi mi kıracağım, yaptım hemen🤩

Elin kolun dolu olsun, kız veriyoruz tabi ki alacaklar verecekler takacaklar kafasındaki aileler kızları mutsuz olunca biz de çektik sabret, düzelir, iyi kötü başında kocan var diyip kaçışıveriyorlar. Ya da çocuklarını bırak gel diyorlar. Herif sorumsuz dayakçı çıkınca kötü alışkanlıklar edinince bozma yuvanı diyorlar. Kızı erkeği yok herkes kendi imkanıyla kendi çocuğuna biriktirsin. Yatırımsa kendi çocuğuna yapsın. Elbette çocuğun evlenirken aile olarak bir ucundan tutarsın, eksiğine yardım edersin ama karşılıklı iyi niyet lazım.

İsteyen istediği kadar kabul etmesin, adetler gelenekler de değişir. Var mı artık her yaz iki üç sülale düğününe çeyrekle giden? Millet yeğenine bile gram altın takabiliyor. 10 sene önce gram altın yoktu piyasada ama artık var. Takabilen yine taksın, imkanı olan altın yatırımı yine yapsın ama olmayanı da borç yüküne sokmasın. Düz memur maaşı olan, babası emekli adamlara da yazık.
ne altını ya millet artık 100 lükleri birbirine bağlayıp gelin damadın boynuna doluyor ki fazla görünsün diye. 1 gr altın olmuş 6 bin millet kendini mi doyursun etrafa altın mı taksın.

Yüzden fazla yorum okudum kız tarafı ne takacak hala cevap yok 😂 Annem istiyor ne ya herkes kendi çocuğuna yapsın yatırımını çok ayıp bu hesap kitaplar

Yaklasik 2 sene once evlendim, esimin ailesi dogulu k.validem adettir deyip kuyumcuya goturdu. Annem yolda bile 40 kere aradi birsey istemeyeceksin, begendim demeyeceksin insanlari zora sokma diye. Zaten sevmem oyle seyleri, altindan bile anlamam. O gun kuyumcudan eli bos ciktik 🤦‍♀️ k.validem senle bu is olmaz ben tek geleyim siz gidin dedi 😃 kendi butcesine gore yapmis birseyler. Bu yil ilk anneler gunumde altin kolye almis, kizdim. Kocasi yok tek maasla ne isin var masrafa giriyorsun diye. Pirlanta gibi bir kocam var, taktigi her altindan daha degerli 🧿

Birde esimin kuzeni var ilk kez gelin oluyorum diye kürdanina kadar aldiran. Cocugun ailesi hayvancilik yapiyor diye nasilsa zenginler ayagina sifirdan evi tekrar kirdirip yaptirdi falan. Evlendi balayina gidemedi, k.babasi kizin elindeki paralari sen yonetemezsin diye elinden aldi. K.babanin sozunden cikamiyor. Birde boylesi var. Yani benimde oglum var ileride Allah vermesin boyle gelirimi hesaplayip altin isteyecek, erkenden soyleyeyimde anca biriktirsin kafasinda bir varosa denk gelirsem eger parasiyla gelin almadik mi deyip evimi de temizletir yemegimi de yaptiririm. Parasi neyse basindan odemisim nasilsa.

Erkek arkadaşım memur. Yaklaşık 53k maaşı var. Ailesinin evinde kalıyor. Babası çalışıyor ne kadar alıyor bilmiyorum. ekstra 12K da kira gelirleri var. Yani oturdukları ve ekstra bir evleri daha var. İki kardeşler. İlk çocukları erkek arkadaşım. İlk de o evleniyor. Annem bilezik olarak 8 tane isteyelim dedi 22 ayar 20 gramdan. Ben de fazla dedim. Altının fiyatı almış başını gitmiş. Yaza kadar biriktirirler dedi. Yatırım amaçlı düşün altınlar zaten sizin olmayacak mı dedi. Benim kafamda belirli bir mıktar yok. Ancak istemesem de olmaz. Sizce ne kadar istemeliyim? Ya da sorduklarında ne demeliyim?
Çüşşşşşş
Pardon da anneniz size resmen değer biçmiş
İstenmez arkadaşım ayıptır
Mehir olarak iste belki. O da BELKİ.
Ama yazık günah yani istenmez. Ne ben istedim ne de kardeşimin evlendiği taraf istedi. Herkes gücünün yettiğince yaptı birşeyler. 4 tane 20 gram bileziğim vardı. 3ünü düğünde taktılar. Birini de sonra yapmıştık gelen takılarla. Hiç de birşey eksilmedi biryerimizden. Tabi o zaman alım gücü bir tık daha iyiydi. Şimdi piyasadan haberi yok galiba annenizin.
Sen aileni şimdiden karıştırırsan karşı taraf da bir konuda fikir beyan ettiğinde ses çıkarmayacaksın o zaman. Sonra burda gelip “ühüüüüüü nişanlımın ailesi böyle dedi,nişanlımın tarafı böyle yaptı karıştı etti” diye başlık açma sakın.

Ne kadar çok size bir şey yaparlarsa o kadar köleleri olarak görürler sizi. Her şeyi müstehak görürler. Biz ona şu kadar altın yaptık derler o bize Bi şunu layık görmüyor derler her fırsatta. O yüzden yapmamaları daha iyi bence.

Benim eşimin yöresinde bilezik miktarı 10a kadar çıkıyor en az da 5 falan. Bana toplam 4 tane taktılar. Anne baba fakir insanlar, her şeyi eşim tek başına yaptı. Bilezik alabilmek için kredi çekmiş evlenince yine biz ödedik.

Mesela geçen anne babası evini satıp yeni ve daha güzel bir ev almak istedi ama paraları çıkışmıyor. İster istemez bizden beklenti içine girmişler, üstünü sen tamamla ev senin üzerine olsun demişler eşime. Ben de dedim ki bilezikleri onlar almış olsa dediklerine okeyim ama her şeyi sen yaptın, gelecek güvencemiz olan bilezikleri onlara vermeye rızam yok dedim. Sağ olsun ikiletmedi eşim de benle aynı fikirde oldu. Yani eğer bilezikleri çoğunu onlar almış olsaydı beklentileri üst düzey olacaktı belki sıkıştırıp ısrar edeceklerdi.

Bu isteyebilenler nasıl istiyorlar biri bana anlatabilir mi ? Yekten biz şu kadar altın istiyoruz mu deniliyor. Soruluyor mu ne takacaksınız diye filan ? Pazarlık payı bırakılıyor mu ? Yoksa satıcı aman kız tarafı mı açıyor konuyu ?
Geçenlerde de benzer bir konu vardı orada şey demişti kızın anası “ gururunuz (ya da onurunuz her iki kelimeden biriydi tam hatırlayamadım şu an) kadar takarsınız altını size kalmış” . Böyle de yüzsüz oluyorlar

Back
X