• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olacak şimdi....

sen gece ev halkı uyurken kapat kapıları aç süpürgeyi olurmu gündüzleri de gırgırla yaparsın tasarruf için geceleri saat 10 dan sonra elektirik ucuz o saatlerde yap temizliğini olurmU

ben geceleri yap demedim ki !
kocam gündüz uyurken açamıyorum diyen sensin...

O an öyle demek yerine; biliyorum yorgun geldin ama sen çayı ayarla bende hemen şuranın tozlarını alayım gibisinden işbirliği yapsaydınız hiç bu tür sorunlar çıkmazdı sanırım.

Salona hazırlardınız kahvaltıyı, onlar gelince de 'kusura bakmayın şöyle şöyle olduğundan dolayı temizlik yapamadım, kahvaltıyı da biraz geç öğrendim o yüzden" şeklinde bi açıklama yapardınız.

Evi temizleseydiniz diyemicem, zaten sorun ordan çıkmış..

o zama yukarda arkadaşında dediği gibi
gırgır kullansaydı :ssz:

Eki Görüntüle 685515

demokraside çareler tükenmez.

ama onun niyetini anladım ben..kaynanasını istemiyor.

ah ahhh hepa diyorum be ablam sen hala gırgırdasın çöp süpürgedesin :1:
kim kaynanasını pazar sabahı can-ı gönülden misafir ediyorsa bence orda inceden sinsi sahte bi kişilik var:)

ah ahhh hepa diyorum be ablam sen hala gırgırdasın çöp süpürgedesin :1:
kim kaynanasını pazar sabahı can-ı gönülden misafir ediyorsa bence orda inceden sinsi sahte bi kişilik var:)

gelse ne olur gelmese ne olur ki
alt tarafı kahvaltı yapıp gidicekti :3:

bak şimdi olay nerelere geldi :ssz:

sen gece ev halkı uyurken kapat kapıları aç süpürgeyi olurmu gündüzleri de gırgırla yaparsın tasarruf için geceleri saat 10 dan sonra elektirik ucuz o saatlerde yap temizliğini olurmU

ayrıca senin ''geceleri saat 10 dan sonra elektirik ucuz oluyor'' dediğin elelktirik için akıllı saat olması gerekli
benim saat seninki kadar akıllı değil
geceleride gündüzleride ne kullanırsam aynı

O an öyle demek yerine; biliyorum yorgun geldin ama sen çayı ayarla bende hemen şuranın tozlarını alayım gibisinden işbirliği yapsaydınız hiç bu tür sorunlar çıkmazdı sanırım.

Salona hazırlardınız kahvaltıyı, onlar gelince de 'kusura bakmayın şöyle şöyle olduğundan dolayı temizlik yapamadım, kahvaltıyı da biraz geç öğrendim o yüzden" şeklinde bi açıklama yapardınız.

Evi temizleseydiniz diyemicem, zaten sorun ordan çıkmış..

konuyu ben devraldım gibi oldu kızı üzdünüz kaçırdınız :) ama bence bu tekrarlanan bir olay... ilk defa olsaydı kimse böyle tepki vermezdi kendimden biliyorum aynı şey birkaç kere bende de oldu mesele işten güçten kaçmak değil, eşinizin sizi hesaba almadığını düşünüyorsunuz ona sinirleniyorsunuz bu arada bende davet şeklinde değil de "biz gelicez aşağıdayız" diyenler yüzünden oldu eşim de "bana ne kızıyosun hayır mı diyeyim" derdi aslında haklı ama konu sahibinin eşi en azından yolda arayıp "canım ben annemleri davet ettim haberin olsun ona göre kendini ayarla"deseydi bu olay böyle patlak vermezdi
niye kadıncağızın ev hanımlığını yargılıyosunuz da eşinin düşüncesizliğine değinmiyorsunuz? haksızlık bu! kimse misafir gelme ihtimalne karşın pazar sabahı ışıl ışıl evde grand tuvalet beklemek zorunda değil. bir de konu sahibi yazmış eşnin babaannesi (öyle bi model bende de var) kullanılmayan dolabı açıp incelemiş. düşünsenize ne sinir bozucu.. aile kadına "biz evin temizliğinde değiliz maksat sohbet muhabbet" rahatlığını verseydi belki böyle olmazdı

siz küsmeye başlayın bundan sonra anlasın ne yaşattığını. bir de tecrübeyle sabittir allan aldıkça üstünüze gelirler. boşverin biraz da o sizin kahrınızı çeksin...

Maalesef ben sizi haksız gördüm söylendim ama hazırlayacaktım diyorsunuz ben bunu yapmam işte yapacağım şey için söylenmem kalkar yaparım çünkü söyleyince ortam gerilir ve kavga çıkar bunu çocuklar bile bilir böyle davranmamalıydınız diğer konuları bilmiyorum ama bunda siz haksızsınız hem halı koltuk kaldırıp altına bakacak değiller ki çayı koyup ortalığı toplayıp toz alsanız yeterdi boş yere sorun çıkarmışsınız:(

konu sahibi arkadasim ben size hak veriyorum.
gelecek olan her kim olursa olsun once evin hanimina sorulmali.sonucta kocalar agirlamiyor geleni gideni.belki evin haniminin gun icin baska planlari var,belki esine bir supriz hazirladi o gun,belki evim musait degil,belki keyifsizim vb.. liste uzar gider.bende haz etmem boyle emr-i vakileri.koca yalniz yasamiyor o evde.yaptigi esine saygisizliktir.kocalar kendi analari olunca pazarmis bilmem neymis rahatsiz olmuyor.hele bir kadinin anasi,kardesi gelecek olmaya gorsun;onlardan anlayissizi,dusuncesizi olmaz.

Ben de kafasına göre iş yapan erkeklere uyuz olurum.
Biri kendini zorla davet bile ettirse adam evimin hanımına sorayım
müsait miyiz diyebilir. Kimse yargılamaz tersine takdir edilir.
Bak bak eşi zorda kalmasın diye ne de düşünceli derler yani ben öyle diyorum
böyleleri için ne bileyim:26:
Hayır ev temiz olsa bile bu kadın hasta olabilir, ayakta duracak hali olmayabilir.
Çok saçma böyle son dk golleri.
Benim için de tartışma sebebi.
Ayrıca çok haklısın senin ailendekiler senin pisliğini,açığını aramaz.
Evi pis görse yardım bile eder. Kanın,canın çünkü..
Ama karşı taraf açık arar ve bir gün yüzüne yüzüne vurur mutlaka!

ayyyy babam da böyleydi sonunda yola getirdik :1: ama emin ol o da işten gelince yaa ahaliyi toplayım da kahvaltıya gelsin diye düşünmüyodur kesin birileri aradı filan bunun aklına girdiler bu da ee hadi bizde toplanalım filan dedi erkekleri kandırmak ne kolay yaa..sen yerden göğe haklısın arkadaşım mesele gelen giden değil de sorulmaması koyuyor :31:

Bir adamın eşine sormadan eve misafir çağırması çok yanlış bana göre. Madem ki o evde iki kişi yaşıyor, biri eve misafir çağıracaksa diğerine sormak zorunda. Böyle emrivakilerden nefret ederim. Gelen kişi kim olursa olsun evin hanımına sorulmalı. Eşinin yaptığı bana göre çok sinir bozucu ve kabul edilebilir birşey değil.

Konu sahibi eşi gündüz uyuduğu için evini temizleyemediğini söylemiş, ev hali bu insan kendini kötü hisseder, halsiz olur temizlik yapamaz. Her zaman aynı olmaz ki insan.

konuya cevap veren arkadaşlardan bazıları konu sahibesinin eşinin akrabalarımısınız???

kızcağız yıllardır içinde olduğu çaresizlikle konuyu birazda karışık olsa anlatmış. Eşi vardiyalı çalıştığı için süpürge açamamış falan filan konu bu değil. Erkeklerin genel medeniyetsizliğidir bu durum habersiz kendi tarafını misafir etme. Annem 20 sene çekti ben nişanlılığım da eşimi ve ailesini tahlil ettim aynı zihniyet baştan uyardım sıkı sıkı tembihledim bir sorun çıkmadı.

diyeceğim odur ki bir kişide olsa 10 kişide olsa evin hanımına haber verilmeden misafir davet edilmez kendi annen bile gelse evin nizamına temizliğine şöyle bir bakar rahatsız olursun.

arkadaşım 2 yıldır bu durum böyle devam ediyorsa eşin sana sürekli değersiz davranıyorsa ve kırıyorsa ortada eğer çocuk yoksa iyice otur düşün derim. Hele ki maddi özgürlüğün yoksa bu erkekler kadınlara daha çok baskı kurup ezmeye çalışıyorlar, Allah yardımcın olsun.

birden nedense aklıma şu geldi.. bi gün enişte bey eve işten yeni gelmiş saat gene erken bi saat ve ablamız dedi ki ayy benim 5dk içinde misafirim gelecek acaba o napar hele de gün muhabbetiyse çıldırır bana niye sormuyosun sabahın köründe ne misafiri:ssz: haksız mıyım..valla konu sahibi eşini yeterince hayatının odak noktasına koymuş eşinin ailesinde bööle saçma sapan dip köşe kurcalayan tipler olmasına rağmen hasta gibi ev temizliğine girişmiyor sabahın körü yada hergün eşine göre şekillendirmiş çünkü herşeyi helal olsun inşallah eşiniz de size layık bi insan olur..

benim eşimde böyle birden parlar seni anlıyorum fakat erkekler ailesine karşı bu tarz konuşunca özellikle tavır alıyor. kalkıp en azından orayı burayı bi bez ile silip tamam aşkım desen seni baş tacı yapar. önemli olan seninle iyi olması değilmi bırak kaynanan ne derse desin bide böyle yapmayı dene eminim işe yarayacak tatlım

Son düzenleme:
Konu sahibesi,
topik açmışssanız olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlarında olacağını bilmelisiniz.
Konunuza yorum yapanlara git topiğimden diyemezsiniz.

Sevimli7880 size kötü birşey yazmamışken terslemenizde hoş değil, kendince fikrini yazmış üye, saygısızlık yapmamış.
Polemik, hakaret, saygısızlık varsa bildirirsiniz yönetim gerekeni yapar.

Yorum yapanlar lütfen sizde konuyu farklı boyutlara taşımayın.

Konuya gelecek olursak, bizim ülkemizin örf ve ananelerine göre misafir evin bereketidir, varsın eviniz tozlu olsun, bir güleryüz herşeyi örter.

Eşim sadece tanıdıkları değil, yolda tanıtışıp kaynaştıklarını bile aniden eve getiren biridir, ani misafire alışığım, yeri gelir evim tozlu olur, kimi zaman pırıl pırıl olur. Hiçbir zaman eşim benim saymıyor diyede düşünmedim.
Ev eşlerin ortak yuvasıdır, günler öncesinden çağrılmasına karar verilen misafirler neyse de aniden içinden geldiği için misafir çağırdı diye kalp kırmaya gerek yok. Tam tersini düşünün, eşiniz dinlenmek isterken siz kayınvalidenizi kahvaltıya çağırmış olabilirdiniz.
Ama eşinizle aranızda başka sorunlar varsa bilemem.

Back
X