Ne olacak benim bu halim...

dershane derken kaç yaşında bence evde herkes kendi ütüsünü kendi yapmalı, özelliklede kocalar, yani kadınlarda süper robot değil, bence sen evde iş bölümüne başla, öğreretene kadar yorulsanda sonra rahat edersin

13 yaşında kızım o ayrı alem zaten hiçbir iş yapmıyor, masa hazırlarken yardım istesem anne benim çok ödevim var deyip kaçıyor resmen. Yapı olarak çok rahat dünya umurunda değil desem yeridir. Bana anne bu kadar titiz olma bırak dağınık kalsın bazı şeyler de diyor.

off bende aynı seylerı yasıyorum.
Ve ben sucluyu buldum calısıyor olmak benı yoruyor.
Yanı oglum 6.5 yasında Allah basımdan yanımdan eksık etmesın ama kendıme ayırdıgım vakıt oyle kısıtlı kı. Resmen okullar acıldıktan berı gecen senede aynı 9 ay boyunca rahat gecırdıgım bı vaktım sayılı.
6 da kalkıyorum evı topluyorum , 7 gıbı evden cıkıyorum aksam 6'da evde oluyorum . dersler yemek yenmesı vs vs derken saat 8 oluyor ondan sonrada vakıt cok hızlı gecıyor.çoğu zaman ayaklarımı uzatıp bırseyler ızleyemeden veya dınlenemeden gun bıtmıs oluyor. Is yerınde rahatım ama erken kalkmak benı surunduruyor. Bende bıtkınım vıtamın ıcmek ıstıyorum ama kılo yapacagını dusunuyorum. Bakalım

13 yaşında kızım o ayrı alem zaten hiçbir iş yapmıyor, masa hazırlarken yardım istesem anne benim çok ödevim var deyip kaçıyor resmen. Yapı olarak çok rahat dünya umurunda değil desem yeridir. Bana anne bu kadar titiz olma bırak dağınık kalsın bazı şeyler de diyor.

baksan sen küçük hanıma, bi zahmet badisini kendi ütülesin madem :) 5 dksını almaz, bence sen işleri bölüştür yani, bu tempoyla hasta olursun

sızın temponuzun yarısı ıle yasıyorum yınede canım bazen bırsey yapmak ıstemıyor....
azıcık kendınıze zaman ayırın cocuklar buyumus bırakın odevlerını kendılerı yapsınlar, yemegı akşamdan yapın sabah ekstra hazırlıga gırmeyın yemek ıcın kahvaltı yapın cocukları hazırlayın cıkın evden, temızlık utu vb ıcın yardımcı kadın tutun haftada bır gelse yeter, fırsatınız varsa hafasonu bırkaç saat cocukları bırılerıne bırakın esınızle dısarı cıkın hatta cocukları babaya bırakın sız cıkın gezın tozun :KK66:
bu kadar manaton ve hızlı tempoya bunye dayanmaz....
not: kızınız baya buyukmus 13 yasındakı bırı herseyı anlar ve yapabılır...dıger cocugunuz ıcınde gecerlı bu aslında...bu nedenle.
cocukların odalarını temızlemeyın kendılerı temızlesınler oldugu kadarı olsun , dagınıklıklarını kendılerı toparlasınlar, sofra hazırlarken kaldırırken onlarda yardım etsın bır ıkı yapmazlar ama sonra alısırlar .....

off bende aynı seylerı yasıyorum.
Ve ben sucluyu buldum calısıyor olmak benı yoruyor.
Yanı oglum 6.5 yasında Allah basımdan yanımdan eksık etmesın ama kendıme ayırdıgım vakıt oyle kısıtlı kı. Resmen okullar acıldıktan berı gecen senede aynı 9 ay boyunca rahat gecırdıgım bı vaktım sayılı.
6 da kalkıyorum evı topluyorum , 7 gıbı evden cıkıyorum aksam 6'da evde oluyorum . dersler yemek yenmesı vs vs derken saat 8 oluyor ondan sonrada vakıt cok hızlı gecıyor.çoğu zaman ayaklarımı uzatıp bırseyler ızleyemeden veya dınlenemeden gun bıtmıs oluyor. Is yerınde rahatım ama erken kalkmak benı surunduruyor. Bende bıtkınım vıtamın ıcmek ıstıyorum ama kılo yapacagını dusunuyorum. Bakalım

Allah size de bana da kolaylık versin bende çalışmaktan yoruldum işi bırakmayı çok düşündüm ama 20 ay var emeklilik günümün dolmasına bunca yıl çalıştım bari onu da tamamlayayım diyorum.

Haklısınız galiba ben hiç yorulmayayım sürekli enerji dolu olayım her şeye hiç yorulmadan yetişeyim istiyorum sanırım.
bu tempoda yorulmamak mümkün mü.
benim de farkım yok.hatta biraz daha ağır senden:))
ama insanız işte görevlerimiz çok,yetişmemiş gereken iş çok.
bunların psikolojik baskısı da eklenince taşıması zor oluyor .
kendine bakmayınca da ister istemez bünye çöküyor.

Kendimi yataga attıgım an cok mutlu oluyorum ama goz acıp kapayıncaya kadar sabah olmus oluyor. sabah derken 6 gece yarısı gıbı gelıyor bana. Buarada servıstete komple uyuyorum hatta bazen donus yolunu bıle uyuyorum :D

Allah size de bana da kolaylık versin bende çalışmaktan yoruldum işi bırakmayı çok düşündüm ama 20 ay var emeklilik günümün dolmasına bunca yıl çalıştım bari onu da tamamlayayım diyorum.
Cok az kalmıs gercekten
kac gununuz var? benım henuz 2300 gunum fılan var . gecen gun baktım 5900 gunden veya 7000 gunden emeklı olabılıyormusum.
5900 'den 61 7000'den 58 yasında emeklı olabılıyormusum.
Senın gene umudun var benım oda yok.

Yası bekleyecekmısın nasıl oluyor pekı senın ıcın

Eşim de hep aynı şeyi söylüyor aslında her şeyi kendin yapmaya çalışma bırak her yer derli toplu olmak zorunda değil. Ama işte benim her şeye yetişme ve aşırı mükemelliyetçi ruhum yedi bitirdi artık beni.

Yapmayın, kendinizi ikna etmeye çalışın. Yoksa ya psikolojik ya fiziksel olarak çökeceksiniz eninde sonunda.

Oğlan küçükmüş şimdi farkettim, kızınız daha büyük. Ona evle ilgili sorumluluklar vermelisiniz artık, geç bile kalmışsınız. Kendi ütüsünü kendi yapabilir, kardeşinin derslerine yardım edebilir, sofra kurup kaldırıp bulaşıkları halledebilir. Ufaklık da kendi sorumluluğunu alabilecek yaşta. Bırakın kendi giyinsin soyunsun, kıyafetlerini katlasın, odasını yatağını toplasın, çantasını okul gereçlerini kendi hazırlasın.

Bunlar hem sizin yükünüzü biraz da olsa hafifletmek için hem de çocukların ilerki yaşamları için önemli şeyler. Şimdi sorumluluk vermezseniz asla sorumluluk sahibi bireyler olamazlar.

sızın temponuzun yarısı ıle yasıyorum yınede canım bazen bırsey yapmak ıstemıyor....
azıcık kendınıze zaman ayırın cocuklar buyumus bırakın odevlerını kendılerı yapsınlar, yemegı akşamdan yapın sabah ekstra hazırlıga gırmeyın yemek ıcın kahvaltı yapın cocukları hazırlayın cıkın evden, temızlık utu vb ıcın yardımcı kadın tutun haftada bır gelse yeter, fırsatınız varsa hafasonu bırkaç saat cocukları bırılerıne bırakın esınızle dısarı cıkın hatta cocukları babaya bırakın sız cıkın gezın tozun :KK66:
bu kadar manaton ve hızlı tempoya bunye dayanmaz....
not: kızınız baya buyukmus 13 yasındakı bırı herseyı anlar ve yapabılır...dıger cocugunuz ıcınde gecerlı bu aslında...bu nedenle.
cocukların odalarını temızlemeyın kendılerı temızlesınler oldugu kadarı olsun , dagınıklıklarını kendılerı toparlasınlar, sofra hazırlarken kaldırırken onlarda yardım etsın bır ıkı yapmazlar ama sonra alısırlar .....

Çok istiyorum haftada bir gün bayan almayı ama bulamıyorum. Buraya yeni taşındık sayılır çalıştığım içinde pek kimseyi tanımıyorum, karşı komşuma sordum merdivenleri silen bayan gidiyor evlere temizliğe dedi. Kadını gördüm konuştum bel fıtığından ameliyat oldum bir süre gidemeyeceğim dedi peki bildiğiniz başka biri var mı dedim yok öyle güvenebildiğim kimse ama ben iyileşeyim gelirim abla dedi.

Cok az kalmıs gercekten
kac gununuz var? benım henuz 2300 gunum fılan var . gecen gun baktım 5900 gunden veya 7000 gunden emeklı olabılıyormusum.
5900 'den 61 7000'den 58 yasında emeklı olabılıyormusum.
Senın gene umudun var benım oda yok.

Yası bekleyecekmısın nasıl oluyor pekı senın ıcın

Evet benim emeklilik yaşım 55 ama ben günümü 40 yaşında doldurmuş oluyorum. Yaklaşım 5000 günüm var şu an. İnşallah bakalım günüm dolunca 15 yıl bekleyeceğim emekliliğimi ama olsun en azından o dönemde çalşımayı düşünmüyorum.

Okurken ben bunaldım:)
Düzenli hayat iyidir süperdir ama..
bu kadar düzenlide çok yorucu ve sıkıcı gibi geldi bana yanlış anlamayın üzmek gibi bir niyetim Yok:)
Herşeyi bu kadar saatli programlı yapmasanız?
Her gün aynı her gün aynı bunalırsınız yorulursunuz çok normal:)
Ara sıra kahvaltıyı dışarda yapın mesela, yada ara sıra kahvaltıyı pıratik haZırlayın geç kalkın
Yada ne biliyim akşam çocukları alın yemeğe gidin cafeye gidin
En kötü yürüyüşe gidin
Alışveriş merkezi olur oynamaları için park
Yada evde ailecek film izleyin
Farklılık gerek biraz heyecan gerek size diye düşünüyorum o zaman daha enerjik olursunuz:)

Evet benim emeklilik yaşım 55 ama ben günümü 40 yaşında doldurmuş oluyorum. Yaklaşım 5000 günüm var şu an. İnşallah bakalım günüm dolunca 15 yıl bekleyeceğim emekliliğimi ama olsun en azından o dönemde çalşımayı düşünmüyorum.
Çok güzel valla anladım.
doğum borclanması yapmısmıydınız buarada 2 cocuk ıcın 4 sene dusuyor fılan dıyorlar ama net bılmıyorum bu konuları.
Valla benım sana verecek bı aklım yok ben her aksam baska bır stratejı ıle eve gıdıyorum
hep bıseylerı eksık yaparak gun bıtırıyorum

sizinle aynı tempodayım ve inanın bazen kendime ve tüm bu tempodaki kadınlara şaşıyorum.süper güçleriz bizEn Büyük KK
hayat kadınlara bir tık daha zor.
sırf bu sebeple dolupta eşime patladım.üzerinize afiyet beyefendide hiç alttan alayım yapmadı ve küsüsüz şuanda :confused:
ha bu arada ütü görevi eşimindir :-)

Çok istiyorum haftada bir gün bayan almayı ama bulamıyorum. Buraya yeni taşındık sayılır çalıştığım içinde pek kimseyi tanımıyorum, karşı komşuma sordum merdivenleri silen bayan gidiyor evlere temizliğe dedi. Kadını gördüm konuştum bel fıtığından ameliyat oldum bir süre gidemeyeceğim dedi peki bildiğiniz başka biri var mı dedim yok öyle güvenebildiğim kimse ama ben iyileşeyim gelirim abla dedi.
bayan alırsanız temızlık ve utu derdınız olmaz..
cocuklara da cokverıcı olmayın alıstırın evde ıs yapmaya bugun yapmasalar yarın obur gun unıversıtede yada evlendıklerınde yapacaklar yanlarında sız olmayacaksınız sorumluluk almayı ogrensınler kucuk yasta, çokta titiz olmayın hersey dort dortluk olamaz zaten ımkanı yok.....

Çok güzel valla anladım.
doğum borclanması yapmısmıydınız buarada 2 cocuk ıcın 4 sene dusuyor fılan dıyorlar ama net bılmıyorum bu konuları.
Valla benım sana verecek bı aklım yok ben her aksam baska bır stratejı ıle eve gıdıyorum
hep bıseylerı eksık yaparak gun bıtırıyorum

Doğum borçlanması yapmadım. Evet 4 yıl düşüyor ama epey yüklü bir miktar ödeme yapmam gerekiyor.

bayan alırsanız temızlık ve utu derdınız olmaz..
cocuklara da cokverıcı olmayın alıstırın evde ıs yapmaya bugun yapmasalar yarın obur gun unıversıtede yada evlendıklerınde yapacaklar yanlarında sız olmayacaksınız sorumluluk almayı ogrensınler kucuk yasta, çokta titiz olmayın hersey dort dortluk olamaz zaten ımkanı yok.....

Haklısınız. Kızıma sesleniyorum ödevim var anne, oğluma sesleniyorum sen ödevini yaptın oğlum hadi gel bana biraz yardım et diyorum deney yapıyorum anne bitsin geleceğim diyor. Bu arada deli gibi deney merakı var, bilim adamı olacakmış büyüyünce. Sabahları yataklarını kapatıyorlar ama herkesin annesi yapıyormuş ben onlara yaptırıyormuşum bazen hiç de iyi anne olmuyormuşum... Bazen de kızım bizden önce çıkıyor geç kaldım anne diyerek öylece bırakıp gidiyor.

Ben de genelde pili bitik geliyorum,hiçbirşey yapmayıp herşeyi eşime yıktığım da oluyor. Kızım 4 yaşına yaklaştı,eve geldiğimizde sürekli ilgi oyun istiyor zaten hakkı da. Bakalım ocak ayında 2 tane olunca napacağım:110:
Şöyle bir önerim olabilir belki, pazar günü yemek çeşidi çok yapın buzluğa atın,hafta içi de sadece 1 gün yemek yapın çok olursa 2 gün idare eder. Balık pişirttirin 1 gün onla idare edin vb. Bizim yemeği annem yapıyor,uzak olsaydım ben bu şekilde haftalık plan yapardım.Temizlik için de 2 haftada 1 yardımcı alsanız iş yükü de azalır

Back
X