- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
Bende nazara inananlardanım.Hatta bir zamanların Tempo yada Aktüel dergisinde bunu bilimsel olarak açıklayıp kanitlamislardi diye biliyorum.
Ama nazar boncuguna inanmam
Ayy bende ilk hamile kaldigimi soyledigimde kv aman aman sakin kimseye söyleme nazar ederler cocuk düşer diyoduNereye ama nereye gitsem bu arkadaslarim olsun benim akrabalarim yada esimin akrabalari olsun surekli bi nazar deger yapma lafi duyuyorum.
Cocuk benim cocugum istedigimi yaparim sonucta. Resim falan paylasiyorum koyma sakin nazar ederler, gosterme kimseye nazar ederler.
Kizim yasina gore biraz tombul, bana gore sisko hani nazar edilecek bi durum goremiyorum. Azoncede bi resim paylasmistim esimin halasi ariyo panik bi sekilde merak ettim noldu aman hala fln diyorum sen aramazdin gibisine.
Bi bagiriyo bi bagiriyo..
Ayy o cocugun resmini cabuk sil nazar deycekler zaten hep hasta cocuk dedi. Ben sok tabi. Hayirdir hala hep hastada ben niye bilmiyorum dedim. Oyle hergun hasta olan bi cocukta degil her cocuk gibi soguk alginligi fln gibi seyler tabi oluyo cabuk atlatir.
Nerden buluyo insanlar bu curreti anlamiyorum. Kadinda yasli uzerine gitmedim bosver hala gozu degenin gozu ciksin dedim kapattim.
Insanlarmi cahil benmi aptalim anlamiyorum. Artik her gittigim yerde bu muhabbetin acilmasi canimi cok skiyo.
Nasil anlaticam bu insanlara ben inanmiyorum nazarmis suymus buymus diye?
Ama gercekten abartanlar var ya.Ben nazara inanırım. Hatta "en çok annenin nazarı değer" lafına da inanırım. Ki oğlum beni bu konuda tasdikliyor.
Bu beni cahil biri yapmaz. Kendime göre inanışlarım olduğu anlamına gelir.
Ama kalkıp da milletin bebesine karışmam. Beni ilgilendirmez. İsteyen paylaşır banane.
Allah esirgesin kötü gözden korusun hepsini..
Hatta bir anımı anlatayım. Size saçma gelebilir ama bana göre bir örnek.
Oğlumun çok şirin bulduğum bir fotosunu whatsapp profil fotoğrafı yapmıştım. Üstünden bir kaç ay geçti. Bir gün eşimin yengesi "Allah nazardan korusun güzel gözlüm" falan yazdı. Hayırdır dedim içimden. Sonra aklıma geldi dedim fotoğrafı gördü. Gülücük attım öyle yazıştık biraz. Eve gidiyordum o ara.
Eve geldim kv ile konuşuyorduk ki oğlum bulaşık makinesi telinin üstüne kapaklandı. Gözü çıkıyordu az daha Allah korudu.
İlk başta kendime kızdım dikkat etmedim diye ama sonra aklıma geldi kv ye söyledim. "Kaldır kızım kimsenin içini bilemezsin" dedi..
Bu bana sadece bir örnek. Size göre olacağı vardır olmuştur.
Tabi ki her başımıza gelen nazardan da değil..
Cahilce degilde abartanlar var. Az once bi yorumdada yazdim artik oglan cocugu olan bazi insanlar cocugu biyere goturmuyo oglan oldu diye nazar ederlermis. Veya baska bi ornek, her evlat annesi icin dunya guzelidir. Ama soylede bisey var bi arkadasimin cocugu var allah bagislasin, bizimde haddimize degil ama mesela guzel bebek demeyelimde sevimli bile degil. Ben demiyorum bunu kimseye acik acik ama samimi oldugu kisiler yuzune pat diye soyluyo cok itici sevimsiz fln diye. Tabikide anne gozunde dunya tatlisi. Ama okadar cekiniyoki nazardan iste nazar boncuklari biyerlere goturmeme kalabaliga cikarmama. Evine misafir gelse aman uf nazar degdi cocuk hastalandi o gittikten sonra diye. Hani insanlarin boyle abartmasi gulunc geliyo bana ve bunu goren insanlara.Nazara inanırım.
Nazara inananları cahil cühelâ cart curt diye sınıflandıran yorumları gördüm,aksine bu yorumların cahilce olduğunu düşünüyorum
Sizin meselenizdeki mevzu insanlara laf söyleyemiyor oluşunuz,paylaşıyorum yapıyorum ediyorum dedikten sonra kimsenin önümüzde barikatlar kuracağını düşünmüyorum
Meraklı herşeye muhalefet muzeyen teyze takmaSosyal medya degil aslinda hic bi hesabimiz yok sadece whatsappda fln, sadece numaram olan kisiler gorebiliyo.
Cahilce olmasada abartip abartip grip olmayi bile nazara getirenler lafimiz. Konu dine saptirilmassa sevinirim.Konuyu yanlis yerlere getirip polemik yaratmak istemem. Bu bir inanc meselesidir nazarla ilgili ayet ve hadisler vardir. Inanlara cahil demek pek hos olmamis
Ha bide o var uyuyan cocuga bakma nazar olurEğer bir daha nazar konusunu acarlarsa sürecinin şifresine ki temel e kurşun dökme sahnesini izlemelerini tavsiye et :)
Ben de kızım ilk doğduğu zaman uyurdu yavrum mis gibi kokulu kokulu öperdim onu akrabalar da aman aman uyuyan çocuğu öpme nazar değer demişlerdi de aynen şuşekilde kalmıştım. O günde inatlarina defalarca öptüm kokladım kuzumu
Ya bunlar hep cahillikten.Ha bide o var uyuyan cocuga bakma nazar olur
Onlar ecnebiBeyonce'nin çocuğuna neden nazar değmiyor?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?