Ü
ÜMITSIZ_KIZ
Ziyaretçi
- Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
-
annenin babanın sözünü dinle,sevdiginide unut!ilerde pişman olursun aileni ezip gectigin için....
Unutmak o kadar kolay olmasa gerek...
Alisabildinmi türkiyeye...???
ne gibi zorluklari var...???
Bana biraz anlatabilirmisin??
o kadar cok gözümü korkutuyorlarki artik sasirdim kaldim ne yapacagimi bilmiyorumm...!!!
Ne gibi degisiklikler var türkiye - almanya arasinda...!!!
Maddi SIKINTILARDAN korkuyor ailem...
Ama onlara anlatamiyorumm...
Cok kötü durumum...
Bana o cocukdan ayril bile diyorlar...
CANIM YAAAAAAAAA
o kadar güzel anlatmissinki süperr...
haklisin vallaha...
ben suan yüksek okul mezunuyum ama issizim...
buranin bitek issizlik parasi var baska iyi tarafini göremiyorum...
hayatim evde oturmakdan ibaret...
orda gez toz bitmiyor...
bi cay bahcesi bi sahilde dolasmak bile yetiyor bana...
evde cok bunaldim 23 senedir evdeyim ya da carsida...
carsidada ne kadar durabilirsinki...
zaten hersey cok pahali... bide durumum belli...
issizlik maasiyla idare ediyorum...
ama tr de is bulabilirim diye düsündüm...
hem türkcem hemde almancam var...
ama ailemi ikna etmek cok zor...
ilerde zor durumda kalirsan bizden yardim bekleme demek istiyorlar...
sürekli tehdit var yani...
gidersen söyle olur böyle olur...
yasayamassin orda zorluk cekersin...
daha bicok sey...
sürekli gözümü korkutmak icin elinden geleni yapiyorlar...
saglik demissin ama artik türkiyedede özelde tedavi olabiliyorsun... sigortalar karsiliyor...
sana bikac soru sormak istiyorum özel msj göndermek istedim ama olmadi...
rica etsem bana msn verebilirmisin...
özel msj olarak atabilirsin bana...
tabi vermek istersen...
dertlesme amacli...
kib aeol... a.s.
Canim biz her sene türkiyedeydik zaten. herkes tatile benzemez burda hayat derdi.. Ama bakis acina bagli. Ben daha öncede staj icin 5ay kaldim türkiyede.
Öyle bir alismistim ki, sabah kalkiyordum isime gidiyordum,aksam geliyordum eve.
Otobüstü suydu buydu baya bi ögrenmistim her seyi.
Simdi ki gelisime gelince..
Su an pasaport islemleri icin almanyadayim ailemin yaninda,ve evimi, türkiyeyi,antalyami ve tabiiki esimi öyle özledim ki.
Buraya geldim ve ne kadar dogru bir karar aldigimi anladim.
Camdan bakiyorsun bir allahin kulu yürümüyor sokakta,bak mesela bu gün burda bayram dimi.
Hadi diyelim bir sey lazim oldu,nerden alacagiz? Sansimiz varsa petrol istasyonuna gideriz ordan 3-4 katina aliriz dimi ne lazimsa.
Ama ya türkiyede? 7 / 24 mutlaka bir yer bulursun.
Bunlar belki önemsiz seyler ama sonucta hayati hayat yapan bunlardir.
Mesela mobilya aldik türkiyede, su gün getirecegiz su gün getirecegiz derler ama sen onlarin SALI demelerine inanma kaydirigubbakcemile3 yani biraz daha rahat olacaksin türkiyede, o almanlarin dünyada taninmis ünlü disiplinleri yok yani burda.
Aksam hava karardiktan sonra disarda tek basina,sessiz sakin yerlerde gezmeni tavsiye etmem :jeyyar:
Bankaya gideceksen biraz zaman ayirda git, bekleyebilirsin kafamçokkarıştı
Simdi türkiyede yasayan arkadaslarimizi bu türkiyeyi kötülüyor diyecek,ama alakasi yok.
Sonucta almanya ile farkini anlatiyorum.
Saglik sistemi burda cok farkli ama bunu sende bilirsin canim.
Her yere nerdeyse her 10dakikada bir dolmus/otobüs var. Ulasim zorlugu söz konusu olamaz türkiyede alkisalkisalkis
Simdiye kadar öyle bir zorlukla inan ki karsilasmadim, ilk basta tek mobilyacilar canimi sIkmisti, ama o da herkesde öyle olacak diye bir sart yok. Sans isi diyelim.
Yemek konusuna gelince.. Bazi seyler burda almanyadan daha pahali.. Mesela almanyada her salatamiza misir koyardik biz, annneyy misirsiz kaldim -tatlicadiarzu- dermisim, ama burda sanirim normal bildigimiz misir lükse giriyor kafamçokkarıştı Yani daha pahali almanyaya göre. Etde burda daha pahali. Ama bunlar ufak seyler, zamanla inan ki alisiyorsun.
Hem yemek konusunda da bir tereddüt'ün olmasin,almanyada hasret kaldigimiz gidalar burda :lepi:
Hayata gelince.. Hayat burda bambaska ya.. cennet burasi cennet. Her ne kadar yasli teyzelere göre avrupa daha da iyi olsa, türkiye'nin sonu onlara göre cok kötü olsada, hic kulak verme bunlara. Ben her iki yasam tarzini da gördüm.
Almanya bitti artik. Yok, sifir.. Ama zor anlatabiliyoruz bunu. Almanyanin tek avantaji, saglik güvencen ve issizlik parasi. Ama issizlik parasini da hak edende hak etmeyende yedigi icin almanlar artik daha bi göz acik oldu bu konuda.
Mesela sosyal yasantimiz burda cok güzel,istedigimiz zaman sinemaya gidiyoruz,konserler oluyor,bazende sadece bir parkta ve ya sahilin kenarinda yürüyoruz.
Antalya cok sicak oldugu icin gündüzleri,millet hep aksamlari disariya cikiyor. Yani her yer civil civil, öyle almanyada ölü gibi degil.
Ben alistim türkiye'ye, öyle alisacak bir sey yok. Yeter ki icinde o istek olsun. Sadece yeniliklere acik olmasin bu kadar.
Ayy çok güzel anlatmışsın yaa( gözlerim doldu
Çok özledim türkiyemiii çokk bıktım artık bu almanyadan..
Bende malesef burda doğup büyüyenlerdenim ama nedense alışamadım buraya
Benimde tek hayalim türkiyede yaşamak ve bu hayalimi çok yakında gerçekleştircem inşallah..
Benim sevgilimde türkiyede kalıyor.. seneye nişanlanmayı düşünüyoruz ailem hepsi biliyo ve gayet olumlu bakıyolar allahtan..
ÜMİTSİZ_KIZ canım bence vazgeçme sonuçta bu senin hayatın ve sen istiyorsun umarım ailenide bi an önce ikna edersin ama bence vazgeçme herkes görsün nekadar çok istediğini..
Umarım herşey gönlünce olur opuyorumnanaktan
Ha bide sunu söylemek istiyorum.
Benim dedemler zamaninda almanya'ya isci olarak geldiler...
Tipik bir alamanci hikayesi yani..-tatlicadiarzu-
O yil hangi mentalite ile geldiler ise,hayatlarina almanyada o "kafayla" devam ettiler..
Ama türkiyede gelisiyor,insanlar degisiyor,her sey degisiyor.
Ama ne yazik ki almanyada yasayan cogu (herkes demiyorum tabiiki) türkler,60li yillarindaki kafalari ile kaldi.
Türkiyeye gidiyorsun,bildigin tanidigin o bize ögretilen otorite türk kültürü yok ( yada cok az). Almanyada gecmis zamanin kültüründe yasiyoruz ciddiyim bu konuda.
Televizyon izledigimizde, hayat onlarin demiyormuyuz? ne varsa orda var demiyormuyuz?
Hersey güllük güllistanlik degil,elbette zorluklarda var ben her sey süper olacak demiyorum, ama türkiyem cennet ya :kedi:
cok guzel anlatmissin, evet buyuklerimiz geldikleri kafayla kalmislar burada. Turkiyeden nasil ayrilmislarsa alman fransiz kulturune uymamak icin kendi memleketimizin yani 60li 70li yilarin kulturuyle burda yerlesmisler. Ve oyle kalmislar, Turkiye ye gitigimizde bazen kendimi cok cahil buluyorum onlarin yaninda cunki her konuda bizden daha cok ilerlemis durumdalar. Bu cok uzucu bir durum. bende Fransadayim, derdinizi cok iyi anliyorum :))
Gurbette olan herkes ayni derdi paylasiyor sanirim.. :kedi:
Bir gün türkiyedeyim,halamin komsusunda.. bana senin sevgilin var mi diyor amcamlar var,halam var.. bir utandim bir utandim anlatamam.. Bana baktilar, bu yasta olmamasi anormal olur dediler, halamlar,amcamlar sevgilin tabi olacak dediler -tatlicadiarzu-
Sen gelde babama anlat bunu dedim bende delikafadulden
:kedi:sorma sevgilimiz olursa bizim burda buyuk suclmaz: lmaz:
ya benimde sasirdigim konu bu sene trdeyken herkes annesinin yaninda sigara iciyor kizlar bide sigaralari bitince annelerinden para istiolar sigara alcam diye burda degil yanlarinda icmek bilirlerse kiyamet koparkafamçokkarıştı
biz geri kalmis türklerdeniz :bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?