• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olacak şimdi....

Konu sahibesi,
topik açmışssanız olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlarında olacağını bilmelisiniz.
Konunuza yorum yapanlara git topiğimden diyemezsiniz.

Sevimli7880 size kötü birşey yazmamışken terslemenizde hoş değil, kendince fikrini yazmış üye, saygısızlık yapmamış.
Polemik, hakaret, saygısızlık varsa bildirirsiniz yönetim gerekeni yapar.

Yorum yapanlar lütfen sizde konuyu farklı boyutlara taşımayın.

Konuya gelecek olursak, bizim ülkemizin örf ve ananelerine göre misafir evin bereketidir, varsın eviniz tozlu olsun, bir güleryüz herşeyi örter.

Eşim sadece tanıdıkları değil, yolda tanıtışıp kaynaştıklarını bile aniden eve getiren biridir, ani misafire alışığım, yeri gelir evim tozlu olur, kimi zaman pırıl pırıl olur. Hiçbir zaman eşim benim saymıyor diyede düşünmedim.
Ev eşlerin ortak yuvasıdır, günler öncesinden çağrılmasına karar verilen misafirler neyse de aniden içinden geldiği için misafir çağırdı diye kalp kırmaya gerek yok. Tam tersini düşünün, eşiniz dinlenmek isterken siz kayınvalidenizi kahvaltıya çağırmış olabilirdiniz.
Ama eşinizle aranızda başka sorunlar varsa bilemem.

klavyene sağlık munecim.
misafir, evin bereketidir..

benim eşimde böyle birden parlar seni anlıyorum fakat erkekler ailesine karşı bu tarz konuşunca özellikle tavır alıyor. kalkıp en azından orayı burayı bi bez ile silip tamam aşkım desen seni baş tacı yapar. önemli olan seninle iyi olması değilmi bırak kaynanan ne derse desin bide böyle yapmayı dene eminim işe yarayacak tatlım[/QUOT

ben iki sene çok şey denedim arkadaşım.eşim çok çabuk sinirlenen,hiç birşeyi beğenmeyen,durup dururken küsen ve günlerce konuşmayan bir insan.ben bu insanı hala yoğurma aşamasındayım.evlendiğim gün bile kuaför erkekmiş te,kına gecesinde ben onu niye arayıp sormamışım diye küsen bir adam.kına gecemizde o yoktu ben evde arkadaşlar arasında yapmıştım ayrı şehirlerde olduğumuz için.düğün cdsini bile birkere izledim birdaha izlemedim çünkü asık iki surat bu suratlardan etkilenen davetliler.evliliğimin ikinci ayında sebebini hala bilmiyorum başka bir ilçeye gezmeye gitmiştik.gece ordan dönerken beni annesini babannesini ve görümcemi ve görümcemin kızını yarı yolda karanlık ıssız tarlaların ortasında arabadan indirip çekip giden bir adamdı.ben hoşgörümle,sessizliğimle,alttan almalarımla bu adamı 2 senedir yoğurmaya çalışıyorum.ve artık çok yoruldum.kaynanamın birşey dediği yok merak etmiş akşam aradı.anne kusura bakmayın dedim başımın üstünde yeriniz var dedim ben kendi bildiğine niye iş yapıyorsun dedim parladı gitti dedim.ne olur ben ondan çok size mahçup olduğum için üzüldüm dedim.üzülme kızım dedi biz seni biliyoruz dedi.haklısın tabi dedi önce sana sorsun müsaitsen öyle gelirdik dedi.
ben çok şey yaşadım 2 senedir.ben çıkıp rahat rahat şuraya gidiyorum diyemiyorum.şurayı burayı bırakın ben anneme bile gidemiyorum günler öncesinden haftalar öncesinden gidelimmi edelimmi diye gönlünü yapmaya çalışıyorum.benim bekarken arabam vardı çalışan bir insandım.param da vardı.evlendim onun bir sözüne arabamı sattım bir kapıda iki araba olmaz dedi.işyerinden tazminat aldım benim param senin paran dedim onun hesabına yatırdım.ama sorsan şuan cebimde anneme gidecek yol parası yok.arabayı istediğim zamanlar vermiyor.ama laf sırası geldiğinde de ne fedakarlık yaptın diyor.ben çok yoruldum artık,idare etmekten söz hakkımın bulunmayışından,okumamış cahil hiçbirşey bilmeyen insan muamelesi görmekten çok yoruldum.

Son düzenleme:
Ben konu sahibine hak verdim.

Ben de hiç sevmem habersiz misafiri,
Allah'tan eşim aniden birini getirecek olsa dahi en azından yolda telefon açar :)
Geliyoruz diye :)

Ama gelip bana böyle dese, ben de kızarım.
Benim için de tartışma sebebidir.
Hem söylenir, hem de hazırlığımı yaparım, yine de kabul ederim,
ama onlar gelene kadar o an yaşadığım stres yeter de artar bile bana.

Yalnız eşinizin bu yaptıgının dışında hemen bunu gidip ailesine anlatması hiç hoş değil.
Gelirlerdi , sonradan onlar gidince bu meseleyi aranızda halledebilirdiniz.

bence eşiniz size karşı ezik hissediyor kendini ve ondan aslında sizi takmayan lafınızı umursamayan ve her adımda ailesine koşan bi tavır sergiliyor anlattıklarınızdan bunu anladım ama emin olun eskisi gibi çalışan bi bayan olup arabanıza atlayıp gezseydiniz bile aranız bir iyiyse 2kötü olacaktı bir insana yaranamıyorsan yaranamıyorsun arkadaş bu sahte dünya böyle maalesef benim ailemde de her uçtan bir örnek var okuyup çalışan insan hele birde eve para getiren de aynı muameleyi görüyor gerek eşi gerek çocuğu tarafından ev hanımı olan da aynı muameleyi görüyor valla evlenmekten korkar oldum artık ben de ama dediğim gibi sizin bişileri becerebiliyor ve bişelere sahip olmanız aldığınız tazminatı bile eşinize vermeniz zamanında güzel karşılanmış olsa da içten içe onun ezikliği gibi bir durum var ve adam bunun doğrultusuyla(bilerek/bilmeyerek) ilerliyor

...........................................

Son düzenleme:
bence eşiniz size karşı ezik hissediyor kendini ve ondan aslında sizi takmayan lafınızı umursamayan ve her adımda ailesine koşan bi tavır sergiliyor anlattıklarınızdan bunu anladım ama emin olun eskisi gibi çalışan bi bayan olup arabanıza atlayıp gezseydiniz bile aranız bir iyiyse 2kötü olacaktı bir insana yaranamıyorsan yaranamıyorsun arkadaş bu sahte dünya böyle maalesef benim ailemde de her uçtan bir örnek var okuyup çalışan insan hele birde eve para getiren de aynı muameleyi görüyor gerek eşi gerek çocuğu tarafından ev hanımı olan da aynı muameleyi görüyor valla evlenmekten korkar oldum artık ben de ama dediğim gibi sizin bişileri becerebiliyor ve bişelere sahip olmanız aldığınız tazminatı bile eşinize vermeniz zamanında güzel karşılanmış olsa da içten içe onun ezikliği gibi bir durum var ve adam bunun doğrultusuyla(bilerek/bilmeyerek) ilerliyor

evet zaman zaman bunu hissettiriyor zaten açık açık.ben geçen haftalarda katiplik sınavlarına girdim ilk aşamayı klavye sınavını başarıyla geçtim.sonraki hafta mülakatta elendim.mülakat sabahı bile beni tek başıma gönderdi sınava.biz ilçede oturuyoruz.il merkezindeydi sınav.ve ben dolmuşla gittim oraya.katipliği kazanırsam maaşım yüksek olsun diye yükselebileyim diye de üniversite sınavına girmek istedim.açıköğretim okumak için.ve izin vermedi sınava girmeme.ama onda ne yaptım ettim ikna ettim sınavın son başvuru tarihinde yaptım başvurumu ve girdim sınava.Allahıma şükür onuda geçtim barajı.katiplik olmadı belki seneye olur nasipse ama çok istemiştim.belki çalışırsam bunları yaşamam.yaşasam da kendimi ezdirmem o zaman.zaten kendisi yapamaz herhalde utanır o zaman.ama zannetmiyorum senin de dediğin gibi eziklik var adamda.ondan üstün olmamı hazmedemiyor.ama ben onu ezmek için değil.ben 2 senedir evde oturuyorum ve kendimi köreliyor hissediyorum.ben kaynanayla günlerde gezip evde sürekli pasta börek yaparak hayatımı sürdürmek istemiyorum.çalışarak hem evime hem de nasip ederse Allah doğacak çocuklarıma faydalı bir anne olarak hayatımı sürdürmek istiyorum.ama bunu böyle anlatmama rağmen hala beni anlamayan ve ezmeye çalışan bir adamla hayatımı sürdürmek zorundayım işte....

evet zaman zaman bunu hissettiriyor zaten açık açık.ben geçen haftalarda katiplik sınavlarına girdim ilk aşamayı klavye sınavını başarıyla geçtim.sonraki hafta mülakatta elendim.mülakat sabahı bile beni tek başıma gönderdi sınava.biz ilçede oturuyoruz.il merkezindeydi sınav.ve ben dolmuşla gittim oraya.katipliği kazanırsam maaşım yüksek olsun diye yükselebileyim diye de üniversite sınavına girmek istedim.açıköğretim okumak için.ve izin vermedi sınava girmeme.ama onda ne yaptım ettim ikna ettim sınavın son başvuru tarihinde yaptım başvurumu ve girdim sınava.Allahıma şükür onuda geçtim barajı.katiplik olmadı belki seneye olur nasipse ama çok istemiştim.belki çalışırsam bunları yaşamam.yaşasam da kendimi ezdirmem o zaman.zaten kendisi yapamaz herhalde utanır o zaman.ama zannetmiyorum senin de dediğin gibi eziklik var adamda.ondan üstün olmamı hazmedemiyor.ama ben onu ezmek için değil.ben 2 senedir evde oturuyorum ve kendimi köreliyor hissediyorum.ben kaynanayla günlerde gezip evde sürekli pasta börek yaparak hayatımı sürdürmek istemiyorum.çalışarak hem evime hem de nasip ederse Allah doğacak çocuklarıma faydalı bir anne olarak hayatımı sürdürmek istiyorum.ama bunu böyle anlatmama rağmen hala beni anlamayan ve ezmeye çalışan bir adamla hayatımı sürdürmek zorundayım işte....

Allah kolaylıklar versin diyorum ya vardı benim ailemde de böölesi eniştem çyleydi hem beğenmezlerdi okumadın derlerdi teyzem açıköğretime kaydını yaptırdı herşey tamam bu sefer izin vermedi ha baştan da okuyunca bıraktırttı ya okulu neyse..ya bakıyorum adamın işi gücü parası da yerinde hala neyin diretmesi bu anlamıyorum seninkide böyle..inşallah düzelir zamanla anladığım kadarıyla bi inatlaşma ve blöf hakim aranızda umarım toparlar kendini bu arada hemen çocuk düşünmeyin biraz daha olması lazım eşinizin daha tam evliliğin bilincinde değil bence kusura bakmayın kırılmayın lafıma ama öyle ailesiyle bu kadar olmaz yani tamam kv niz size diyebilir biz seni biliyoruz ama emin olun size öyle söyleyip arkanızdan kikirdiyorlardır hem eşinize de farklı aksettiriyorlardır eminim..bu arada eşiniz zarf atıyor da olabilir nedense birden aklıma bu da geldi çünkü işten yorgun argın ve sabahın köründe gelen biri milleti kahvaltıya çağırmayı düşünür mü gün boyu yatmak varken bilemedim :31: bi süre ılımlı olun hatta bigün daha önceden bi hazırlık yapın ve o geldiğinde ailesini kahvaltıya çağırın aşkım geçen sefer yanlış anlaşıldık bu sabah ailecek kahvaltı edelim annemleri çağırdım filan deyin yani siz de onunla inatlaşın böyle davranarak emin olun adam yontunmuş olacak bi süre sonra :)

gece çalışmalarında evde temizlik işinin ne kadar zor olduğunu abimden biliyorum. bizde annemle elektrik süpürgesi zar zor çalıştırırdık bazen araba fırçaları varya onlarla fayansları süpürürdük.halıyı da gırgırla. zaten onların gelmesi değil seni eşinin tek başına hareket etmesi üzmüş ki zaten eşine karşı ççok dolusun. hı eşinin ailesi gelsin pis olsan da görsünler , kusura bakmayın sebebi oğlunuzdan kaynaklı yapamıyorum derdin onlarda anlardı.
bide ne olursa olsun en kızgın olduğun anlarda bile kardeşin kendi ailenin mensupları için sakın ufak bir kötü söz söyleyip de eşinin ailene laf söyleme tavizi verme bacım.
üzülme herşey düzelir inşaallah .

Carrie ve Mune
tabi ki misafir evin bereketidir de burda asıl konu misafire karşı oluş değil eşin tavrı...
münferit bir olaydan tümevarım yapılmış hakikaten bunu göremiyor musunuz?
üstelik kimse çatkapı misafir sevmek zorunda değil başöğretmen tavrıyla dikte etmeye lüzum yok bence...

şu çalı süpürgesinden bende alacağım,ah bir bulsam kıbrısta.
benim eeşimde gececi,gündüzleri mışıl mışıl uyur.bir çıt çıkarsam uyanır sonrada uyumaz.
bende fırçayla süpürüp temizliyorum evi eşim uyurken.
toz almak gürültü çıkarmıyor.
ama benimde evim tozlu olduğu yada dağınık olduğu zaman eve biri gelse rengim benzim atıyor:64:
geleni mutfaga alıyorum zira orayı bal dök yala yapıyorum herzaman:27:

arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim yaa..
4 sayfa çalı süpürgesi ile normal süpürge muhabbeti okudum en son dayanamadım yemin ederim.
konu sahibi sizce çalı süpürgesiyle mi süpürmeliyim evimi diye bi soru mu sormuş ?? kocasının yaptığıyla alakalı bi konu değil mi bu ben mi yanlış okudum
ve Carrie sen takip ettiğim kadarıyla gayet iyi yorumlar yapan bi üyesin, çatacak yer aramışsın gibi geldi bana nedense yorumların, yanlışsam kusura bakma.

ben de habersiz gelinmesinden rahatsız olurdum ama azcık toparlanmak için vaktin varmış sanki.o da ailesini özlemiştir vardiyalıysa vakti de yoktur belki ailesine ayıracak.hem yemek değil kahvaltı bu yüzden mutfak hazırlığın da tez olurdu. ya tüm diğer misafirlerden ziyade insan kayınvalidesi gelecekse TERTEMİZ olmak ister haklı olarak.temizlik yapmamak için bahaneye gerek yok bazen insanın canı temizlemek istemeyebilir de.2 kişilik(üstelik birisi sürekli yok) evde 1 hafta temizlik yapılmadıysa o ev sizin çöp gözüyle baktığnız kadar da pis değildir yani

çat kapı gelen misafir (kim olursa olsun) evimin her türlü durumuna açık olmalıdır. eğer bir gün bir yerde dağnıklığımdan ya da tozumdan dolayı bir yerde konuşursa onu o an çok kötü bozarım..

ev hanımı da olsan durmadan temizlik yapmak zorunda değilsin...

köylerde yaşamıyoruz ki artık öyle çat kapı durumları olsun..

kayınvalide de olsa kim olsa da habersiz kimsenin evine gidilmemeli..

çok özlediyse o çağırsaydı kahvaltıya..

Bazen gercekten erkek olmadıgıma sukredıyorum kadın dırdırırı bende cekmek ıstemezdım..
soylendıkten sonra o ısı yapmanın bana gore hıc bır kıymetı yok
herhalde anlamıssınızdır sızı haksız buluyorum yorumları okumadım konuyu okuyup cevapladım

devirle ne alakası var
madem elektrikli süpürge açamıyosun o zaman başka şey kullanıcan.
bu geçici bir durum değil çünkü

benım esıdme vardıyalı calısıyor o gıttıgı zaman 21:30 cıvarında supurge acıyorum
en gec 22:00 kadar supurge acıyorum yenı nesıl supurgeler bangır bangır bagırmıyorkı

arkadaşlar çok moralim bozuk.eşim vardiyeli çalışıyor.bu sabah işten geldi.saat 9du.ben uyuyordum.gürültü yaptı falan ben kalktım aşkım ne gürültü yapıyorsun dedim pazar pazar milleti rahatsız edecen dedim.gülüştü falan.gülüşerek gittik yatakodasına.ben yatağa girdim gene.uyumuycaktım o giyinirken konuşucaktım onunla her zaman yaptığım gibi.sonra birden annemler kahvaltıya gelecekler dedi.hayydaa dedim ne alaka dedim.bana niye sormadan iş yapıyorsun dedim.evi 2 haftadır temizlemedim dedim.o gecede olunca süpürge açamıyorum bir hafta boyunca.onun öncesinde de kardeşimin doğumu vardı şehirdışındaydık.neyse bu bi hiddetlendi.senin kardeşin en olmadık zamanlarda geliyordu ben hiç ses çıkardımmı dedi.ben de o embesil zaten bana emrivaki yapıyordu beni zaten zor durumda bırakıyordu dedim.sana emrivaki mi yapıldı şimdi dedim.bu evin kadını senmisin benmiyim niye bana sormadan çağırıyorsun dedim.evim pis her taraf tozlu dedim.neresi pismiş evin dedi.ya ben gelinim onlar geldiğinde kirim görünür onlara çünkü ben gelinim kardeşim geldiğinde benim pisliğime mi bakıyordu dedim.senin babannen birkeresinde geldiklerinde bozuk buzdolabı vardı mutfakta çalışmıyordu açtı da içine baktı temiz mi diye dedim.ay bu bi hiddetlendi gidiyorum ben merak etme gelmeyiz dedi ve gitti,tabi hemen gitti annesine,aradan birkaç saat geçti arıyorum telefonu da kapattı.bende gittim annesine.yukarda bide ananesi varmış bide onuda çağırmış.ona ayıp olmasın diye arkadaşının düğünü varmış oraya gidecekmiş demişler.aşağıda konuştum kaynanamla.ben gelmesinler demedim ki niye bana sormadan iş yapıyorsun dediğimi anlattım.sabah geldi hadi bize kahvaltıya gelin dedi diyo ananemi de arayın oda gelsin dedi diyo bizde hazırlandık bekliyorduk diyo geldi diyo ev tozluymuş dedi diyo.kendimi ifade edene kadar canım çıktı.beni onlara da rezil etti.sonra gittim yanına para ver bana ben gidicem dedim.nereye diyo.anneme dedim.gelmek üzeremi gelmemek üzere mi diyo.gelmemek üzere desem verecek para biliyorum gelmek üzere desem vermez göndermez beni zaten anneme.annem de 1buçuk saat uzaklıkta başka bir şehirde.hiç yalnız göndermedi beni 2senelik evliliğimde.rahat rahat öyle çıkıp anneme gidemem.ağzımı açsam bağırarak kapatır ağzımı.burda desem biryere göndermez.arabayı isterim vermez ben gideceğim yer uzakta olsa yürüyerek giderim.istediğim zaman bağırıverir.çok zoruma gidiyor arkadaşlar artık.hiç bir söz hakkım yok bu evde.en ufak birşeyde bile söylenmeme bile izin yok.ki ben bu sabah söylendim ama kalkıp hazırlayacaktım kahvaltıyı.asla demem gelmesinler istemiyorum diye bunu kendisi de biliyor.ama telefon ettim sonradan açtı bu kez bu seferde sen bunları hakediyorsun dedi.bende sana aynısını yapıcam dedi.ben bu zamana kadar hep onu mutlu etmek için ugraştım.sinirli bir insandır kendisi hep idare ettim aman sinirlenmesin aman küsmesin birde küsme huyu var sebebini ben bilmem küser durup dururken günlerce konuşmaz benimle.her şeyde alttan alırım.istediğim birşey olmayınca hiç sesimi çıkarmam ama sonunda sen bunları hakediyorsun dedi bana.şimdide geldi eve.gittim yanına yinede özür diledim.ama ben sadece söylendim kalkıp hazırlayacaktım dedim sen sinirlenip gittin dedim.konuşmadı gene küstü.ne yapayım ben şimdi.sesimi çıkarmadan özür dileyince kendi değerimi günden güne kaybediyorum sesimi çıkartınca da böyle oluyor ne yapayım ben bi çare gösterin bana arkadaşlar,,,

ben de kızardım açıkcası ama ev hanımıysan ve böyle emri vakiler oluyora evini temiz tutmaya çalış.bunu alışkanlık haline getir.

ben süpürge konusuna deyinicem

arkadaşım çalı süpürgesini boşverde (ki ben küçükken annem bunu kullanırdı) madem eşin gece vardiyesinde hiç paraya acıma git evine rowenta slince force sanırım adını yanlış yazmış olabilirim sesi çok az alan süpürgeden al.

hoş konu sahibesinin sorunu bence burda eşinden değer görmemek ama o konuda pek yorum yapamayacağım alışkanlıkları değiştirmek zor böyle bi adamla yaşamakta zor, fakat işe yararmı bilmem ama sana bir tavsiyem olacak eşinle konuşurken BEN diliyle konuş SEN diliyle değil, böyle insanlarda işe yaradığını duymuştum, ben dilini netten araştırıp bakabilirsin eğer bilmiyorsan.

ayrıca çat kapı gelen misafiri bende hiç sevmem, bi keresinde kayınvaldem bizim kendi evimize eşimin amcasını çağırmıştı pazar sabahı kahvaltısına bak eşimde değil kayınvaldem :)) eşimle birlikte biz temizlik yapmamaz var bir görsen, çalıştığım için salonu çok seyrek temizlerim, orayı tamamen temizlemek, patates kızartmak börek yapmak offffffff çok zordu

bnmde bebeğim var ve bende elekrik süpürgesini çaalıştıramıyorum sesten kasılıyo..
ama normal süpürgeyle çogu zaman süpürüyorum yada gırgır fırçayla fırçalıyorum halımı..
bence sen sana danışmadan gelmelerine sinirlenmişsin..
haksızmısın hayır haklısın bence.ama temizliği bahane etmekte haksızsın..

Son düzenleme:
arkadaşım sen anlamıyorsun galiba eşim 3 farklı vardiyede çalışıyor ve ben sadece gececi olduğu hafta temizlik yapamıyorum.adam gündüzleri uyuyor.akşam uyanınca açamıyorum süpürgeyi çünkü apartmanda yaşıyorum.insanlara karşı saygım var.sadece 7 gün temizlik yapmıyorum.senin evinde hiç çalışma saatleri farklı bir insan olmadı galiba.bu durumu yaşamamışsın lütfen yorum yapma

Aksamları supursen evını olmaz mı?
netıcede saatler surecek bır iş degıl. toplasan yarım
saati geçmez evi süpürmek. bahane gibi geldi bana. :26:

Back
X