Ne olacak halim?....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ü

ÜMITSIZ_KIZ

Ziyaretçi
Merhaba arkadaslar
Hayatim iki arada yasamakla geciyor...
Bir yanda sevgilim bir yanda ailem...
Sevgilimle 2 senedir cikiyoruz kendisi tr de yasiyor bende yurt disinda...
Sevgilimle o kadar iyi anlasiyoruzki anlatamam...
Onu cok seviyorum onsuz yasamak cok zor...
Evlenmeyi düsünüyoruz...
Asil sorunda orda basliyor...
Evlenirsek ben türkiyeye gitmek zorundayim...
Sevgilimi buraya getiremem cünkü burda hayat cok zor hem dil zorumluluguda yasayacak...
Orda cok iyi bir isi var...
Oda yanina gitmemi cok istiyor...
Bende onun yanina gitmeyi istiyorum...
Ailem sürekli engel oluyor buna...
Gitmemem icin elinden geleni yapiyor...
Hergünüm aglamakla geciyor...
Babam bir yandan seni vermem tr ye gidemessin diye tutturuyor...
Orda yasayamassin hayat sartlari cok zor diyor...
Maddi SIKINTILAR cekersin diyor...
Sevgilimin evi var... Iside var... Bende calismak istiyorum...
Iki arada kalmakdan cok bunaldim...
Kafayi yiyecegim yakinda...senağlama
Bana bir yol gösterin nolurr...:enbuyukkk:
Ne yapmaliyimm...??? sositososito

canım babanla konuşmalısın onun yanında ii olucağını anlatmalısın ona seni anlicaktır herşey gönlünce olsun

konusuyorum ama yine ayni sözleri tekrarliyor...
Cok bunaldim artik...
Ne yapacagimi sasirdim...

Bu yazdiklarinda inan ki kendimi buldum canim.

Bir sene öncesine kadar aynen senin durumdaydim.

Almanyada dogdum,büyüdüm okudum ama sevgilim türkiyedeydi.

Herkes bana türkiye sartlari zordur,rahatliga alisiksin derdi.

Yani engel üstüne engel.

Ama ben sevgilimi buraya getirmek istemezdim. Getiremezdim,cünkü isi cok cok iyi.

Buraya gelecek yarim almancasi ile ve dogru düzgün bir is bulamayacak.

Hadi is neyse, zar zor idare edilir sorun para olmasin dedim kendi kendime.

Ya sosyal yasam?? iste bu tam anlami ile SIFIR olur.

Ben yanimdaki erkegin erkegi olmak istemiyorum, ne kadar sevsemde erkek erkek kalmalidir benim gözümde. Tabiiki her sey zamanla olacakti, ama ben onu ordan koparip buraya getirmek istemedim.

Ki bu konulari cok konusmustum esimle o zaman. Ben almanyada'da yasarim türkiyede'de yasarim, ama senin almancan yok,buranin kültürünü fazla bilmiyorsun, 2kere almanyaya gelmekle olmuyor dedim.

O da zaten bastan istemedigini belirtti. Kardeslerin hepsi yurtdisinda ve sosyal yasantilari yok dedi. Benim burda isim cok iyiken, ben burda cok rahatken almanyada yapamam dedi.

Zaten bende türkiyede yasamak istedigimi kücüklügümden beri herkese söylemistim.

Ama gelde bunu aileme anlat. Onlar benim hep iyiligimi istediler,bunu biliyorum.

Ama ben anneme bazen cok haksizlik ettim,küstüm,konusmadim,yani kisaca cocukluk ettim.

Bir ara o kadar yorulmustum ki, inan ki icimden kimseyle konusmak gelmedi.
Konusuyordum, ama cok isteksiz,o neseli gülen Mutlulukrecetem adeta bir buzdolabina dönmüstü..

Sanirim annem o zaman bunu ne kadar cok istedigimi anladi.

ve olaylar nasil gelisti bilmiyorum, su an 1.5aylik evliyim ve türkiyede yasiyorum.

Annem ise bana tek sunu dedi dügünümden sonra: "aglamayacagim,seni bu insanlara,buraya emanet ettigim icin gözüm arkada kalmayacak"

Belki cok fazla yazdim,belki de bu ne simdi diyeceksiniz,ama yazdiklarinda kendimi buldugum icin bunlari paylasmak istedim.

Yalniz degilsin arkadasim :teselli:

Ama sana tek tavsiyem; ailene küsme,olurda belki bir tartisma esnasinda sesin yükselir,yükseltme..

inan yarin bir gün annenin o güzel kalbini kirdigin icin pismanlik duyarsin.

Bunlarin hepsini yasadigim icin, sonradan pismanlik duymani istemem.

konusuyorum ama yine ayni sözleri tekrarliyor...
Artik cok bunaldim...
Hic bir sözüm bulamiyorum...

Alisabildinmi türkiyeye...???
ne gibi zorluklari var...???
Bana biraz anlatabilirmisin??
o kadar cok gözümü korkutuyorlarki artik sasirdim kaldim ne yapacagimi bilmiyorumm...!!!
Ne gibi degisiklikler var türkiye - almanya arasinda...!!!
Maddi SIKINTILARDAN korkuyor ailem...
Ama onlara anlatamiyorumm...
Cok kötü durumum...
Bana o cocukdan ayril bile diyorlar...

annenin babanın sözünü dinle,sevdiginide unut!ilerde pişman olursun aileni ezip gectigin için....

Unutmak o kadar kolay olmasa gerek...

zaman herseye ilactir..su hayatta neleri unutmuyoruzki bir gönül sevdasını tunutmayalım...
kendi hayatın kendi tercihin ben kendi görüşümü söylerim..senin iyiligin için!

Canim biz her sene türkiyedeydik zaten. herkes tatile benzemez burda hayat derdi.. Ama bakis acina bagli. Ben daha öncede staj icin 5ay kaldim türkiyede.
Öyle bir alismistim ki, sabah kalkiyordum isime gidiyordum,aksam geliyordum eve.
Otobüstü suydu buydu baya bi ögrenmistim her seyi.

Simdi ki gelisime gelince..
Su an pasaport islemleri icin almanyadayim ailemin yaninda,ve evimi, türkiyeyi,antalyami ve tabiiki esimi öyle özledim ki.
Buraya geldim ve ne kadar dogru bir karar aldigimi anladim.
Camdan bakiyorsun bir allahin kulu yürümüyor sokakta,bak mesela bu gün burda bayram dimi.
Hadi diyelim bir sey lazim oldu,nerden alacagiz? Sansimiz varsa petrol istasyonuna gideriz ordan 3-4 katina aliriz dimi ne lazimsa.
Ama ya türkiyede? 7 / 24 mutlaka bir yer bulursun.
Bunlar belki önemsiz seyler ama sonucta hayati hayat yapan bunlardir.
Mesela mobilya aldik türkiyede, su gün getirecegiz su gün getirecegiz derler ama sen onlarin SALI demelerine inanma kaydirigubbakcemile3 yani biraz daha rahat olacaksin türkiyede, o almanlarin dünyada taninmis ünlü disiplinleri yok yani burda.
Aksam hava karardiktan sonra disarda tek basina,sessiz sakin yerlerde gezmeni tavsiye etmem :jeyyar:
Bankaya gideceksen biraz zaman ayirda git, bekleyebilirsin kafamçokkarıştı
Simdi türkiyede yasayan arkadaslarimizi bu türkiyeyi kötülüyor diyecek,ama alakasi yok.
Sonucta almanya ile farkini anlatiyorum.
Saglik sistemi burda cok farkli ama bunu sende bilirsin canim.
Her yere nerdeyse her 10dakikada bir dolmus/otobüs var. Ulasim zorlugu söz konusu olamaz türkiyede alkisalkisalkis
Simdiye kadar öyle bir zorlukla inan ki karsilasmadim, ilk basta tek mobilyacilar canimi sIkmisti, ama o da herkesde öyle olacak diye bir sart yok. Sans isi diyelim.

Yemek konusuna gelince.. Bazi seyler burda almanyadan daha pahali.. Mesela almanyada her salatamiza misir koyardik biz, annneyy misirsiz kaldim -tatlicadiarzu- dermisim, ama burda sanirim normal bildigimiz misir lükse giriyor kafamçokkarıştı Yani daha pahali almanyaya göre. Etde burda daha pahali. Ama bunlar ufak seyler, zamanla inan ki alisiyorsun.
Hem yemek konusunda da bir tereddüt'ün olmasin,almanyada hasret kaldigimiz gidalar burda :lepi:

Hayata gelince.. Hayat burda bambaska ya.. cennet burasi cennet. Her ne kadar yasli teyzelere göre avrupa daha da iyi olsa, türkiye'nin sonu onlara göre cok kötü olsada, hic kulak verme bunlara. Ben her iki yasam tarzini da gördüm.
Almanya bitti artik. Yok, sifir.. Ama zor anlatabiliyoruz bunu. Almanyanin tek avantaji, saglik güvencen ve issizlik parasi. Ama issizlik parasini da hak edende hak etmeyende yedigi icin almanlar artik daha bi göz acik oldu bu konuda.

Mesela sosyal yasantimiz burda cok güzel,istedigimiz zaman sinemaya gidiyoruz,konserler oluyor,bazende sadece bir parkta ve ya sahilin kenarinda yürüyoruz.

Antalya cok sicak oldugu icin gündüzleri,millet hep aksamlari disariya cikiyor. Yani her yer civil civil, öyle almanyada ölü gibi degil.

Ben alistim türkiye'ye, öyle alisacak bir sey yok. Yeter ki icinde o istek olsun. Sadece yeniliklere acik olmasin bu kadar.

CANIM YAAAAAAAAA
o kadar güzel anlatmissinki süperr...
haklisin vallaha...
ben suan yüksek okul mezunuyum ama issizim...
buranin bitek issizlik parasi var baska iyi tarafini göremiyorum...
hayatim evde oturmakdan ibaret...
orda gez toz bitmiyor...
bi cay bahcesi bi sahilde dolasmak bile yetiyor bana...
evde cok bunaldim 23 senedir evdeyim ya da carsida...
carsidada ne kadar durabilirsinki...
zaten hersey cok pahali... bide durumum belli...
issizlik maasiyla idare ediyorum...
ama tr de is bulabilirim diye düsündüm...
hem türkcem hemde almancam var...
ama ailemi ikna etmek cok zor...
ilerde zor durumda kalirsan bizden yardim bekleme demek istiyorlar...
sürekli tehdit var yani...
gidersen söyle olur böyle olur...
yasayamassin orda zorluk cekersin...
daha bicok sey...
sürekli gözümü korkutmak icin elinden geleni yapiyorlar...
saglik demissin ama artik türkiyedede özelde tedavi olabiliyorsun... sigortalar karsiliyor...
sana bikac soru sormak istiyorum özel msj göndermek istedim ama olmadi...
rica etsem bana msn verebilirmisin...
özel msj olarak atabilirsin bana...
tabi vermek istersen...
dertlesme amacli...
kib aeol... a.s.

Tabi olur canim,hemen yolluyorum opuyorumnanaktan
Saglik konusuna gelince, tabiiki özelden tedavi olabiliyorsun,hemde en iyi sekilde.
Bende tiroid hastaligi var,benden önce annemde ve anneannemde'de vardi.
Anneannem kac doktor dolasti almanyada bilmiyorum,ama hic biri yardim edemedi ona (sadece tiroid hastaligi icin degil). Ve anneannem ne yapti,hep türkiyeye geldi burda muayene oldu. Türkiyedeki doktorlar o kadar bilincli ki, sürekli kendilerini gelistirmek cabasindalar. Almanyadaki doktorum bana hastaligimi dogru düzgün anlatmadi bile,hep kendim arastirdim internetde. Türkiyede muayene oldum, bu kadar mi insan bilincli olur. Hani gercekten doktor demeyi hak ediyorlar. Annem almanyada ameliyat oldu guatr yüzünden, ve yarisini "yanlislikla unutmuslar".Düsün artik.. Ama türkiyede binbir hastane var,arastirabiliyorsun,doktorlar hakkinda referans verebiliyorsun. simdi annem istanbula gidecek ameliyat olmadan lazer ile alinacak guatr'i..

Bu gün cenem pek düsük kusuruma bakma lütfen..

Ha bide sunu söylemek istiyorum.
Benim dedemler zamaninda almanya'ya isci olarak geldiler...
Tipik bir alamanci hikayesi yani..-tatlicadiarzu-
O yil hangi mentalite ile geldiler ise,hayatlarina almanyada o "kafayla" devam ettiler..
Ama türkiyede gelisiyor,insanlar degisiyor,her sey degisiyor.
Ama ne yazik ki almanyada yasayan cogu (herkes demiyorum tabiiki) türkler,60li yillarindaki kafalari ile kaldi.
Türkiyeye gidiyorsun,bildigin tanidigin o bize ögretilen otorite türk kültürü yok ( yada cok az). Almanyada gecmis zamanin kültüründe yasiyoruz ciddiyim bu konuda.

Televizyon izledigimizde, hayat onlarin demiyormuyuz? ne varsa orda var demiyormuyuz?
Hersey güllük güllistanlik degil,elbette zorluklarda var ben her sey süper olacak demiyorum, ama türkiyem cennet ya :kedi:

canım gercekten karsındakı ınsan degıyosa vazgecme ama ılerde pısman olacagın seyler yapma aılen yok dıyosa bı bıldıklerı vardır ılerde bı sorun oldugu zaman aılenden baska kımse senın yanında olmaz benım babam bana ole demısdı kendın ısdedın ılerde sorunun olursa sız ettınız deme bıze dedıler bı sıkıntım olsa acıkca dıyememe mesela ALLAHA SUKUR YOK MUTLUYUM ESIMLEDE ISDE KARSINDAKI INSAN DEGECEKSE BOLE BISEYE DEVAMET CANIM ILERISINI DUSUN TURKIYEDE HAYAT SARTLARI OKADARDA SOR DEGIL BAK IYIDE ISI VARMIS EVIDE VARMIS
YA

Ayy çok güzel anlatmışsın yaa( gözlerim doldu
Çok özledim türkiyemiii çokk bıktım artık bu almanyadan..
Bende malesef burda doğup büyüyenlerdenim ama nedense alışamadım buraya
Benimde tek hayalim türkiyede yaşamak ve bu hayalimi çok yakında gerçekleştircem inşallah..
Benim sevgilimde türkiyede kalıyor.. seneye nişanlanmayı düşünüyoruz ailem hepsi biliyo ve gayet olumlu bakıyolar allahtan..
ÜMİTSİZ_KIZ canım bence vazgeçme sonuçta bu senin hayatın ve sen istiyorsun umarım ailenide bi an önce ikna edersin ama bence vazgeçme herkes görsün nekadar çok istediğini..
Umarım herşey gönlünce olur opuyorumnanaktan

Kiyamam sana canim ya
Umarim her sey istedigin gibi olur, önemli olan sey yeniliklere acik olmalisiniz ve olumsuz bir sey ile karsilastiginizda bir tecrübe olarak bakin buna.

Hemen yok yapamam, edemem demeyin. Gül gibi yaparsiniz, milletin dediklerine de fazla kulak asmayin. Tatil yapmaya gelince iyidir türkiye, niye yasamaya gelince iyi degil??
Hersey gönlünce olsun canim.

cok guzel anlatmissin, evet buyuklerimiz geldikleri kafayla kalmislar burada. Turkiyeden nasil ayrilmislarsa alman fransiz kulturune uymamak icin kendi memleketimizin yani 60li 70li yilarin kulturuyle burda yerlesmisler. Ve oyle kalmislar, Turkiye ye gitigimizde bazen kendimi cok cahil buluyorum onlarin yaninda cunki her konuda bizden daha cok ilerlemis durumdalar. Bu cok uzucu bir durum. bende Fransadayim, derdinizi cok iyi anliyorum :))

Gurbette olan herkes ayni derdi paylasiyor sanirim.. :kedi:
Bir gün türkiyedeyim,halamin komsusunda.. bana senin sevgilin var mi diyor amcamlar var,halam var.. bir utandim bir utandim anlatamam.. Bana baktilar, bu yasta olmamasi anormal olur dediler, halamlar,amcamlar sevgilin tabi olacak dediler -tatlicadiarzu-
Sen gelde babama anlat bunu dedim bende delikafadulden

:kedi:sorma sevgilimiz olursa bizim burda buyuk suc lmaz:lmaz:

ya benimde sasirdigim konu bu sene trdeyken herkes annesinin yaninda sigara iciyor kizlar bide sigaralari bitince annelerinden para istiolar sigara alcam diye burda degil yanlarinda icmek bilirlerse kiyamet koparkafamçokkarıştı

biz geri kalmis türklerdeniz :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…