kiminle aldatmiş kiAdam nazardan, gözden angelinayı aldattı siz bilmiyosunuz
Nazar diye birşey var tabi ki ama bunu sürekli söylemek cok saçma . Sen rahatsan kime ne ? Mesela bende ilk iki yıl çocuğumun resmini eklemedım hıc ama sonradan sonraya ferahladım neden o kadar kasmısım diyorum. Sen duanı et olacak varsa sakınsanda olurNereye ama nereye gitsem bu arkadaslarim olsun benim akrabalarim yada esimin akrabalari olsun surekli bi nazar deger yapma lafi duyuyorum.
Cocuk benim cocugum istedigimi yaparim sonucta. Resim falan paylasiyorum koyma sakin nazar ederler, gosterme kimseye nazar ederler.
Kizim yasina gore biraz tombul, bana gore sisko hani nazar edilecek bi durum goremiyorum. Azoncede bi resim paylasmistim esimin halasi ariyo panik bi sekilde merak ettim noldu aman hala fln diyorum sen aramazdin gibisine.
Bi bagiriyo bi bagiriyo..
Ayy o cocugun resmini cabuk sil nazar deycekler zaten hep hasta cocuk dedi. Ben sok tabi. Hayirdir hala hep hastada ben niye bilmiyorum dedim. Oyle hergun hasta olan bi cocukta degil her cocuk gibi soguk alginligi fln gibi seyler tabi oluyo cabuk atlatir.
Nerden buluyo insanlar bu curreti anlamiyorum. Kadinda yasli uzerine gitmedim bosver hala gozu degenin gozu ciksin dedim kapattim.
Insanlarmi cahil benmi aptalim anlamiyorum. Artik her gittigim yerde bu muhabbetin acilmasi canimi cok skiyo.
Nasil anlaticam bu insanlara ben inanmiyorum nazarmis suymus buymus diye?
Kararsiz kalmistim yazarken bende.yav ne nazarmış yani fotoğraf koymakla nazar değecekse dışarı çıkmayalım haklısınız. bu konuda tek dikkat edilmesi gereken nokta çocuğun teşhir edilme seviyesinde çok fotoğrafının konulması onun dışında bir şey olmaz :)
bu arada ek bilgi olsun deymek değil değmek şeklinde yazılır :)
Sizde haklisiniz kendinizce.O nazarcılardan biri de benim annem.
Hamileysen riskli dönem geçene kadar kimseye söylemeyeceksin, yeni doğmuş bebeği paylaşmayacaksın, kocanla çocuklarınla mutlu aile pozları paylaşmayacaksın, herkese mutluyuz mesajı vermeyeceksin, öyle ciddi bir mücevher takmayacaksın diye uzayıp giden bir listesi var.
Ben de çok bir şey paylaşmam ama nazardan ziyade bizzat üzülen insanları gördüğüm için.
Size güzel bir katkısı olmus:)Nazar boncuğuna ben de asla inanmam.
Aslında eskiler çocuktan daha çok dikkat çeksin manasında renkli boncuklar kullanmışlar ama günümüze bu şekilde geçmiş..
Ben doğumdan önce ayetel kürsi duasını bilmezdim. Çocuğu her gece uyuturken telefondan bakarak okurken ezberlediğimi farkettim.
Böyle de faydası oldu bana nazardan korkmanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?