Ne nazarmis deymedi gitti!

Bende nazara inanmam , 40 yilda bir foto paylasirim hrmen annem arar koyma su cocuklarin fotosunu nazar degecek der , he he der gecerim
Ama itiraf etmesem de ne zaman foto koysam cocuklar hastalaniyor bunu fark ettim , sinir oluyorum bende bu duruma

Adam nazardan, gözden angelinayı aldattı siz bilmiyosunuz
kiminle aldatmiş ki
boşaninca eski karisina döndü karısı da hemen kocasindan boşanma davasi açti brada dönebilmek için.
brad da başka kadinla birlikte anlamiyorum haberler dönme dolapp

ya bende onu dıyenlerdendım nazarcılardan kızımda bıblo gıbı benım hiç koymazdım sonra moda halıne geldı vuct koyup yuze emojiler ya hiç koyma ya tam koy .bebekken hakıkaten huzursuz olurdu koyduğum zaman hemen sılerdım.nazar var.çocuğa etkı etmıyorsa mılleti takma koy canım yavrummm diyee

ayrıca nazara ınanmam yok gıbı kelimelerde bulunmayınız apaçık ayet ve sahih hadisler var bu yuzden dıkkat etmek lazım.bırını ınkar etmek herseyı ınkar etmektır.uyarayım dedim.yanlış anlaşılmasın

nazar konusu benim için bir travma

bir gün iş arkadaşım aniden cebinden bir şey çıkarıp önce eline yüzüne sonra elini göğüslerine daldırarak oralara falan o şeyi sürmeye başladı

sen napıyosun öyle dedim

ayy canım bana çok nazar değiyor her gün bunu yaparım ben dedi

orasına burasına sürdüğü şey muskaymış

bu olayı belleğimden hala silemiyorum

Benim kayınvalidem de düşük yildizcilardan

Çocuklar olmadan önce bana sarmıştı, senin yıldızın çok düşük ,bir cemiyete katilsak (yanımızda yada değil) , bak gördün mü ,hemen basın ağrıyor ,ruhun uçuyor ,suratın bembeyaz oluyor ,senin yıldızın çok düşük ,nazar degdirmisler diyor :) kooooca kadına , bana :)) hani hiç sıkıldığımı yada insani tepkiler verdiğimi düşünmüyor :) şimdi de çocuklarıma takmış .. ben böyle şeylere inanmıyorum x hanım ,sen inanıyorsan bi okuyup üfleyiver diyorum :) sen de takılma ,bu muhabbetler bitmez ..

Ben nazara inanıyorum ama herşeyin nazara bağlanmasına inanmıyorum hatta komik geliyor bana..Böbürlenmenin halk arasindaki olumlu ifade ediliş biçimi olmuş nazar yada konuşmak için bir malzeme.Bazen ortamlarda insanlar o kadar dandik bir şeyden bahsederken aman nazar değmesine bağlıyorlarya ona gulesim geliyor işte,içimden bunun nesine nazar değecek acaba diye geçiriyorum.Hatta bazen takılıyorum.Hani kurşun dökülünce nazar varsa kurşun parçalara ayrılirmis göz göz olurmuşya ;diyorum ki kurşun döksek dümdüz çıkar ne nazarı diye..

Nazar ıspatlanamaz birşey
Sadece inanır yada inanmazsın
Birçok kişinin başına olumsuz birşeyler gelir ki zayıf insanlarda risk artar bebek ve çocuklarda zayıf olduğu için risk fazladır
Birde nazar diyerek kişileri kötü niyetli diye zan altında bırakmak ta iftira hiçte hoş olmayan birşeydir

Nazar meselesi bence tamamen saçmalık orası tamam.
Ama ben "çocuk benim çocuğum istediğim gibi paylaşırım" kısmını sıkıntılı buluyorum. Çocukların ayrı bir birey olduğu ve kişilik hakları olduğunu çoğu zaman aklımıza gelmiyor.
Bu duruma itiraz edemeyecek yaşta\bilinçte olmaları fotoğraflarını paylaşabileceğimiz anlamına gelmez.
Sizin fotoğraflarınızın sürekli olarak(uyurken, yerken, beklerken, koşarken vs) izniniz dışında paylaşılması neyse çocuğunuzunki de odur.
"Unutulma Hakkı" kişisel verilerin korunması açısından bir insan hakkıdır. Ve galiba sosyal medyayla biz evlatlarımızın bu hakkını biraz gaspediyoruz.

Son düzenleme:
Nazar değil ama başka bir konuyu söyleyeceğim. bana göre çocuklarımızın fotoğrafını koymak doğru gelmiyor çünkü onların rızası olmadan her halini paylaşıyoruz. bununla ilgili bir haber bile okumuştum çocuk büyüdüğünde ebeveynine dava açmış benden izinsiz fotoğraflarımı sosyal medyada paylaştı diye ve davayı kazanmıştı

watsapda duruma koydum . kolu cıktı . akrabalarıma attım cok tatlı fotosunu kedi cırmaladı

yav ne nazarmış yani fotoğraf koymakla nazar değecekse dışarı çıkmayalım haklısınız. bu konuda tek dikkat edilmesi gereken nokta çocuğun teşhir edilme seviyesinde çok fotoğrafının konulması onun dışında bir şey olmaz :)
bu arada ek bilgi olsun deymek değil değmek şeklinde yazılır :)

ben çocuğumu okuyorum sürekli rabbimin izni
ile birşey olmaz benim çevremde kötü niyetli insan yok
gözü olanın gözü çıksın de ge. boşver fazlada yüz verme kv değilde
hala bile arıyor yani bunun için...benden daha iyi kimse düşünemez
benim çocuğumu de..

Nazar diye birşey var tabi ki ama bunu sürekli söylemek cok saçma . Sen rahatsan kime ne ? Mesela bende ilk iki yıl çocuğumun resmini eklemedım hıc ama sonradan sonraya ferahladım neden o kadar kasmısım diyorum. Sen duanı et olacak varsa sakınsanda olur

Öncelikle nazar dediğimiz şey aslında, insanların birbirlerine farketmeden gönderdikleri enerjiler diye düşünüyorum, nazar boncuğunun mavi renk olması mavi renk ışığın en yüksek enerjili ışıklardan biri olmasındandır mesela, mavi ışığı yansıtarak kötü enerjilerden korunduğumuza inanıyoruz tabi ki en doğrusunu Allah bilir. Batıl ile hak olanı ayırmak kolay değil fakat Kuran'da nazarla ilgili ayetler var, o yüzden yoktur demek yanlıştır. Kötü ve negatif enerjili, kıskanç insanlardan uzak durmak en güzeli, pek çok yaşanmış örneği vardır birçok kişinin hayatında. Bebek ve çocuklara nazar değmesi onların enerji alanının daha temiz olmasından olabilir, biz zaten günlük hayatımızda böyle insanlardan kaçmayı veya dualarla korunmayı başarıyor olabiliriz ama çocuk için böyle bir imkan olmayabilir. Hele ki sosyal medyada herkes görüyor, çok foto paylaşılmaması taraftarıyım. Bir sebebi de belki çocuk özlemi duyan insanlar vardır, sürekli çocuğumun fotosunu koyup insanları üzmek istemem, ben yemek vs paylaşımını da doğru bulmuyorum mesela.

Nazara inananlardım. Ve sosyal medyada çokta resim paylaşmam. Ben oğluma'' Ay maşallah ne yakışıklışın'' desem mutlaka ters teper. Bu kadar raslantı olamaz. Artık çocuğa tipsiz diye bakar oldum o derece. Bir art niyet görmedim. Sadece ikaz etmiş. Allaha emanet diyelim. Kötü gözle bakan olur diye söylemişlerdir.

Kararsiz kalmistim yazarken bende.
Kusura bakmayin yanlislar icin turkcem okadar mukemmel degilde.

O nazarcılardan biri de benim annem.
Hamileysen riskli dönem geçene kadar kimseye söylemeyeceksin, yeni doğmuş bebeği paylaşmayacaksın, kocanla çocuklarınla mutlu aile pozları paylaşmayacaksın, herkese mutluyuz mesajı vermeyeceksin, öyle ciddi bir mücevher takmayacaksın diye uzayıp giden bir listesi var.

Ben de çok bir şey paylaşmam ama nazardan ziyade bizzat üzülen insanları gördüğüm için.

Sizde haklisiniz kendinizce.

Size güzel bir katkısı olmus:)
Mavi rengin bu enerji üzerinde etkisi varmış .O yüzden belkide kolay taşınabilir olduğu için mavi boncuklar düşünmüşler
Hatta günümüzde çocuk odalarını Bile ya mavi renge yada mor renge boyayın derler.Çocuğun algısında ve ders başarısında etkili oluyormuş. Mavi beyinde ki kötü enerjiyi alıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…