ne olacak benim bu halim

çok geçmiş olsun inş sağlıklı evlatların olur bende dua ederken sağlıklı hayırlı demeden etmiyorum duamı allh korusun arkadşınız kızınada allhım şifalar versin evet hayırlı zman inş ozaman yakındır

Senin şuan çocuğun olmuyor diye ablanın korunmaması niye düşüncesizlik olsun onun çocuğu olmasa sen de korunup evlat hasretiyle bekler miydin gerçekten? Bunu yapacak kimse yoktur bence. Bunun için küsmen sana koca bi'stres topu olarak geri döner ve bu da oluşacak gebeliğe büyük engel çıkarır.

Psikolojik destek alıp ablanla aranı düzeltip yiğenlerine odaklanabilirsin. Hem onlarla uğraştıkça kafanda konuşan susar ve unuttuğun hiç beklemediğin anda yavruna kavuşursun inş. Ablana ayıp ediyosun gerçekten bunun sorumlusu ablan değil ki:26:

Eminim çok çok zordur ama gönlünüzü, zihninizi güzel tutun ki Allah'ta en hayırlısını size versin. Tez zamanda dileyen herkes evladına kavuşur inşallah. Etrafınızdaki hamileleri de anlamaya çalışın insanız işte en mutlu olduğumuz an tüm dünyaya haykırmak isteriz onlarınki de o hesap kötü düşünmediklerinden eminim istisnalar hariç tabii ki...

anlıyorum çocuğu olmuyor ve psikolojisinin bozuk olduğu kesin zaten.ama bu hastalıklı düşünceler de çok kötü.ablasının 3. çocuğuymuş ve eminim ki planlayarak olmuş bir hamilelik değildir.korunurken olmuştur.ne yani kardeşinin bebeği olmuyor diye o bebeği gidip aldırması mı gerekiyordu

Haklisin bende zaten ayni seyden bahsediyorum.saglikli bir kafanin icinden gecen düşünceler değil.ama su an boyle düşünüyor gun gelecek pisman olacak.onu da anlamak lazim.ayrica korkularin acilarin üstüne gitmezse onlar insani tutsak alır. Inadina gördüğün her çocuğu seveceksin inadına her hamileye sevineceksin ki bu duyguyu yenebilesin.yoksa üst üste biriktikce geri dönüşü fena olur bu duygularin.

Canım benim yapma böyle. İnan bu düşünceler seni bebeğinden dah da uzaklaştırır. Ne güzel ablanın bebeği olmuş git bol bol sev, kokla onunla avun.

Bak benim ilk çocuğum 13.tüp ile oldu aradaki aşılamaları saymıyorum bile. Ama bir kez bile kıskançlık gibi düşüncelere saplanmadım. Her bebeği olan için mağaza mağaza dolaşıp hediye aldım. Belki benim çocuğum olmayacak niçin alışveriş yapma zevkinden mahrum kalayım, belki de yapacağım tek alışveriş bunlardır dedim.

Biran önce bu psikolojiden sıyrıl, bırak ablanı aramamayı git öp, kokla içini ısıtsın minik yeğenin.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun, sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin de ablanı kıskanacak duruma da gelme en azından

bende ilk evlendiğimde çok çocuk istiyordum hiç korunmadım ama olmuyordu herkes hamile bir ben kalamıyordum..her regl oluşumda dünya başıma yıkılıyordu..sonra hamile kaldım 2,5 aylıkken öldü isyan etmedim hiç içim yandı ama hayırlısı dedim ve ondan 1 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür oğlumu kucağıma aldım Allah ona uzun ömür versin(cümlemizinkine)bnm ablamında çocuğu olmuyor ben onun için nasıl dua ediyorum bilsen ama o yeğenini çok seviyor çok düşkün sende yeğeninden ayrı kalma boş yere herşeyin bir zamanı var demekki hayırlısı Allah tan inşallah seninde sağlıklı güzel bir bebeğin olur

canım merhaba;

İncir küründen önce soğan kürünü yapman gerek.sonra incir kürü.

tweety23 arkadaşım öncelikle seninle alakalı konuyu dağıttığım için özür dilerim. Ben de dayanamayıp içimde birikenleri atmak istedim kusura bakma olur mu?

YAzılanlar konusunda ise herkes yerden göğe kadar haklıdır.Hiç bir öfke hiç bir acı bir bebeğin varlığından önemli değil.
Ablam yanımda değil. isntbulda. istesemde yanına gidemem. Annem babam yeni gittiler. HErşeylerine yardımcı oldum gönderdim. Kendim alışveriş yaptım. Elimden geldiğince en güzel hediyelerini aldım. Bir de TS tulumu aldım babası giydirmese de ben yine de aldım :). Öyle de mutluydum onu alırken. Diğer arkadaşlarıma da öyle gittim sevdim. Kimseye karşı belli ettiğim bir öfkem yok. Öfkem içimde.

HAmileliği planlı değildi. Zaten dört sene korunmadı olmuyor deyip boşvermişti. Allh işte öyle aklından çıkarana veriyor:) Ben bunu beceremiyorum. Velhasıl benim derdim kendimle. Ben hiç sevmediğim bu karakterimle mücadele ediyorum.

Kıskançlık değil, fesatlık değil ne bileyim anlatılmaz değişik bişey bunu ancak yaşayan arkadaşlar daha iyi anlayacak. Bunca mücadeleye bunca isteğe rağmen olmamasının verdiği acı. Acı diyorum. Bunca yıldır hiç bir şey için bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum. Sevgiliden ayrılmakmış, Evim yok arabam yok , yok efendim o giydi ben giyemedim, o taktı ben takamadım gibi böyle dertlerim hiç olmadı, Yani kolay yıkılan takan bir tip değildim Ama ne olduysa bu konu benim o kaskatı soğuk yüreğimi eritti.

Çabalıyorum doktora gitmeyi düşündüm. Ama öyle bişey ki doktor psikolog artık her neyse bana söyleyecekleri, vereceği ilaçlar herşeyin bilincindeyim. tavsiyelerinin ne olduğunu ben zaten biliyorum velhasıl sizler bile en az onlar kadar kaliteli insanlarsınız ve çok doğru tesbitleriniz var.

Mesele benim bunu aşamama problemim. Korkuyorum. Ya hiç olmazsa. Olmazsa ollmaz dünyanın sonu değil. Bir tek ben mi olacağım çocuksuz. Değil mi bakın bunlarında bilincindeyim :) Ama elimde değil korkuyorum. Ömrümce ailem için yaşadım. Abimin çocukları annem babam aman onlar üzülmesin aman onlar bunalmasın ben onlara yeterim deyip kendi hayatımı öteleyen bir inasım. NE zaman dönüp kendimi düşünmeye kalktığımda ise bir çok şeye geç kalmışım. İşte benim içimde ki öfkelerin bir nedeni de bu.

Eşimin durumu gerçekten ciddi. Sıfır hareket sıfır sıfır sıfır olanlarda işimize yaramıyor. Ben de onca yumurtann işe yaramayan sahibiyim. Transfere gidememek. Doktorun arayıpta hiç bir tanesinde döllenme khareketi görülemedi deyip onca sözün üstüne yalvarırcasına hiç mi? diyip kapatıp arkasından yaşadıklarım.

Tek ben miyim bunu yaşayan elbette değilim.herkeste benim gibi insan benden beterleri de var belki. Bilemiyorum.Yaşım 36 küçükte değilim bunca küsmeyi beceren ufak bir kız da değilim. Nasıl bir hale geldim ben bile inanamıyorum. Ama hayat işte.
Ablamla mesajladştım bir kaç kez. Sanırım annemin ve babamın gitmesiyle yalnız kaldığımdan bu da beni iyice sarstı. HErkes benim bebeğimin alışverişi ziyaretini konuşurken böyle bir süprizin olması birazda benii yıkan.

Ne diyeyim konuştukça uzar bu yazı. HErkese tşk ederim. İyi dileklerde bulunanlara, fikir tavsiye veren herkese tşk ederim.Allah kimseyi böyle zor sınavda yalnız bırakmasın. Benim gibi bekleyen herkesin yanında olsun. Başka dertler vermez inşlallah.

13. denemeyi yapan arkadaşım şoktayım. Bunca deneem bunca sabır. Çok tebrik ediyorum.Artık hiç bir üzüntü seni yenemez.Sabrın en dibini yaşamışsın. Dua edin benim içinde, tweety23 arkadaşımız içinde.

Ben seni anlayabiliyorum. Ben hamile kalıp düşük yaptım. Bir akrabamız var. Görsen çok iyi bir insan. O da bir dış gebelik bir düşük yaşadı. Ondan sonra hamile kaldı tekrar. Şu an 8 aylık doğumuna az bir süre kaldı. Bana gelmek istemiş. Ben kabul etmedim tek sebebi ise hamile olması.

Şu an kendimi daha iyi hissetmeme rağmen karnı burnunda birini o kadar yakınımda görmek beni psikolojik bakımdan rahatsız edecek. Bebek muhabbetleri falan hiç iyi gelmeyecek bana. Allah biliyor ya kendisini seviyorum hiçbir sorunum yok. Gerçekten çok iyi saf temiz kalpli biri. Ama işte şuan olmaz. Bana kötü gelecek.

Bende kötü niyetimden değil asla ama kendime o eziyeti yapmak istemiyorum. İnşallah toparlanınca iyice çağırırım. Kendimi hazır hissettiğim zaman. Sende kendini toparlamaya çalış. Veren Allah iste Allah'tan. Senin içinde başka bekleyenler içinde dua edeceğim.

Kendini hazır hissettiğinde ablanla görüşmeyi dene. Ablana hissettiklerini anlatabilirsin. O senin en yakının belki paylaşmak sanada iyi gelir. Korkunun üstüne gitmek iyi gelir derler ya belki sende bu hislerinin üzerine gidersen sana iyi gelir.

Ben mesela ilk başta sokaktaki hamilelere bile dayanamıyordum. Dışarı çıkmak istemiyordum. Şimdi çıkıyorum.

sizin durumunuzu yaşamadığım için bilemiyorum duygularınızı ,sizin gibi yaşamam mümkün değil ama sadece birşey sormak istiyorum,bu kadar acı içindeyseniz,neden bir bebek evlat edinmeyi düşünmüyorsunuz? annelik doğurmak demek değil ki,ben bazen evlat edinenler topiğine bakıyorum,o kadar mutlular ki bebekleriyle,o kadar yaşadığımız acılar gereksizmiş diyorlar..anne oldular onlar da..

Düşündüm, halen düşünüyorum eşimle paylaştım, deneyebildiğimiz kadar deneyeceğiz. Pek sıcak bakmasa da son çare düşüncem bu. Allah hangisini nasip ederse . Önümüzde ki yıl inşallah geç kalmamışsak denemelere devam edeceğim. maddi yönden eşim zor günler yaşıyor. Nisan dan önce çok zor.

yok canım özürdileyecek bir durum yok sende kendi derdini yazmışsın hepsi bu allh yardımcımız olsun şuan okadar kötüyüm ki doktordan geldim 2 saattir ağlamaktan helak oldum ve şuan bile gözyaşlarım yarışıyor birbiriyle çok moralim bozuk bugün adetimn 16.günü yumurtalarda hiç gelişme yok eve geldim mutfaga girdim yumurtalıklarıma bıçak sokmak geldi öfkeden duvarları yumrukladım içim acıyor benim evladım olmayacak ben anne olamayacağım eşim baba olamayacak kendimi işe yaramaz aşağılık hissediyorum yaşamak istemiyorum çok kötüyümmmmmmmmmm

Sakin ol lütfen. Ağla rahatla. ama sakinleş. Çok zor biliyorum. hem de ne zor. Şu alternatif tıp sayfasına bir gir. orda detaylı kürler var. önce soğan kürü diyorlar. ardından incir kürü. arı+sütü+bal+polen karışımı. gibi. bir sürü reçete var. bende şimdi onları denemeye başlıyorum. Sende onları bir incele. Orda rstlamıştım bir kaç mesaja, hiç yumurtam yokken iki yumurtam olmuş gibi yazılar vardı. incir kürü büyütp çatlatmaya da yardım ediyormuş. havuçla birlite. bir de böyle deneyelim. Bize de bir kapı açılır inşallah.

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik-oncesi-sonrasi-alternatif-tip-f511/

teşkkür ederim
doktorda hiçbirgelşme yok buayda gelişmez dedi ama yinede ilşki önerdi bugünlerde anlam veremedim çok kötüyüm herşeye olan inancımı kaybettim

ben 8 yıl bekledim her gün dualar ettim Rabbime hiç bir zaman bebeğim olmayacak mı diye geçirmedim bir gün bana gelecek kuzularım derdim hep..
kardeşlerimin hepsinin 2 şer bebekleri oldu bir gün olsun kıskanmadım yiğenlerimi kendi evladım gibi sevdim sahiplendim..
Allahım o kadar büyükki tüp bebekle ikizlerime kavuştum hemde en güzeli biri kız biri erkek ikisininde tadına bak diye kuzularımı bana verdi...
henüz yavrularımın mutluluğunu yaşayamadan eşimden boşandım....

size diyeceğim herşeyin hayırlısını dileyin kızlar.. Allahım o kadar büyük ki hiç ummadığınız anda bebekleriniz sizinle olacaktır...
Allahım isteyen herkese nasip etsin inş...

Size yakinda care olacak bir doktor turkiyeye geliyor birsuru imkansiz gozuken ciftleri hamile biraktirmis uzulmeyin careniz var..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim bi'tanıdık var tam 10 yıllık evli. 10 yılda bi'çok kez aşılama vs yapıldı artık ümidi kestiler tatile gittiler, gezdiler artık olmayacak galiba bunu kabul edip öyle devam edelim dediler ve ilk ayda kendiliğinden hamile kaldı:26:

Biliyorum aklınızdan çıkmıyo ama acaba artık olmayacak herhalde deyip cidden kafanızdan atsanız mı? Çünkü dediğiniz gibi böyle her adet zamanı sinir, stres olursunuz nasıl bi'şeyse bekledikçe gelmiyo sanki:26:

Ben daha evli bile değilim ama hemen hemen her genç kızın hayali bi'gün anne olmak işte oyüzden sizi çok iyi anlayabiliyorum. Rabbim tez zamanda yavrularınızı nasip etsin inşallah.

Ben bu dediklerin karşısında dehşete düştüm..
Kıskançlıktan öte bir şey bu..

Ablanın dünyasını mahvetmeye hakkın yok.
Bırak birileriyle uğraşmayı da dua et hayırlısını iste..

Allahim biran once saglikli hayirli evlatlar nasip etsin hem size,hemde tum isteyenlere.bende 1,5yil sonra kaldim hamile.cok uzuldum cok agladim.benden sonra evlenen herkes hamile kaldi.neden diye isyan ettim.kendimi eve kapattim.ama cok sukur kavustum kuzuma.hemde beklemedigim biranda.artik bu dusuncelerden arinip.herseyin hayirlisini istedim Rabimden.ve kendimi baska seylere yonelttim.biliyorum cok zor ama kendinizi psikolojik olarak rahat tutmaya calisin.kafanizi baska seylere verin.Rabbim ol dedikten sonra olmicak bisey yok.Rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…