Ne nazarmis deymedi gitti!

Nazara inanırım.
Nazara inananları cahil cühelâ cart curt diye sınıflandıran yorumları gördüm,aksine bu yorumların cahilce olduğunu düşünüyorum
Sizin meselenizdeki mevzu insanlara laf söyleyemiyor oluşunuz,paylaşıyorum yapıyorum ediyorum dedikten sonra kimsenin önümüzde barikatlar kuracağını düşünmüyorum

Bende nazara inananlardanım.Hatta bir zamanların Tempo yada Aktüel dergisinde bunu bilimsel olarak açıklayıp kanitlamislardi diye biliyorum.
Ama nazar boncuguna inanmam

Nazar boncuğuna ben de asla inanmam.
Aslında eskiler çocuktan daha çok dikkat çeksin manasında renkli boncuklar kullanmışlar ama günümüze bu şekilde geçmiş..

Ben doğumdan önce ayetel kürsi duasını bilmezdim. Çocuğu her gece uyuturken telefondan bakarak okurken ezberlediğimi farkettim.
Böyle de faydası oldu bana nazardan korkmanın

Nazar var inanırım. Ancak herşeyi nazara bağlamak sıkıntı. Okursun duanı Allaha sığınırsın tamam. Abartmakta üstümüze yok. Grip olunca bile nazar oldu diyen var. Misal güne gidiyor çocuğuyla kalabalık ortam. Çocuk üç, dört gün sonra hasta oluyor. Ay diyor nazar oldu kalabalıktan. Yok bacım, önüne gelen öpüp dokanirsa grip olan illaki var içinde insanların, yahut çocuktan çocuğa geçiyor. Vücutta mikrobun tutunup ortaya çıkma süresi üç, dört gün işte. Hemen nazara bağlıyor. :))
Ben de bu videoyu ekleyim. :)

Valla nazar var yok bilemem de bir enerji var kesinlikle bakışlardan kaynaklanan.

Lise sondayız, ders edebiyat. Edebiyat hocası da öyle güzel bir kadın ki bakmaya kıyamıyorsun. Neyse sınıfa girdi, ayağa kalktık hepimiz. Bir kolye takmış. Mavi boncukları vardı, ufaktan iriye doğru sıralanan. Sınıfta bir fısıltı başladı, ne güzel kolye, bak bak ne güzel şeklinde. Daha biz yerimize oturmadan kadının kolyesi pat diye koptu, boncuklar yerlere dağıldı. Yani otuz kişinin 18'i kız olsa, 18 çift gözün yoğun olarak baktığı yerde taş olsa çatlıyor demek ki.

Bunun gibi birkaç olay daha var hafızamda, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Ama fazla imrenerek ya da nefretle bakıldığında bir enerji geçişi olduğunu düşünüyorum ben.

Ayy bende ilk hamile kaldigimi soyledigimde kv aman aman sakin kimseye söyleme nazar ederler cocuk düşer diyodu en sonunda esimin teyzeleri toplanmislardi sordular kv de var gibi simdi ne desek yalan olur bari masallah diyin falan demisti ben şok tabi

Tamam nazar diye bişey var ama değecek nazar cirkinsede deger bukadar ne bende aynı derten muzdaribim birinin çocuğuna baksam hemen maşallah de nazar edecek diyor daha bakmadan yanii

Ama gercekten abartanlar var ya.
Mesela bi tanidigimizin iki kizi vardi hep erkek istediler ucuncu erkek oldu. Bi dugunde yada bayramda karsilassak soruyodum hani mehmet nerde diye aman yok yok onu cikarmiyorum simdi oglan oldu milletin nazari deger diye. Ben sok oldum hani ne alaka artik oglan cocugu olanadami nazar edicez. Hani on oglana degismem bir kizimi senin oglanin ne ozelligi varda degicez demek geldi icimden.

Cahilce degilde abartanlar var. Az once bi yorumdada yazdim artik oglan cocugu olan bazi insanlar cocugu biyere goturmuyo oglan oldu diye nazar ederlermis. Veya baska bi ornek, her evlat annesi icin dunya guzelidir. Ama soylede bisey var bi arkadasimin cocugu var allah bagislasin, bizimde haddimize degil ama mesela guzel bebek demeyelimde sevimli bile degil. Ben demiyorum bunu kimseye acik acik ama samimi oldugu kisiler yuzune pat diye soyluyo cok itici sevimsiz fln diye. Tabikide anne gozunde dunya tatlisi. Ama okadar cekiniyoki nazardan iste nazar boncuklari biyerlere goturmeme kalabaliga cikarmama. Evine misafir gelse aman uf nazar degdi cocuk hastalandi o gittikten sonra diye. Hani insanlarin boyle abartmasi gulunc geliyo bana ve bunu goren insanlara.

Konuyu yanlis yerlere getirip polemik yaratmak istemem. Bu bir inanc meselesidir nazarla ilgili ayet ve hadisler vardir. Inanlara cahil demek pek hos olmamis

Bu nazar olayi gercekden baydi beni.
Yahu her bebek sevimlidir tamam ama milletin nazari niye gelsin carpsin çocuğa? Evrenin işi gücü kalmadi benim 2 gram negatif enerjimi alip hatçenin bebesine götürecek hee? Vay be... Einstein mezarda döndü

Konuyu yanlis yerlere getirip polemik yaratmak istemem. Bu bir inanc meselesidir nazarla ilgili ayet ve hadisler vardir. Inanlara cahil demek pek hos olmamis
Cahilce olmasada abartip abartip grip olmayi bile nazara getirenler lafimiz. Konu dine saptirilmassa sevinirim.

Eğer bir daha nazar konusunu acarlarsa sürecinin şifresine ki temel e kurşun dökme sahnesini izlemelerini tavsiye et :)

Ben de kızım ilk doğduğu zaman uyurdu yavrum mis gibi kokulu kokulu öperdim onu akrabalar da aman aman uyuyan çocuğu öpme nazar değer demişlerdi de aynen şu şekilde kalmıştım. O günde inatlarina defalarca öptüm kokladım kuzumu

Ha bide o var uyuyan cocuga bakma nazar olur

Aynısını benim oğlum için diyorlar. Kırk yılda bir resim koyuyorum hemen kaldır diyorlar.

Islam inancına göre nazar vardır ve okumakla korunur kişi. Inanislara göre değişir fikirler.
...

Ayrıca çocukların fotolarinin sosyal medyada paylasilmasina, hele böyle sapkinlik dolu dünyada şiddetle karşıyım.

Hani hep deniyor ya benim bedenim ben karar veririm diye , bebeklerin / çocukların böyle bir izni yok oysa.
Belki büyüyünce " neden fotoğraflarımı paylaştın , amacın neydi " diye soracak. Şimdi dili yok.
Hakikaten amaç ne ?

Beyonce'nin çocuğuna neden nazar değmiyor?!
Onlar ecnebi onlara hic birşey olmuyor zaten ne oluyorsa bize oluyor yok 40 çıkana kadar göstermemeler yok senin beben yok bakma demeler yok fotolarda emojiyle kapatmalar
Neyse konu sahibi akrabaları çıkar veya seni takip etmelerini engelle

Nazar vardir, artik inanirsiniz inanmazsiniz o size kalmis. Ben o konuda yorum yapamam ama cocuklarin, bebeklerinin fotograflarinin sosyal medyada paylasilmasina karsiyim. Gercekten bu fotograf paylasma olayi iyice cigrindan cikmis durumda. Fb hesabima cok nadir giriyorum, bir bakiyorum kadin konum atmis, hastaneye gidiyoruz cocugumuz hastalandi diyor. Arkadas ne ara evden ciktin da hemen konum attin ne ara hemen nete girdin? Bakiyorum cocuk kolunda serum yatiyor hemen paylas. Ben kendi fotograflarimi bile paylasmiyorum millet afedersiniz tuvalete gitse foto paylasacak, artik akil sir erdiremiyorum. Yine de bir tercih meselesidir ama siz belli olmaz dikkatli olun. Benim ablamda maalesef boyle paylasim meraklisi. Bir iki o kadar cok koyma dedim ama sonucta beni ilgilendirmez benim cocugum degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…