Ne olacağız yardım edin

masal__perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
50
12
86
- Nerden nasıl anlatayım bilmiyorum.. eşimi 7 yıldır tanıyorum, 2.5 yıllık da evliyiz. Çocuğumuz yok. Ciddi sorunlarımız var ama çözümlenebilecek sorunlar.. Ama eşim çözmeye yanaşmıyor, baskı yaptığımda da kavga gürültü vs kopuyor. Ve sorunlar giderek büyüyor.. Biz eşimle ettiğimiz kavgaların siniriyle birkaç kez boşanalım vs dedik. Ama birbirimizi çok sevdiğimiz için; sonunda bir şekilde hep vazgeçtik. 2 gün önce yine şiddetli kavga ettik ve boşanma lafları çıktı. Ama yine toparladık.
..

Bugün sabah gayet iyi bir şekilde kahvaltı yaptık ve işe gitti. Öğlen annemlere geçtim ve msj attı.. ''Ayrılmak istiyorum yüzüne söyleyemedim, kararlıyım vs vs vs vs vs'' diye.. bende ''tamam nasıl istiyorsan öyle olsun vs..'' diye cevaplar attım.. Akşam beni işten çıkınca annemlerden alacak gece 23:00 gibi eve gececeğiz. Salı günüde haftalık izni ve dava açacağız. Sonra ailelere söyleyeceğiz. Ayrıntıları bu akşam konuşacağız.
..
Beni sevdiğini biliyorum. Ama ciddi sorunlarımız var ve çözelim dediğim halde o yine her zaman ki gibi kaçıyor. Tuhaf bir şekilde inatçı, başına buyruk.. Şuan emin olmadığını ve beni sevdiğini biliyorum. Ayrılmak da istemiyorum. Çünkü ne kadar yıpransak da hala çözebilme imkanımız var ve ben eşimi çok seviyorum. Sadece eşimin ayağa kalkması gerekiyor fakat kıpırdamıyor. Evlilik çocuk oyuncağı değil sonuçta.. Çocuk oyuncağı gibi görüyor. Çocuk gibi, inatçı, başına buyruk, asi.... Ne kadar konuşsamda anlamıyor.
Hem çok sinirliyim şuan hem üzgün hem de çaresiz.
Ne yapayım nasıl davranayım?? Aklı nasıl başına gelir?? Ne olur birşeyler deyin bana??
Şuan elim ayağım titriyor o kadar fenayım ki.. sürekli çişim geliyor, titriyorum, yemek yiyemiyorum, çaresizim.. 2 3 saattir ruh gibiyim. duramıyorum yerimde. annemler sorup duruyor. Birşey diyemiyorum ve ne olacağını da bilmiyorum. başımı şuan alıp gidip bir otelde kalıp ortadan kaybolmak istiyorum.. Ara ara canıma kıyma fikri bile geliyor......... Bu adam nasıl akıllanır, nasıl silkelenir..... Burada boşanma konularını okurken hikaye gibi okuyup geçiyordum ama ne kadar zor birşeymişşş...... Ölüm gibi birşey....
..
..

Çok üzücü cidden,yıllarca çabalayıp kurduğun bi yuva bikaç haftada yıkılıp gidiyor...Eşim beni seviyor demişsiniz de sevse bi mesajla ayrılıyoruz demezdi,ne olursa olsun çabalardı işi boşanma raddesine getirmezdi,önce bunu kabullenin...Evlenmek kadar boşanmak da doğal ,böyle olması gerekiyormuş üzmeyin kendinizi,güçlü olun...Bu saatten sonra kendinize bi yol çizin,kendi ayaklarınız üstünde güçlü durun,hayatın size sunacağı güzel sürprizlere hazır olun bence

Sorunlarınızı sen çözülmeyecek sorunlar değil diye görüyorsun ama eşin öyle görmüyor belli ki .bugünü sakinlikle birbirinizi dinleyerek geçirip , bir uzman yardımı alabileceğinizi yada çözemediğinşz sorunları yakın gördüğünüz birileriyle de konuşup çözmeyi denemeyi teklif etsen. Boşanmadan önce her yolu denemiş olmak lazım madem ortada sevgi var.

Tartışmadan sakince konuşun ve çözebileceğinizi bunun için biraz emek vermeye ihtiyacınız oldugunu söyleyin.ikna edici olurmu bilmiyorum ikna etsenizde bu sadece ayrılığı bi süre ertelemek gibi geliyor bana.eşinizde istek yokmuş çünkü.umarım toparlarsınız

Ayrilmak istemedigin halde neden tamam nasil istiyorsan oyle olsun diyorsun ki guzel kardesim madem?

Adam boşanmak istiyor saygı duyun ve boşanın. Mücadele etmek istese ederdi, zorlamanın alemi yok.

Sorunları çözme konusunda hiç adım atmadı mı?Attıysa destek görmedi mi?
Acaba sizdeki kusur ne ona göre hiç konuşmadınız mı?

- Ayrılmayalım deneyelim çözmeye çalışalım desem kendini direkt baskıda hisseder.. Eşime '' yemeğe otur, hadi gidelim, faturayı ödedin mi vs vs vs'' gibi basit şeyler dediğimde bile baskı olarak algılıyor ve kızmaya başlıyor. Özgürlüğüne çok düşkün.. Emin olduğunu bilsem; kabullenip herşeyi yoluna bırakacağım. ''çalışma ben sana bakarım, aklım sende kalmasın boşandıktan sonra annenlerde kal vs'' diye msjlar atıyor şuan.
beni sevdiğini ve emin olmadığını biliyorum. Şuan sağlıklı bir karar vermiyor. Ve geri dönüşü olmayan bir yola girmek istemiyorum.. Ne olur bir akıl verin ne yapmalıyım??
..

Verdigi akila gel, bosandiktan sonra annende kalacakmissin da calismayacakmissin da. Boyle mesaj atabilme hakkini ona vermemelisin. Sacmalik cunku bu umarim farkindasindir. Bir sure ayri yasayalim,kafamizi dinleyelim sonra da karar verelim diyebilirsin.

Yani ben eşinizi sağlıklı bulmadım çalışma annende kal vs baskıcı bir tipe benziyor.

Sizin çantada keklik olduğunuzu boşanırsanız üzüleceğinizi biliyor. Blöf yapın.

Boşandıktan sonra herkes kendi yoluna, ben hayatımı kazanırım elbette başkasıyla da evlenip mutlu olucam. Sana da mutlu bir yuva ve hayat dilerim, lütfen davanı aç. Yolun açık olsun

yazın.
Kaybetme korkusu verin yani, umursamadığınızı iyice anlasın

Kalbinle mantığın arasında kalmissin gibi geliyor kardeşim. Seviyorsun ama evliligi sürdürecek nitelikte bir adam yok karşında.kendinde her şeyi tek başına yapabilecek gücü buluyorsan devam et. Ama gerçekçi olmak gerekirse hayat senin için çok zor olabilir hiç bir seyle savasmaya gücü olmayan bir adamla. Allah yardimcin olsun. Umarım ne karar verirsen ver senin için hayırlısı olur.

..Kendi de bilmiyor ne yaptığını, tamam ben de yoruldum ve yıprandım ama hala çözümler var ve ortada sevgi var..
O kadar emeğin üzerine denemeye hiç mi değmez.. Senin için senden ayrılıyorum dercesine davranıyor sanki..
boşandıktan sonra toparlan vs diyor.. bir kıpırdasa ortada sorun vs kalmayacak.. ama yine kaçıyor
..

Eşinin davranışları normal değil ama sen onun içindeki gerçekleri hiç bir zaman bilemezsin. Farkındamısın sürekli aslında böyle düşünüyor ama kararsız yok şöyle böyle diyorsun.belkide gerçekten eşini tanımıyorsun. Biraz akışına bırak hemen boşanmak istemiyorsan bir süre ayrı kalmayı ve düşünmeyi teklif et.

..Malesef sağlıklı değil, daha 2 gün önce; psikoloğa gitmeyi, beraber çift terapisi almayı teklif ettim ama kıpırdamıyor bile..
senin dediğin gibi bir msj attım, evet haklısın dedi başka birşey demedi.
sürekli ısrarcı olma beni vazgeçirmeye çalışma vs deyip duruyor; sanki yalvarıyormuşum gibi..

..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…