Ne nazarmis deymedi gitti!

Gercektende oyle cocuk grip oluyo, siz gecenlerde dugune gittiniz orda nazar ettiler dedi biriside.
En kotusude esiminde inanmasi oda surekli basimin etini iyi nazar degdiricen bi gun diye.
Çünkü o ailede büyümüş
Benim eşimde inanır çünkü kayınvalidemin oğlu :)

Aaay gül gül oldum ya ben de dua okuduktan sonra geğiren bile gördüm ya aaay suna nasıl nazar oldum ya içimden geldi diyerek bide böyle saçma şeylere deyilde ben gerçekten nazara inanmaya başladım ama
Olabilir inanılabilir tabıki ama bunun içinde dualar var değil mi duaların korucagına inanmayıp ekmeğin,boncuğun, esnemenin korucagına inanmak tam delilik

Sosyal medya dedigim whatsapp durumum sadece en yakin akrabalar kardes ablalar fln oluyo.

Sosyal medya hesabimiz yok sadece whatsappdan atiyorum ara sira. Hani ozel guzel anlar oluyoya maksat aileyle fln paylasma gibisine.
O yuzden sosyal medya delisi degiliz hani esimde bende kullanmayiz.

Bende oyle bi ailede buyudum, sorun bende demekki garip bulduguma gore.
Yok bunlar çok abartmış senin cocugunu senden çok düşünecek değiller ya
Ben kızımın fotoğrafını paylaşıyorum instagramımdan resimli günlük gibi sonra geriye dönüp baktığımda çok mutlu oluyorum çünkü

Hiç böyle nazar takıntılı çevrem olmadı, çok enteresan ya... Verin ağızlarının payını gitsin, artık hadsizliğe vurmuşlar. En çok nazar takıntısını da bu sitede gördüm zaten. Nazara inanmam bu arada.

Eşimin halası böyle bir sey için arasa şoka girerdim heralde. Denedim ben değmiyor diyin geçin.
Bu güruhun bir de "Oyy Missisin kızın tatlı ama çirkin; buna nazar da değmez." versiyonu var tadından yenmiyor

Nazara inanmıyorum demissiniz ama nazar diye birşey gerçekten var yani bizim inancımıza göre. Evet akrabaların yapmış oldukları davranışlar cahillik ancak yine de dikkat etmek gerekir. Bir gün bir değer pir değer bence konu üzerinde cok durmayın gülün geçin. Sonuçta onlarında canı sizin bebeğiniz bir şey olmasın diye düşünüyorlar.

Nazar eden olabilir ama dua eden de olur. Belki duacının duası daha güçlüdür. İyiyi düşünmek gerek bence. Ayrıca anne babanın nazarı değer derler. Söylemesen de nazar değecek kadar güzel bi özellik olduğunu düşünürsen zaten nazar değdirirsin.

Bi anın geldi aklıma çok sinirlendim.benim bebeleeim erken doğdu. 50 günlûktü 2 kilo civarıydı daha.hastaneye gitmiştik. Emzirme odasına bi anne kız geldi bebekleriyle. Benimkini gördüler sordular ne kadarlık diye. Ben de 50 günlük dedim. Sonra güldüm "erken doğdu o yüzden zayıf. sizinkinin abisidir muhtemelen" Dedim. "Sizinki ne kadarlık ?"dedim. (Baya iriydi benimkine göre). "Büyüyolar işte" dedi kadın. Duymadı sandım bidaha sordum. Aynı cevabı aldım.şaka gibi. Kendininkini söylemicen benimkini niye soruyosun. Haala aklıma geldikçe sinir oluyorum. Kendilerini çok kurnaz sanıyorlar ya. İnşllh nazar değdirmişimdir dicem çocuğa yazık töbe töbe.

Davranış cahillik, kendinde bulunan cürret tavan ama nazar gerçekten var ya.
Geçen gün oğluma bir kadın nazarın tavanını yaptı!!!
‘bak bebek ne güzel annesinin elini tutuyor da yürüyor’ diye kızına örnek gösterip arkanı döndün ya, eğer buradaydan sesleniyorum 2 saniye sonra elimi itti zorla ve yere yapışıp dudağını yardı bebeğim.
Ne göz varmış sende yahu!!!

Sosyal medyada foto paylasmayi sevmiyorum. Cocuklarimin fotolarini hele neredeyse hic. Biz bile cektigimiz fotograflari 10 kere kontrol edip iyi olani koymaya calisirken hic kaybolmayan bir mecrada cocugumun istemeyecegi pozlari paylasmak bana cahilce ve bencilce geliyor.
Gelecekte oglumun veya kizimin bu konuda bana tepki gostermelerini istemiyorum.
Nazar degecek dusuncesi ne kadar cahilce geliyorsa size bana da izinsiz, izin verecek, algilayacak gucu kudreti, ayrimi olmayan bir cocugun, bir bireyin fotografini paylasmak bana bencilce ve cahilce geliyor.
Hatta daha ileri goturerek bunun bir nebze cocuk istismari oldugunu bile dusunuyorum...

Ya ben bu insanların milletin çoluğu çocuğu hakkında yorum yapmasını anlayamıyorum.Ben anne olsaydım ben koymazdım ama koyan varsa koysun size ne oluyor.Akrabaların sosyal medya hesaplarında olması çoğu zaman sıkıntı olabiliyor.Bu Facebooksa kısıtlama modunu kullanın.Böylece akrabalarınız kısıtlı olarak kalırlar ve size de bir şey diyemezler.

Siz nazara inanmayabilirsiniz ama inanan insanları cahil olarak nitelendirmeyin. Benim inancima göre nazar var ve bunu çoğu kez yaşayarakta gördüm. Bu arada halamin tavrı çok yanlış ama bunu olanak veren sizsiniz mesafeyi tekrar gözden geçirin.

Nazara inanırım ki çocupum iki gün apladı dr bile bişeyi yok diyo en son dua okundu nazar için oymuş sakinleşti çocuk ama bakanda maşallah subanallah desin yani sen kem gözle bakarsan nazar değer tabi benim kv daha geçen günonlarda kalıyoduk benim çocuklar hiç altına yapmaz maşallah diyeyim kendim nazar etmiyem ayyiyi çocuklar altına yapmıyo dedi aman anne ağzını hayra aç maşallah de dedim demedi laf değişti büyükkız gece az kaçırmış ağladı sabaha çocuk aman anne ne göz varmış dedim yani bakanın da suçu var maşallah desin o zaman nazara inanıyorum ama köşe bucak kaçarak da kurtulamam dua ederim Allah'ım sen kem gözlerden koru evlatlarımı gibi

Nazar olayi karsidaki insanin enerjisinin kisiyi olumsuz etkilemesi bence bazen bazi insanlar cok kotu etki birakir insan ustunde bunun gibi birsey 5 ay boyunca surekli aglayan bir bebekmisim.annemde haci hoca pek inanmaz ama.doktorlardan care bulamayinca iyi denilen bir hocaya gitmis maddi beklentisi olmayan biri tabiki okudugu sudan vermisler ve ogunden itibaren uyumayan ben uyumaya baslamisim.oyuzden boyle seylere tamamen inanmamakta olmuyor

Ben nazar derim, başkası kötü enerji der ama inanan insanı cahil olarak nitelendirilmesini doğru bulmuyorum. Bunun açıklaması var. Dini konu olduğu için yazmıyorum. Araştıran bulur. İnanmayanın kendi tercihi. Kimsenin ne yapacağınızı söylemeye hakkı yok. Başkalarının da inanan insanları cahil olarak nitelendiremeyeceği gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…